Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 609
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 530
Общинският съвет отказва да затвори дома.

http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=198717

Съд за тия общинари, санкции, кои са те, какво отказват? Държавата им казва какво трябва да се направи, те отказват. Има си термин: Престъпление поради престъпна небрежност. Смъртни случаи на деца, деградирали и умиращи деца. Абе тия хора нормални ли са? Каква е тая държава бе? Какво значи отказвали някакви си там от Две могили? ooooh! Sick

Тео, МТСП няма де факто власт над общината. Новият кмет от БСП ли е?

Аз си мисля, че той заедно с общинския съвет няма как поне да не си дадат вид, че бранят работните места на селянките. Та после да може да каже "Аз се застъпих за вас, ама..."

# 1 531

Тука не мога да се съглася. Има нарушаване на детски права и то живото застрашаващи. Никой не може да ме убеди, че държавата не може да упражни власт в подобен случай, стига да има желание. Има институции като ДАЗД например, която е длъжна да защитава децата. В тази държава има закони, и който ги нарушава, си носи последствията. Има очевидни доказтелства за сериозни нарушения, граничещи с престъпления и държавата нямала права. Как, а кой има права, кой е най-отгоре?

# 1 532

Тука не мога да се съглася. Има нарушаване на детски права и то живото застрашаващи. Никой не може да ме убеди, че държавата не може да упражни власт в подобен случай, стига да има желание. Има институции като ДАЗД например, която е длъжна да защитава децата. В тази държава има закони, и който ги нарушава, си носи последствията. Има очевидни доказтелства за сериозни нарушения, граничещи с престъпления и държавата нямала права. Как, а кой има права, кой е най-отгоре?

Тео, може би правителството и парламента. Но Станишев нищо не е казал по въпроса, нито свръх състрадателният Първанов в неговата Българска Коледа. Явно, както казваш, няма желание.

Ясно ми е обаче, че и общинарите на Две могили сами да дойдат да бачкат в дома, не могат да осигурят качествен персонал, заедно с лекар и рехабилитатор и други специалисти. Явно общинарите си къткат работните места на селянките и не се замислят много-много за децата.

# 1 533
привет, прави сте както за "работническия" дух на министерското прессъобщение, така и за работните места на селянките и за невъзможността на държавата да се меси в решенията на местната власт/общинския съвет/. Изходът е само жалба в прокуратурата срещу решението на ОС за запазването на този изолатор. И пет тира с пари да им изсипят-хората там могат да работят само по начина по който са го правили до сега. А децата нямат време да им търсят добри спецалисти за никакви пари и в тоя джендем.

# 1 534
Весели празници на всички тук! Догодина продължаваме с борбата! Nature Snowman

# 1 535
  • България
И от мен:
4естита Коледа и Весела Нова година!!! santa2

Даваме си малко по4ивка,догодина с нови сили по живо,по здраво,пак 6те се "видим"тук в темата !

# 1 536
Весели празници на всички!
Дано 2008 г. бъде едно добро начало за едно по-добро бъдеще на всички  деца.
На всички тук пожелавам здраве, щастие и много любов.

# 1 537
Весели празници и от мен - нека през 2008 да има повече детски усмивки и по-малко страдание!
За нас - да можем повече да направим за децата!
Бъдете здрави и щастливи!   bouquet

# 1 538
  • София
Светла Коледа и Щаслива Нова 2008 година мили приятели!!!
За всички нас във форума пожелавам Здраве, семейно Щастие, много Любов и най-вече Здрави и усмихнати деца  Praynig Praynig Praynig

А за невинните изоставени деца на България пожелавам една по-хубава 2008 година  Praynig
Нека повече от тях да си имат вече мама и тате, по-малко да останат в институции, да имат по-добри  и грижовни възпитатели, сърцати и всеотдайни специалисти които да работят с тях, директори милеещи за поверените им домове и държавници работещи съвестно за по-доброто бъдеще на всички деца на България!!!!  Praynig

А ние ще продължим и през новата година да работим за тях и да правим и невъзможното!

Обичам всички Ви   Heart Eyes и се радвам че Ви има и че сте мои приятели (някой лични, а други все още само виртуални)

Весели празници!!!

# 1 539
Нанди, благодаря! Hug
Благодаря на всички ви!  bouquet

Хубаво, спокойно и весело посрещане на най-светлите празници, Коледните!  bouquet Hug  bouquet

И аз ви благодаря, че ви има, и че взаимно споделяме болката си, тревогите и надеждите ни!  bouquet

Нанди, много хубаво си го казала за децата, благодаря ти, аз нямах сили да пиша. Толкова съм обезверена и на тези светли семейни празници, като си помисля за децата, душата ми се свива.

Хубави празници, бъдете здрави и дано наистина се случи чудото. Praynig Какво друго ни остава вече, освен да се помолим.

# 1 540
  • sofia
спокойни и весели празници и от мен моми4ета Hug

bouquet

# 1 541
Момичета и момчета, пожелавам ви много щастие и крепко здраве, както на вас така и на вашите семейства!   bouquet  Пожелавам крепко здраве и възстановяване на децата от домовете!  Praynig Пожелавам на всички българи Новата 2008 година да ни донесе много положителни емоции, любов към живота и към хората! Praynig
Пожелавам си да чуем добри вести за децата от Могилино и от другите домове, в които се знае, че деца се неглижират! Дано да започне разрешаването на проблемите на хората в неравностойно положение и на хората, които разчитат на държавата, вкл. и за ничиите деца.
Дано много дечица, изоставени по институциите, през Новата 2008 година си намерят добри и грижовни родители.
С поздрави за топла и уютна Коледа и весело посрещане на Новата Година!

# 1 542
Честито Рождество Христово!

Благодаря на Тео, Норах, Лавендер, Дарзамен, Диди,Мата, ПСтайков, Бинито, Ннди, Хеарагейн и всички, които ми помогнаха да не загубя вярата си в хората. Бог да Ви пази и окриля! Бог да пази децата на България и светлината в душите им!

# 1 543
Честита Коледа !Дано повече хора около тези хубави семейни празници се замислят за не само за себе си и семйствата си,а и за ''ничиите '' деца...
И най-вече да се замислят тези ,от които зависи как да се случат децата -да земат да измислят нещо умно..Нима инициативите от рода "да вземем дете за Коледа "или да подарим по един шоколад на Нова година са нещо повече от приспиване на съвестта(АКО ИМАТ ТАКАВА).В този дух -и решението, което МС е взело за затварянето на дома в Могилино -изобщо решение на проблема ли е?Къде ще отидат тези деца?В други домове-където положението е сходно ...Да ме прощават,ама според мен това не  е решение ,а заравяне на главата в пясъка докато отмине бурята ..
Какво му трябва на този дом, за да стане по хуманен- фелдшер , психолог ,логопед ...Ще обеднее ли социалното ни министрерство от наемането на 2-3 качествни специалисти,които да работят с тях ,да ги  приобщят и социализират в техния малък затворен  свят,защото какво осмисля живота на човека ?Любовта ,приятелството ,общуването .Нима тези деца немогат да се научат да си играят ,да дружат ?Не биха ли били по-щастливи така ,отколкото захвърлени в поредния дом ,пък бил и той малко по -"луксозен"?
В каква малоумна държава живеем ????????

# 1 544
  Ka taka niamalo novo dete???Nezide mi kaza,4e hora ot personala i kazali za deteto-kakvo ,te da ne bi da si izmisliat???Zna4i lelki ot personala sa kazali na Nezide za dete tam, OT UNICEF KAZVAT 4E NIAMALO.Tova e stranno.Shto se otnasia do zatvarianeto na doma-re6eno e da bade zatvoren.Loshoto e ,4e mnogo hora v MOgilino sa s naglasata,4e 6te bade preobrazuvan na dom za vazrastni ,koeto realno e starata pesen na nov glas i krie opasnost 4ast ot decata nad 18 da si ostanat tam.Tova e 4esta praktika-taka stana v Djurkovo,naprimer.Tribva da ima natisk varhu tova.Spored men se raz4ita na tova,4e v bUlgaria vsiako 4udo za 3 dni i si mislqt 4e kato go zatvoriat i horata 6te zabraviat.No tozi dom ne biva da sa6testuva v druga forma.
Ina4e 6te bade zatvoren,no az smiatam ,4e tova triabva da stane sled kato za VSIAKO dete se nameri alternativa-a  alternativata NE e drug dom!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт