Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 757
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 545
http://ganspace.blogspot.com/2007/12/europes-not-abandoned-children.html

molia vijte tova,ako ne ste go vidqli ve4e.

VESELA KOLEDA NA VSICHKI!!!!

# 1 546
  • в гората
Честито Рождество Христово!
Повече здраве и светлина по пътя!

marish, мерси за линка. От него попаднах на тази статия http://azkenkal.blogspot.com/2007/12/blog-post_18.html - много добре написано.

# 1 547
"Силно впечатление ми направи това негово изречение: " ... като цяло в Белгия броят на сираците е изключително малък. Родителите просто не си оставят децата каквито и проблеми да имат!"

И мен това ме впечатли? Но още преди месеци една съфорумка от чужбина ми зададе следния въпрос: Защо тези хора си оставят децата, не ги ли обичат, защо не се грижат за тях? Естествено това ме накара много дълго да се замисля и някак бях подготвена за този факт в Белгия, а съм и сигурна, че така е не само там. Когато си отговорим на тези въпроси, сигурно ще намерим и отговора, какво трябва да се промени и откъде да се тръгне в БГ, за да стигнем някой ден стандарта, примерно в Белгия.
Мариш, благодаря за линка, още преди час прочетох всичко написано по въпроса в блога на Ган.
Току що ми хрумна нещо..... Ако се премахнат всички институции за изоставени деца (естествено това е много трудно и изисква много време, но ако.....), няма да се изоставят деца, защото няма къде. Естествено, ще останат малко на брой институции, за случаите, когато все пак се налага да се приберат деца, намерени, подхвърлени и т.н., но за кратък престой.
И всички тези средства, насочвани допреди натам, се насочат в помощ на семействата в риск, в тяхна помощ, за да могат да се грижат за децата си.
И изобщо социалната политика да насочи много внимание и средства в тази посока. Да подпомага семействата и да предотвратява изоставянето с всякаква помощ, материална, финансова и социална подкрепа (сериозна работа от страна на социални работници).
Всичко това е въпрос на добра и координирана дейност, от страна на Министерството на здравеопазването, МТСП и Министерството на образованието.

# 1 548
Ето нещо, което ако се осъществи, може да се окаже от голяма помощ за децата от дома в с. Могилино:
http://btv.bg/news/?magic=all&story=62802

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 20:48 от Ehriz

# 1 549
Ето нещо, което ако се осъществи може да се окаже от голяма помощ за децата от дома в с. Могилино:
http://btv.bg/news/?magic=all&story=62802

Виж ти, чак не мога да повярвам. Браво! Дай боже да се осъществи. Толкова хубаво ми се струва, че чак невероятно.

# 1 550
нещо не мога да споделя ентусиазма. считам постъпката с подкрепа на кампанията от страна на мтсп за чист цинизъм, наглост и каквото още ви хрумне. прилича ми на събиране на пари за венец за погребение на жертвата от самия палач.
хубаво са решили БТВ, но какво търси МТСП в тази кампания. хората, които отпускат бюджета на подобни домове, хората, които години наред с бездействието си създадоха феномена могилино и изобщо подобни домове. отново се искат пари от редовите граждани, тези, които плащат данъци за да могат гопосжа масларова и сие необезпокоявани да властват и в края на годината да отчитат излишъци от неупотребени пари и да получават премии. съжалявам, но подобна постъпка не ме радва. никак.
с приемането и подкрепянето на подобна кампания поощряваме мнението, че видиш ли мтсп прави тооооооооооооолкова много за децата. тези хора са техните мъчители и убийци, разберете го.

какво стана с нашите искания, какво стана с обещаните срещи, какво стана с обещанието за постоянна работна група съставена от НПО и експерти, осъществяваща контрол. НИЩО. едно голямо НИЩО.
не е само този дом, не са само тези деца...........

# 1 551
  • Sofia
нещо не мога да споделя ентусиазма. считам постъпката с подкрепа на кампанията от страна на мтсп за чист цинизъм, наглост и каквото още ви хрумне. прилича ми на събиране на пари за венец за погребение на жертвата от самия палач.
хубаво са решили БТВ, но какво търси МТСП в тази кампания. хората, които отпускат бюджета на подобни домове, хората, които години наред с бездействието си създадоха феномена могилино и изобщо подобни домове. отново се искат пари от редовите граждани, тези, които плащат данъци за да могат гопосжа масларова и сие необезпокоявани да властват и в края на годината да отчитат излишъци от неупотребени пари и да получават премии. съжалявам, но подобна постъпка не ме радва. никак.
с приемането и подкрепянето на подобна кампания поощряваме мнението, че видиш ли мтсп прави тооооооооооооолкова много за децата. тези хора са техните мъчители и убийци, разберете го.

какво стана с нашите искания, какво стана с обещаните срещи, какво стана с обещанието за постоянна работна група съставена от НПО и експерти, осъществяваща контрол. НИЩО. едно голямо НИЩО.

изцяло съм съгласна с теб!!! Това което се случва с тези деца е не само много тъжно, но и ужасно жестоко.

# 1 552
Какво търси МТСП в тази кампания и за мен е загадка, но не чак толкова голяма. Без тази кампания, Нищото си остава пак "Нищо", разликата ще е в това, че кампанията може би, ще даде гласност на факта, че този дом не е единствения. Може би това е началото. Освен това, както ти самата казваш Мата, проблема е в хората. Няма как мисленето да се промени, без гласност и знание за тези деца и проблеми. Разбирам яда ти за МТСП, защото е и мой, обаче по-добре кампания с тях, отколкото никаква.

