искрено се извинявам за "маймуницата" още веднъж. В никакъв случай не се отнасям с неуважение към темата. Факт е, че и аз се занимавам с това в свободното си време и нещо повече дарявам и се опитвам да инвестирам парите си, а не да поддържам една разядена система от домове.
С въпросите към Lavеnder питах не дали някой плаща на НПО-та за това, а по скоро дали се съобразяват даренията с идеята за изваждане на децата от институции. Според мен не ..., но меже би вашето НПО е различно? Ако се прави "чиста благотворителност" не би трябвало да се обръща внимание на политическата страна на проблема, но това е друга дълга тема...
Ако кампанията е мащабна и започне извеждането на децата от дома, МТСП трябва да е въвлечено, иначе те просто няма да изведат децата на правилните места, а ще ги изпратят в другите домове. Не виждам какъв е проблема тук - без тях е невъзможно да се случи.
Ако става въпрос за памперси и др. "тривиални" неща - тук вече МТСП не е нужно и да, това е чиста благотворителност.
Надявам се да получите справедливост от правителството. Важното е в същото време да се случва и нещо с тези домове. Просто аз поставям акцента на друго място.
Доста се проточиха тези дебати, а все още няма информация какво точно ще представлява самата кампания. Просто не искам да се отхвърля нещо, което може да бъде много смислено.
Аз лично ще изчакам да видя какви ще бъдат целите им и тогава ще продължа да коментирам. Аз си представям създаване на нов вид социална услуга за България за тези деца, която може да послужи за пример. Това бих подкрепила с две ръце и със скромните си дерения.
Ако не се насочат към реално извеждане на децата от дома, а се набират "едни" пари и аз самата бих бойкотирала усилията им.
Заинтересува ме темата за кампания, защото вярвам, че може да се променят много неща, а и професионално - от рекламна гледна точка ще ми е интересно.