Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 502
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 485
Хора!!!!току що Незиде ми прати смс-в Могилино приели едно НОВО дете.Говорело.Сложили го в групата на лежащите!Какво става ?????това ме уби тотално!!!!!!

И аз така чух. Това не е никак добър знак.

Пробвай да разбереш повече.

Страх ме е да не го превърнат в дом за възрастни, което значи да преместят малките и да оставят големите деца, над 18 години.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 17:55 от Hear Again

# 1 486
няма какво да се чудите. в друга държава правителството би се заело освен да промени нещата и да даде точна информация как се работи. би имало прозрачност и всяка информация би стигала веднага до хората.
ДА, НО В ДРУГА ДЪРЖАВА. не и в българия.
не усещате ли, че се подиграват с нас, с децата, с целия народ. ние сме просто техните избиратели, защо да ни дават обяснения. иначе всичко е идеално, ние сме се захванали с един дом......
не е това вече начина да се борим за нещо. нито медии, нито излъчване на филми ще помогнат. трябват много по остри мерки. начините, които сега ползваме са начини посредтством които се борят хора в демократични държави. българия НЕ е такава държава.

докато не излезем пак на протест, докато не пуснем подписки за оставки и съд, нищо няма да се промени, разберете го.

# 1 487
  • sofia
Хора!!!!току що Незиде ми прати смс-в Могилино приели едно НОВО дете.Говорело.Сложили го в групата на лежащите!Какво става ?????това ме уби тотално!!!!!!

И аз така чух. Това не е никак добър знак.

Пробвай да разбереш повече.

Страх ме е да не го превърнат в дом за възрастни, което значи да преместят малките и да оставят големите деца, над 18 години.

Яна,това ще направят мила.Ще извдът по адаптивните и здравите,а тежките ще оставят там.Няма как да го закрият.МТСПказват "закрият",но имат в предвид"преструктурират" Peace

# 1 488

Яна,това ще направят мила.Ще извдът по адаптивните и здравите,а тежките ще оставят там.Няма как да го закрият.МТСПказват "закрият",но имат в предвид"преструктурират" Peace

Промяната ще е нула, язък и на събраните средства. Бясна съм.

# 1 489
  • sofia

Яна,няма къде да преместят 60 деца,просто няма къде!!!!!!!!!не съм си и помисляла,4е ще го закрият и ще из4езнат тия деца просто ей така........Туй е големия проблем -няма готови защитени жилища!!!!!!

# 1 490

Яна,няма къде да преместят 60 деца,просто няма къде!!!!!!!!!не съм си и помисляла,4е ще го закрият и ще из4езнат тия деца просто ей така........Туй е големия проблем -няма готови защитени жилища!!!!!!

Е айде сега, няма готови жилища - за 4-6 месеца става едно, при добро желание от МТСП и кмет. Ама не им се дава такава пара, за друго харчат излишъка, за друго дават сградите, животни противни.

Освен това могат просто да преместят целия дом в Русе, в някаква по-голяма сграда, докато правят защитени жилища. Това и Славка го хареса.

Чух, че Кейт още не е дала пари. Може би е права, щото да не се окаже, че каквито дарения са дадени досега, ще отидат за позлатяване на клетката на тия деца.

# 1 491
Momi4eta, predi mesec vi писах,  че в Бургас директор на дом за малки деца - до 3г. се кани да ги настани в дом за деца с увреждания само защото нямало места в другите домове - получих отговор, че ДБМ няма структура в Бургас, и не може да вземе отношение - ставаще въпрос за няколко деца, за колко не знам - информацията сега ще я потърся.

# 1 492
""Понеже съм много потресена в момента, не знам дали пиша в правилната тема, но все пак има общо.
Днес при разговор с един вътрешен човек от ДМСГД (дом за деца от 0-3г.) получих следната информация: 
Тъй като местата в ДОВДЛРГ (Дом за отглеждане от 4 до 18г., където трябва да бъдат преместени децата след навършване на 3г.) в регионане достигали, някои от децата се преместват в...... ДДУИ-та (дом за деца с умствен изостаналост) из цялата страна.   След като всички знаем при какви условия се отглеждат децата в тези домове  се питам не може ли да се направи нещо срещу това беззаконие. Не можем ли да включим и някаква клауза, която да защитава децата от подобни решения. Аз се чудя как изобщо е възможно, с какви диагнози постъпват децата там и никой ли не ги преглежда преди да се приемат!?  Не знам, много съм объркана. Цял ден не мога да спра да мисля за съдбата на тези деца, които вече са осъдени.
Източника ми е сигурен, така че напълно вярвам в изнесената информация. "
Това е написано от Таня в гражданска инициатива на осиновени и осиновители

# 1 493
Искам да ви кажа, че никой не отговори на Таня, не знам някой помогнал ли и е да се включи в накаква кауза, някой поинтересува ли се от тия деца?Преди време ви попитах микробуса, за който се събират пари, чия собственотст ще е - дали на БХК или на дома, който нали  уж ще се закрива, просто не разбирах, защото на децата е нужен бус, но нали ще се местят в Русе, тогава бусът, ако е за дома, който ще бъде закрит, активите му къде ще отидат и т.н.Друго недоразумение - тук и другаде куп приказки, че домът е далече, че децат нямат достъп до образование, психолог и медицински грижи, че трябва да живеят в голям град, като Русе, което и Славка отчита, а после англичание искат да се запази домът?Пълна каша!!!
Съжалявам,че трябва да ви го кажа, но според мен лека-полека нещата ще си дойдат на мястото, но ние пропуснахме много моменти, изхабихме доста ресурси на вятъра, и някой хора, доста ще се радват на това. Просто ще има още инциденти, още такива филми, и още загубени животи, докато се организираме и обединим.

# 1 494
Магла, не са англичаните дето не искат да се закрива дома, а местните хора и кметът.

Бусът е бил дарен за дома, не е като да няма за какво да се ползва. Аз очаквах, че ще бъде дарен на УНИЦЕФ, за да го дават на дома и после в Русе, където преместят децата. Обаче дарението отишло при кмета...

Домовете за деца с увреждания и за деца без увреждания не са много по-различни. В ДОВДЛРГ е същата мизерия и децата получават същото отношение - никакво. Даже аз бих се притеснявала, че ако деца без увреждания отидат при деца с увреждания, ще взимат на по-слабичките храната, както се вижда във филма.

# 1 495
  • София
Яна, ама то точно така ще стане ... от поста на Магла става дума че здарви дечица поради липса на места в правилният дом ще отидат в дом за деца с умствена изостаналост ... и ще изяждат храната на болничките дечица и след време ще станат и те умствено изостанали поради невъзможността да коминикират и да се развиват ... и това е повече от страшно и кошмарно и недопустимо и нямам думи просто.
Къде е сега Закрила на детето ... точно те трябва да поемат този случай и д анаправят всичко възможно за да осигурят места за тези деца в подходящ дом, да им дадат шанс да се развиват и да станат пълноценни хора, а не да ги обричат ....
Моят съвет е да се сезира този орган в Бургас и да се следи какво ще се случи. А недай си боже да допуснат тази грешка, то тогава може да се подаде жалба за некомпетентно и немърливо свършена работа. Децета имат права и те трябва да се защитават.

# 1 496
  • България
И аз мисля,4е пак ни пързалят леееко Mr. Green,не вярвам на никакви обе6тания,толкова много хора изявиха воля да помогнат и за какво, какво правят онези там,от които зависи,просто едно голямо НИ6ТО #Cussing out
И аз като маглата не мога да разбера ве4е ни6то,всяка нова информация си противоре4и с преди6ната,на маимуни ни направиха ве4е.

# 1 497
в преговори съм да се добера до отговорните в бургас..........знаете, че става бавно и не е лесно.

# 1 498
Май всичко се върти в един порочен кръг.
Нанди ДАЗД, без да ги обиждам, са там някъде, но аз лично неразбирам и незнам къде.
Един случай ... ще се опитам да бъда кратка.
Родители на две деца заминават за Испания и оставят децата на грижите на баба и дядо, изпращат пари.
Вярно децата не са идеално облечени и пухкави, но в едно съм сигурна бабата и дядото ги обичат.
Някой се обажда в ДАЗД и те идват и вземат децата, защото в хладилника на бабата и дядото нямало мляко и на въпроса какво ядат децата бабата отговорила кренвирши  и други неща, но такива неща не е имало.
Майката и бащата се върнаха от Испания след известна бюрокращина си взеха децата.
Браво на ДАЗД, но къде са те , когато наистина има нужда от тях?
В специализирана детска градина дете с увреждане пищи, рехабилитаторката извежда детето на студа, защото не и били издържали нервите.
На клюкарски начала, другите , които работят в същата градина се възмущават ама как може така, но никой не предприема никакви действия.
Мои приятели стават свидетели на това как "леличките" бият дете в дом.
Питам ги след като са свидетели защо не съобщят където трябва, а те ми отговарят, че така ще навредят на своето си дете, а няма къде другаде да го водят на градина, не ги съдя.
Аз лично вече незнам какво да правя.
Ако персонал в специализирана детска градина си позволява такива своеволия при уславие, че тези деца имат родители, които евентуано биха потърсили отговорност, помислете си какво се случва с ничиите деца.
Напълно съм съгласна с matakosmata, друг начин да се постигне каквото и да било, наистина няма.

# 1 499
  • България
в преговори съм да се добера до отговорните в бургас..........знаете, че става бавно и не е лесно.

Ок,супер Peace,аз търпение имам,ама изтормозиха децата тези ненормалници...

Общи условия

Активация на акаунт