# 1 553

Мата, бях те помолила нещо. Има ли някакъв резултат?

За другото не питай мен. Последно Цвети мисля се включи, пое нещата в свои ръце, аз седя и чакам инфо. Сама знаеш как е.

# 1 554
Съжалявам, но и аз като  matakosmata , въобще не се радвам.
Какво значи " с подкрепата на МТСП", явно аз нещо не схващам, кой- кого подкрепя и за какво?
Всяка помощ за по-добър живот на децата е добре дошла, но нека не се лъжем МТСП не направи нищо , няма и да направи...сменили директорката... назначили тоя...че оня...домът ще се закрие...не , няма да се закрие... писна ми.
И като наберат тези средства- какво, ще преместят децата, а другите подобни домове или за всеки подобен трябва нов филм, нова кампания.
Докато МТСП незапочне да РАБОТИ, докато липсва адекватна социална политика,всичко ще е от ден до пладне.
Тео, съгласна съм, че е добре да се даде гласност, но не по този начин, защото се измества част от проблема.
МТСП е отговорно за състоянието на тези деца и честно да ви кажа , участието и в подобни кампании е меко казано смешно.

# 1 555
http://btv.bg/feedback/

Ето мейла на БТВ, предлагам да зададем въпросите си там.

Тука МТСП толкова сме го обсъждали, че вече го сънувам. Де да беше само МТСП.

# 1 556
  • sofia
Стига с това Могилинооооооооооооооооо,стига,4е взе да ми втръсва CloseАми другите бе малумници такива,те какво,да мрът!!!!!!!
мАЙКА ВИ ЖАЛНА И НА МТСП И НА ВСИ4КИ ДЕТО СТЕ СЕ ОКИ4ИЛИ ДА "ОПРАВЯТ" МОГИЛИНО.........Егати гнусната инициатива е това,направо не ми се вярва,4естно......Това е ...нямам думи.Нали щяхте да го закривате бееееееееееееееее,алоооооооооо.Ебахти нещастниците #2gunfire

ей,смърди ве4е ,ама как смърди не е истина......
Мата,вси4ко си е било камшика от преди 2 седмици и никой за нищо не можеш да хванеш да свърши.Това не озна4ава,4е няко се е отказал ,просто не става само с желание Shocked

# 1 557
И като продължение на pick a boo.Веднага след митинга на 10.10 се включих във форума.Написах мнението си като майка и жена, и като бивш възпитател в дома в с.Могилино...Познайте какво стана?....Потъна вдън земя....Кому ли не беше удобно написаното???Бих искала да знаете,че този форум не е единственото място,където съм говорила за истинските проблеми на "забравените"деца.Жалко,исках да помогна.Знам,че е трудно,познавам трагедията на децата,но се убедих за пореден път в демамгогската ни държава и медии.Сигурна съм,че в Министерството не бяха чували и не знаеха къде се намира Могилино.Добре,че бяха англичаните,за да разтръскат'дремещите' в блаженство и охолство политици.Ама вие какво си мислите,че този дом е изключение????А знаете ли,къде отиват децата след като навършат 18г.?Е дано се намерят други,които да покажат истината и за другите домове.

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 00:38 от Kakam

# 1 558
"......за поетапното закриване на дома в с. Могилино (част от плана за деинституционализация на децата, настанени в специализирани институции в България)."

Пише, че целта е закриване.

Последните факти:

Община "Две могили" пак въртят номера, не искат да закриват дома. Старата песен на нов глас.
Има дарен бус, на общината. Използва ли се от дома, никой не знае. Последно за буса, никой нищо не знаеше, подробности.

Единственото, което виждам е крайната цел, закриването на всички подобни домове. Всяка стъпка и действие е нещо, стига да се случва въобще нещо. Да крещя не виждам смисъл, вече, не и тук. Виждам смисъл единствено в някакви реални действия, пък ако ще и микроскопични да са. Изобщо не ме интересува кой ще си добави активи.

# 1 559
И като продължение на pick a boo.Веднага след митинга на 10.10 се включих във форума.Написах мнението си като майка и жена, и като бивш възпитател в дома в с.Могилино...Познайте какво стана?....Потъна вдън земя....Кому ли не беше удобно написаното???Бих искала да знаете,че този форум не е единственото място,където съм говорила за истинските проблеми на "забравените"деца.Жалко,исках да помогна.Знам,че е трудно,познавам трагедията на децата,но се убедих за пореден път в демамгогската ни държава и медии.Сигурна съм,че в Министерството не бяха чували и не знаеха къде се намира Могилино.Добре,че бяха англичаните,за да разтръскат'дремещите' в блаженство и охолство политици.Ама вие какво си мислите,че този дом е изключение????А знаете ли,къде отиват децата след като навършат 18г.?Е дано се намерят други,които да покажат истината и за другите домове.

И ние сме сигурни, че не бяха чували.
За ББС и англичаните, абсолютно, ако не беше филма, забрави.
Медвен, Горна Козница и още...., а в София? Колко са? А другите, за деца без увреждания....?
На улицата или в друг вид институция, може и с наказателен характер.
Какво стана с филма за Медвен, от френските журналисти?

Моля те, повтори смисъла на казаното от теб преди, на кой не е било удобно?

Общи условия

Активация на акаунт