Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 832
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 1 575
Matakosmata,
искрено се извинявам за "маймуницата" още веднъж. В никакъв случай не се отнасям с неуважение към темата. Факт е, че и аз се занимавам с това в свободното си време и нещо повече дарявам и се опитвам да инвестирам парите си, а не да поддържам една разядена система от домове.
С въпросите към Lavеnder питах не дали някой плаща на НПО-та за това, а по скоро дали се съобразяват даренията с идеята за изваждане на децата от институции. Според мен не ..., но меже би вашето НПО е различно? Ако се прави "чиста благотворителност" не би трябвало да се обръща внимание на политическата страна на проблема, но това е друга дълга тема...

Ако кампанията е мащабна и започне извеждането на децата от дома, МТСП трябва да е въвлечено, иначе те просто няма да изведат децата на правилните места, а ще ги изпратят в другите домове. Не виждам какъв е проблема тук - без тях е невъзможно да се случи.
Ако става въпрос за памперси и др. "тривиални" неща - тук вече МТСП не е нужно и да, това е чиста благотворителност.

Надявам се да получите справедливост от правителството. Важното е в същото време да се случва и нещо с тези домове. Просто аз поставям акцента на друго място.

Доста се проточиха тези дебати, а все още няма информация какво точно ще представлява самата кампания. Просто не искам да се отхвърля нещо, което може да бъде много смислено.
Аз лично ще изчакам да видя какви ще бъдат целите им и тогава ще продължа да коментирам. Аз си представям създаване на нов вид социална услуга за България за тези деца, която може да послужи за пример. Това бих подкрепила с две ръце и със скромните си дерения.
Ако не се насочат към реално извеждане на децата от дома, а се набират "едни" пари и аз самата бих бойкотирала усилията им.  
Заинтересува ме темата за кампания, защото вярвам, че може да се променят много неща, а и професионално - от рекламна гледна точка ще ми е интересно.

# 1 576
Аз неразбирам едно, ще събират пари за закриване на дома, ок.
Мислите ли, че ще има защитени жилища за тези деца?
Аз в МТСП не вярвам.
Ако ще се закрива дома , за да препратят децата в други домове, не са им нужни толкова средства, колкото МТСП и МЗ не могат да си позволят.
Това за връщането на децата при биологичните им родители , роднини и тем подобни е пълна глупост, нито едно дете няма да бъде върнато в семейството си, кой нормален родител ще знае какво се случва с детето му и ще си живее кротичко, докато не тръгне кампания, потекат парички и хоп ще му се върнат родителските чувства.
Тео, разбирам те много добре и на мен ми се иска да видя нещо реално, да видя, че тези деца са добре, но искам да се мисли, говори и действа за всички деца.
Аз може би влагам прекалено много емоции, съжалявам за това, но разберете ме, всяка сутрин се събуждам с мисълтта , че трябва да съм здрава, защото ако утре ме няма...какво става с детето ми, искам по-добри условия за нея, за всички деца.
Ако това правителство не понесе отговорност, следващото няма да е по-добро, а подобни кампании просто им "вдигат акциите" с това немога да се съглася.

# 1 577
  • sofia
Matakosmata,
искрено се извинявам за "маймуницата" още веднъж. В никакъв случай не се отнасям с неуважение към темата. Факт е, че и аз се занимавам с това в свободното си време и нещо повече дарявам и се опитвам да инвестирам парите си, а не да поддържам една разядена система от домове.
С въпросите към Lavеnder питах не дали някой плаща на НПО-та за това, а по скоро дали се съобразяват даренията с идеята за изваждане на децата от институции. Според мен не ..., но меже би вашето НПО е различно? Ако се прави "чиста благотворителност" не би трябвало да се обръща внимание на политическата страна на проблема, но това е друга дълга тема...

Ако кампанията е мащабна и започне извеждането на децата от дома, МТСП трябва да е въвлечено, иначе те просто няма да изведат децата на правилните места, а ще ги изпратят в другите домове. Не виждам какъв е проблема тук - без тях е невъзможно да се случи.
Ако става въпрос за памперси и др. "тривиални" неща - тук вече МТСП не е нужно и да, това е чиста благотворителност.

