10-дневен запек при 2 годишно

• 148 215
  • 607
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Как ми се иска вече никой да не пише в тази тема...  Sad
Сиско Д, и при сина ми се отразяваше това на настроението му, няма как да не е така - все пак изхождането е една от най-обикновените физиологични фукнции и като не е наред....

# 511
Найстина е така,ако можеше да не пише никой,пффф това е сериозен проблем с тези изхождания....и аз гледам да не притискам....но в най добрия случай се изхожда през ден,незнам вече храната ли какво точно ни е проблема,сложно ми е вече!

# 512
Сиско, стискай ти 4-5-6 дни и виж в какв настроение ще си. На мен ден да ми се случи да не ходя и мразя целия свят, и той мен, де. Mr. Green Много е неприятно.

ясмин, попитай по телефона док за Алора-та или в аптеката. Друго, което ми идва на ум е да му дадеш манитол. Това вместо клизма. Маги не акаше по 6-7 дни, през това  време съм давала дуфалак, колкото да държи акото меко за да може като ака да не я боли. Ако на 6-я ден няма продукция давах манитол и то излизаше. По принцип от него трябва да излиза като водичка, но аз давах много малка доза, за да не се травмира детето допълнително. Писала съм и по-напред, не че е за хвалене, не знам дали имаме успех все още траен, но от известно време давам сливи и круши на гладно и после малко вода. Та детето ака, първо стиска, но все пак ака, а сега просто отива да се скрие и си ака, но всеки ден. Честно, хич не ми пука, че е в гащите. Съгласна съм на главата ми да ака, но да ака, че иначе е голям кошмар.

# 513
Сиско Д. абсолютно се отразява на настроение и поведение , точно това се опитвам да обясня безуспешно на всички около мен които очакват от него да се държи перфектно
самите ежедневни грижи са по интензивни от тези на деца без такъв проблем - то ми стигат часовете които отделям да му се лигавя за да яде полезни храни, и всеки ден да мисля как да му създам обстановка че да отиде до тоалета доброволно
още не съм започнала алора, на работата ми е пълно с мед .кадри които мога да си ги разпитвам , а за алората казаха че е напълно безвредна , но той си спи добре , психоложката от градината го изкара хиперактивен и май ще и подарявам един учебник да си преговори материала
Raffaellaдавала съм манитол , всъщност със слабителни съм наясно повече и от някои лекари и знам какво трябва да се прави , ядосвам се защо трябва да го правя
При такива ревове и мъка съм била на крачка да го грабна и право в болницата,
а те там ще те оправят , аз не бих го завела
изградила съм си схема със средства по тежест и карам по нея  - няма грешка

# 514
ясмина, предположих, че е така, ама се надявах до там да не сте стигнали. Tired Дано скоро се оправите/ме и всички, които имат такъв проблем. Никога не съм си мислела, че едно ако може да владее елия ми живот. ooooh!

# 515
Здравейте,

и моето дете има сериозни проблеми с акането и аз не знам какво да правя с него. При него е на психологическа основа - стиска се и ака предимно през нощта, докато спи. Напоследък нещата се влошиха - през деня се стиска, и пуска, по съвсем малко-колкота да зацапа гащите /прави го по няколко пъти на ден/, а през нощта акането не е обилно, така че да се прочисти дебелото черво. В резултат, аките му миришат ужасно и коремчето му е издуто. Една лекарка ме уплаши, че има вероятност да му се разшири дебелото черво, при което ще се наложи хирургична намеса. Днес се консултирах по телефона с детски хирург от "Пирогов" и тя ми зададе следното лечение: 10 дни по една свещичка бизакодил, независимо, че синът ми е на 3 г., а свещичките са за деца над 6г. възраст + всеки ден по 2 капсули пробиотик Линекс и 1-2 кивита. Много съм уплашена и не предполагах, че това е толкова опасно.

# 516
  • София
Elpidas, една свещичка Бизакодил е много, според мен. Аз слагах по половин. (не че не се стискаше и с нея, но идва момент, в който вече не може...) И синът ми беше така, ужасна работа... Sad  Confused

# 517
И тук да се запиша  Sad
Детето ми на 3 години и повече от година сме със запек. По точно не знам дали се води запек, защото детето се изхожда всеки ден , но акита са му сухи на топчета и са обемни  Confused Освен това сме и с фисури, които кървят   #Cussing out
Бах ме при д-р Георгиева във Варна  ooooh! и при хомеопат  Confused И двете пращат ни на хирург за операция.
Сиропи, хапчета, свещи, пробиотици, мазила  ooooh!  Резултат от диета , сега имам изключително злоядо дете, което не се интересува от храна .  Готов да яде мляко с ориз или  с грис. Чувърка с лъжица в супи и манджи и вика, че много гадно. Храня го с лъжичка докато зяпа анимация или е на компютора  ooooh! ще откача! Държа го гладен и пак не се сеща да каже мамо гладен съм и да хапне това което му слагам. Само мляко иска да пие. Иначе яде доста плодове, кис. мляко.

