10-дневен запек при 2 годишно

• 148 251
  • 607
  •   1
Отговори
# 480
Рафаела, кого питаш?
На нас ни я изписа д-р Гайтанджиев от София...  Аз в началото не я давах точно заради факта, че е за деца над 3 години. После му се обадих и той каза, че това е основното в предписаното лечение и да я давам според предписанието.
А иначе, имах предвид или Алора, или хомеопатия... доколкото разбрах, Сиско Д вече дава Алора в дозировка, изписана от личния й лекар...

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 16:01 от feel_u

# 481
Аха, благодаря! Още не знам към кой да се обърна, вероятно ще търся хомеопат. Класически. Нашата педиатърка е на мнение, че проблема е психологически (вярно е) и ще мине, трябва търпение. Но предвид неприятностите, които могат да се случат и трудното владеене от моя страна (просто на шестия ден стискане вече не успявам да запазя спокойствие и притеснението ми е изписано на лицето, и детето го усеща) не мога да чакам етапа да се израсте. Tired

# 482
  • Варна
Raffaella, и аз така едвам се сдържам- почвах да му викам, че така не може и че трябв да се изака най-накрая, вдигах го рязко от гърнето и продължавах да си нареждам. Сега стискам зъби и говоря много внимателно, но той почти не се напъва от страх и чака само да му падне акото. Но за 3 дни е ходил 2 пъти, което си е направо постижение и малко се поуспокои. Дали е от Алората или от това, че мажа дупето и слагам вечер свещичка- незнам. От 3 месеца не е ял нищо сухо, картоф, ориз, фиде също не му слагам в храната. Пие много фрешове от грозде, круши и портокали, яде киви в промишлени количества и пак се стиска, докато издържи. Всичко за мен е от психиката, но явно трябва много време и търпение, а аз вече съм на изчерпване. Като пиша тук и срещам съпричастност от вас, мили момичета някак си ми действа успокояващо и се зареждам с нова доза търпение.

# 483
Рафаела, опитахте ли новото мялко с рози и пшенични трици на Домлян, за което ти писах?
Знам, че далеч не решава проблема,
но наистина идват напъни, на които трудно е да се остиска.

# 484
Охооо, Ане, как може да се стиска от страх да не ти казвам...
Прочетох си постове от "недрисливия" ни период в тази тема и виждам, че веднъж е стискал 300 мл топла вода от клизма и (това вече си го спомням ясно) 1/2 свещичка Бизакодил повече от 1 час  Rolling Eyes
Сиско Д., страхотно, че има ефект! Детето ти се е отпуснало, сега продължавай и не спирай Алората.
Рафаела, успех! Ще кажеш после дали има ефект за страха от класическата хомеопатия. Нашият проблем не се реши така, тъй като тогава нямаше читав хомеопат наблизо, но вярвам, че е напълно възможно един опитен класически хомеопат да се справи с проблема.
Мили майки, 100 % ви вярвам, че не сте на себе си, защото съм преживяла всичко това. Пуснах тази тема  преди повече от 3 години, а ето, че още се пише в нея, много дечица минават през такъв период... Разбира се, не може да стоите безучастни и да чакате да мине, защото това стискане и задържане може да доведе до физически проблем - лениви черва, рагади и, и.... Но детето също е много объркано, стресирано и все още е на възраст, в която, макар да разбира какво се иска от него, не може да ви съдейства, защото страхът е по-силен от всякакви думи, молби, заплахи, обещания... Сега отново изплува в главата ми картинката как детенцето ми седи на гърнето, ръчичките му са потни, устата - пресъхнала, погледът - ужасен и ми повтаря само: Няма аки-и-и...
Ако се доверите на лечението, каквото и да е то, но насочено към психичесите причини за този запек, ще сте по-спокойни, че идва краят на този кошмар. Няма да е веднага, но нещата ще се наредят...

Успех и търпение!

# 485
Ане, извинявай, че не ти отговорих. Embarassed Мислех, че съм го направила.  Не, не съм. Около нас не го намирам. Но едва ли ще имаме успех с него. Маги успява да стисне позив, предизвикан от манитол. ooooh!

# 486
  • София
Момичета, аз също имам един хубавец на три с този проблем -стиска и реве....
Знаете ли, дали ги има тези глицеринови свещички в Сърбия?
Ако ги има мога да взема от там, който има нужда и би ги използвал....

# 487
  • София
На сина ми не му действаха, той и с Бизакодил стискаше, та това ли.  ooooh! Просто му изпадаха в гърнето  Crazy  Иначе имам от тях, донесоха ни от Гърция, ако някой иска мога да дам... (ако ги намеря, имах две-три кутии, но не знам колко са останали)

# 488
След месеци "третиране" на проблема с Дуфалак, Манитол и Фрутилак поне се справихме с честотата на изхожданията. С чисти плодови пюрета от круши или сливи. Пак опитва да стиска , но не й се отдава особено. Та, споделям защото с плодово-зеленчукова диета и лаксативи не се получи, но пюретата подействаха. Знам, че важното в случая е да преодолеем психологическата бариера. Не знам как и кога ще се случи, не знам и какво предизвика проблема, но поне малко ми олекна на душичката като взе да ака всеки ден.

# 489
Здравейте мами!
Ние също имаме такива проблеми цял ден ви четох и накрая реших да се регистрирам за да споделя за нашият проблем и ако можете да ми помогнете!
Ние от както сме станали на две годинки сме така а на 13.11 станахме и на 3 год.може би проблема се получи след като бяхме във болницата през зимата с разстройство и повръщане и излязохме от болница запечени.....после пък като се прибрахме аз започнах да го уча да си ходи на гърнето еле научих го и после като го пуснах на яслата  го усетих този проблем....през лятото се задълбочи толкова тръдно и рядко се изхождаше и от самите напъни му излизаше дебелото черво,направо съм се шашкала до безбожие...ходихме по лекари първо тука в Шумен пробвахме,пихме лекарства всяка сутрин и вечер 3 месеца без ефект-Лакулоза,Био гая и едно сиропче уж за апетит.Без голям ефект всичкото,след като една седмица беше на гости на свекърва ми през септемви детето съвсем се запече щото не го молили да яде супички ами карало само на салам и т.н.....от тогава пак беше много зле пак беше изпаднало дебелото черво и 30мин не можа да се прибере,аз тогава незнаех че трябвало да му помогна да се прибере и го чакахме и 30мин със слуз със кръв се прибра,от тогава не искаше да сяда на гърнето 3 дена не можехме да го накараме да ака,записахме час за Варна за д-р Георгиева,ходихме и при нея тя каза да спазваме диетата изписа ни също сиропче за разхлабване и лаксал и линек ,но и от тях нямаме ефект,пак трудно ходиме рядко,много боледуваме постоянно сме на АБ,все сме със някакви лекарства ужас ми е на мен представям си на него какво му е.Все си акаме барабонки,все едно козичка е акала....много време вече стана така и се притеснявам!Моля за съвети!

# 490
  • София
 p4eli4kata_86 , а д-рката какво каза за това изпадане  Rolling Eyes На нас не си се е случвало, кръв и слуз също никога не е имал, но акаше барабонки от почти 1 г възраст до над 3г ooooh! Ще се повторя, но - на нас ни помогна хомеопатията.

# 491
Този проблем го имаме и ние от бебе още.Опитахме с Дуфалак - решението беше временно.Голям ужас.Като по голяма давах киндер за награда ако се изака.Голяма радост.
Сега втора година спасението горе долу е в закуската сутрин.Давам овесени ядки накиснати предварително и овкусявам с мед или настъргана ябълка, малко канела и сурови ядки.Давала съм и ленено семе.Това закусва през ден и горе долу проблема е овладян.

# 492
p4eli4kata_86 , а д-рката какво каза за това изпадане  Rolling Eyes На нас не си се е случвало, кръв и слуз също никога не е имал, но акаше барабонки от почти 1 г възраст до над 3г ooooh! Ще се повторя, но - на нас ни помогна хомеопатията.
Каза че може да се оправи или да стене по зле,тоест ако вече е системно постоянно каза че трябва да се консултираме с детцки хирург и можело да трябва да се позашие....оффф ужас аз за това все се притеснявам за детенцето ми!
А за закуската не съм правила такова нещо,по принцип овесени ядки трудно ядеме,а и нали ходим на градина и не го хранех в кащи,но ако трябва и това ще опитам....някъде тука из форума прочетох и за сутрин на гладно суров плод да му давам!

# 493
И още нещо да попитам под хомеопатия какво точно пихте,че аз вече найстина се обърках....даже като видях че ефекта от лекарствата беше нулев и чакахме 4 дена да се изходи,натъпкан с лекарства с медища с вода и темподобни и нямаше ефект от нищо спрях всякъкъв прием на лекарства до сега и се чудя какво да му давам сега дали изобщо да давам или да търся спасение само в храната!

# 494
  • София
Само хомеопат може да ви назначи лекарство, след като види и опознае детето. А ако е запек причинен само от храненето - мисля, че с диета може да се оправят нещата. При нас имаше вече отказ изобщо да се напъва, което е доста по-различно. Пробиотици пие ли е детето? Щом приема често АБ флората сигурно никаква я няма...

Общи условия

Активация на акаунт