Надявам се да получите справедливост от правителството. Важното е в същото време да се случва и нещо с тези домове. Просто аз поставям акцента на друго място.

Доста се проточиха тези дебати, а все още няма информация какво точно ще представлява самата кампания. Просто не искам да се отхвърля нещо, което може да бъде много смислено.
Аз лично ще изчакам да видя какви ще бъдат целите им и тогава ще продължа да коментирам. Аз си представям създаване на нов вид социална услуга за България за тези деца, която може да послужи за пример. Това бих подкрепила с две ръце и със скромните си дерения.
Ако не се насочат към реално извеждане на децата от дома, а се набират "едни" пари и аз самата бих бойкотирала усилията им.   
Заинтересува ме темата за кампания, защото вярвам, че може да се променят много неща, а и професионално - от рекламна гледна точка ще ми е интересно.

пиша на ново,4е се затри......... Close

няма да се впускам в подробности по тази кампания ,а ще отговоря само на въпросите засягащи ДБМ.........Много неща може и да не ви харесат ,но ги знайте и друг път преди да попитате малко помислете.Но не се сърдя за въпросите,нормално е да се задават.....

1.ДБМ е доброволна орган.в Обществена полза ,у4редена от мен и  мери в желанието си да помагаме на децата в институции.....Работим денонощно,7 дни в седмицата.....Всик4и моми4ета помагат доброволно,дават вси4ко от себе си ,независимо дали работят другаде или не.......Ние заплати не си даваме ,нямаме офис и не си оддържаме полагащите ни се по закон 10% за дейността ,която извършваме.Работим колкото и когат можем,лишаваме собствените си семейства пове4е от колкото е необходимо и понякога децата в институции ни виждат пове4е от нашите собствени.....Нямаме донори или спонсори ,които да ни помагат за това което работим и усилено ве4е търсим такива защото не смогваме с  обема работа.Искам много скоро да си имаме офис и да работим на заплати за да нямаме проблеми в къщи,да работим спокойно,а не когато можем..........Да сме по-полезни,да имаме възможността поне някои от нас да помагат и вкъщи........Защото и ние имаме семейства и много от нас се връщат на работа,но не при ДБМ а другаде...Така губим ценни хора,а всеки има право да работи за да живее......НИе не сме баровки,караме обикновенни коли,живеем скромно,но сме решили ,4е лишенията ни си заслужават,смействата ни разбират това и дори сама да остана пак ще правя това.С или без пари......Въпроса е ,4е никога няма да ви взимаме от вашите дарения тези 10% ,а 4е имаме нужда от помощ ,финансова !!!!!
Полагаме усилия да сме навсякъде,но не успяваме ,и ние сме хора,и ние душа носим.......

2.за даренията.....КОгато полу4аваме дарения по сметката имаме смао името на дарителя и ако той не е написал за какво да с априте ние ги ползваме както преценим ......Всеки,който е попитал за какво са му отишли парите е разбрал и си е полу4ил документите.Тези които не желаят и не дават пове4е от имената си ние няма как да издирим......

защо само за дарения и дали това е полезното?Основно се опитваме да не стоят децата гладни,мокри,боси и необгрижвани.....И доакто сме там при тях видяхме истинските проблеми и запо4нахме да се борим и с тях.Но това не става с нежеланието на държавнните инситуции.Ние сами не можем да се преборим със ситетмата.Шепа дрисли дето се 4удят какво да правят в свободното си време(така ни нарекоха скоро и такова е всеобщото мнение на много хора) не могат да се преборят с манталитетта на българина и с без4уствеността на държ.служители....
Ето пример:от няколко месеца се опитваме да убедим дарителите ,4е пари за ядене и дрехи не ни трябват за децата.В момента инфарктно търсим пари за да платим на логопед,рехабилитатор ,които да работят с децата.Е,познайте дали някой каза "Да,добре,дайте парите ми за такова нещо".........Ми съжалявам,ама нямам милиони за да вадя и за това пари.....

Та да,опитваме се да работим за извеждането на децата от институции,но без пари,офис и сигурни хора НЕ СТАВА!!!!!!!И докато хората не разберът,4е има по-важни неща от облеклото и игра4ките,доакто социалнит си 4оплят по дупките няма да можем иние да сме полезни.....

друг пример.......

# 1 578
  • sofia
продължавам .......

друг пример:ето какво ще правим след нова година ,а вие ми кажете как се прави това в свободното време от хора с деца и семейства,които търпят постоянни лишения(хи4 не с еоплаквам,показвам реалната ни работна обстановка)

та,по4ваме да обикаляме села и паланки за да събираме отказни декларации от "майките" за непотърсени деца за де има най-после по-малко деца в домовете.....Социалните не смогвали!!!!!!!!децата си стоят,бебета,малки деца........Ми,ок,ще обикаляме бе ако трябв аи ще с бой ще ги взимаме,къв е проблема.........Нали идеята е децата си имат семейства.Ок,и това ще правим.
отделно си висят срещи с дарители и фирми,работата извън Сф,срещите в Парламента и звъненето по телефоните на тоя и оня за срещи и промени в закона.......Да не говоря за пътуването ,домовете,децата,складовете,сортирането,базарите,мрънкането и капризите из форумите......Не се сърдете,това не се прави от 10   4овека в свободното време по на4ина по който си мислете 4е би могло....

не правим много за извеждането на децата от институциите ,но пък си имаме проект "защитено жилище Заедно",искаме пари за да даваме на хората да подобряват здравето на децата(никой не дава),помагаме когато можем на рискови майки,даваме инфо на много хора и у4им хората кое и как........У4им се от други НПОта и когато имаме реалната физи4еска възможност да направим пове4е ние ще го направим.Но това не зна4и ,4е не знаем кое е правилно за децата и кйое -не.Имаме опит и предтстава какво се слу4ва с децата и това ни дава правото да сме компетенти и да изразяваме мнения.
Да,и за това смятам,4е тази кампания е ПР и 4е вместо да се прави така можеше да е по доста по разли4ен и полезен на4ин.За мен това е подло и срамно,и имам право на мнение,харесва ви или не......

И пак казвам,пове4е няма да коментирам нашата работа и тази кампания.Тук сме и ще парвим каквото и колкото можем докато дишаме .На който не му харесва да не ни помага,на сила никой не караме  Hug

А,и да не забравя-търсим донори за офис и заплати.ТЪрговски фирми,4ужди организации,всеки,който може да ни покогне да вършим пове4е работа  bouquetКакто и фирма,която да ни направи остъпка да купим бельо за 600 деца .....Поне 3 000 4ифта гащи щото си нямат,а стандарта на МТСП за дете на ден 3 лв........Хайде ,4е се ядосах и ще напиша нещо дето ще съжалявам после......

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 23:42 от lavender

# 1 579
Роси, за мен ДБМ е пример за това как с добро желание от нищо се прави нещо. Аз ви помня още от  "Аз ще купя четки за зъби, ти купи чорапи и отиваме в Трън". Поклон!

Дразня се безумно, когато на такива организации не се дава шанс, а именно те, с трудолюбието си и близостта до проблемите на децата могат да бъдат много полезни.

Българинът е лош дарител. От една страна се робува на клишето, че НПО крадат. Ако знаете колко пъти съм чувала "Аз искам директно на децата да даря, че НПО-то само пари цуцат". И даряват директно на... директор на дом, затвърдявайки лошата система. Или се появяват със стари дрехи и шоколад и се мислят за центъра на света.

А има вече достатъчно НПО като ДБМ, които имат проекти за ПРОМЯНА в системата. Но не съм забелязала някой да дарява я пет рула хартия, я един стар скенер на НПО та да могат те да си вършат работата. Всичко живо се трупа в домовете за деца и обикновено държи да дари някакви вещи: Аз купувам три телевизора, децата гледат Дързост и красота, аз съм велик дарител. Но да плащат по 200 лв месечно на логопед - не!

# 1 580
  • sofia
Роси, за мен ДБМ е пример за това как с добро желание от нищо се прави нещо. Аз ви помня още от  "Аз ще купя четки за зъби, ти купи чорапи и отиваме в Трън". Поклон!

Дразня се безумно, когато на такива организации не се дава шанс, а именно те, с трудолюбието си и близостта до проблемите на децата могат да бъдат много полезни.

Българинът е лош дарител. От една страна се робува на клишето, че НПО крадат. Ако знаете колко пъти съм чувала "Аз искам директно на децата да даря, че НПО-то само пари цуцат". И даряват директно на... директор на дом, затвърдявайки лошата система. Или се появяват със стари дрехи и шоколад и се мислят за центъра на света.

А има вече достатъчно НПО като ДБМ, които имат проекти за ПРОМЯНА в системата. Но не съм забелязала някой да дарява я пет рула хартия, я един стар скенер на НПО та да могат те да си вършат работата. Всичко живо се трупа в домовете за деца и обикновено държи да дари някакви вещи: Аз купувам три телевизора, децата гледат Дързост и красота, аз съм велик дарител. Но да плащат по 200 лв месечно на логопед - не!

или ........имаме пари и сме купили 10 000 памперса,ма нямаме 50 лв да заредим колите или да дадем нафта на буса да ги закара .И тогава кво правим?Криси се вижда в 4удо,не плаща градината на детето си и дава нейните си пари за да отиде буса до Перник(примерно ) с 10 000 памперса......

или......сметката за тел.ми пак е 200 лв.,спрян е и  не  мога да звънна примерно ,а ми е супер важно ......Да,това ама в Трън не ги интерсува децата това и си 4акат да знаят дали ще ходят на лагер и дали сме намерили пари....Само ние си знаем как с еоправяме ,но не е мястото тук да ревем и се оплакваме.Никой не ни кара да го правим и за това си мъл4им се оправяме както можем.

както и да е,просто на моменти ми иде да тегля 4ертата на вси4ко Rolling Eyes

# 1 581
в случая, когато отговорих по повод въпроса към лавендер, искам да поясня, че отговорих принципно. не членувам в ДБМ,понякога работим заедно, помагаме си когато и колкото можем. отговора ми засяга  даренията по принцип.
не ми се вярва да има човек, който да поработи няколко месеца с домовете, със социално слаби майки и да не стигне до извода, че не пампи, вафли и играчки са нужни на децата, а общуване и адекватни грижи, които в тези домове и в този им вид са невъзможни. и паралелно с пампите, играчките и вафлите да не започне да крои планове как да се изведат децата оттам, като успоредно с това да се вземат скоростни мерки за грижата за  емоционалното развитие на децата. защото закриването и преструктурирането на домовете е огромна по мащаби и времетраене работа.
носенето на пампи и дрешки в повечето случаи в един момент става между другото, но не е основната дейност.
напълно съм наясно за какво става дума и кой какво иска да каже. и знам че е продиктувано от добри намерения. просто моята гледна точка е непримирима. такава стана след двумесечно ходене по министерства и звънене по телефони. стигнах до извода, че в крайна сметка всичките срещи, обещания и добра воля са фарс. желание за промяна няма и няма да има.
политическата страна на нещата хич не ме грее. мой съюзник е този, който милее за децата и работи за тях, пък ако ще да е лукавият. времето е такова, че в момента тези хора са на власт, след година ще са други. не призовавам за борба срещу определена партия, а срещу определени хора. по принцип съм дълбоко аполитичен човек. виновни за състоянието на домовете са всички правителства, които са минали. виновни за домовете сме и всички ние, които сме гласували или не сме гласували. нямаме оправдание, че не сме знаели. незнанието не е оправдание.
въпроса е в разпределянето на вината и в понасянето и. аз моята цял живот ще си я нося. българка съм, част от този народ съм, длъжна съм била да се осведомя, но не съм го направила. всеки от нас дочува оттук оттам по нещо, но малко са тези, които като чуят се замислят и започват да се интересуват.
другата част от ситуацията е, че макар и чувстваща се лично виновна, аз започвам да мисля, да се опитвам с личен принос да променя нещо. и това ме прави, макар и виновна, все пак донякъде приемлива.
недоверието и отрицателното ми отношение към кампанията се базира просто на наблюдения. да се привлече МТСП в подобна кампания носи полза само на МТСП. кой нормален гражданин би дарил пари, когато МТСП го призове да направи това. от тяхна страна досега не е имало нито изявление, показващо, че отчитат някакви грешки, нито желание за съвместна работа. всичко е проформа.

П. П. колкото до парите за НПО тата, това е друг въпрос. там съм пас. обществена тайна е колко от вече съществуващите са перачници за пари или просто цицат от фондовете. това докарва лоша слава и на останалите. друг е въпросът, че на запад условията за създаването на НПО са доста високи, а контрола много строг. но това е друга тема за друг разговор.

Последна редакция: нд, 30 дек 2007, 01:12 от matakosmata

# 1 582

.........Много неща може и да не ви харесат ,но ги знайте и друг път преди да попитате малко помислете......
[/quote]

Бях решила, че темата за мен е приключила, но явно не е ...

Роси от ДБМ (доколкото разбирам),

Все пак смея да твърдя, че съм разумен човек, който "мисли" и който също има ограничен опит в работа с деца в домове, трафикирани момичета и т.н. Мисля, че не е тук мястото да описвам CV-то и дните си, а и както и на Вас, това не ми е "официалната" професия.
Аз както и Вие, изказвам мнението си в този форум относно случая Могилино, евентуалната кампания и цялата система в България. Ако това всъщност е форум, в който трябва да поддържаме Вашето мнение, явно не съм разбрала ... Няма нужда да се чувставате лично засегната и да ставате агресивна.
Мой личен избор е да насочвам даренията си към организациите, които според мен правят смислени неща и могат да повлияят на системата. Всички организации имат своята мисия и място: и малките и големите, и местните и международните, и професионалните и доброволческите ... Аз лично съм подкрепяла с дарения почти всички, включително и ДБМ. И напротив, нямам нищо против да вземате 10 - 15 % от даренията, стига те да се използват професионално. Доколкото виждам от описаното ежедневие, от една чисто благотворителна организация Вие се превръщате в сериозна, професионална НПО, която е или ще бъде сериозен играч ... Това е Ваш избор.

Проблемът е, че винаги се получава някакъв конфликт, надцакване ... По-горе, когато написах, че НПО-та, правителство, медии  се "изяждат" и влизат в един омъгьосан кръг имах в предвид точно това ... не се търсят общите неща ..., а се критикуват взаимно ...

Мисля, че от сега нататък няма да Ви притеснявам и да Ви губя времето с ненужни и "недомислени" коментари ... как беше ... "мрънкането и капризите из форума"...  Аз по принцип не мрънкам из форуми, защото също нямам време за това. Днес просто се заинтересувах от тази кампания и реших, че може би ще е полезно за някой моето горе-долу професионално мнение (говорейки за комунукации, ПР и медии), но Вие естествено знете по-добре...

Желая Ви много успех през 2008 г.!

# 1 583
  • sofia
По-горе се впуснах в дълги обяснения защото когато не се знае кое икак се прави 4овек си орави грешни изводи и съответно поставя грешните въпроси.

нещо друго съм се присетила тия дни....

на 4ие име е сметката на Българската Коледа?знае ли някой кой я управлява и как то4но........И взимат ли 30% мобилните оператори,къде отиват 20% ДДС (ясно в държавния бюджет) ,в кой бюджетен излишък се разпределят те?Колко реално излекувани деца има и колко излишни пари?
Ясно е,$е президента не е титуляр на сметката,кой тогава?

Един приятел ме накара да поразсъждавам над това когато пак ме попита:"вие още ли я карата на самоиздръжка и до кога ще сте целогодишната КОледа ,до кога ще издържите?".......
и си зададох горенаписаните въпроси без да мога да си отговоря newsm78

Последна редакция: нд, 30 дек 2007, 10:36 от lavender

# 1 584
Роси, прекалено много неща, с много малко хора, предимно майки, гледащи децата си или работещи някъде другаде. Не става, просто не става така. Или намалявате обема работа, или започвате да се занимавате професионално с това. Трябват ви хора, трябва ви и офис и сериозна работа, на цял ден и заплата. Трябват ви сериозни дарители и проекти, с които да кандидатсвате за средства. Всичко, което си писала, за извеждане на децата от институциите, за ограничаване входа към тях, за рехабилитатори, за логопеди, всичко това може да бъде проект, с който да се кандидатства. На дарителите малко трудно ще им обясниш, че децата се нуждаят повече от специалисти и обгрижване, отколкото от храна и дрехи, ако не са запознати в подробности с проблемите.
Лично мое мнение е, че за да имат доверие хората в това, което правиш се иска следното:
Кристална яснота при изразходване на събраните средства. Отчетност, къде и как са изразходвани. Всеки дарител да има възможност да посочи за кой дом и за какво точно иска да се употребят средствата, които дарява. Има много дарители, които вярват безрезервно и нямат претенции, има такива, които вярват, но все пак искат да е за нещо конкретно. Има и такива опарили се вече някъде, и за това имат изисквания. Лично аз смятам, че даже е по-добре дарителите да имат изисквания и те да бъдат удовлетворявани, защото това ще затвърди доверието им и те пак ще дарят. Иначе ще дарят, ще потърсят информация после, не е ясно какво ще научат и намерят и какви изводи ще си направят.
От огромно значение са програмите и целите, по които се работи. Да печелят доверие и дарителите да виждат смисъл в тях. Цели, проекти и програми, които да печелят хората (те се съдържат във всичко, което си писала).
И не на последно място, ПР кампании. Mr. Green Без пари, хора и професионализъм е много трудно да направиш нещо.
И накрая, струва ми се, че е много важно да се степенуват задачите по важност. Къде е бъдещето, в кои посоки е най-важно да се работи, накъде има най-голям смисъл да се насочат силите, енергията и средствата.

Няма нищо лошо в това, че всеки казва открито мнението си. Истината е в диалога, не в недомлъвките. Винаги съм вярвала много повече на хората, които открито си казват мнението, отколкото, когато го чувам зад гърба си.

И различното мнение, в никакъв случай не е повод за разединение, а начин всеки от нас да проумее и разбере нещата по най-верния начин. Това означава, че всеки мисли, а не приема истините наготово.

# 1 585
  • sofia

И различното мнение, в никакъв случай не е повод за разединение, а начин всеки от нас да проумее и разбере нещата по най-верния начин. Това означава, че всеки мисли, а не приема истините наготово.
[/quote]

ли4но аз и моми4етата винаги сме давали да се разбере,4е приемаме съвети,укори и мнения.
Но не мога да търпя критики от хора,които и грам идея си нямат кой и как работи,с цената на какво и защо.И за това винаги ще отвръщам на подобни подмятания що се късае до работата ни.

Написаното от теб в постинга си го знаем....Както и да е,търсим си хора с пари да ни направят труда по-полезен Hug

и кво с кампанията на МТСП?

# 1 586
Здравейте всички,

Много се надявам разгорещените дискусии тук да се дължат повече на изпитото вино по празниците отколкото на вярата че по този начин можем да постигнем нещо.  Peace
От известно време само гледам и чета и не пиша. Правя малко  newsm78 и много  smile3511 , но преди всичко се опитвам да измисля може ли нещо да се направи за да внесем малко координация и рационалност в думите и действията си. Още не съм открил "секретната рецепта", но междувременно ще си позволя и аз да споделя няколко (признавам доста разхвърляни) мисли. И аз повече защото трябва да кажа нещо отколкото защото очаквам някой да чуе и да се съгласи.

За кампанията на бТВ.

След като прочетох много внимателно съобщението на страницата на бТВ няколко пъти, единственото заключение до което можах да достигна е че наистина не може да се каже какво точно възнамеряват да направят и как. Определено за мен не е ясно от казаното че ще се събират пари само за Могилино. Също не е ясно че събирането на пари ще е единствената или главната функция на инициативата.

Ако някой някога си е мислил че бТВ прави нещо само защото то е добро и морално, то той е бил много наивен. бТВ, както и която и да е друга телевизионна мрежа в България или по света се интересува почти изцяло от едно нещо: ПАРИ  Money Money Money Естествено дейността им в голяма степен се разиграва на политическата арена. На същата арена се подвизава и правителството. Така че бТВ в повечето случаи трябва да танцува един доста сложен танц с правителството просто защото съдбите им няма как да не са приплетени.

Ако някой си мисли че само морални политици могат да вършат полезна работа, ще трябва да почака много дълго за работата да бъде свършена. Просто в живота нещата не работят по този начин. Нито в България, нито където и да е по света. Човек трябва да се съобразява с реалностите на живота.

Не еднократно се изказа идеята да се бойкотира инициативата на бТВ. Много се чудя как точно ще стане това и в какво ще се изразява бойкота. А по отношение на Масларова какво ще правим? Ще я сваляме ли? Ще я предизвикваме ли по някакъв начин? Ще се правим че не съществува?

Моето мнение, на базата на съществуващата до сега информация е че инициативата на бТВ ще има като цяло положителна роля. Частта за събиране на пари е наистина несериозна работа. Но според мен най-важното е че нещо ще се говори по въпроса и нещо ще става. И докато се говори и има дискусия, има и голяма надежда че нещата ще се развият към по-добро. Единственият вариант в който няма надежда е когато всичко се държи скрито-покрито. И това че ще е в забавна форма не е лошо също. По често в живота нещата се постигат най-добре не с фронтална атака, а малко по заобиколния начин. Една усмивка в повечето случаи може да постигне много повече отколкото тропане с крак (странно че трябва да говоря това на жени). Този начин може и да не е по вкуса на най-големите идеалисти сред нас, но пък и никой не ни пита. Това за което може да се надяваме е че инициативата ще стимулира дискусии (директно и индиректно) и ние ще вземем участие в тези дискусии доколкото можем. Също така работата по другите направления (сезиране на прокуратурата, работата с парламента, писане на писма и пр.) трябва да продължи. Няма причина нищо друго да спира.

Нека не изпадаме в капана да вярваме че ние сме единствените които знаят какво и как трябва да се направи. И да сипем жупел върху всеки който се опитва да направи нещо по-различно. И да бъдем Дон Кихотовци.

Засега тегля чертата тук. Имам да казвам много други неща, но виждам че постинга стана дълъг и знам че никой няма да ми обърне много внимание.

Честита Нова Година на всички!
Нека да донесе нещо по-добро за всички! Особено за децата на които толкова усилено се опитваме да помогнем.
И никога да не губим надежда!

Последна редакция: пн, 31 дек 2007, 22:27 от pstaikov

# 1 587
Честита Нова Година!

Желая ви много здраве, да сте все така борбени, силни и добри! Hug  bouquet

Нека новата година да сбъдне всичките ни надежди и мечти и да постави началото на едно ново бъдеще и по-добър живот за всички деца в институции!
Нека донесе и много радост, усмивки и по-добър живот и на всички родители на дечица с проблеми. А на тях желая много, много здраве и щастливо детство! Hug

# 1 588
Ето повече информация за кампанията на БТВ: http://www.bgblago.com/?1,2,,,2008-01-03,2008-01-03,,10649

Оказва се, че има открити и дарителски сметки за дома в Могилино: http://www.bgblago.com/?1,2,,,2008-01-03,2008-01-03,2,10651

# 1 589
Ето повече информация за кампанията на БТВ: http://www.bgblago.com/?1,2,,,2008-01-03,2008-01-03,,10649

Оказва се, че има открити и дарителски сметки за дома в Могилино: http://www.bgblago.com/?1,2,,,2008-01-03,2008-01-03,2,10651

Хубаво е, че парите отиват при УНИЦЕФ, а не в МТСП. Обаче не ми харесва, че за децата няма да се говори, тоест няма да се образоват хората, само ще им се събират парите...

Последна редакция: чт, 03 яну 2008, 21:55 от Hear Again

Общи условия

Активация на акаунт