Искам да направя най - вкусната пилешка супа ! Чакам рецепти !

• 165 618
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Лабрекс, тъкмо за тази супа ще пиша
това е най-вкусната за мен супа, баба ми я прави и и казва "пиле - кикерек" - не знам защо Crazy
пилето се пече на жар, колкото да се опуши едно такова, пече се домат и чушка, и лук
след това всичко се нарязва и се вари с фиде - без картоф
не се прави застройка - така бистра си остава

е няма по-вкусно нещо от това - но за съжаление вкъщи печката ми е Горение, а не циганска мечта Mr. Green и няма къде да го опушвам това пиле на жар... ям само като ида при баба на село

Аз си я правя по стандартния начин - лук, морков, чушка, фиде и картофи/обичам картоф в супата/ и пилешкото месо, после застройка, за да не ми се пресича застройката я правя само с жълтък, малко прясно мляко и лимонтозур иви с жълтък и кисело мляко

# 76
Морганчето ,окапах се eat

# 77
Морганче, това с опушването е само колкото да се опърли пилето май, т.е. не е опечено или нещо не схващам. А на оная супа направо печено пиле се слага. Иначе майка също пърли на огън пилетата и наистина имат хубав вкус после. Ама дали за едно и също пишем newsm78.

# 78
  • София
Морганче, това с опушването е само колкото да се опърли пилето май, т.е. не е опечено или нещо не схващам. А на оная супа направо печено пиле се слага. Иначе майка също пърли на огън пилетата и наистина имат хубав вкус после. Ама дали за едно и също пишем newsm78.
абе не е само пърлене да ти кажа, после като я ядеш и има вкус на печено пиле на жар Crazy
аз писах опушено - щото такъв вкус придава жарта, иначе баба бая време си го врътка, но е повече от пърленето, при пърленето само минава над огъня, а това си има вкус на печено - ох не мога да го обясня като хората ooooh!

# 79
абе не е само пърлене да ти кажа, после като я ядеш и има вкус на печено пиле на жар Crazy
аз писах опушено - щото такъв вкус придава жарта, иначе баба бая време си го врътка, но е повече от пърленето, при пърленето само минава над огъня, а това си има вкус на печено - ох не мога да го обясня като хората ooooh!

Възможно е и това да си е оригиналът- начинът на баба ти, онова пиле в супата, дето не мога да я забравя, беше печено на фурна.

# 80
  • София
аа може, при липса на жар Mr. Green

може и друг да е оригинала, не мога да споря, но на бабето супата е това - ям я  повече от 20 години, и не знам дали някога ще ми  омръзне Crazy

# 81
аа може, при липса на жар Mr. Green

може и друг да е оригинала, не мога да споря, но на бабето супата е това - ям я  повече от 20 години, и не знам дали някога ще ми  омръзне Crazy

Аз оная не мога да забравя, представям си пък на баба ти супата. Уф, бабите какви вкусни неща правят, ама докато ги имаше (имам предвид моите), само лапах, а нищо не научих от тях. И майка готви вкусно, но не е като на баба.

# 82
  • у нас
добавям и моята Heart Eyes няма някой да я е опитам и да не я е харесал Simple Smile
сварявам месото и го обезкостявам. Прецеждам си бульона и го оставям настрани. В отделен съд запържвам само около 1 мин лук, сипвам малко от бульона и добавям малко домат, нарязан на кубчета, морков, червена и зелена чушка, грах, едно зеленчуково бульонче и едно пиле и допълнително малко сол Peace подправките за мен са най-важни. аз слагам чубрица, девисил, целина и магданоз Peaceи ги слагам при зеленчуците докато се задушаватв с малко от бульона на врялото пиле!!! След като се позадушат зеленчуците ги връщам при бульона и оставям да поврат с нарязан на кубчета картоф и фиде (слагам и двете) Peace после слагам и обезкостеното пиле Simple Smile след това застройката- 2 жълтъка, 2-3 супени лъжци кисело мляко и щипка лимонтозу. Подбърквам супата и я захлупвам за да поеме всички аромати. Става по-вкусна след около 10-15 мин след като съм я приготвила Peace
който я опита съм сигурна че много ще му хареса Hug години наред съм пробвала какво ли не само и само да я направя превъзходна  Peace сега вече мисля че всичко си има и само така я правя.  Peace
дано ви хареса Hug

# 83
  • София
И аз много обичам пилешка супа! Правя я по начин, по който много от вас вече са описали - с лук, моркови, картофи, чушка, целина, магданоз и пилешко, разбира се  Mr. Green.

По повод чуденката на Лабрекс, обаче, се сещам за една моя импровизация! Бяхме купували пиле на жар, което не успяхме да изядем. Остана някакво количество, с което нямаше как да се нахраним трима вкъщи, а и знаете каква подметка става бялото месо, като престои един ден и се претопли в микровълновата. С две думи, накъсах го и го използвах за супа. Стана много вкусна, тъй че Лабрекс, опитай, може и на теб да хареса  Wink.

# 84
От известно време в пилешката супа слагам босилек вместо магданоз и става страхотна.
Ей за това не бях се сетила - ще пробвам!  Peace
И на мен ми допада идеята  Grinning

Момичета, благодаря за идеята smile3501 Стана много вкусна!

# 85
събирам идеи

# 86
Здравейте! Извинете, че така нахлувам в темата, но искам да споделя нещо за супите.  
Преди известно време ми дадоха рецепта за застройка и оттам на сетне я ползвам. Ето:
2 - яйца и 1-2 лимона /за тези, които обичат повече кисело/.
Отделяте белтъците , разбивате ги на пяна, добавяте жълтъците-разбивате и изтисквате сока на лимона. Сипвате от бульона в застройката, като продължавате да разбивате - целта е да не се пресече и изсипвате в супата. Придава невероятен аромат и вкус, дори и да престои не вкисва. Пробвайте! Ако вече е публикувано се извинявам. Hug

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 12:34 от viki_17

# 87
Аз я правя като повечето от вас, но слагам броколи. Придават различен вкус.

# 88
  • София
това е най-трудната супа за готвене и най-времеотнемаща,
но в нас е на почит

благодаря на всички за идеите

Общи условия

Активация на акаунт