30 american witches brewing health potions или искаме здрави деца за хелоуин!

• 13 272
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Джена, ти пробвала ли си това Cuddle-U:

Аз съм страшно доволна от него, по-твърдо е от бопито! След като свърши функцията си като възглавница за кърмене го използвах сума време с Елена да седи така като на снимката, за някой с болен кръст става  Laughing, а сега го предлагам на бременни приятелки като седят у нас, направо е незаменимо, да не говорим колко удобно се чете на него  Mr. Green

# 151
Джи,раздърпвачко на шорти такава,гледа ли SNL?
 ...ааа,очите ми:)) видях карибиците  Joy

Я, тука сте се веселили с Карибиците, сега виждам. Хъ, хъ. Mr. Green
Какво е ставало в SNL - JBJ си е показвал шортите ли? Още веднъж хъ, хъ, ма с друга интонация. Confused

Големи събития тука - Елито проходила, браво, да е жива и здрава и да крачи и тича устремена напред и желая.
Разни разкошотийни бебета по снимки гледам, мале, мале, хубавини! Браво. Борис, Иван и Нолън са чудесни малки господа, пу-пу-пу, да си плюя аз по нашенски. Heart Eyes

# 152
Джена, имам хиляда въпроса към теб Laughing

1. Колко ти струваше консултацията за лактейшън специалиста? На мен ми искат $150 на час за посещение вкъщи. Ако отида на място /което аз не искам, за да не пипнем вирус/ е $130 на час. В болницата имах едно безплатно посещение, което направо не се брои, защото си толкова неподготвен..

2. Как го мериха колко е изял? Като отиде на място ли го мериха? Ще ходиш ли пак или мислиш, че веднъж е достатъчно?

3. На колко време се събужда Ноли да се храни? На мен ми кзаха да го будя на 2ч и да му давам по 30мл. Т.е. 60мл за 4ч, за неговите килограми. Изчисляват го както изчисляват формула. Ето тук има калкулатор: http://www.justmommies.com/articles/formula-feeding-calculator.php

smily_5q, напълно ли премахна шишето докато преминаваше към храненето от гърдите или ползваше и двете?

Ние сме до никъде с цицохраненето. Днес го мъчих пак, то не беше протест не беше чудо. Много ме е страх да не се обезводни и т.н. ако го мъча само на гърдите. Чудя се дали да не взема някакъв кантар да го меря и да съм спокойна колко е изял. Дадоха ми идея да го дохранвам с капкомер вместо бутилка, за да суче само от гърдите. Въобще мъка голяма. Не знам на нас кога ще ни стане лесно..май няма такъв филм в наща къща.

Благодаря ви за комплиментите! Малчо изглежда закръглен и има бузки, но е като малка бълхичка  Laughing Белнал се е наистина, дано жълтеницата ни е напуснала съвсем, че беше като морков.

Подаръци - в началото се стресирах и носех, после се оказа, че само аз мисля за хората, за нас никой не мисли и реших да спра да си усложнявам живота. Не виждам защо трябва да се чувстваме длъжни да носим. На деца нося, но аз имам само две племенници.

Изоставям ви заради първата ми приятелка в момента - Помпата  Crazy

# 153
Мацки, отново съм тук! Mr. Green

Преди малко се върнах от L.А., още не съм разопаковала, но не се сдържах да ви изчета, да се нагледам на сладките бебешори и да се запиша.
Ноли, Иванчо и Борис, са страшно красиви! Heart Eyes На човек му се приисква новородено, въпреки че  АJ си е още бебе Laughing.

В консулството бяха доста любезни (АJ им подари по една усмивка в началото), но напълно ще кажа, когато дойде паспорта Praynig. Oжулиха ме $50 за пълномощните и декларации, и отделно паспорта, но важно работа да свършат.

Не видях много от града, с бебе изисква два пъти повече време, а и моята приятелка е бавничка (ама много я обичам) Heart Eyes

АJ беше страхотен на отиване, на връщане мрънка 2/3 от времето в самолета. Явно ще ни никнат скоро зъби, че дрехи, бибс и одеяла, стават мокри за минути ooooh!.
На секюрити ме убиха, като ме върнаха да съм махнала обувките (robeez) на АJ за проверка Shocked.

Да се изкажа за темата за подаръците Mr. Green :

Аз не нося, почти на никой. Само на една братовчедка и децата и, доста са зле финансово, а и много ги обичам. Нося за баща ми( той преди години беше командировка тук за доста време и се прeсеща за разни работи) и за няколко приятели(2-3).
За други роднини и приятели не нося( не намирам за необходимо), малко на използване замириca.

Ники за децата- ако им харесва някакъв крафт- може да им вземеш да разни китс от Майкълс, Таргет, даже и Уолмарт имат. Peace

Тandoori, пак е било весело у вас! Hug

Коя бременна мама е наред, че изпуснах края? Laughing

# 154
Коя бременна мама е наред, че изпуснах края? Laughing

MissZ е следващата  Laughing

# 155
  • usa
блажка, от кога се каня да те питам и все забравям - разкажи за българското училище. какви са впечатленията ти, харесва ли им на децата, има ли полза, колко деца се събират и въобще каквото се сетиш.

# 156
Миналата седмица се разписах в една тема, че ми стига времето. Да, ама вече не  Laughing
Поне Самуил малко се поуспокои и започна да приема нещата като даденост.

# 157
Пумпал, да отговоря набързо на въпросетата
- струеаше 150$ в офис и за съжаление моят инс не ги покрива  Cry
- за яденето го мериха преди и след храненето там
- за храненето - ами през деня го будя на 3 часа (от началото на предното ядене) , а между 11-7 вечер го оставям сам да се буди. Така не му давам възможност да се "наспи" през деня и затова кара по 4-5 часа сън вечер.
- за посещенията - ох, ми ако беше малко по-позволимо, бих отишла поне 3 пъти, че захапката ми е голям проблем, но си заслужаваше да иде човек поне веднъж

Зоре, не се притеснявай предварително, в повечето случаи големи проблеми няма - я виж колко успешни кърмачки имаме тука

# 158
Тъкмо щях да ви пускам снимки, а Бубка ме е разконспирирала   Grinning

Момичета, успех с кърменето. Знам какво ви е, навремето и аз бях притеснена поне първите няколко месеца, докато нещата потръгнат. Със следващите деца поне няма какво да ви изненада  Simple Smile
Защо не проверите около вас за сбирки на Ла Лече Лигата. При нас веднъж седмично се събират майки, обменят опит. Понякога на такива места можеш да получиш много по-ценни и безплатни съвети, най-вече от минали по същия път жени.

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 15:03 от Кейси

# 159
Джена, благодаря  Hug Hug Hug Зорето като ни слуша нас може да наеме дойка за храненията  Laughing ей че разправия!

Вчера си прекарах деня в проучване и звънене по всички организации. От Ла Лече говорих с две майки доброволки, и двете ми казаха да махна бутилките и да ползвам спринцофка или капкомер за млякото, за да не се обърква детето. После говорих с две специалистнки, едната е 150, а другата 125 на час и после и двете по 75 май. И двете казаха първо слагаш на гърдата, после дохранваш с бутилка  Rolling Eyes Вече съм тотално шаш  Laughing Седим и се мъчим и колкото повече го пробвам на гърдите толкова повече осверипява от глад...вече си мисля, че това е начин да го накарам да си изяде всичко на един дъх от шишето. Пак сме на далавера един вид  Laughing.

И в крайна сметка не знам кое е по-голяма разправия- храненето с шишета или приучването към гърдата. Драма голяма.

Падна ни пълчето, един смислов по-малко! Джена, Ноли с пъп ли е още или без Grinning

Гледам се наредихме бременни/родили нощни птици  Laughing

# 160
Чакай, чакай Simple Smile На мене ми почва направо втори работен ден по това време  Laughing Вече съм изчистила, наготвила, нахранила раята и дребния закарах на училище  Joy
Пумпал, от това дето са ти казали, определено съвета на майките от ЛаЛече-то е по-добър! Колкото повече време минава, детето ще свикне на биберона и после много по=трудно ще го откажеш. Хич не си харчи парите по платени консултанти, ами иди както ти е писала Кейси на няколко сбирки на местните майки от ЛЛЛ, да видиш на място, а и да питаш каквото те интересува.  Peace
 Аз Ели още я кърмя, благодарение и на многото съвети на майките в Кърмаческия ( Hug за тях).
Щом му предлагаш храна, няма да умре от глад! Няма толкова глупаво бебе,не се притеснявай! Спираш бутилките и оставяш само на гърда( евентуално бутай със спринцовка или капкомер както са ти казали), не се стресирай да цедиш само, ами си давай нормално от гърда. Ще свикне, не се притеснявай. Елена и тя ми раздаваше първоначално някакви фасони, ама аз в болницата си я прибрах в моята стая и не я давах в отделението за бебета, забраних на докторите всякакви бутилки, води и т.н. Седя 24 часа на пълен глад, да видиш после как прояде.  Laughing Сега не мога да я откача направо  Grinning , бие се като си спусна фланелата и крещи за още  Joy hahaha

