Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 874
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 360
нанди, ще видя с какво могат да ви помогнат нашите юристи.

# 361
  • София
Благодаря Мата  Hug
Би ли ми звъннала на мобилният или ми дай на лични домашен тел на който да ви потърся в момента.

Не си нося тефтера с координатите и сега нямам връзка с вас Sad

# 362
"Нищо че не сме национална представена организация ние ще си търсим отговорите и ще контролираме да няма повече злоупотреби.. "
Защо не ги попитахте чували ли са някога за гражданско общество? Колко програми им бута Европа за развиване на гражданското общество - то не бяха обучителни семинари, то не бяха разходки по Виена Прага и др. атрактивни дестинации за хората от общинската и държжавната администрация! Пфу!
  Попитайте ги кой им давва право да харчат парите на данаколатците за да ви проучват?Влиза ли това в пакета услуги, които сме си платили? Народа го е казал - храни куче, да те лае!Да си проучват директорите и кадрите, дето назначават по домовете, а гражданското общество има право да види цялата сметка , не само цифрата под киртика. Аз на Миризливката вече ще и викам Блъди Мери.
  За юридическата помощ - неслучайно единствения неподкупен съдия в Търново ми е приятел, имам и една друга много отропана съученичка съдийка там - ако има нещо нередно на местно ниво ,дайте го насам. Имам и роднина, която работеше като адвокат в една фондация за юридическа помощ на социалнослаби, та от там имам отвратителни впечатления, за качеството на професионалистите и за моралните им ангажименнти - само гледат да си добавят някоя хилядарка....

# 363
magla_ta ти ми скриваш шапката....................  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 364
Момичета, аз постнах в блога, но има разни неясноти. Как се казва третата организация? Как се казва началничката на кабинета на Масларова? Кой още беше на тази среща? Дайте подробности, че случайният читател иначе няма да разбере.

Искам да попитам и какво се прави в момента за децата в Могилино? Къде ще идат? Чух, че от "Спасете децата" правят нещо - какво?

# 365
Нанди, защо не каза, че си самичка? Няма ли други майки, готови да помогнат в ровичкането, за да може евентуално все пак да се даде някаква основа за юриста? От моя страна, докато вадех "полезности" от разни документи и закони, извадих някои неща, касаещи децата със специални нужди, но те нямат много общо с реалните ви проблеми, а по-скоро засягат правата на тези деца, както и тези на семействата им.

Пусни ми мейл на лични, за да ти пратя все пак, каквото имам под ръка.
За жалост и аз съм работеща майка, иначе бих ти предложила повече съществена помощ.

# 366
  • под дъгата
...
 Как се казва началничката на кабинета на Масларова?
Не е ли тази особа? http://www.mlsp.government.bg/bg/ministry/head_cabinet.htm
Все пак някой да потвърди.

Момичета, прочетох исканията в блога. Това ми стана интересно:

"8. Популяризиране и разясняване на възможността за непълно осиновяване сред кандидат-осиновителите и родителите, желаещи да оставят децата си за отглеждане в институция."

Моля за по-подробно обяснение. Смисълът и последиците на непълното осиновяване са ми ясни. Каква е идеята?
Мата?

# 367
началник кабинета на оная е Донка Дончева.

сега, за непълното осиновяване.
идеята е следната-колкото повече възможности за осиновяване, толкова по-голям ще е броят на деца, които или няма да попадат в домове или могат да бъдат извадени оттам. знаем, че има много деца с неуредени документи. много родители имат особено виждане по въпроса за отказа. тоест, подписването на декларация за съгласие за осиновяване. пълното осиновяване прекъсва всички връзки с биологичната фамилия, непълното ги запазва. детето остава в родствени връзки с братя, сестри и всички останали от биологичното си семейство. децата с неуредени документи са много, ако приемем че десет процента от тях да са на родители с подобни доводи за недаване на отказ пак е не е малко. ако 5 процента от тези родители се съгласят на този вид осиновяване, пак ще е завидно число. тези деца не попадат в регистъра за осиновяване. този начин позволява да се осинови конкретно дете, със съгласието на биологичните родители. социалните и хал хабер си нямат от този вид осиновяване. естествено, че се налага съвместна работа с много институции, за да действа и този начин.
детето завинаги запазва връзка с биологичната си фамилия, няма тайна на осиновяването. в други държави така нареченото отворено осиновяване е популярно и опита е положителен.

впрочем, за българия аз съм единствен случай на непълно осиновяване на дете, с цел отглеждането му от най-ранна възраст. иска се доста кураж за да се реши човек на тази крачка, но бих казала, че за мен това беше приемлив начин в конкретната ситуация.
считам, че българите узряват малко по малко и се освобождават от предрасъдъците си. този вид осиновяване ще помогне на деца най-вече от домовете да намерят свой собствен дом.

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 07:36 от matakosmata

# 368

"8. Популяризиране и разясняване на възможността за непълно осиновяване сред кандидат-осиновителите и родителите, желаещи да оставят децата си за отглеждане в институция."

В кой блог го прочете???

Коригирам: ОК, видях. Момичета, ще стане голяма каша, ако не разграничим предложенията (исканията, ако щете). Това хубаво, минало е, но за понеделник не бива да има такива застъпвания.

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 19:34 от DarZaMen

# 369
  • под дъгата
началник кабинета на оная е Донка Дончева.

сега, за непълното осиновяване.
идеята е следната-колкото повече възможности за осиновяване, толкова по-голям ще е броят на деца, които или няма да попадат в домове или могат да бъдат извадени оттам. знаем, че има много деца с неуредени документи. много родители имат особено виждане по въпроса за отказа. тоест, подписването на декларация за съгласие за осиновяване. пълното осиновяване прекъсва всички връзки с биологичната фамилия, непълното ги запазва. детето остава в родсвтени връзки с братя, сестри и всички останали от биологичното си семейство. децата с неуредени документи са много, ако приемем че десет процента от тях да са на родители с подобни доводи за недаване на отказ пак е не е малко. ако 5 процента от тези родители се съгласят на този вид осиновяване, пак ще е завидно число. тези деца не попадат в регистъра за осиновяване. този начин позволява да се осинови конкретно дете, със съгласието на биологичните родители. социалните и хал хабер си нямат от този вид осиновяване. естествено, че се налага съвместна работа със много институции, за да действа и тоси начин.
детето завинаги запазва връзка с биологичната си фамилия, няма тайна на осиновяването. в други държави така нареченото отворено осиновяване е популярно и опита е положителен.

впрочем, за българия аз съм единствен случай на непълно осиновяване на дете, с цел отглеждането му от най-ранна възраст. иска се доста кураж за да се реши човек на тази крачка, но бих казала, че за мен това беше приемлив начин в конкретната ситуация.
считам, че българите узряват малко по малко и се освобождават от предрасъдъците си. този вид осиновяване ще помогне на деца най-вече от домовете да намерят свой собствен дом.
Страхотно е. Особено щом целта е такава. Не само кураж, но и промяна в мирогледа и манталитета на българина се изисква. Трябва добра разяснителна кампания. Хората не са добре запознати, все още живеят със съзнанието, че осиновяването трябва да се крие, едва ли не е нещо срамно и трябва да се потули. Някои се страхуват от евентуално изнудване от страна на биологичните родители.
Поздравявам те за смелостта, куража и силата, и искам да те зарадвам, че не си единствен случай в България. Чувала съм за такъв още от 2003г.  Peace

# 370
  • sofia
аз имам молба Praynig  в понеделик сутрин трябва да се депозират около 13 писма на 6 места.
Нанди,ще обобщи писмото,ЛИнда ще го доизпипа и изпринти в пон.сутрин.

От нас се иска да се подпише от вси4ки (ДБМ,Ирена,Нанди) в пон.сутринта и после да се разнесе.Аз от 10.30 до 16.00 имам плътно срещи и ще трябва да имам писмото в 10.00.Молбата ми е да се видим около НДК в 10.30 ,да го подпишем и да се депозира.
Имаме нужда от хора за депозирането.2 от нас ще поемат 4аст от писмата,но няма да могат вси4ки Rolling Eyes
Кой иска да ни помогне?

# 371
Роси, стига да мога, ще дойда в 10. Ще се чуем дотогава.

# 372

Роси, ти ни хвърли в тъча!
Допреди час бяхме с Галин за да доуточним формулировката на предложенията ни. Отделен документ, не част от един общ!

Ето ти частта от резюмето на Галин, за да не пиша свободни съчинения:
Стигна се до решение, трите ни организации да представят в ресорните министерства - МТСП, МЗ, МОН и МП - своите искания, предложения и препоръки. Те трябва да бъдат диференцирани в отношението си към четирите министерства. Въз основа на тези представени документи, ще бъде сформирана работна група от експерти на тези министерства и от наши представители, която работна група ще дискутира по набелязаните в документите проблеми и ще излезе с конкретни решения. В осъществяването на тези решения ще бъдат включени и министри (някой трябва все пак да даде мандат) и депутати (ще е необходимо препоръките и предложенията да бъдат придвижени в законодателните комисии) и ако се наложи и други обществени фактори.

Нашите предложения (на осиновителите) ще ги подпишем, разбира се - ние. Вашите - вие. Тези на Нанди - Нанди и другите избрани представители.
Общ и единствен документ е невъзможно да бъде създаден, материите са различни и са третирани от различни законови уредби.

Малко повече координация и съгласуване, няма да ни е излишна.

П.П. Гражданска инициатива осиновени и осиновители е организация в процес на регистрация. Още един повод, макар и не толкова основателен, предложенията ни да се диференцират.

# 373
  • sofia

Роси, ти ни хвърли в тъча!
Допреди час бяхме с Галин за да доуточним формулировката на предложенията ни. Отделен документ, не част от един общ!

Ето ти частта от резюмето на Галин, за да не пиша свободни съчинения:
Стигна се до решение, трите ни организации да представят в ресорните министерства - МТСП, МЗ, МОН и МП - своите искания, предложения и препоръки. Те трябва да бъдат диференцирани в отношението си към четирите министерства. Въз основа на тези представени документи, ще бъде сформирана работна група от експерти на тези министерства и от наши представители, която работна група ще дискутира по набелязаните в документите проблеми и ще излезе с конкретни решения. В осъществяването на тези решения ще бъдат включени и министри (някой трябва все пак да даде мандат) и депутати (ще е необходимо препоръките и предложенията да бъдат придвижени в законодателните комисии) и ако се наложи и други обществени фактори.

Нашите предложения (на осиновителите) ще ги подпишем, разбира се - ние. Вашите - вие. Тези на Нанди - Нанди и другите избрани представители.
Общ и единствен документ е невъзможно да бъде създаден, материите са различни и са третирани от различни законови уредби.

Малко повече координация и съгласуване, няма да ни е излишна.

П.П. Гражданска инициатива осиновени и осиновители е организация в процес на регистрация. Още един повод, макар и не толкова основателен, предложенията ни да се диференцират.

da  Пете,така е както казваш,но трябв адас е внесът като един документ.Или(казано така) трябва да ги внесем трите заедно както до сега.В един плик трите документа,а за целта трябва да с арзпе4атани и подписани,дадени но хората ,които ще ги депозират.Аз исках да улесня вси4ки и един да ги разпе4ата.Ако оба4е вие ще си разпе4атате и подписвате (естествено) те трябва да стигнат до мен неделя ве4ер или пон.сутрин.За да ги добавим към другите.
Са Галин се уто4нихме там на място,4е ще ги пратите на Нанди не за друго ами за да са на едно място и да става по-лесно.Защото депозирането отнема време и трябва да си имаме понеделник сутрин вси4ките.Понеже става прехвърляне на инфо и затова може да ни си ме разбарала парвилно. Peace

Тео,щес е раберем за понеделник Hug

# 374
Браво на всички,възхитена съм от работата ви.
Може ли само един въпрос и се извинявам ако ви натоварвам,не съм изчела всичко може и да съм пропуснала.
Има ли заложено в исканията нещо за вдовиците,майките които сами отглеждат децата си?

Общи условия

Активация на акаунт