10-дневен запек при 2 годишно

• 148 243
  • 607
  •   1
Отговори
# 495
При запек се препоръчва да се изпие много голямо количество вода  Grinning

# 496
Да, при запек плод на гладно и чаша вода могат да помогнат.

# 497
Ами какъв точно хомеопат,който има познаение във всички области....аз го водих наскоро при една тука докторка уши,нос,гърло и тя се занимава с хомеопатия,тоест въпроса ми е дали мога отново да се обърна към нея по този ни проблем или да търся друг хомеопат!?
Иначе от юли месец сме на пробиотици от рода на Био гая,след това на Лаксал.До скоро ги пихме!
Имаме едно сиропче на билкова основа Фрутилакс и го почнахме от снощи да го пием,да видим дали ще има ефект някъкъв от него!
Аз също си мисля че нашият проблем в повето случай е от психиката,щото на няколко пъти като е минавало няколко дена без да ака и му казвам хайде миличко айде мамо акай,а той ми вика защо да акам,или пък кога аз ще акам,нямам ако ....и т.н. да не изброявам...сега се мъчиме всеки ден ако не през ден,но е като барабонки,а особено ние като го гледаме като не е на градина си хапва добре и пак няма ефект....незнам просто незнам къде е проблема и към какъв лекар точно да се обърна!
Тази сутрин му дадох круша на гладно,и сам той поиска и мед изяде 2 чаени лъжички! Rolling Eyes

# 498
  • София
Класическата хомеопатия няма "специализации", не знам каква е вашата д-рка, повечето обаче минават боаронски курс.  Rolling Eyes Попитай дали във вашия град има класически.
Течен парафин пил ли е? На нас това ни го бяха изписали като най-меко средство, но и то не му помагаше.

# 499
Ще попитам и ще разбера дали тука имаме класически хомеопат!Не сме пили до сега парафин аз даже се учудих какво ще да е това чудо и разпитах мойте колежки,но никой не е чувал!

# 500
Аз знам, че с течния парафин много трябва да се внимава.

# 501
  • София
На нас ни го бяха изписали за 2м  ooooh! , но детето не го искаше хич, с мъки му давах няколко дни, без ефект. После друг д-р ни каза, че при дълга употреба "извлича" мастноразтворимите витамини, и се отказах съвсем. Но за кратко поне, може да се опита.

# 502
  • Варна
Здравейте, не смея да се похваля, но от една седмица ходи всеки ден на гърнето, а вчера и днес сам си го взима, събува гащите и без ревове и писъци свършва сам всичко. От както е с този проблем не е близвал суха храна, гризки и подобни купени боклуци. Сутрин закусва мюсли и овесени трици накиснати в кисело или прясно мляко от вечерта. Но откакто реши, че иска да яде киви изяжда по 4-5 на ден и като че ли това го разхлабва доста. Отделно си пие фрутилакс и пробиотик и вече втора седмица е на хомеопатия за психологическия проблем- страха да се изака. Незнам дали действа, но и той и аз се успокоихме доста. Само незнам като спра да давам разхлабващи какво ще стане?

# 503
Пчеличката86, питай в детската градина дали детето ти яде достатъчно, дали си изяжда храната, дали пие достатъчно вода. Тези неща са от първостепенно значение за количествата "изходен материал", както и за раздвижване на червата (ако са по-лениви).

Помоли ги да следят колко вода пие, да му дават по-често, кажи, че се касае за здравословен проблем. В детските градини обикновено е топло, децата се потят, така губят течности, а от игри (и особено ако са по-малки) не се сещат да пият много вода. Така изпражненията са по-сухи.

Нека яде предимно готвено, както и да изяжда количества - т.е. да се наяжда предимно с ястието, а не да си дояжда със сухи храни и хляб.

Антибиотиците наистина му разказват играта - както на имунитета, така и на чревната флора.

Това с излизането на дебелото черво за първи път го чувам, но определено трябва да решите скоро проблема, защото не звучи добре  Rolling Eyes

Сиско Д, браво на момчето!

Само незнам като спра да давам разхлабващи какво ще стане?

Това би трябвало хомеопатът да ти го каже - колко дълго да даваш хомеопатичното и в същото време как постепенно да спираш или намаляш дозите на разхлабващото лекарство...

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 22:49 от feel_u

# 504
feel_u ,при нас с тея градини не ни върви много,не че нещо особенно но той така и така не иска да ходи на градината и яслата ни беше същата история и за това си мисля че изхождането ни има нещо общо с това.За това дали яде там или не бих казала че не яде особенно но се надявам поне водичка да пие. Ще говоря с госпожите,но въпроса ни е че трябва да смениме сега другата седмица градината в най късно време по следващата може и да съм по доволна от новата градина но си мисля че много ще му е трудничко да свикне при условие че и на тази не ходи с желание,поне си мисля че там като ново дете може повечко да му обърнат внимание на този проблем!
За излизането на дебелото черво,то не е постоянно случва се рядко след много голямо запичане когато минат няколко дена и акито стане много дебело и при голямото напъване,той за това по едно време се беше отказал да се напъва,но с обяснение че ако не го направи нищо няма да излезе се пооправи!
Относно храненето в къщи съм си доволна от него,хапва почти всичко каквото му дам....снощи му сварих овесени ядки и му слагах водичката във сокчето и горе долу пихме цяла вечер такова,изяде снощи едно киви,и тази сутрин едно си изяде като за закуска!
Браво на вас Сиско Д.

# 505
момичета, кой даваше АЛОРА Сиско Д ли ? кога и по колко се пиеше?
смятам да го започна в комбинация с рибено масло - ескимо и хомеопатия

# 506
Другото... ако искаш пробвай Алората. Там е написано, че е за деца над 3 г, но моето дете беше на 2,6 години като я пи. Лошото е, че не помня вече дозировките... (дали пък по-назад в темата не съм я споменала  newsm78) Но при нас помогна тя - детето се отпусна. Алората се предписва за смущения в съня, нервно разстройство, смущения в менопаузната и т.н.

feel_u  е писала за Алора-та. Че то и Седатиф би свършил същата работа, но поне е за деца от 0+. Не, че мнението ми има значение, но аз лично бих се консултирала с лекар щом става дума за лекарство, което се дава над определена възраст.

# 507
как да се консултирам ,като днес отивам пред кабинета в 9 часа и имаше направен списък с 25чакащи  деца , а той не е ходил от 17 -ти ,какво ли не му дадох , да не говорим преди това какви проблеми ми прави със задръжки , а тази вечер 2 часа се мъчи и нищо, така плака
между другото освен хомеопатия в която аз не вярвам , но има ли значение ако трябва и това ще давам , се сещам че съм ходила при един билкар зад кръглата банка преди години и той според конкретният случай прави някакви комбинации от билки с всякакво действие много успешно, та си мисля дали да не пробвам пак

# 508
  • Варна
yasmina, давам Алора отдавна, предписан от педиатър по 2.5мл. дневно, но действа с натрупване. А защо не заведеш детенце да му направят клизма или сама да си купиш? Като чета откога не е ходил и направо настръхвам, като си представям какво е. При такива ревове и мъка съм била на крачка да го грабна и право в болницата, но моя поне до 4 ден свършваше работата, е в адски мъки, писъци, болка и кръв. Тъкмо го похвалих и пак почна да прескача ден, акото става по-твърдо на всичките неща дето пие и яде. Незнам как ще я караме.Понякога се моля даже да го хване разстройство. Зад кръглата банка се сещам, че има билков магазин, но не съм влизала никога, ако има ефект само билки не съм давала и тях почвам.

П.П. Сетих се и друго да ви питам дали и при вас е така. Откакто е този запек и страх от изхождане е станал много раздразнителен, вечер се буди, надупва се, заравя си главата във възглавницата и почва да реве, ама истерично и не иска никой да му говори, пипа и по никакъв начин не можем да го успокоим, докато след 10-15 мин. рев не реши сам да спре и все едно, че нищо не е станало и сякаш няма спомен. Сутрин се буди доста рано, а преди спеше до 9-10ч., сега и на обяд е трудна мисия да заспи и ако реша да се наложа за каквото и да е било пак изпада в истерия- не чува, не вижда и реве и пищи докато се измори. Може и да е някакъв период, но не вярвам да е съвпадение.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 23:33 от Сиско Д.

# 509
Давайте му и чай от липа. Като запарите чай,трябва от пакетчето да почне да пуска като лиги,това влачещото се ,тогава има ефект от чай. Сутрин на гладно киви. И най -важното,не му се карайте и не го притискайте,защото става още по -лошо,казвам го от собствен опит/големия ми син беше със запек  повече от 3-4 месеца/

Общи условия

Активация на акаунт