Пловдив- 12

• 16 250
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
и аз съм пловдивска майна!колкото до пентаксима-много съм доволна.отдавна са ни бити и трите и нито единият път нямаше някакви реакции.а и при самото биене детето,не усеша нищо,никога не е плакал.
Аз съм на същото мнение  Peace Даже първия път по време на ваксината спеше и дори не се събуди  Simple Smile Изключително съм доволна от Пентаксим.

# 181
Куку, за кухните същото мога да кажа и аз. Не съм ги ползвала, но като разпитвам и гледам - тази в яслата до университета (не й знам името) е най-добрата в района. Ходих да питам как стоят нещата и ми казаха да подам молба при директорката на яслата, когато бебчо започне 7-мия месец. Колко се чака - не зная. Тази на Данаил Николаев случайно я видях като минавах оттам, но никакви отзиви не съм чувала за нея. Изглежда много ретро, обаче.
Пиши като дойдеш в района да се видим евентуално. И аз съм отскоро тук.

# 182
казаха да подам молба при директорката на яслата, когато бебчо започне 7-мия месец. Колко се чака - не зная.
хммм  newsm78 newsm78 това не е ли мнооого късно?Та тя нали кухнята почва от 7-я месец?!!!
На Данаил Николаев къде си я видяла, аз толкова съм се оглеждала?Иначе...може да се видим, но сигурно ще е догодина, защото все още не ни е готов апартамента и чакаме да го завършат и да се местим.

# 183
Ходих да питам как стоят нещата и ми казаха да подам молба при директорката на яслата, когато бебчо започне 7-мия месец. Колко се чака - не зная. Тази на Данаил Николаев случайно я видях като минавах оттам, но никакви отзиви не съм чувала за нея. Изглежда много ретро, обаче.

За тази до университета, трудно става работата. Ние хем с познати там, късно ни взеха. Хубава им е храната, но е малко като количество.
Тази на Данаил Николаев я ползвахме почти до 3 г. и 3м. Задължително обаче съм си я обогатявала... я с масло, я с млеко ...

# 184
Тази на Дан. Николаев е под един блок близо до пресечката с В. Априлов. Ако тръгнеш от него ти се пада от дясната страна.
На другата ясла е възможно и нарочно да са ми казали така, за да ме отбият... Не ми е ясно какво им пречи да готвят за повече деца? Тенджерите ли са им малки??? newsm78

# 185
Тази на Дан. Николаев е под един блок близо до пресечката с В. Априлов. Ако тръгнеш от него ти се пада от дясната страна.
На другата ясла е възможно и нарочно да са ми казали така, за да ме отбият... Не ми е ясно какво им пречи да готвят за повече деца? Тенджерите ли са им малки??? newsm78

Субсидиите от общината. Нали не мислиш,че себстойността на един купон е 50 ст. Wink

# 186
Здравейте и от мен мами! И ние искаме да се включим в списъка от първа страница-мама Ани и малкото сладко бебе Виктор, родено на 12.07.2007 г. Живеем зад военна болница. И по този повод като чета за кухните май ни е време да подаваме молба, за да ни дойде реда до 7-8 месец. Освен на Богомил в района на военна болница има ли и други кухни, чака ли се много за тази на Богомил и дали готвят вкусно. Ако някоя мама има наблюдения ще се радвам да ми отговори.

# 187
Ние взимаме храна от кухнята до ВИХВП-то , подадохме молба когато станахме на 7 мес. и започнахме да взимаме на 8,5- 9 мес. . Според мен 9 мес. е нормална възраст да започнеш да въвеждаш храната от кухнята ( поне за мен е така ) ,мисля че по-рано не е удачно, защото има пр. мляко, грах, зел. фасул и др. .Тези храни според мен не са полезни поне до 10 мес. възраст, а при късно захранените преди 1 год.. 
Иначе готвят прекрасно и съм много доволна от тази кухня.

