10-дневен запек при 2 годишно

• 148 136
  • 607
  •   1
Отговори
# 555
  • sofia
Тъй ли, защо?

# 556
защото глицерина дразни , а ефекта  е по- скоро от мазнината ако е само запек ниско долу
 ако същото става с парафин и зехтин е по -добре

# 557
Пиенето на зехтин не върши ли същата работа, защо трябва да е в дупето?

# 558
  • sofia
Благодаря yasmina!

# 559
  • Plovdiv
Да се запиша и аз с моя син на 4г. От септември месец 2011 се борим с този проблем. Той е злояд и никога не е бил от лесно акащите, но поне през ден два успявахме без помощни средства. През септември нещо дупето му се било раздразнило и съвпадна с бъркането там за изследвания и се почна............стиска и не иска да ака, страх го е. Яде само готвено, никога сухи храни, и то леща, грах, боб, зеле и тн. но си го имаме проблема. От месеци давам пробиотик Пробиен и в началото много ни помагаше - започна да ходи всеки ден и то сам на тоалетната чиния, но вече явно привикна. Привиква ли се към пробиотици? Давам ту зехтин с портокалов сок на гладно, после сменям с чай с мед на гладно + пробиотика, но пак изпадаме в 10 дневен запек и се налага свещичка. Налага се защото му броя дните и аз не издържам от страх да не получи хемороиди или нещо подобно, а той по нищо не показва да му е тежко. Сега като ходи на градина не мога да съм сигурна от кога не е ходил. Посъветвайте ме по какво да съдя че дълго време не е акал, за да слагам свещичка. При нас най-голяма полза до сега е имало от Пробиен + зехтин. А течния парафин ме е страх да го дам. Нефтен продукт е все пак и не било хубаво да ес дава дълго време. Водих го на гастроентеролог и ни предписа (без преглед, за да не го стресира) течен парафин 2 месеца всеки ден и после 2 месеца на 3 дни + Мотилиум по 1/4 сутрин и вечер. Още не съм почнала. Разбрах че Мотилиума имал странични ефекти и се проявявали.
Стана дълго, извинявайте, но ще следя темата.
Някой може ли да ми препоръча хомеопат по проблема в Пловдив?

# 560
В мотилиума нищо вредно няма , но така като чета не ви е нужен , а течният парафин минава и заминава и не се усвоява, мойто дете го е пило с години, а зехтина е по слаб но и по полезен, пробиотиците ги сменяй да пие различни, той се е стреснал явно и го е страх , хомеопата ще му помогне (класическият) като цяло за общото му състояние и оттам ще се упокои и затова , ако започне да ходи редовно и види че не боли ще му мине
как да разбереш дали е ходил в градината , аз имах същият проблем  , просто споделих с госпожите  че това ни е в момента проблем и да го наблюдават , а на него да им казва, не могат да откажат , аз на него до скоро не му вярвах , а и още имам съмнения и затова ходил не ходил след вечеря го слагам пак , ако нищо не излиза става
пробвай и с други безвредни неща като псилиум фибрите лаксал, лактулоза мип, фрутилакс - на гладно докато се оправи ,защото дори и да му говориш и той да разбере че не боли , когато седне несъзнателно мозъка получава сигнал ,че това действие е свързано с болка и мускула се свива и да иска не може, аз постоянно го подкупвах и го държах разхлабен докато разбере, за детето е голям психичен тормоз постоянно слушам изречения от сорта  след тоалет ''сега доволна ли си'' ; ''това достатъчно ли е ще го приемеш ли или трябва още Embarassed....
малко неграмотно ти писах , но вече не виждам

# 561
  • Plovdiv
Yasmina, благодаря за отговора. Ние от вече 8 дни не сме акали. Откакто ходи на градина първия ден акал там и от тогава нищо. Снощи сложих свещичка изилакс. До сега съм слагала два пъти и се е изхождал до час, а сега спи цяла нощ и нищо. Аз винаги малко ги изтънявам тези свещи да не ги усеща, но дори и по малки първите два пъти му подействаха а сега вече не. И с лактулозата бяхме така-два пъти се изходи при два различни запека още от първата доза, а на третия изпи 2 бутилки и нищо.
Сега се чудя какво да правя. Втора свещ ли да слагам. Сега сутринта ли, или довечера? Корема му е подут след като се навечеря в къщи, иначе в градината явно нищо не яде и като се прибере не му личи да не е акал толкова време. Но само като повдигна въпроса за тоалетната започва да пищи, от 2-3 дни не се и изпишква до край, не се отпуска от страх сигурно, и това ме притеснява, едва ли е хубаво за бъбреците.
Моля Ви похвалете някой хомеопат в Пловдив, който е помогнал. Това ми е надеждата.

# 562
  • Plovdiv
Между другото смених пробиотика с био баланс и давам течен парафин вече 3-4 дни по 10 мл сутрин на гладно с фреш от портокал смесено. Така ок ли е или трябва да се дава чист?

# 563
може и смесено , може и поотделно , много време си го оставила това са 8дни , помисли ти след 2,3 дни ако не си ходила как се чувстваш, а той?слагай свещички глицеринови той е голям една може и да не му действа не ги изтънявай , дори 2 една след друга сложи като го намажеш с бебешки крем , ако свещичките са от онзи вид който се пързаля ги топни във вода , ако до следобед нищо няма , взимаш една спринцовка 50кубика пълниш я с течен парафин на накрайника и слагаш един ректален катетър (газова тръбичка прозрачна) купуват се от санита , намазваш я с нещо мазно накрая и я вкарваш поне половината да влезе изтрелваш бавничко течността и стискаш дупето да задържи малко. според мен ако наистина 8 дни са минали без никакви изхождания и да иска сам не може да се справи , а ако отидете на лекар само още повече ще се изплаши защото там ще му на правят очистителна клизма и ще му изкарат акъла , а ти в къщи го залисай с филче , нова играчка и пиши

# 564
Между другото смених пробиотика с био баланс и давам течен парафин вече 3-4 дни по 10 мл сутрин на гладно с фреш от портокал смесено. Така ок ли е или трябва да се дава чист?
При толкова сериозен запек, може и рициново масло да дадете.

# 565
ко прайш йоанке , много сте сладки

# 566
  • Plovdiv
Ние се изакахме на 9тия ден с мини клизма Релаксит. Тапата беше страшна. Най лошото от всичко е че е стресиран и стиска. Аз започнах схемата с Мотилиум и течен парафин всеки ден. ясмина вие като сте пили течен парафин с години - всеки ден ли имаш предвид или само при нужда, те като е бил запечен. а този мотилиум пили ли сте го. Забелязала ли си странични ефекти. беше ме страх да ги давам тези неща но вече в къщи мира няма - само викове и рев, с баща му сме извън нерви, ще луднем.
Вечерта след миниклизмата го гледам че трепери, което значи че стиска, а му се ака. Пищи не иска и да чуе за тоалетна. Дойде време да ляга не иска да пишка. Реших да сложим и тази вечер свещичка, защото мислех че може да е останало още твърдо. Изака се след мноооого упорито стискане и рев. беше кашаво. не е стискал от болка а от страх. Не знам дали ще се измъкнем от този ад някога. Нещата до сега само се влошават.
С баща му сме решили сега 2 дни да не му повдигаме нито темата за ако нито за пиш, дори да го виждам че стиска и трепери и дори да се напикае. На третия ден ако няма резултат доброволно - свещичка. Моля се да го раздриска тоя течен парафин. давам по 15 мл от вчера, преди това 4 дни по 10.

Рициново масло сме давали по чаена лъжичка 3 пъти на ден и не му помага. Може би на него не му действат малки дози. А е слабичък, кожа и кости, откакто е на градина за 2 седмици 2 кг е свалил.

# 567
Какви свещички слагаш? Само да не са бизакодил. Защото той предизвиква стомашни болки, колики. Аз съм против рециновото масло , давай парафина всеки ден на гладно. Това при вас е временен период , той ще се успокои когато разбере че не боли и всичко ще е ок . Може да кипнеш малко вода 200-300гр да прибавиш 2 с.л. ленено семе оставяш да пристои 2 часа , прецеждаш и му даваш да пие водичката , ако обича сладко може и сладко от рози.Може и алое, но за него трябва да питаш някои деца се алергизират, есенциални мастни киселини на аквасорс също и коластра, рибено масло от аптеката също е полезно. фибрите псилиум .Също така белени семки , маслини...сусамки .Нарязваш продове, даваш му един спрей сметана да слага и да си боде с коктелни клечки , това са все идеи.  Аз също давам Мотилиум от 6.02 го давам за да засили действието на стомаха и червата, лекарката казва че бил безвреден и някой дори години го пиели ние ще го пием 3месеца.Ако даваш кисело и прясно мляко го спри временно.Няма да го раздриска толкова парафина , пък и нали това е целта да види че не боли , защото децата много помнят .Мартин след един пристои в болница от един цистит който му докара един груб доктор с един катетър ,така се наплаши, че месеци наред едвам съм му мила пишката докато разбере че не боли, та чак залепна, и сега още ми хапва ръкава на халата с уста докато му я мия - смятай какво нещо е психичното.

# 568
  • Plovdiv
Ясмина вие на колко години сте? Колко време имате проблема с запека?
Само в началото съм слагала бизакодил на 2 пъти. Още не бях навътре в нещата и един доктор от спешното ми ги изписа. На втората изака кръв след акото и аз тотално врътнах. Оттогава не съм слагала. Сега слагам изилакс и ралаксит. силно се надявам да не се наложи скоро че той е тотално наплашен. Тъкмо се зарадвах че в петък след доста стискане се наака директно. Викам парафина действа слава богу, но му бях дала 20 мл сутринта. Сега за капак хвана вирус с много висока темп и болки в стомаха. Педиатърката каза да спра временно течния парафин и мотилиума, защото трябва да се успокои коремчето. Страх ме е през това време да не се запече пак. Иначе продължава да се стиска яко. тази сутрин пак стиска стиска и пак се наака малко. Дано не му стане навик, че все пак е на 4г. Освен от корем се оплаква от болки в кръста. дано не е от бъбреци, че той спря и да пикае нормално. Уфффффф! просто не вярвам че се случва. Защо се стикат тия деца, какъв е тоя запек, кво е това чудо? От гадния стрес заради акането, ще си докара някое сериозно заболяване. Просто да се побъркаш.
Ясмина мерси за съветите. ленено семе ще търся в здравословните магазини, като мога да изляза. сметана купих. Ще пробвам.

# 569
Как се справяте с градината и стискането?

Общи условия

Активация на акаунт