Навън вали и вятър духа, на ЮЛЧЕТО, обаче, никак не му пука!

• 13 005
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
лала , Pingwina  Hug и аз това им казах на момичетата ,но никой не ме послуша. В нашата детска градина най-много обичаха лелката. Тя им четеше приказки, играеше си повече от учителките и когато попиташ децата коя учителка ти харесва повече казваха леля Дечи. (лелката) . Аз и по-рано писах ,защо не ги харесвах нашите ,а и за това го махнах от там . За една от старите една мама ми разказа ,че е такъв бльон ,че една вечер и се обажда по-телефона към 9 часа и я пита взехте ли си детето  #Crazy  Но пак казвам никога не е имало насилие дори имаше едно много диво дете от което плачеха всички деца включително и моето и учителката една сутрин се оплакваше на бащата и той и вика разрешавам ти да го набиеш ,а тя категорично каза ,че това е невъзможно. Впоследствие са му намерили цаката ,като са го заплашвали ,че ще кажат на баща му и той се кротвал ,явно имал страх от него. Сега тази учителка в предучилищната  ми харесва да чукна и аз на дърво. В нашите ясли се носи мълвата ,а и съм го чувала от устата на една майка ,която е много доволна ,че на децата не им дават вода за да пишкат по-малко  #Crazy Не знам дали е вярно ,аз не съм давала Марти на ясла да се надяваме ,че майка ми ще издържи и ще гледа Валери до 3г.
Pingwina давай идеите да видим . Ако има някакъв проблем мисля ,че НАН ще помага ,все пак тя е по-компетентна от мен.
Събуди се бягам

# 106
Аз съм ЗА яслите и преди съм го казвала. То е ясно, че който е против и го е страх няма да си даде детето на ясла. Вярно е  че всяка ситуация може а се погледне от различни гледни точки.

Идеята за лексикона е супер. Пингвина, ти винаги внасяш свежест в нашите теми.

# 107
Добро утро  Hug Не съм ви писала няколко дни, но да знаете, че ви чета. Разбирам, че е имало среща на мамите от Варна. А за неделя някой иска ли отново да се съберем? Искаше ми се още в събота, но май свекървата ще идва на посещение и оглед  Mr. Green

По повод детските градини и ясли, само искам да ви споделя нещо. Моя приятелка в момента е детска учителка в една детска градина във Вашингтон /детската градина се намира точно зад Белия дом  Crazy/. Тя ми изпрати видео със запис от един неин работен ден. Децата в група са по 10 с 3 учителки!!! Имат си компютър по който им пускат песнички! Няма да ви разказвам повече подробности от записа, но тук нашите госпожи от детските градини не могат да се похвалят с такива екстри. А да не говорим по колко деца се падат на човек.

Да ви попитам някой чувал ли е че вече може да се сменя личният лекар когато си поискаш  newsm78

# 108
Бо, аз в неделя не мога... Но като ходя пак на някое детско място ще свиркам!
Сетих се, някой питаше дали е нормално, че детенцето му си играе само, а не с другите деца. Ами да, нормално е, съвсем  е естествено, даже. Това мамите с по-големи  деца и повече време могат съвсем подробно да го опишат. Трябва да минат още доста месеци преди децата да започнат да играят в общи игри. Мога да кажа, че Тити, например, е на прага на този период. Максималното има още каши да изяде докато се научи да разбира взаимността, а не просто да прави каквото прави брат му. В този момент игрите на дребните май се свеждат до дърпане на играчките  Mr. Green, ама пък колко са сладки докато го правят!!!

Радвам се, че темата за яслите взе такъв обрат след поста на Лала. Много мъдро е това, което казваш и това което правиш, Лала, и най-важното (винаги това е най-важното!), всичко това е най-доброто децата ти!  Позитивизъм му е майката, позитивизъм и истинско разбиране! Peace

Тиция, не се притеснявай за колограмите. Максималното също е минимално - 9200 до скоро, но моята любов е обратнопропорционална на статистическия максимум:)... Но ако искаш, може да се видим тези дни да си мерим... децата Laughing  Laughing Laughing

Айде, отивам да довършвам въпросите, че съспенса стана голям  Hug  До довечера, живот и здраве, ще имаме лексикон! Истински кичозен лексикон!
 Peace

# 109

Да ви попитам някой чувал ли е че вече може да се сменя личният лекар когато си поискаш  newsm78

Бо, аз знам, че за децата е от край време е така.Сменяш когато сметнеш за необходимо.Но за нас дъртичките не беше ли само 2 пъти в годината?

И аз съм ЗА лексикона.Pingwina, наистина-свежа идея GrinningХа-хаааа отворихме работа и на НАН с това Wink

А за игрите и аз четох някъде, че към третата годинка започват да си играят в група, и както казва Pingwina сега общуването им се свежда само до кражбата на играчка Laughing

Tizija, как е хлапето?