# 188
Креми, опитах се да ти пиша на ЛС, но ти е пълна кутията.Времето днес нямаше как да е по-лошо.Малкия вече побеснява от скука милия.И като гледам така трябва да търсим шейни вече. Simple SmileС вас може да се видим като се пооправи малко времето/поне да не вали и духа.Отивам да щуреем с дребния... Hug

# 189
ORHIDEA, Добре дошла!  Hug
Мисля, че те засичах в темата за Селена, ако не бъркам (или в юлската темичка) .  newsm78
За кухнята на Богомил от приятелка чух, че  не била доволна, аз за това се насочих към тази с/у Каменица, но и там се чака поне 6-7 месеца. Питах и ми казаха, че молба се подава непосредствено преди да започне да яде детенцето, но преди това една мама съставя списък и чакаш да ти дойде реда.

# 190
sandcastle, в темата за СЕЛЕНА си ме засичала. Wink
Ами то ако се чака 6-7 месеца ако се запишем около 7-8 месец ще сме станали на година и нещо дотогава. Мен ми се щеше поне зимата като почне да лази и щъка да съм свободна с готвенето да мога да го дебна малкия, че няма да ме оставя на мира да свърша нещо у нас. Еми значи има време за записване в кухня. Дано да се запишем някъде по-наблизо, че да ходим с количката дотам. Да не ангажирам някой да обикаля по кварталите да ми взима храната всеки ден. В най-лошия случай на някоя от частните кухни ще се записваме определение дни. А за тези списъци съм чувала, че доста често уж се губели и тъкмо като ти дойде реда изчезвали и се почвало чакането на ново.Дали е така? newsm78 И на какъв принцип се избира коя мама да прави въпросния списък? newsm78

# 191
Аз Виктор го записах в списъка още като беше на 2 месеца, но с майката не съм се виждала. Обадих и се по тел. и изпратих данните на бебчо с смс. Трябвало като наближи момента да ядем, да проверявам дали сме излезли в списъка и чак тогава да подам молбата. А кой решава как да се водят тези списъци и от кого - идея нямам.  Rolling Eyes

# 192
Момичета,за кухнята на Каменица,не се подава никаква молба,а само копие от акта за раждане.Майки правят списъка,защото има капацитет от 100 купона на месец и понеже никой не се наема от самия персонал на кухнята,затова го правят майки.Наитина се чака много и затова ви съветвам още този месец да се запишите(наплива е голям)Моите деца ги записах като бяха на 1 месец и реда им дойде като станаха на 9 месеца,точно когато исках вече да им взимам.Ако се интересувате,ще ви пиша в кой ден се дават купоните този месец да дойдете да дадете копие от акта за раждане на майката,правеща списъка.Това е няколко дни преди края на месеца в 11.30. HugДоста подробно ви описах ситуацията с тази  кухня,надявам се да съм ви била полезна! Peace
Орхидея,принципа на избиране на майката е която иска и има време да се занимава.В деня на раздаването на купоните например не е възможно тя да е  с детето си защото чете 1 час списъка с децата,които влизат и взимат купоните.

# 193
Не ми е ясно какво им пречи да готвят за повече деца? Тенджерите ли са им малки??? newsm78

Субсидиите от общината. Нали не мислиш,че себстойността на един купон е 50 ст. Wink
Извинявай, ако те обидих нещо. Идея си нямам колко струва един купон! Поне засега

# 194
О,ни най-малко не сьм се почувствала обидена или пьк нещо подобно.Нещо не си ме разбрала правилно. Обяснявам кое е ' малкото ' в случая-субсидиите. Един купон сьдьржа супа,основно и десерт. Вярно е ,че не са кой знае какво ,но освен за продукти се плаща на персонал ,който приготвя храната,разпращането й от майката кухня до самите кухни и т.н Да не говорим,че изискванията са много високи ,когато става вьпрос за детска кухня.Ето защо от общината им определен капацитет,който тя субсидира.Сьщото е и с яслите. Поддрьжката,храненето и заплатите на персонала,амортизация,отопление и т.н едва ли се покриват с такса от рода на 25 лв на месец.

Общи условия

Активация на акаунт