Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 958
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 050
Извинете за Офф-а: какво става с майките на деца със специални нужди? Нанди? Някой знае ли нещо?

Това разкъсване на общата цел, по своему показа защо толкова време никой не постига нищо значително в тази сфера.
Извинете откровенността, но тук проблема не е лоша координация, а нежелание за такава.
Това е безкрайно уморително.

Ще продължаваме да си пишем, това е ясно. Лек ден.

# 1 051
Отговора от Омбудсмана:

Strasbourg, 19/11/2007

ACKNOWLEDGEMENT OF RECEIPT

Dear Sir/Dear Madam,

Your complaint dated 13/11/2007 was received by the Office of the European Ombudsman on 13/11/2007 and was assigned registration number 2886/2007/LR.

It will be dealt with by Mrs Louise RICHARD (Tel. +32 (0)2.284.35.38).

The Ombudsman can only make inquiries into complaints that meet the criteria of admissibility set out in the Treaty establishing the European Community and the Statute of the European Ombudsman. Information concerning the admissibility of your complaint will be communicated to you as soon as possible.

Please note that complaints to the European Ombudsman (and any annexed documents) are dealt with publicly, unless the complainant requests confidentiality. Even a confidential complaint, however, must be sent to the Community institution or body concerned, if the Ombudsman begins an inquiry. Further information, including reference to the rules concerning protection of personal data, can be found in the enclosed note.

As set out in Article 2(6) of the Statute of the European Ombudsman, complaints submitted to the Ombudsman shall not affect time limits for appeals in administrative or judicial proceedings.

Please provide a postal address for future correspondence.

Sincerely yours,

João SANT'ANNA
Head of the legal department

# 1 052
  • sofia
Теди,това е  до Парк хотела,една нова бизнес сграда,непосредствено до хотела PeaceАз ще съм там и по-рано.
Няма нищо лошо в откровенността Пете за да се извиняваш,но според мен всеки прави това,което може и смогва да направи.Не вярваам някой да се е отказал,по-скоро лисоата на време при вси4ки си дава отражение.
Тези дни ще напомним за някои обещания дадени от МТСП И службата на Онбудсмана ,на ДАЗД и АСП.Всеки гони някакви зада4и и тър4и по разни срещи,това ,4е още няма ефект не зна4и,4е никой нищо не прави.Не съм съгласна PeaceКакто и да е,аз не приемам критиката ,ако е към мен  Hug

Ина4е,утре Ив.Христова и още няколко експерти,както и представителя на УНИЦЕФ за БГ ще са в Могилино.Полу4авам инфо от няколко места за Могилино,но не съм 4овека,който може да пише за това.Ние в момента ще гоним и натискаме останалите домове за деца с увреждания,ще помагаме за това на УНИЦЕФ в няколко направления.
Ето,утре е срещата и семинара с Душана,днес разбирам и сега пиша.РЕдно е да сме пове4е хора защото ще има и други евродепутати.
Пове4е и да искам аз и моми4етата ме можем да направим.Правим колкото ни се позволява.Съжалявам ,но не можем да се клонираме Laughing
Пете,не виждам що е тая паника,нещата няма да станат за ден.Добре,4е са Дани Гор4ева,хората от Капитал,Юлиян,хората от Англия да поддържат напрежението в медиите.....Без тях ние няма да сме така полезни.
Добре де,увлякох се,сори,ама не упреквай никой ,моля те защото смятам,4е не бива Peace

# 1 053
Получих веднага отговор и от г-жа Мариела Баева, депутат в ЕП. Тя ми пише да проследя кореспонденцията й с колега от ALDE групата, както и отговорите на въпроси на Бг журналистка и последващата информация, която скоро е изпратила към България. Тя е с дата 14.11. и съдържала и отношението на ЕК. Пише също така, че като наши предствители не спират да се интересуват от развитието на проблема.

# 1 054
# 1 055
  • sofia
Получих веднага отговор и от г-жа Мариела Баева, депутат в ЕП. Тя ми пише да проследя кореспонденцията й с колега от ALDE групата, както и отговорите на въпроси на Бг журналистка и последващата информация, която скоро е изпратила към България. Тя е с дата 14.11. и съдържала и отношението на ЕК. Пише също така, че като наши предствители не спират да се интересуват от развитието на проблема.

Теди,би ли я питала как ЕП ще работи и натиска МТСП и ДАЗД за останалите домове PraynigЗащото ние утре пускаме такива питания към няколко институции Close

# 1 056
  • sofia

в сайта на УНИЦЕФ също би трябвало да има нещо,но сега из4езвам.Ако някой може да го изрови Praynig
А това иВе ще го 4ета по-късно Hug

# 1 057
Добре де,увлякох се,сори,ама не упреквай никой ,моля те защото смятам,4е не бива Peace

Не упреквам, бе Роси, ако го правя то и ние сме в кюпа. Просто не знам нищо за тия жени, а искам да знам, какво става с тях, справят ли се, от какво имат нужда, отговориха ли им на предложенията? Съвсем прозаични неща.