# 110
  • somewhere over the rainbow
Не съм чула официално, но факт е, че моят мъж си смени личния лекар миналата година, май месец. Никой не му направи проблем Thinking

Съгласна съм с Лала, че някои родители имат по-големи претенции от други и е най-добре те сами да се грижат за дечицата си Peace И аз съм твърдо ЗА яслите и градините, а и за тукашните чувам само добри отзиви. Още повече, наша близка е лелка в една ясла и като се срещнем, винаги я карам да ми разказва за децата, какво правят, как играят...всичко. Та тя говори с такава любов за тях, че и за миг не бих си помислила, че могат да им причинят умишлено нещо лошо. А инциденти стават винаги - не бих правила драми от това, че паднало детето и си охлузило челото или че друго дете го одраскало или ухапало. Ми така се расте baby_neutral  Да пази Господ да не се случват по-сериозни инциденти и...това е Peace

Аа, забравих да ви кажа, че онзи ден ни мериха и теглиха /Даяна де, аз от кантарите бягам далеч, не че ме е страх колко ще покаже, а че никога не съм се интересувала колко кг съм Thinking...важно е как изглеждаш Peace/. Та момата е цели 11 кила и 80 см, голяма пораснала baby_neutral

Пингвина, дано вече си разбрала как да го оформиш лексикона, че аз не се сещам Embarassed Язък ми за образованието Embarassed Освен ако няма вече някой готов сайт за лексикони, то какво ли няма вече...отивам да търся.

# 111
Поли,Бо, звънкайте когато решите за разходка или други мероприятия.На мен през събота и неделя ми е по-удобно,защото през седмицата не зная кога ще имам ангажименти.През уикенда съм сама,защото таткото работи нон стоп #2gunfire
Асе,благодаря за вниманието HugВече е по-добре,но направо нямам идея от какво беше това лудо драйфанел.По едно време се притесних да не е сътресение на мозъка,защото падна предната вечер от леглото,но после се замислих,че май е много късно да даде реакция след 24 часа newsm78Днес слаВа Богу е по-добре,но е много крив и отпаднал.
Има ли някой ,който да гледа като луд фен Анимал Планет?Направо вече ми идва да хвърля нещо по телевизора,когато дават "Именито на Сурикатите" hitНо какво да правя като Алекс се храни благодарение на този канал.

# 112
Мислих си да не изказвам мение за тия камери, но......изкуших се.
Идеята за скрита камера не ми хареса, като се опитах да погледна на нещата от гледната точка на лелките.Мой колега имаше преживяване от този род и никак не е приятно.Работодателя му беше вкарал някаква програмка която сканира монитора му.Освен че по този начин наблюдаваше до колко той върши работата си, успяваше да навлезе и в много личното му пространство, а именно кореспонденцията му по ICQ.Една е ситуацията когато знаеш, че си наблюдаван(по повод камерите в чужбина), а съвсем друга когато си тайничко шпиониран.
Тези жени сигурно ще споделят с близките си колежки неща за децата си, за семейния си живот, а това ние нямаме право да научаваме по този начин.Поне това е моето мнение Peace

Tizija, радвам се че само с едно драйфане сте се разминали Laughing
Ух, ще ги изпапкам тия сурикати.Фенка съм им Peace

Като ви гледам мерките на дечицата, май моята Марийка-скумрийка е детето-гигант Shocked.На 12 месеца беше 80 см.

# 113
 wavey
Това с камерите не било толкова просто, колкото си го мислех, след като ми го обясни мъжо. Камерата представлява ето това: http://www.netshop.bg/shopping/product.php?p=5901
НО! Към нея трябвало подходящи акумулаторни батерии, които да издържат необходимото време, в близост до мястото да е приемника, абе направо като по филмите - да се кръжи с бусче около яслата. Не е невъзможно, но е много сложно.  Rolling Eyes

А това, че се притеснявам как ще се държат с детето ми не е случайно. Всеки ден като отиваме към парка, минаваме покрай една ясла. Често виждам децата и почти винаги някое реве и по него се крещи. Е, аз не желая по детето ми да се креши!!! Точно затова тази ясла не представлява интерес за мен. Имам и спомен от детската градина: едната учителка ми удари шамар (единствения шамар в живота ми). Помня много добре колко виновна се почувствах и колко усилия положих да не се разрева (а аз съм си ревла). Направи го, защото надникнах в кухнята, а трябваше да стоим в столовата. Много години след това стана на въпрос и споделих с майка ми и тя беше втрещена, защото точно тази учителка се мазнеше на нашите и беше в прекрасни отношения с тях. Защо не съм й казала, когато е станало не знам, сигурно съм мислела, че така е редно.
Затова бих сложила камера, ако имам възможност и ако не ми хареса отношението, ще го отпиша. Хората на запад затова са сложили камери, за да са спокойни родителите. А ние ще се оправяме както можем.  Peace

