Нежно галим НОЕМВРИйски кореми,а те от ден на ден стават все по-големи

• 10 837
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
Карамелче, другия път вместо до Банско се разходете до Мелник и Сандански аз обожавам тези места Другата седмица ще ходим с таткото да вземем бабата от Сандански само да не родя там малкия по пътя че ще се води чисто македонче Сутринта ми се бяха надули пръстите на ръцете като кебабчета и ме сърбят това за деветия месец дали е нормално  newsm78

# 61
  • София
хи хи хи

Моята "патронажна сестра" пък обяснявала на мъжлето ми колко съм била снобка и надута, че чак списък за бебето съм направила..Пък тя взела списъка и почнала да обикаля из Търново да пита майчетата те щели ли да купуват такива неща като протектор за матрак, подложка за повиване, бебефон, а те милите гледали в недоумение и викали "Не, лельо!" ...

Първо се ядосах, а после ми стана много смешно и я сиктердосах и после пак ми стана тъжно... А на милото му станало гадно, защото идеята за списък бе и на двама ни... Та Диана, много се радвам, че в твоя случай идеята със списъка е проработила, защото ми писна свекървето да ме обвинява. Направо ми се реве вече и не мога да повярвам как може да се чуваме един път месечно по телефона и така да ми къса нервите постоянно ...

Но това с патронажната сеста много ме развесели Simple Smile  Hug

Мечтание, моите почти всяка сутрин се подуват, а към 11 часа спадат... Забелязала съм че и като не бях бременна сутрин пръстите ми бяха малко по надути - сега просто е по осезаемо...Мойто Доки каза че е ОК Simple Smile

# 62
Здравейте! Моята "патронажна сестра" пък навсякъде ме хвали как добре съм си приготвила всичко, ама пред мен и дума не обелва, дори  не ме е питала искам ли нещо специално за бебето. А пък ако знаете още колко неща искам...само да ме попита...пък и като знам , че тя за внуците си пари не щади Crazy...Още ми е мил спомена, как след първото раждане се беше подготвила да ме посрещне, тогава живеехме заедно. Сега живеем сами,  но съм предупредила и двете баби , че ги искам в комитета по посрещането. Не знам, за разлика от общото мнение, ще ми е приятно като се прибера, да се съберем в къщи за час-два, сама в тези още първи часове след раждането няма да ми е много комфортно, пък и за баните първите вечери пак на бабите разчитам Embarassed.

# 63
Здравейте, сладурчета!
 ЧЕСТИТА РАДОСТ НА ПУМПАЛ И МИМИ!!!  bouquet
Ех, почна се и това си е Laughing
Доста време се бях позагубила аз...Ремонти, тапети...И понеже няма на кой да разчитаме за помощ, моя милост е нон стоп на обекта. Единствено майка ми ни помага, но и тя се скапва и аз я лъжа от време на време, че няма нищо да правим, та да си почива. Брат ми и дума не е обелил нещо да помогне, а сестра ми , милата , като ми каже "как да стана в 11 да ти лепя тапети,като в 6 съм се прибрала от Брилянтин" и... как да не я съжалиш горката #2gunfireНа мъж ми родата пък ги оставям без коментар!
Та от цялата тази идилия за награда получих едноседмичен престой в болница! На печалившите-честито Confused
Поне лежането в болница малко ме отрезви,та се взех в ръце да купя и аз нещо за беба, че абсолютно нищо налично нямах. И вече си имаме малко дрешоци, 2 шишета и помпа Laughing
Сега трябва да се захвана и багажа да си приготвя, че милото само ми дава зор. При сегашното ми влизане в болница ме прибраха буквално от улицата и той милия се побърка - какво да ми носи, да купува неща,за които и идея си няма...И сега не иска да се сблъсква пак с тоя хаос LaughingАз пък го успокоявам, че вече съм си купила пакет дамски превръзки  Joy
Един тон глупости изписах...
Сега ,ако не ме домързи, ще пообиколя да си накупя някои неща за болницата

# 64
Привет пак от мен... Преди малко се прибирам,перялнята е свършила да върти,та си прострях бебешорските нещица и сега дано исъхнат по-скоро да ги гладя...гладя..глядя.. . Цеце,пуснала съм и климатика тоя път,дано да са готови по-бързичко

Видяхме беба...аз пак се притесних.Диаметръа си върви точно на седмици,а обиколката - по малка с 10 дни...върви разбери. Аз почнах да си пълня главта с глупости и откачих. Сега ще ходя да пусна една темивка да видим мамите какво зная по въпроса. А иначе съм сигурна,че всичко е вярно,защото... последните 3 пъти на ехографа (който е много хубав - с опциа заа 3 и 4Д)  обиколката все изоставаше с 10 дни от диаметъра (който пък си отговаря. Иначе по изчисления е 2790гр,но докатора каза,че сигурно е кум 2500 като ми гледа корема. Вика ме пак в началото на 39-та да я видим за послендо. А в 2.30 съм при доцента,който ще ми води раждането,да видим дали ще решаваме за дата или ще ичакаме още десетина дни.

Аз не държа свекърва ми да идва при мен. Дори да си призная пазя дистанция за да не се натрапва после излишно.Майка ми винаги мога да я изгоня,ама с нея трябва по-внимателно да действам да не се обиди  милото.

# 65
ProstoAz стига бе нали се разбрахме,че тия ехографи колкото и да са хубави,не могат с прецизна точност да ти сметнат всичко,по-важното е лекаря ти какво каза в тоя случай? Има ли място за тревога? Ох,недей си набива такива неща в главата,дане почна и аз да мисля мойта дали поне кило е стигнала Cry Мисля,че не може със сигурност да се види всичко,пък тези изчисления по седмици диаметри ала-бала...като излезе живот и здраве ще видиш.

# 66
  • София
Хайде и аз да се изкажа по повод свекървите и майките.. newsm78
   Аз от самото начало съм наложила до колкото може и е учтиво  положението "Всяка жаба да си зане гьола"! Не майки, не свекърви, не девири - от бъркане и месене в чужди неща полза няма. Свекърва ми е много мила и добра жена и аз много си я харесвам и обичам, но...ако имам нужда от помощ да, иначе кой от където е. А и тя милата, до преди месец гледаше племенницата ни и по едно време вече не знаеше на кой свят е - не искам да натоварвам никой с нищо. Въпреки, че ако ми се наложи, бех я помолила за помощ - все пак по-пресни са и нещата още, докато майка ми за последно е гледала мен и сигурно ще е голяма паника. Тя пък, лава Богу, е много деликатен и тактичен човек и винаги е казвала, че ще дойде, ако и когато я поканя - така да се изтръси - никога....
   Та затова си мисля, че ми се иска на изписването, живот и здраве, да сме си само двамата с таткото - хич не ми харесват тия тарпани дето стават пред родилните...роднини до девето коляно и ромски оркестър #Crazy А после всички да дойдат вкъщи за час-два, да ни видят, да се порадват и кой от където е...мисля си, че ще съм безкрайно изморена и изнервена, че да мога да понеса повече емоции, а и ще искам да сме си тримата с бебечо и да си се радваме на спокойствие...
    Но да видим какво ще стане Thinking

# 67
  • София
Хахаа..излезна партизанско име за свекито  Laughing

Мишунка, цигански оркестър ще има, повярвай ми! Единсвеното е, ако не си наемете някой брат'чед да ги разгони преди появяването ви. И пак не  е гаранция Laughing Хората си дебнат интереса и дори до колата ви изпращат  Laughing Обикновенно пеят "сине, сине ти си ангел мой" в някакъв купонджийски вариант с много извивки и бърз ритъм Simple Smile
Още повече, че основните родилки са цинганките...така, че ако пред теб и след теб изписват мургава събратка, музиката ти е  в кърпа вързана  Laughing

m_face , така, както пишеш, че свекито ти питала другите майки се сетих за една комшийка. Нейното бебе и моето се родиха с месец разлика. И когато ни подариха бебефона се оказа, че хващам нечие друго бебе, което плаче (наборче, по плачкането се познаваше). Та, един ден я засичам и я питам "Извинявай, ползвате ли бебефон?" и тя се обръща и облещено ми казва "Та, аз не знам какво е това, ти ме питаш дали имаме?!?" . И това е жена, която кара незнам си там какво БМВ, заможна, уж начетена жена.
Така, че...свекито ти да може да го отсвириш с проучванията й. Те жените може и в тенджерка да изваряват, като имат мерак, и да перат по 5 чаршафа дневно, а и да повиват с пеленки. Ти й казваш какво ти е нужно на теб. Ако иска да ходи да подарява на другите майки. Еййй..ядосах се  Simple Smile Днес определено съм нервна  Simple Smile

# 68
Абе не искам да си натрапвам мнението, ама на мен ми е приятно да са около мен бабите- те са млади и модерни жени, и все още се усещат кога и как, за да не станат досадни...и присъствието им няма нищо общо с ромски оркестър, а и не бих определила майка си като рода "девето коляно". Най-много ще ми липсва сестра ми- не съм ви се оплаквала от нейната липса, защото тя познава ника ми, влиза всеки ден тук във форумите, и не искам да я натъжавам.Мими, знам, че ще прочетеш това- Heart Eyes

# 69
Сладурче права си - спор няма за това.Прецизна точност в случая не може да има,ноти пък гаранции. Доктора казва,че за него няма повод за притеснение,но съпреки всичко не знаеш какво може да бъде.   Tired

Но при всички положения,гледам уж да мисля позитивно.тоо....като се замислим никой от нищо не е застрахован,но не бива да се тревожим излишно.Каквото зависи от нас го правим! И съм сигурна,че всички Ноемврийчета ще са мноооого мили и здрави и хубави бебчета...(все това си повтарям)

# 70
  • София
Ох, ПростоАз, забравих да ти пиша ooooh!
Племенницата ми се роди напълно доносена около 2-2200кг. Задържаха я, докато се увериха, че си наддава добре. Има по-финни мацки.

# 71
ХА -ХА.много ми хареса това с ''патронажните сестри''аз немога да се опла4а още от моята.зарадва ме на последак.бях взела една стара кошара от една моя приятелка итя не я хареса и каза 4е ще ни даде пари за нова и сам много доволна. newsm03
Galaxy,били ми казала вашата кошара каква марка е и от каде си я взехте.аз сам харесала подобна /същите цветове/ . newsm07

# 72

Galaxy,били ми казала вашата кошара каква марка е и от каде си я взехте.аз сам харесала подобна /същите цветове/ . newsm07
Лили на Бертони е кошарката, струва 111 лв, поне в Ст.З е толкова, на 2 нива е и е мн удобна, не 4е съм спала в нея,ама Simple Smile))
Цветовете и на мен мн ми допадат, неопределени са за мом4е и моми4е, 4е догодина, може и моми4енце да ни се роди:) дай боже.

# 73
Я кажете, блъскам си празната глава, тия обиколници, които са в комплектите спално бельо за бебетата, има ли някакъв начин да се закрепват освен на решетките, и на таблите на леглото. Малко не съм го домислила, но леглото ни има само решетка само отпред, там ще вържем обиколника, ама от другите страни ако не се върже някак, няма ли да пада върху бебето, или въобще да го махам като ненужен2

# 74
  • София
ПростоАз и Сладурката ще ги бия вече - ей, момичета, я стига, моля ви се Naughty
   ПростоАз - повече от убедена съм, че с бебка всичко си е наред - тия ехографи, ако ще и да са извънземни - прлосто грешат и никога с абсолютна точност не може да се каже някакъв размер. Стига си вкарвай притеснения - живот и здраве ще имаш едно красиво, здраво бебче с идеални мерки - слушай ми думата...ще си говорим пак след някоя друга седмица Heart Eyes
   Сладурке, не ги разбирам много тия неща и не искам да се правя на много знаеща, но ми звучи повече от невъзможно бебето ти да е под килограм - направо ти забранявам да си мислиш глупости и лоши неща...ако не - обещавам лична саморазправа с лекарят ти #2gunfire
   А по повод "деветото коляно" - признавам си, много се дразня от приемането на всичко буквално - ще взема да си трайкам и да не пиша, щом така ще се хващаме за всяка дума....Айде да си помислим сега дали някой нормален човек би сложил майка си в графа "9-то коляно"?!?! Май не, нали? Ама след майките и татковците и свекървите и свекърите има разни други хора, на които аз лично слагам точно този етикет в нашия случай....и точно тях имах впредвид...Както и да е - просто споделих как аз ги виждам нещата...И без да искам да обиждам никой - ами ако някой иска и лелята на стринката на братовчеда на вуйчото да покани на изписването си - това си е лично решение на вяка една от нас Peace

Общи условия

Активация на акаунт