Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 904
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 375
Аз исках да улесня вси4ки и един да ги разпе4ата.

Роси, физически няма как да стане подписването, ако писмата се разпечатат от един човек. Няма време и за отделно събиране, само за подписи.
За срещата и разнасянето от наша страна ще има поне един човек.
Нашите предложения за насочени към 3 министерства, защото са изключително от тяхната компетенция.

# 376
  • под шипковия храст
Някой има ли информация какво става в Могилино в момента?

# 377
Predpolagam че Дефи има представа, но не съм я засичала наскоро във форума, пробвай на лични. И мен ме интересува...

# 378
  • sofia
Някой има ли информация какво става в Могилино в момента?

аз имам някаква,но незнам доколко мога аз да я пускам тука Rolling Eyes

децата скоро ще се извеждат от там с помоща на БКХ и УНИЦЕФ PeaceДиди си е там,вси4ки са си там ,достъпа до дома е ограни4ен .....

ето и нещо от днес

http://www.capital.bg/show.php?storyid=388941&p=0#addcomment
http://www.capital.bg/show.php?storyid=388944

# 379
  • sofia
Аз исках да улесня вси4ки и един да ги разпе4ата.

Роси, физически няма как да стане подписването, ако писмата се разпечатат от един човек. Няма време и за отделно събиране, само за подписи.
За срещата и разнасянето от наша страна ще има поне един човек.
Нашите предложения за насочени към 3 министерства, защото са изключително от тяхната компетенция.

пускам ти ли4но Peace

# 380

Роска, измъчва ме един въпрос - като се пишат цели стр статии с разни чужди журналисти, активисти и т.н., някой все пак сети ли се, че може да потърси и ДБМ за коментар и съдействие? Че в България има хора и организации, които работят по тези проблеми?

# 381
  • sofia

Роска, измъчва ме един въпрос - като се пишат цели стр статии с разни чужди журналисти, активисти и т.н., някой все пак сети ли се, че може да потърси и ДБМ за коментар и съдействие? Че в България има хора и организации, които работят по тези проблеми?

не Ине,нас никой конкретно не ни е търсил за коментар Rolling EyesНО мился,4е не се търсени и други НПОта за коментар.Аз поне не съм 4ела такива.Освен разбира се БХК,но те като4е ли и не го търсят защото работата им в момента е малко деликатна Peace

# 382
не Ине,нас никой конкретно не ни е търсил за коментар Rolling EyesНО мился,4е не се търсени и други НПОта за коментар.Аз поне не съм 4ела такива.Освен разбира се БХК,но те като4е ли и не го търсят защото работата им в момента е малко деликатна Peace

жалко. наистина жалко, че явно отново се търси някаква 'жълтина', сензация/скандал, а не изясняване на същността на проблемите и информиране на обществото за тях и т.н. защото ако някой наистина знае за какво иде реч в случая, то това сте вие. и ако някой иска да помогне, трябва вас да търси...

извинете за отклонението от темата

# 383
  • sofia

жалко. наистина жалко, че явно отново се търси някаква 'жълтина', сензация/скандал, а не изясняване на същността на проблемите и информиране на обществото за тях и т.н. защото ако някой наистина знае за какво иде реч в случая, то това сте вие. и ако някой иска да помогне, трябва вас да търси...

извинете за отклонението от темата

абе назнам дали сме ние хората,има доста по-компетентни от нас ,но определено ние и тези като нас имат какво да кажат Peace
извинена си Hug

# 384
Роси, отговорих ти на личното. Не си вдигаш телефона. Но изглежда доста належаща една среща преди понеделник.

# 385
да кажа за всеки случай /нали ще съм свекърва Mr. Green/, че има поправки в закона за осиновяването и конкретно НАРЕДБА № 17 от 3.08.1992 г. за условията и реда за осиновяване на лице, което е български гражданин, от чужденец по чл. 136, ал. 1 от Семейния кодекс (отм.)

Би ли копнала тук текстовете с промените? Наредбата като цяло е много, много малка- без приложенията, така че може да се копне тук. В кой ДВ е публикувано изменението й?

# 386
  • под дъгата
Тая Наредба 17 е отменена още 2003г. На нейно място е Наредба 3

# 387
  • под шипковия храст
да, така е.
не съм юрист. просто като коментирахме темата с такъв стана въпрос, че някой от мненията не са актуални. това беше повода да пиша Peace

# 388

Mersi! Гледам, че има такава Наредба № 17, ама последното й изменение е от 2001г. и се чудя...
А, аз не разбрах къде е промяната. В коя й част?

# 389
Ей тая статия в капитал и интервюто са за 10 от десет точки. Момичета, записвайте всичко по тия срещи, че хората не вярват.
Не им берете страха. Вие в преговори и в работни срещи ще влезете, но не с  тия министри, не с този парламент(с тая сган, да го кажа направо)...Отъпчете сега пътеката, но без излишни надежди, хем безнадеждния човек е по опасен, щото не можеш да го хванеш на въдица за муцуната. Всяко зло - за добро. Или още по точно - дяволът като затвори една врата, Господ десет отваря...Аз имах един рядко  некадърен колега, дето като нищо свястно не излезе от него влезе в голямата политика  -питах една приятелка за него -  и както и си мислех - плъховете скачат от кораба. Имам и позната дето директорства по партийна линия - и тя се прехвърлила в рекламния отдел на голяма часна фирма. Не ще да е случайно това си мисля. Ама какво?Какво?И другите, дето дойдат пак от тая мая ще са?Четох и за идеята англичаните да преустроят и помогнат за запазването на дома - ама що в могилино, бе?Кмета на две могили, дето години наред една стотинка не е гласувал за дома, който е на издръжка на неговата община, пак се е кандидатирал! Нека да е в Община Русе! ХЕМ НА УЧИЛИЩЕ ДА МОГАТ ДА ХОДЯТ като се пооправят. Един германец, който ми е далечен познат направи там до хиподрума, малък хиподрум, с по  кротки кончета, а хипотерапията е един ствременен метод за лекуване на деца с увреждания. Има два хиподрума значи - не е невъзможно да навием един от двамата собственици да кандидатсват за програма или по друг начин...Не знам как стои въпроса с общинските имоти - във вестник Утро има вече нещо като парламентарен контрол, но на заседанията на общинския съвет и там описват кой как се е изказал, какви интереси е защитавал - голям резил...А русенци четат утро...Мисля че Русе е  мястото за тези деца  - не подценявайте този град, и там безчинствата си ги има, но струва ми се обществото е на ниво. спомете си единствената акция по тошово време беше в Русе - демонстрацията заради обгазяванията. Аз не съм русенка. Аз съм от Търново. Но повече вярвам на обществото в Русе. Та за общинските имоти - нека да минат изборите, да видим общинския свет какъв ще е и ще инициираме искания за отпускане на имот в общината, с отлични комуникации при това - иначе няма смисъл. Може и някой районен кмет да зарибим, защото работни места за местни хора така или иначе ще има - две чистачки да са все е нещо. Защо като е на село да не им направят заленчукова и овощна градина - да има пресни витамини - лошо ли ше е?Да не говорим, че с много малко усилие могат да имат и винаги яйчица и прясно мляко!!Ами котенца и кученца - кое дете не ги обича!!!Ох, чакайте че се размечтах, но всичко това е толкова лесно постижимо, толкова е просто... А в Русе и медиите са "наши". Нели Пигулева, дето писа статията за дома е главен редактор в най-четения вестник, Даниела е във друг местен  вестник Форум...А точно до парка в русе има страхотен имот, с мого бизнес апетити, на две крачки е от болницата, в края на самата главна улица.Имотът е голям, комплекс от много рушащи  се, но подлежащи на ремонт сгради - да щат да го погледнат англичаните! Но ако почнем да натискаме за него и да не го дадат, може да се поуплашат и да дадат охотно нещо  в близко село - всичко зависи от подкрепата на обществото и от медийната ангажираност в този момент, така че ако Нели, Дефи и сещам се и за други - та ако всички се обединят, може и да успеем.

Дефи, пиши ми вече, знам че имаш страшно много работа и затова не те безпокоя в лични и в скипето, но тук без новини времето тече бавно! Praynig

Лек ден на всички форумци!

Общи условия

Активация на акаунт