По въпроса за даренията, в момента фондът на Кейт е единственият, който прави възможни малки директни дарения от чужбина.
Продължавам да търся начин да насочим даренията към някоя българска организация. Засега неуспешно. Преди два дена писах мейл на "За нашите деца", защото нали те координират в Могилино сега. Така и не получих отговор. Днес им се обадих по телефона, и те ми казаха, че те нямат достъп до парите. Всичко плаща УНИЦЕФ. Обадих се в УНИЦЕФ и така и не можаха да ме свържат с някой който да може да каже или направи нещо по въпроса. Поне ми дадоха емейл адреса на г-жа Бонова, която изглежда е човекът който ми трябва. Писах и мейл, но засега не съм получил отговор. Утре ще се опитвам да се свързвам пак.
Честно казано, аз се дразня когато някой каже, че българите и българските политици са такива, пък хората по света са други. Просто не го вярвам, макар да разбирам защо някой може да си е направил този извод. Трябва да приема обаче, че ситуацията, в която много искаш да дадеш пари, и не можеш да намериш кой да ги вземе, изглежда да е уникално българска.
Поне искам да знам отговора на един въпрос. Ако парите от даренията отидат в тръста на Кейт, ще могат ли да се използуват за закупуването на този пусти автобус? Обявявам награда за човека който намери отговора.