# 161
блажка, от кога се каня да те питам и все забравям - разкажи за българското училище. какви са впечатленията ти, харесва ли им на децата, има ли полза, колко деца се събират и въобще каквото се сетиш.
Като че ли все още нямам кой знае какви впечатления и не искам да прибързвам с изводите. От моите деца само единият ходи, другият е още малък, на 5 години е. Те движат по програмата по български език и литература за първи клас на българските училища, не е нещо адаптирано към потребностите на децата тук, така че не знам какъв ще е крайният резултат, поне при моя син не знам какъв ще е. А в класната стая не знам какво точно става, защото те са в сградата на консулството, оставяме ги до вратата и ги вземаме от вратата, не бива възрастни да се мотаят вътре в почивен ден, което си има основанията и не съм чувала някой да протестира. Първи клас са две паралелки, в нашата паралелка са девет деца.
Учат по учебниците на Булвест и като гледам по тетрадката, правят това, което правят и децата в България - пишат ченгелчета и лулички, предния път писаха и  буквите "а" и "ъ". Моят син все още ходи с желание, или поне не протестира, но не знам докога ще е така, аз обичам да се презастраховам с разумна доза скептицизъм, за да имам място за приятни изненади. Mr. Green Разбира се, ходенето на българско училище непременно е възнаградено с пица и кенди, така че може и на това да се дължи желанието му.
Май това засега. Ще поживеем, ще видим как ще е по-нататък.

# 162
Момичета, намерих един сайт за ДВД и касети със стари БГ филми, ако искате погледнете:
[url][http://www.gobgmedia.com/c_film_page.html/url]

Предварително казвам, че не съм ги ползвала още, т.е не знам дали са надеждни доставките и т.н., но имаха доста филми, които търсех отдавна, та ако поръчам ще кажа мнение и за сайта.

# 163
Джена, Ноли с пъп ли е още или без Grinning

Ааа, нали знаеш, ни е сме от породата дълго чакаме и бавно стават нещата при нас. С мъж ми се майтапим че в болницата са го залепили с каноколит и няма начин да падне   Laughing

Да ти кажа, и аз различни съвети получавам отляво и дясно, май всичко зависи какво ще избереш и колко си упорит. Апропо, ако започва да ти изглежда по лесно с адапте (защото на мене определено в някои моменти ми се струва така), попрочети "адаптирания" форум, там пък друг сорт проблеми морят майчетата (и бебетата). И даже пари даваш на все отгоре. Еееей па нема лесно и т'ва е Crazy

# 164
  • usa
Ние сме до никъде с цицохраненето. Днес го мъчих пак, то не беше протест не беше чудо. Много ме е страх да не се обезводни и т.н. ако го мъча само на гърдите. Чудя се дали да не взема някакъв кантар да го меря и да съм спокойна колко е изял. Дадоха ми идея да го дохранвам с капкомер вместо бутилка, за да суче само от гърдите. Въобще мъка голяма. Не знам на нас кога ще ни стане лесно..май няма такъв филм в наща къща.

пумпал, не се предавай! трудно е, но си струва! кърмата е най-доброто, което можеш сега да му предложиш както е недоносен, жълтеникав и рисков! ако се престрашиш да зарежиш бутилката и да предлагаш само гърдата за ден-два-три ще се научи буболечката да се храни от гърдата. пробвай да го храниш полузаспал, ако и да смучи с часове. пробвай да го кърмиш на тъмновато - в банята, на затворени щори, каквото там ти хрумне. пробвай да го кърмиш легнала, въобще пробвай всичко, което ти хрумне. нали сега той ти е основното занимание. кърменето определено си струва, шишетата са по-голяма разправия, гарантирам!

Общи условия

Активация на акаунт