Иначе за умората си има обяснения, ти знаеш какво коства борбата с "не чух, не видях, не казвам", добави и един бурен работен ден към това и битовизмите, и не остава време да си смениш гащите, за координация - дума да не става!  Peace

# 1 058

Теди,би ли я питала как ЕП ще работи и натиска МТСП и ДАЗД за останалите домове PraynigЗащото ние утре пускаме такива питания към няколко институции Close

Роси, първо трябва да направя това, за което ме моли, защото може би там да има отговор на въпроса ти. newsm78 Тогава вече ако не съм удовлетворена, ще я попитам пак.

# 1 059
Хора... чета "Могилино - как да помогна..." и на Осиновете дете се спрях... Е, как така ще се осинови дете от Могилино, ако ПО ЗАКОН у нас НЕ МОЖЕ да се осиновява конкретно дете???

Някой да е в течение?

# 1 060
Не упреквам, бе Роси, ако го правя то и ние сме в кюпа. Просто не знам нищо за тия жени, а искам да знам, какво става с тях, справят ли се, от какво имат нужда, отговориха ли им на предложенията? Съвсем прозаични неща.

Нямам представа какво става с Нанди, ще й се обадя. Само да не я притесня, вероятно си има проблеми и ангажименти, знаеш, не й е лесно. Confused Аз затова винаги се старая да засягам и конкретно нейните искания и проблеми, един вид се опитвам поне малко от малко, ако мога да я замествам. Peace

# 1 061
Хора... чета "Могилино - как да помогна..." и на Осиновете дете се спрях... Е, как така ще се осинови дете от Могилино, ако ПО ЗАКОН у нас НЕ МОЖЕ да се осиновява конкретно дете???

Мен този закон винаги ме е смущавал много, не го разбирам. Но понеже материята не ми е много ясна, си мълча. Можеш ли да ми обясниш, каква според теб е логиката му.

# 1 062
Според мен в случая ако някой пожелае дете от Могилино за осиновяване и детето е с отказ, едва ли някой ще откаже да му го даде - естествено ако е способен да се грижи за него.

Логиката при осиновяването според новия закон е, че според характеристиката на бъдещия/те родител/и и според неговите желания за дете се намира подходящо дете и му се предлага. Т.е. прави се съвпадение между осиновители/осиновен. Кандидатстваш, предлагат ти 2-3 деца, които отговарят на твоята характеристика и желания, които после ти посещаваш и заявяваш едно по едно дали желаеш да осиновиш. Т.е. първо посещаваш първото предложено дете - имаш време за размисъл, приемаш или не. Ако не го приемеш, продължаваш със следващото и т.н. Като си има определени срокове, правила и т.н.

В случая с Могилино, ако евентуален осиновител заяви желание да осинови дете специално от Могилино, защото иска спешно да помогне на дете застрешено от условията, в които живее, и ако покаже способност да се справи със състоянието на детето, ще се съобразят с това негово желание.

Това е много общо казано. Но си мисля, че в случая ще важат изключително принципите за приемните семейства, които поемат грижата за точно определени деца. Т.е. при тези деца, които са със специални нужди, ще е от изключително значение доколко евентуалният родител би могъл да се справи с тях - доколко има познания и т.н.

А в случая е важно да се търсят не само осиновители, но и приемни родители.

# 1 063
  • под дъгата
Логиката на тоя закон е следната: осиновяването, като вид мярка за закрила, следва принципа за най-добрия интерес на детето, затова се търсят подходящи родители за определено дете, а не обратното. Цели се и да се пресекат злоупотреби, както по отношение на децата, така и с осиновителите. До колко се постига тая цел, обаче, е друг въпрос.
За децата от Могилино четох някъде, че повечето са вписани в регистъра за международно осиновяване. И предполагам появят ли се кандидати, желаещи да осиновят дете с увреждане, първо от тях ще им бъде предложено.
Приемни семейства в България? Това е все още фантастика.

п.п. Отговорът на омбудсмана е само едно потвърждение за получаване.

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 23:02 от Buba Mara

# 1 064
п.п. Отговорът на омбудсмана е само едно потвърждение за получаване.

Да, ще видим.

Тази логика е правилна, ужким, обаче нещо ме притеснява в него. Ако някое дете ми е по на сърце и го чувствам като свое, няма ли начин човек да осинови конкретно дете. Този Тити Папазов как си осинови онова детенце? Нали все пак това не е стока, и трябва да има двустранни чувства. Понякога те не подлежат на закони и правила, просто ги има.

Общи условия

Активация на акаунт