# 518
  • София
Детето ми на 3 години и повече от година сме със запек. По точно не знам дали се води запек, защото детето се изхожда всеки ден , но акита са му сухи на топчета и са обемни  Confused Освен това сме и с фисури, които кървят   #Cussing out
Бах ме при д-р Георгиева във Варна  ooooh! и при хомеопат  Confused И двете пращат ни на хирург за операция.

Така както описвате нещата, доста е проблемно. Може да допуснем, че фисурите причиняват болка при изхождане и това предизвиква запек. Но не е само това - както всички майки са разбрали от собствен опит, нужен е психологически подход.
Понеже аз съм хирург, мога да ви посъветвам относно фисурите.  Те не се оперират в истинския смисъл на думата. Под упойка се прави механично разширение на ануса, което ускорява заздравяването. Освен това е нужно да се прецени и крайния участък на дебелото черво. Потърсете в Света Марина д-р Румен Христов, детски хирург. Нека прецени лично и му кажете да ми се обади за резултата.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 12:25 от доктор Оги

# 519
доктор Оги, много ви Благодаря, че ми отговорихте  Hug
За психологически подход не знам какво да мисля  Rolling Eyes .  Детето всъщност не стиска, когато му се прииска, взима си сам гърнето и сяда, като приключва вика мене. най интересно, че и не се оплаква от болка  newsm78 Не знам дали понася мъжки или не го боли  Shocked Аз като видя кръв в гърнето ми става лошо от притеснение  Cry
За самата така наречена операция , не знам даже. При самата мисъл, че трябва да подложа детето си на упойка и разраняване на дупето ,разтрепервам се. Май и на мен ми трябва психолог  Sad
Още тези дни ще се опитам да се свържа с д-р Румен Христов, само да намеря координатите му.
Благодаря ви много за подкрепа.  Hug

# 520
Да ви кажа, че в крайна сметка с мъжа ми не посмяхме да последваме препоръчаното ми по телефона лечение с бизакодил. На няколко пъти го изаквахме с помощта на глицеринови микроклизми. А снощи го натиснахме и насила му изсипахме /със спринцовка за лекарства/ в устата фреш от портокал и после топла вода с мед и се изходи сам, без клизми или други помощни средства!!! А не беше акал от събота... Дано да го преодолеем този проблем, но с мъжа ми сме категорични - ако трябва насила ще му изливаме соковете и медената вода в устата, щом има ефект! Най-интересното е, че аките му не са твърди и сбити - напротив, имат съвсем нормална консистенция. Само дано снощното му изхождане да е индикатор за оправяне на проблема и за това че сме на верен път, а не просто случайност...

# 521
Случайно открих темата, търсейки спасение от проблема. Детето ми е на 4 г. При нас започна преди 3-4 седмици като изхождането от всекидневно постепенно стана на 2, на 3, а понякога и на 4 дни. Започнах да давам Дуфалак, прясно мляко с мед, овесени ядки, сини сливи. Много е трудно даването на тези неща. Вчера купих сладко от рози, но като го давам с лъжичка му се повдига, дори леко повърна. Сигурно е от листенцата, някои са доста дълги. Дайте идея как да го давам, за да не го усеща.

# 522
на пазара се продава и сладко от рози в съвсем течен вариант - като мед , аз такова съм давала

# 523
Аз го давах почти без проблем, но ефект никакъв не видях за съжаление. Дано имате успех.

# 524
  • Sofia
Случайно открих темата, търсейки спасение от проблема. Детето ми е на 4 г. При нас започна преди 3-4 седмици като изхождането от всекидневно постепенно стана на 2, на 3, а понякога и на 4 дни. Започнах да давам Дуфалак, прясно мляко с мед, овесени ядки, сини сливи. Много е трудно даването на тези неща. Вчера купих сладко от рози, но като го давам с лъжичка му се повдига, дори леко повърна. Сигурно е от листенцата, някои са доста дълги. Дайте идея как да го давам, за да не го усеща.
         Пасирай сладкото и му го мажи на филийка с масло,или като сокче-1ч.л.в чаша вода.Давайте тиква във всякакъв вариант,крем-супа е много вкусна...Кивито също доста разхлабва

Общи условия

Активация на акаунт