Попова - ние още не сме взели зимни дрешки. За сега имаме само за момента, защото аз непрекъснато купувам по нещо. За по-дебелите - ще изчакам изложението Бебемания 2007 на 27-28 октомври, но ако много застудее, ще избързаме.
НАН - супер, че има такова отношение в България, дано навсякъде стане така
Пингвина - и аз съм за лексикона. Само не забравяй въпроса "Кое момче харесвате?" Wink
Иси - Калоян казва мама, тати, баба, деде, бати, кака, дай, чао и др. Но не мисля, че трябва да се притесняваш, може с цели изречения да почне да говори.  Peace
Tizija - Калоян е 9,500 кг и 78 см. На мен си ми изглежда екстра.  Heart Eyes
Бо - и аз знам, че се сменят два пъти годишно

# 114
Привет!
Попова, браво на теб, а аз все още само оглеждам и нищо конкретно не съм взела, но е време вече......Може би, защото му стават някои неща от пролетта и затова се мотая newsm78
Нан – иска ми се навсякъде да е така.... и това което разказваш ми дава надежда, че може и да се случи.   bouquet
Синеочка, днес питах и другата сестра – каза, че са по една сестра и една лелка на смяна. Като я попитах, как ще се справят с толкова деца, само ми каза „свикнали сме”  newsm63 Аз, между другото съм с добро впечатление от нея, винаги ми обяснява как е се е държал Лъчко през деня, виждам, че има по-специално отношение към него, защото е по-малък от другите и се съобразява с него. Днес ми каза, че си мислела, че той плачел, защото е гладен, казах и, че той е свикнал да пие сок преди обяд, а я отвърна „Носете му, трябва детето да се чувства конфортно тук”
Тиция- незнам колко сте високи с тези килограми, но Лъчко е 83см и тежи 9,500кг и на нас лекарката ни казва, че е манекен. А за мен си е сладък щурец.....Да са здрави само!!! Peace
За самостоятелните игри – в яслата ми казват, че сам се заигравал и това било нормално за деце на неговата възраст! topka smile3540
 Стига сме се шашкали / за яслите, за килограмите, за синините и прочие../, много са ни добре децата!!!!........ само дето мамите сме по-притеснителни....
И аз чакам да попълня лексикона, Пингвина newsm10

# 115
lala, дай малко разяснения относно подписа ти. newsm78 hahaha
Какво всъщност искат да ни кажат тези дебели тетки?:
 - Вижте нашия домашен фитнес - бързо, лесно, вкусно...
   Не харчете пари за скъпи уреди! newsm39 nono
   Тренажори от ново поколение newsm29, развиват до 150км в час  Animal Snail, при умора - "Сметаната от нас" eat , за награда " Метлата до вас!"  newsm75
   Много са яки между другото! Hugа аз май ги опорочих Embarassed

Ох, и аз писах, писах за тия градини и взех, че го изтрих. Всички сме чували и страховити истории и доста похвални неща...така, че като ни дойде времето просто ще се надяваме на добри педагози, пък и дечицата като пораснат ще могат сами да ни казват.

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 15:53 от Nanny

# 116
  • София
Яна спи и аз бързам да попиша  smile3523.

Нита, питаше за песничката за патенцата. Ето и текста, но не нямам линк за мр3:
Патенцата плуват
в бистрия поток.
Днес им преподават
първия урок.
Мама Белогушка
пляска със крилца -
Смел бъди,Пъструшко
па,па,па,па,па.

Патенцата леко
махат със крилца.
Гледат отдалеко
селските деца.
Маха с кърпа весел
старият жабок -
Много ми хареса
първия урок.

Много й е любима на Яна, и тя припява с мен: патетапе, па-па  Joy. И с някои песни по телевизията припява и аз като една амбициозна майка вече тръпна: пее, рисува и танцува, каква ли артистична натура ще се пръкне  hahaha.

И ние днес започнахме да се катерим: по пейките, по количките, където успеем. Ще има пак синини  ooooh!.

На Анимал Планет и ние сме фенове, но повече предпочитаме маймуните. Та по този повод днес й купих една плюшена маймуна и Яна само я гушка и вика Муня. Не си я даваше и сега спи при нея.

За камерите бих казала, че аз с радост бих гледала какво прави детето ми, особено ако не мога да съм цял ден с нея.

Хайде, после пак ще се включа и по другите теми  wavey

# 117
  • Габрово
Записвам се и отивам да чета.
Иси   bouquet  благодаря, че си сменила снимката на Теди, нямах време да кача друга.
 Бяхме няколко дни на Априлци и изкарахме супер, после ще кача снимки.

# 118
  • През девет земи в десета
 wavey newsm53  love001

# 119
Момичета, правнето на лексикона ще отнеме повечко време... То не било като да вземеш една тетрадка и да залепиш три снимки на Сиси Кеч! Тук е мястото за огромни благодарности на НАН!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт