Нежно галим НОЕМВРИйски кореми,а те от ден на ден стават все по-големи

• 10 827
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
Топли приветствия и от моя милост  Hug
Един ден да не млизам и вие сте заформили нова тема, че и 3 странички вече изписали.Ударих му едно пътешествие вчера, до Банско, Благоевград и обратно. Не бях виждала Банско от 15 години и да ви щажа съм суууупер разочарована, да ме прощават ако има мами от там! То на нищо на прилича горкото градче, няма я атмосферата от едно време, всички застроено, навсякъде многто строежи, мръсно, натъпкано някак, абе... гадост. Аз лично не бих отишла да се разходя там, камо ли да си почивам. Бая се чудех дали ще издържа с шкембака, ама герой съм, само вечерта бях като труп вече от преумора и 4-5 преки дсето минах да се разходим малко тук, ми се видяха като 100  Shocked
За ремонти някой беше споменавал, ох, и у нас не е готово още, А днес ще ни сменят и новата пералня, че се побърка да дава грешки и то така на става. Добре, че не няма аз да ходя до Техномаркета, че не знам как бих избухнала да ги изпозастрелям по местата. Днес чакам и кабелна да ми сложат нова, че и на Евроком как съм им набралааа  #Cussing out Та направо си викнах нова фирма, да видим как ще стане, стаята на вили и могили, дограмата недоизмазана, абеее.... май и аз съм на метлата днеска  Mr. Green
Айде хващам се да побредя поне малко, а после ще си кроя чершафчета за бебешкото креватче, че се оказа с нестандартни размери и сега това ме чака, не че се оплаквам. Добре, че си намерих къде да си поръчам матрак по поръчка, при това без оскъпяване  Peace
До скоро и много усмихнат ден на всички   bouquet

# 46
За леглото-и аз имах тая идея,ама нещо не ми се искаше да дупчим леглото.
Ама сигурно ще спретна Василчо,кво ще се гърча да се навеждам като настъпан червей.

Офффф,днес съм като дроб smile3507.Иде ми да легна,па да не стана.
И тоя пуст зъб-не ме боли вече,ама нали е отворен,та зяе и ми драска езика. smile3516
Е нема такова мрънкало като мене. smile3514

# 47
  • София
Карамелче, какъв ви е размера на леглото? Ако е 120/70 такива матраци с кокос (нашият е такъв) има в мебелна къща Люлин
Браво на теб за обиколката Simple Smile А на мен не ми се мърда никъде..много съм се променила с тази бременност. Дано ми мине  Laughing

# 48
Здравейте, момичета! newsm51
Колко страници сте изписали пак, сега ще ви изчета. Grinning
Аз се връщам от болницата, правиха ми запис на тоновете и разни изследвания. Бебо е 2,500, но диването пак се е обърнало седалищно  ooooh! . Снощи усетих някакво по-масирано движение, но си мислех, че просто е по-силно от обикновено, а бебето не би могло вече чак да се преобърне ... Сега ще ровя из нета да намеря техниките за преобръщане в главично прилежание и дано да подействат, ако ли не, ще влизам в отбора за секцио. Вече ми е все тая.
В болницата ме подлудиха за това колко малък ми бил корема - не ми ли подсвирквали още по улиците, не ми личало да съм бременна; защо идвам на запис на тонове, да не би да съм в девети месец и т.н.  Shocked Добре, че не им се връзвам.
Не можах да видя родилната зала, защото беше препълнена с раждащи, чудя се по колко ли са в зала и се ужасявам, още повече като видях колко лекари се запътиха натам. Аз си мислех, че най-много пред 2-3 ще трябва да се оголвам, а то ... ooooh!
Лекарят се опита да ми покаже личицето на бебо, че се беше залепило за корема ми, да използваме случая, но на 4D лицето се смесваше с плацентата и в тая каша, не се виждаше ясно кое какво е. На 2D беше по-разбираемо, ама бебе като бебе, не мога да кажа на кого прилича  newsm62
И аз отивам да чистя, че утре патронанажната сестра ще идва на посещение да провери как върви подготовката по посрещането на бебешора  Laughing

# 49
Ми то леглото ни си е баяяя големшко  Wink целия размер е 200/80/80, ама като е свалено скринвчето, а така с него отгоре, за бебока остават 146/75, а те матраците са по 140/70, но попаднах на матраци Нани и си поръчах от тях, обещаха до края на месеца да си имаме матрак, пък да видим.
А за пътуването, така и имах нужда да се махна от тая София, поне за малко, то ако не друго поне с красота по пътя си напълних душата. А и с плодове от бабите по шосето  Mr. Green
Канела, не се притеснявай, може пак да се обърне, пък както и да се роди пак всичко ще е наред. Имеше някъде из темите описание как да застане мам на четири крака и така да се подрусва лекичо и за кючек бяха споменавали   Laughing ама поразгледай, все ща намериш нещичко

# 50
Здравейте на всички!
Мен продължава да си ме боли дясната страна, едва ходя, не мога да си поема въздух, пък на ехограф нищо не се вижда. Изследванията и те нормални, незнам вече. Чудя се да продължавам ли да се тъпча ли със спазмолитици, като така или иначе полза няма.
Това с подаръците, много ми е неудобно. Като незнам до каква сума имат възможност да се разпрострат хората, как да кажа какво искам. Пък и за основни работи не мога да разчитам и да чакам да дойдат на гости, че да ми донесат подаръци  Crazy
Всичко необходимо на първо време сме си накупили или ще купяим сами.
Само на най-близките роднини съм казала какво да вземат /братя, сестри/, а родителите ни може би направо ще отделят някакви суми, с които ще се подпомогнем за по едрите работи - легло, кошница за кола.
Прителите да ност каквото им е е на сърце - най-много да изявя желание за няко дреболи като термобокс, шише за хранене, определена играчка и т.н.
За леглото, аз и друг път съм писала. За мен начина на сваляне на решетката и колелцата ми бяха едни от основните приоритети. Никак не харесвам тези решетки на болтчета. Ние вечер си дърпахме леглото до спалнята /и сега така ще правим/ и спеше без решетка, за да ми е по- лесно да завивам, давам водичка, биберон и т.н. През деня си спеше с решетка - независимо дали леглото е пак до спалнята или пък на определеното му място в стаята. А с тези болтчета не можеш да си играеш на свали-сложи. На старите легла решетките бяха с едни улеи отстрани и се махаха и слагаха свободно.
Сега няма такива, но ще поръчвам с падаща решетка. Леглото има едно ниво, но за сметка на това решетката се сваля на различни положения, така че пак се улеснява обслужването на бебето. Като падне пък до земята ми идва точно до нивото на спалнята. Този вариант ме устройва напълно.

# 51
  • София
арабела, бях направила списък с ужасно много неща. Имаше за по 2-3лв, имаше и за по повече. Дадох списъка първо на гостите, които не са ми толкова близки- приятели и комшийки. Те си избраха подаръци и така всички бяха доволни. Общо взето приемлив подарък за погача, според мен, е за не повече от 15-20лв, а такива има много. Голямите покупки, които не бяхме направили предварително бяха кошница (там две приятелки ми казаха, че ще е от тях) и бебефон (шефката ми го купи). Останалото бяха играчки за баня, дрешки, играчка за над леглото, дрънкалка за количка, активна гимнастика...такива разни нещица. Този път ще ми е малко по-сложно, защото имам от всичко почти...но пък знам, че ще спестя куп главоблъсканици на хората около избора на подарък.
Така, че това е...нищо не им казвай. Направи огромен списък с неща, какивто се сетиш и когато те попитат го давай без да посочваш нещо конкретно. Ще видиш, че всички ще са много доволни и благодарни  Simple Smile

# 52
Привет!

Тази нощ пак будувах  1countingsheep, но за това пък като съм заспала към 7.30 та до преди малко Blush
Вчера моите хора сглобиха креватчето, чудно е станало! И като си помисля, че моето мило мъжле е спал като бебе в него, а сега щерка му... Heart Eyes много мило ми става. Обче, понеже нямали сме толкова дълги кабели за двд-то и тонколоните, та милоото ги курдиса в леглото  Crazy smile3516 Аз тъкмо го понакичих с две играчки и му се радваха- ама не!Та когато купим дълъг кабел ще го снимам да ви покажа и нашето легълце. Heart Eyes

Катеринке,  наистина впрягай мъжо да майстори, това, че не се вдига на по-високо е поправимо.И нашето не се вдига и мислехме да изрежем плоскост и да вдигнем матрака, но при условие, че ще имаме кошче за първите някоко месеца за сега няма да го правим.
Мечтание, думи нямам за тая акушерка Close Човешката простотия край няма...
Канела, много интересно това с патронажната сестра Wink При нас няма такива работи, нали? ааа, това ми напомня да ви кажа, че баща ми е говорил с личната лекарка и тя е и педиатър и ние доста близка, та тя ще е педито на беба  Heart Eyes
Пък аз си мислех, че като се обърнат с главичките надолу и край с връткането  newsm78

Ще взема и аз да търна кухнята сега. Айде лек ден! Hug

# 53
Карамелче, и аз от 10 години не съм ходила в Банско. Все ми се иска да отидем, една от причините е, за да видя и промените, ама все не стигаме дотам - то на другия край на България чак  Crazy Много противоречиви мнения чета, ама сякаш разочарованите са повече. Любопитно ми е все пак, пък после може и да не повторя.
Канела, какви са тези патронажни сестри  Laughing То като едно време, по времето на социализма в България - тогава минаваха да видят при какви условия ще се отглежда бебето. А също така и учителките, да проверят условията за учене. Спомняте ли си?  Laughing

# 54
Блазе ви, нас никой, освен родителите, не ни е питал какви подаръци искаме Laughing Кумовете ни може би вече са забравили, че съм бременна Laughing, но пък те са унгарци и не са много наясно в какво си изразява ролята им. Тук няма такава традиция, може да хванеш двама човека от улицата и те да са ти свидетели, изобщо не е обвързващо - не ми се нрави, ама да си бяхме избрали български кумове.
Ditta, и в БГ има патронажни сестри, но не зная какво правят. Тук буквално ги наричат "жени-защитнички", т.е. грижат се за бременните и децата в определен район. Виждаме се всеки месец, откакто съм бременна. Не знаех как да го преведа на БГ и затова реших, че може би това е патронажната сестра  Thinking Да, Арабела, много социалистическа практика Laughing, но пък полезна, чудя се при цялата кризата в здравеопазването в момента, как не за закрили тези длъжности.

# 55
И аз отивам да чистя, че утре патронанажната сестра ще идва на посещение да провери как върви подготовката по посрещането на бебешора  Laughing

И ние си имаме такива,само че при нас се наричат свекърви!!! Joy Joy Joy

# 56

хахахах Joy в такъв случай мойта патронажна сестра ще дойде всеки момент hahaha

# 57

Хехехехехеееехехеее... newsm62 Много готино това...
арабела, помня как моята класна до 3 клас идваше вкъщи да види условията ми за учене и майка ми, милата, как се суетеше да я посрещне все едно кралица Елизабет идва... Crazy

# 58
  love001 Привет на вси4ки !
Цяла сутрин се боря да ми дойде нета и ето, 4е сега съм се преборила с фирмата, явно паднало малко дъжд и те хоп- нямат нет!Разсъних се рано-рано, станах в 7ч и викам сега ще вляза във форума, ама нъцки...Simple Smile  Имам цепоглав  Weary и ми е отнесено, дори съм подремнала за 30 мин докато зяпах ТВ.Нямам особенно какво да правя,освен да идвам да помагам на някоя мама с 4истене и готвене и да изкарвам някой лев;)))хихииххихихи
Отивам да се паркирам пак на дивана.
И на мен ми стана мн интересено за патронажните сестри, зву4и ми много отживяло и т.н.

# 59
Joy Моята свекърва да е идвала max два пъти тази година, не мога да се сетя даже. А работи в нашия район. Казва, че едва се удържала да не идва, но си тренирала волята, а и не й се качвало пеша до 4-я етаж. За бебето обаче ще си вземе отпуск Laughing

Общи условия

Активация на акаунт