Мами в НОРВЕГИЯ - 8

• 18 647
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
На 33 е, ужас, нали? Отиде един ден на рентген от някакъв тип, не си спомням какъв, да му гледат не знам си какво (не6то бе6е станало на тренировки). Та отиде в 8 4аса до болницата да си гледа кокалите, а се върна в 10 с рак.  Shocked
Но вси4ко мина добре, за 6тастие. Важното в, 4е раковото лекуване сега не е както бе6е преди 20 години.

# 226
Мда, наистина е извадил късмет (ако може да се говори за късмет в този слу4ай). Много се радвам, 4е вси4ко е ОК сега.

# 227
Привет... Hug Hug Hug

А тук при нас 7,9 гр.   Crazy

Милва...ти ме разби а с Eldorado  Rolling Eyes Тя е испанска фирма и аз много харесвам зехтина им. Много е хубав вкуса...не е толкоа тежък като на другите които съм пробвала. А иначе ти пишеш за зехтин който е  внос от Италия. Кажи коя италиянска фирма внася зехтин тук...че не знам  newsm78 Не съм виждала... А иначе за импресариото.Аз вече не се занимавам с музика  и не пътувам... SunglassesМалко почивка,па после ще видим... Wink

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 11:28 от roza66

# 228
Уф, аз пък не, нито маслини, нито зехтин, ни6то. Ама 6те проверя 6и6етата вкъ6ти и 6те ти кажа.

# 229
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ехеее, гледам писали сте вчера за баници, зехтини...
И аз така, маргарин не ползвам. Мнооого е вреден. Да не говорим, че в нашата къща, олио се консумира само ако трябва леко да си намажа тигана да не загори манджата. Иначе не слагам на нищо, ни салата, ни малата  Mr. Green Масло съм купувала два пъти и то, за да направя абълковия пай и да опека милинки.
Ухааа, с баницата ме зарибихте, ще тичам и аз днес до турския. Тук обаче се продават само един вид кори, май са турски, щото шише Юфка на опаковката. Доста са дебелички, ама това е. В плънката не слагам брашно  Naughty, така слагам повечко кисело мляко и изобщо не става сухо. Аз като навия корите с плънка, отгоре пак лисвам заливка от яйца и мляко и слагам някой път кашкавалче. Много често правя баница с плънка от яйца, сирене и печени пиперки- мммммммм  chef

Ох лигите ми потекоха  Simple Smile

Милва как ви завиждам благородно за почивката. Иска ми се и ние да мръднем на някъде, но все още ги чакам тези от УДИ, затворник съм, няма как.

Момичета, мислите ли вече за коледните и новогодишни празници, къде, какво и как. Ние с моя миналата година си бяхме само двамата  Sad. Беше скука голяма. Хахаха спомням си на връх нова година, как играхме двамата кючек насред хола и се снимахме с камерата. После най- наивно слязохме до центъра като си мислехме, че и тук както в България, ще има задължителния новогодишен концерт на площада. Да..., ама не. Беше пустош. Бомба паднала. Накрая се прибрахме, взехме си фойерверките, отидохме на плажа и ги изгърмяхме. В 1:30 вече бяхме в  luvbed да продължим празника подобаващо  smile3524

За тази година, отсега обмисляме, да не останем пак на сухо, ама идеи никакви още  newsm78

# 230
Ние обсъждаме с наШите да дойдат ама 6те видим, дали 6те има ОК цени на билети, дати и т.н. А ако не дойдат не знам. За Нова Година имаме стандартна уговорка с приятели, който няма други планове се събираме в един от нас и се въртим всяка година. Не знам дали тази година не беШе наШ ред.  newsm78

# 231
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ами, ние също мислехме да мръднем до родината за нова година. Ама нещо цените на билетите не ми харесаха  Rolling Eyes. А и нямаше полети до варна, пък знам ли каква зима ще хване там, не ми се пътува екстремно с Йована. А и да си призная, голяма параноя ме гони вече, да пътувам по нашите пътища. То в послено време, няма емисия на По света и у нас, в която да не се спомене поне за две катастрофи. Брррррр

Иначе и ние сме се уговорили с едно сръбско семейство да правим нещо заедно. Ама като гледам, те не поемат инициатива за идеи и май ще се събираме по домашно му  Tired

# 232
Не, ние няма никъде да ходим със сигурност, евентуално наШите 6те идват.

# 233
Аз пък в4ера поканих моята сестра да дойдат с бебето (то 6те е на 3 месеца) за коледните празници.
Боб4енка - 4000 крони стуват 2та билета отиване/връ6тане с бебе. Оба4е е до София. По евтино няма. През Унгария.
Тук е много готино през декември. Коледно настроение навсякъде. Ама 6те видим, 4акам отговор. Ако не, тук 6те сме семейно, т.е. норвежка коледа. Едва ли някога 6те приема това за коледно празнуване, но поне пък няма да готвя и 4истя, посре6там и изпра6там гости и про4ие  Mr. Green. Свекървата кани.

# 234
не - лъжа. През Пол6а

# 235
Привет от слънчево-свежа София!
Ей, тука много захар явно ядат!  Grinning
Хората са толкова "живи"! Тичат насам натам, викат, смеят се... Много странно, такива работи в Тосен, там явно захар не се яде хич!
А сутринта, като ви изчетох дискусията и отидох на баничарницата до нас и "бухнах" една баница с 1 литър боза! Така ми стана хубаво... Ма иначе го разбирам Розиния мъж, ми то да пиеш боза е като мен да накараш Кефир да пия ГНУС!

Иначе аз още не мога да се съвзема от посещението в детския магазин - 7 фирми за пюрета! А "Хипп" - 17 вида плодови и зеленчукови пюрета! Shocked То тиква, то спанак, то ябълка, то слива, то сметана.... седя и се чудя какво да взема!
Абе, разбирам защо има само 2 фирми за пюрета(по същата причина по която има 1 фабрика за мляко явно), ама защо от тия 2 марки има по 3 вида пюре?! Влизам в любимата ИКА Макс и Хип предлагат картофи,морков и броколи! Някой с по-големи познания по норвежката душевност и хранителна култура може ли да ми даде обяснение?!

# 236
Здравейте момичета.Тук нямям идея колко градуса е,но си е студ.
Марти милия   се обади към 10ч.да ми се оплачел, че въпреки силния  дъжд са на двора  ooooh!
Роза ,и аз не мога да кажа със сигурност къде ще отидем.Говорим си за Драмен,защото там имаме едни много добри приятели.Но все едно къде само да не е тук, и да е в голям град . Hug
момо,в театъра ме бяха поканили 95г.още преди  да се дипломирам.Играх в една пиеса на Б..Шоу.Може и да си я гледала WinkА през 2005г пак бях за една роля там.
Марйо,голяма одисея е било пътуването ви ooooh!Ние също мислим лятото с(нероден Петко) да пътуваме към БГ,ама ще видим.Много ме е страх с малко бебе по самолетите.
А за Коледа и Нова Година още не сме мислили,но май  в къщи ще сме.То и с голямото шкембе само за къщи ще ставам Joy
Айде приятен ден  bouquet

# 237
беби6тайн, няма да се пла6и6, с малко бебе е по_лесно от колкото с голямо...Simple Smile 6те спи през половината път и така...Simple Smile
А вие 6то не се преместите на някъде, ясно 4е не ти е добре там.
Марйо, много рехава тази ва6ата ИКА  newsm78 В на6ата има доста разнообразие и на Хипп и на Нестле. Ама Мартин оби4а6е само един вид така или ина4е, та съм ги забравила ве4е какви бяха. А добре, 4е са бебе6ките храни в БГ, 4е да нау4а някоя хубава нова дума като примерно ГРЕ4КА, то разбирам разнообразие ама 4ак пък толкоз.  Laughing Не му давам на Марти не6та дето не ги знам как изглеждат на клона.  Wink

# 238
абе, те гречката много я хвалят, ама макси така и не я опита преди да дойдем.

бебинщайн, едва ли съм те гледала. а и е било доста отдавна - тогава съм била диво тийнейджърче.  Wink а после съм била тук. значи си актриса; страхотно!

бобченка, това с кючека в хола ме разби.  Joy

момичета, я кажете тук има ли фиде? и изобщо какво слагате на супата? довечера съм се наточила да правя мусака.  Peace

# 239
Привет и от мен. Уморена, но жива. Днес беше изненадващо спокойно на работа, ама все тая изморих се бързо, айде пак температурка.... А имахме и 1 час обучение...
Половинката ще сготви днес на път за вкъщи Laughing
momo , разбира се че има фиде. Аз си го купувам от турския магазин. Иначе в супа слагам каквото ми се яде Laughing кога картофи, кога фиде ( това беше ново за мъжа ми Joy), а понякога и ориз.
И при нас е 12 Ц, слънчице.....дано се задържи.
Marjo , я спри да мислиш толкова, по лесно е. Наслаждавай се на живота там където си и това е.
Бебинщайн , я кажи на лични при кой в Драмен ще ходиш? Да не се окаже че имаме и с теб общи познати? Laughing
Milva2003, и аз като теб за Коледата. Не го възприемам и това си е, ама пък те ядат вече постно Laughing е , на 23.12 де, ама това са подробности Joy Тази година обаче ще работя на 23 и 24.12 и 1.01 така че не сме мислили още

Общи условия

Активация на акаунт