Мами в НОРВЕГИЯ - 8

• 18 647
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
Ох, сода ... ето това нямахме и не сложих в моята баница.
Розе, как се казва содата тук?
Джоел, аз ги правя с по 1 кора, иначе и аз пръскам вода отгоре и мажа с лъжица.
Розе, топено е по-добре според мен и по-меко става акто се намаже и отгоре.

Содата се казва NATRON..продава се в пакетчета по 50 гарма.
И олиото и маслото в пакетчета ще ти покажа като дойдеш на гости във вторник  Hug Нали ще дойдеш...?  Rolling Eyes
За намазването отгоре с масло   не мисе налага..тъй като аз я заливам с газирана водя..и тя си става мека и пухкава  Blush

# 211
Джоел, ако ще правиш малкия формат пържиш или ги печеш?
Роза, защо е вреден маргарина? Ние ядем само Вита, това маргарин ли е или?
Марйо, стават усложнения за съжаление... лошо е като пътуваш и с малки деца. Дано на връщане имате повече късмет.

# 212
Joel...благодаря ти много за отговора.  bouquet И аз ще пробвам с масло. Wink
Само едно ме учуди в дозата ти...1 ч.ч брашно..не е ли много? Не става ли  сместа много гъста ... newsm78

не
нали има и същото количесто кисело мляко
сместта става почти като кексова
понадува се малко при печене
на нас така ни харесва повече, отколкото само с яйца и сирене
готовите кори са много въздушни и плънката трябва да е по-тестяна за компенсация

славс, вместо сода може а бакпулвер
името поне тук е същото

palachinka, и малките ги пека, не го пържа
пържа, ако ги напълня със зеле, лук и кайма за пролетни рулца

# 213
Това с брашното е супер идея, наистина с корите дето копувам тук става много рехава баницата, само едни сухи кори и се сплесква на дъното на тавата. Ама аз не съм спец де, както казах Рогер не обича и не ми се прави само за мен. Но Мартин се очертава ценител и ще почна пак да правя.

# 214
Палачинке....Маргарина е много вреден заради това че повишават нивото на  холестерола  в орагнизма,което води до диабети инфаркти.....

Иначе ето малко инфо..http://www.segabg.com/online/article.asp?issueId=758&sectionid=7&id=00003

Не знам как си със руския...ето много интересно..  http://www.chelpress.ru/newspapers/vecherka/archive/22-07-1999/7/2.DOC.shtml

И тук вече двама лекари ми казаха за това...а ние преди все маргарин мааахме по филиите... ooooh! Изхвърлили сме го от употреба вече  ..тотално. Ползавме само Brеmykt ...

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 22:41 от roza66

# 215
Е ОК какво да купувам дето да е меко за мазане и да е в кутия?

# 216
Е ОК какво да купувам дето да е меко за мазане и да е в кутия?

Brеmykt ...в жълти кутии е...и съдържа 70 % smør...и 30% vegetabilsk olje..Меко е за мазане.

# 217
Палачинке....ето го    Wink     http://www.fjordland.no/fjordland/page?id=5

И за готвене ползвам течния в шишето. Например за сосове. Не е съставен от течни  растителни мазнини както маргарина..

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 22:40 от roza66

# 218
Joel...ясно  Hug

# 219
Славс, много се радвам, че така бързо се адаптираш!И дано с подкрепата на приятелите и "милото"(това име не мога да го произнеса и да ме убиете Simple Smile ) Имаш голям късмет, че с Роза се паднахте в един град! Всички знаем, че тя е една светла личност и е способна да намери познати и на Северния полюс! Grinning Розе  Hug

Българската компания е голямо нещо! Аз бих откачила ако не бяха 2-те български семейства, с които се виждаме! Те правят живота ми в Норвегия значително по лесен и приятен! Пък след срещата с Роси живота ми направо пое в друга посока (подадохме молба за детски, започнах да посещавам ИКА редовно и благодарение на това се сдобих с невероятен МОП на промоция Laughing )

Това сега го видях.... Rolling Eyes    Marjo.. ...благодаря    bouquet ..зачервих  се от компилмета Blush  Радвам се и за теб че си срещнала Росито/ркб ...  Hug
Чакаме си те обратно в Норвегия...да знаеш  Grinning

# 220

... розе, твоят значи не е харесал българската класика баничка с боза  Joy

Не....не хареса класиката  Joy  Баничка с боза е просто тотален връх  Heart Eyes поне за мен.. bowuu   Уффф ама  той на знае какво да яде моя   ooooh!... Joy   

# 221
Здравейте момичета ! Grinning Надявам се да сте си починали през уикенда.Аз от много празненства не мога да се прибера вкъщи и сега се прибирам сядам да драсна някое редче.Тук при нас изведнъж страшно захладня и температурите паднаха на 5-10 C., Sadно другата седмица дават времето да се пооправи и очакваме температури от20 градуса дано да се запази поне още малко ,че малката вече се побърква вкъщи а не знам как ще изкараме цяла зима.Още веднъж искам да Ви благодаря за топлото посрещане на всички и да ви пожелая лека и успешна седмица!  Grinning
  ркб пожелавам ти скорошно оздравяване и се надявам скоро време да се чуем по Skype . Grinning

# 222
Ana-Viktoria... Hug
А тук вече  при нас е 5 градуса от две седмици насам...  А някои мами на север вече са изкарали шейните   Wink  В България поне очаквате подобрение и качване на температурите...а тук  такива изгледи няма ... Sad   Баба Зима нахлува с пълна сила тука... Joy
Приятна и лека седмица и на тебе    bouquet

# 223
rkb, palachinka - какви партита, аз само си седя тук, клатя си краката и си ме4тая. Ама ходихме с моя съпруг на вилата. Тя е на 1000 метра и си мислех сняг 6те е и студ, ужас, пък то - 12 градуса. Това РЮкан. Ако има някой там да се обади. Едва ли има де, ама аз да си кажа. Сега след работа - летим за Испания. Гледам се по CNN днес и утре - дъжд. Просто как да не му се радва6.
Боб4енка не се 6а6кай с тоя рак. На Кнут (моЯта по добра половинка) откриха рак преди 3 години. Ако е хванат в на4алото няма стра6но. Сега има достатъ4но добри техологии, методи, лекарства и пр. Важното е докторите да не се издънят, 6тото и  това го има.
Роза тук е 12 градуса. Информация от 6:50 тази сутрин. А пак пък този импресарио няма как до го знам, нямам връзка с това поле въоб6те. Ама ако той ти уреди работа насам - викай.

А това за децките градини си е така навсякъде. Поне така съм 4увала от хора работе6ти там. Не е най-добрата среда за работа, младите са винаги отхвърляни и по старите са си просто злобни тъпи жени. Не съм 4ула не6то добро за работе6тите в градините тук. Имам предвид колегиални отно6ения и това преди вси4ко и най-ве4е заради старите у4ителки.

Аз ползвам слън4огледово олио, както преди в БГ, а за пици и салати зехтин. Но за Елдорадо да не се говори. Не мога да я търпя тази марка. Купувам само внос от Италия. Маслините и зехтина на Елдорадо са ми просто противни.  Sick

Лека седмица на вси4ки

# 224
Милва, малееее, той колко е годиШен? ЛоШото е, 4е когато е достатъ4но рано симптомите са малко а по4нат ли да идват ве4е май е късно... така поне съм 4увала.
Ана, специално обърни внимание, как на някой моми4ета им е доста тежко, не могат да свикнат. Да не стане така да съжаляваШ после, 4е изоб6то си се реШила.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт