Плевенска октомврийска, есенна и дъждовна

• 15 130
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
Аз знам, че ние от Плевен сме най-готините, ама си викам хайде да не го казвам аз ... Heart Eyes Дано да спре да вали и да се пооправи малко времето, имам племенник на 3 годинки и горкият все го мисля, като не е на градинка, а навън вали, все не може да излязат да играе.Всъщност да ви се представя(може с някоя от мамите да се познаваме)-казвам се Силвия, имам две дъщерички-на снимката, от 5 години вече не съм в Бг, но живеем до кино Освобождение, зад Захарно петле.

mirama, arita ти го е казала много точно-извеждай бебчето когато няма вятър, когато вали също го извеждай, то ако обича да се вози в количка, няма проблем.Само че на теб ще ти бъде трудно да буташ количка и да държиш чадър, освен и ти с дъждобран.
Тук като завали всички сме навън, голям купон става.  Party

# 151
  • София
 silrai ,добре дошла при нас! Hug

# 152
дикси, стана ли добър кекса, ще споделиш ли рецептата! Аз, както съм сама без съпруг тези дни, освен  И да вися пред компютъра, се чудя по какъв повод да се въртя в кухнята/ ако не съм извън къщата, разбира се/, май свекърът ми не смогва да се "справи" с кулинарните ми изпълнения ! Но и аз не съм правила кекс от 100 години и ще ми е интересно да опитам, ако твоята рецепта не изисква много въртели, защото аз предпочитам бързи и ефектни рецепти, за много въртели нямам нерви...

# 153
Арита,не знам дали тук съм споделяля моята любима,бърза и лесна рецепта за бананов кекс.Правя я с Дария на ръце Peace .Ако се повтарям- кажете да не я пускам Blush

# 154
velmar, аз със сигурност не съм попадала на твоята рецепта, дори и в готварския, иначе досега да съм я опитала. Ще се радвам да я споделиш,то днес, когато времето ни гони по петите с всички проблеми на ежедневието, най-предпочитани и от мен са бързи, лесни и ефектни рецепти. Ако съм я пропуснала в някоя от плевенските ни теми, което е напълно допустиво и възможно, мога да я потърся в готварския или да ми я пратиш на лични. Както ти прецениш.Но аз предварително ти благодаря, ще го направя и на Емичка, защото един от предпочитаните й плодове е бананът!
Надявам се подсичането на Дария от миналата седмица да е спомен, макар и неприятен .

# 155
Екстра стана кекса  Grinning Ето това е рецептата за Шоколадов кекс  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15689.0 - към средата на страницата.
Много обичам каквито и да е сладкиши с орехи, ммм....

velmar , давай смело рецептата. Малко да го обърнем на Готварския, после ще ходим в Красива мама да се лутаме между хилядите теми на диетуващите и да скубем коси.

Атракция има и тя за споделяне на кулинарни подвизи  Wink

# 156

Атракция има и тя за споделяне на кулинарни подвизи  Wink
Аха, ама за сега само продуктите напазарувахме. Утре ще творя   chef
 arita, намери ли си чадър?
 silrai, здрасти! Добре си ни дошла  Hug
 Ани, давай рецептата, така и така ще се захващам за сладкарство..

# 157
В августовската от4етна тая реепта жъне голям успех Wink.НО - не е мое авторството.Аз съм  само ентусиаст с желание и ограни4ени възможности в кухнята Embarassed
Ето направо линк към  рецептата http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=815.msg11852#msg11852

# 158
Artakcia, вчера по обяд, като ме запръска дъжда, набързо-набързо си купих чадър. В италианския магазин на "Сан Стефано" срещу бившия ресторант"Орион" чадърите бяха наистина много приятни като десет и модел, ама цените им ме тушираха, напр. колкото един чифт добри ботуши. Подсмръкнах и поради липсата на време и избор се напъхах набързо в посочения от mirama магазин, нали ми беше най-близо до съда и си избрах един от предложените ми 7-8 броя. И като излязох от комплекса, нали се досещаш, така кротко и благо приръмяваше, че даже не се наложи и да го отворя. Но по-важно е, че го имам в чантата  Wink! А иначе и снощи обърнах къщата, т. е. апартамента и пак не  намерих моя си чадър, а съм сигурна, че го върнах като се прибрах  посреднощ от София преди почти месец съвсем трупясала. Както и да е, имам нов и му се радвам, благодаря ви, момичета, за отзивчивостта Hug!
Velmar, разбрах защо не съм срещала тази рецепта, август ми беше кошмарен още от началото, та до средата на септември. Ще я опитам в най-скоро време!
дикси, твоята рецептата също ми харесва!
Хей, момичета, благодаря ви, обаче като се проявя и с двата кекса у дома май няма да ми отпуснат свободен уикенд, освен ако не ме призоват набързо в София Wink. Много обичам да експериментирам, ала друг да дегустира и одобрява Wink!Защото иначе никакви диети от "Красива мама" няма да ми помогнат #Crazy.
От мен лека и спокойна нощ, дано рожбичките ви спят сладък сън и вие заедно с тях!

# 159
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА di_p! МНОГО КЪСМЕТ И СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ

Ех, пак за вкусотийки сте се разписали. В това мрачно време и мен ме влече към кухнята   chef.

Дано на Бужи дупето се оправи по-бързо. Преди време Тери се обрина от пелени на Памперс, мисля, че беше на 3-4 месеца, от тогава й купувам пелени с марка Либеро. Засега съм доволна от тези пелени.От бебешката козметика най-много харесвам продукти с марка Мустела.

Пламси, как е Люси? Сигурно е забравил за травмата и дивее за трима  Grinning.

silrai ,добре дошла при нас!

Днес бях на работа и майка ми гледа Тери от обяд до към 19ч. Както си спяла Тери на обяд се събудила с ужасен писък и рев от някакъв ужасен тътен от машина - канго или нещо подобно. Някой умник съсед си прави ремонт и към 15ч. решил, че е най-удачно да "събаря" апартамента си....Цял час се е натискала в баба си като щраус, с главичка и очички в нея, не е смеела да погледне дори. Много се е изплашила. Тази вечер много трудно заспа и не пожела да спи в нейното легло, а я сложих при мен на спалнята. Дано скоро забрави за случката. А за съседа...  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire това му е супер малко. Сигурно аз нещо не съм наред като се съобразявам с хората. Като живеем в блокове с апартаменти и много съседи, трябва да се съобразяваме с околните. Който не може да си купи голяяяяяма къща и да си дивее там наволя, като няма пари за къща ...да хваща гората... или на палатка  #Cussing out. Хайде спирам, че...

Лека и мека нощ!

# 160
Люсил, зная какъв ужас изживяват децата при такива ремонти, Емичка по същия начин реагираше, докато някой от съседите им в София къртеше с канго без прекъсване през деня, дори от 14-16 ч., детето наистина се травмира много, дори гушкането не успяваше да я успокои. За съжаление такъв е манталитетът на болшинството от хората, които живеят в жилищни блокове и на мен наистина ми се искаше този да го разстрелям заради тормоза и уплахата на детето. Уж има разни наредби...и подобни, но всеки прави каквото иска и когато поиска. Ето това е жалкото - чувството за безнаказаност. И наистина нищо не можем да направим!

# 161
  • Плевен
Сжалявам, че не съм си била аз вкъщи. Преди време имаше нещо подобно, съседи пак ремонтираха и тя се събуди. Аз отидох при съседите с нея ревяща на ръце и те ми отговарят, че сега им е дошъл майстора....излязоха разбрани, та до 16,30ч. нямаше шумотевица. Но днес ..на майка ми й е било неудобно да излезе да им прави забележка, защото на практика не живее в този апартамент...А шума е продължил цял час и Тери през цялото време е треперила в нея...дано по-скоро забрави за случката.

# 162
Люсил, при нас го имаше същия проблем, беше се наплашила от тези машини дето се пробеват стените.Беше на годинка и половина тогава милата.Стряскаше се до преди година от такива шумове.Така, че от мен съвет, повече гушкане и говорене с детенце, а за съседите....какво да ти кажа, след като отидох и им обясних(на не много правилен испански), че имам дете, което се е уплашило от шума, който вдигат и че ще извикам полиция, всичко спря.

Благодаря на всички за топлите приветствия.

# 163
silrai, при нас това не би разрешило проблема Naughty!

# 164
Е, аз доколкото се сещам поне в нашия блок имаше режим за почивката от 2 до 4 не се вдига шум
А тук в Испанско е от 2 до 5.

Но специално за  детенцето на Люсил , по добре докато се прави ремонт там при тях, просто човечето да не остава само в стаята.Моята голямата не искаше да си ляга сама след първия случай, а преди това си лягаше и заспиваше сама.

Не знам какво да ви посъветвам да направите.като не става с полиция, друго законно средство просто не ми идва наум, а за незаконни-няма да пиша.... #2gunfire Sick

Общи условия

Активация на акаунт