10-дневен запек при 2 годишно

• 148 171
  • 607
  •   1
Отговори
# 75
Maria.St, ти си единствената, която ми вдъхва някаква надежда, че нещата може да не са толкова зле.... Детето се чувства прекрасно, тича, весел е, хапва нормално, засега не е твърд коремът, малко е подут, но това не се случваше докато не му давах Дуфалак. Но изпражненията, ако не давам Дуфалак и другите предписания, са много твърди и дебели и винаги има "тапа', която разкървява дупето.

susu, течностите също трябва да са много. И аз не мога вече да давам само разхлабващи храни - на всеки ще омръзне да яде едно и също. Просто гледам да има такива и да не набляга на затягащите. Още повече, че ходи на ясла и там ако не друго, поне седят на гърне. Вкъщи не мога да създам този навик - иска да пишка прав.

margo71, сподели къде си намерила такива свещички и какви са? Аз не намерих тук, в Добрич, поръчала съм да търсят глицеринови в Прага.

Стискам палци на всички запечени! Дано има хубави новини - пишете какво ви е помогнало!

# 76
  • Бургас
Довечера ще напиша как се казват свещичките.Знам че имат малък срок на годност и не рискуват да ги държат в аптеките като асортимент.Поръчаха ми ги /от аптеката/ и на другия ден си ги взех.И Тери ходи на ясла.Като я взема в 17 часа ядем само плодове,защото в яслата нямат такъв асортимент към храната  Thinking.Гледам да давам круши и тиква,та поне акото да не е толкова твърдо,но не винаги се получава.Тя и не яде нормални количества храна/яде малко/,та още повече се задълбочава проблема.

# 77
Майка ми е фармацевт в София и няма проблеми с набавянето, стига да ги има в БГ.... Ама работи във ведомствена аптека, в която не се търсят такива неща и може би затова не го знае... Всеки ден излизат нови неща... Благодаря ти!

# 78
Feel_u, хората сме различни, не става по часовник, това е със сигурност - чела съм го на много места. По същата причина са и малко храните, за които може да се каже, че са само запичащи или само разхлабващи - различните храни действат различно на всеки. Затова е важно да се следи детето след кои храни е по-добре, след кои - по-зле.

Плодове и сокчета е важно да има сутрин на гладно, преди каквато и да е друга храна.

# 79
Здравейте и от мен,
Ще споделя какво става с нас. В момента на Лара и правя чай от мента и копър, сутрин на гладно и давам една лъжичка теч.парафин и 1 л. зехтин. Когато мога и правя прясно изцеден сок, но тя по принцип не иска да го пие-голяма мъка е...От плодовете само круша горе долу хапва и то със зор. Давам и също така накиснати овесени ядки.Но за сега акаме на 3-4 дни. Аз си мисля че в градините тя не яде достатъчно като количество затова ака по-рядко, но важното е да не се запича сега. Доно успеем да задържим акото по-меко за известно време.
Пожелавам успех на всички в борбата с акането Whistling
Споделяйте опита си ...

# 80
feel_u, това не помогна ли -  CATHEJELL c Lidokain. При нас имаше ефект, дори вече не го ползвам - явно премина страхът, но не смея да твърдя , че всичко вече е ОК.Вчера и днес сутринта ака сам, но...пак ще чакам да видя, какво ще е от тук нататък....

# 81
  • Бургас
Здравейте!Обещах да напиша свещичките как се казват:Glicero-lah за деца от 2 до 6г.Правени са в Македония/пфу/,ама това е за в краен случай.Днес след яслата и дадох киви,а млякото преди сън го направих доста топло,та след 5-6 минути запчна да обикаля в къщи като диво зверче.Мрънкаше и приплакваше,но свърши работа.В този момент не мидава да я докосна и е абсурд да седнем на гърне.Та такава е и нашата одисея.

# 82
  • Sofia, Bulgaria
здравейте на всички измъчени дечица и техните още по-измъчени родители. пиша, защото и ние сме в "кюпа" на запечените. дъщеря ми Ели е на 2г и 6 мес. и от 1г. има този проблем. минали сме през всички средства - диета, разхлабващи храни, дуфалак и негови подобни, свещички Glicero-lax, за които друга майка писа. като че ли свещичките имаха най-голям ефект, но след 4 месеца ползване и към тях тя привикна и спряха да й действат. от 1 месец насам сме на хомеопатия и дуфалак по предписание на педиатърката, но тези средства не помагат  Naughty и на 7-8 ден се налага да правим клизми с топла вода  Sick. това е някакъв ужас, досега сме й правили 3 и направо всички вкъщи сме се смазали психически. сега ще взимам направление от педиатърката за гастроентролог в института по педиатрия и скоро ще ходим на преглед там. силно се надявам да ни предпишат някакво ефективно лечение, защото така не се живее... и детето се мъчи и стресира, и ние покрай нея страдаме, че не можем да й помогнем и трябва да я мъчим с тези клизми... после дни наред сънувам кошмари и се чуствам ужасно  Cry Cry Cry. предполагам, че и с вас е така... веднага щом я прегледат в педиатрията и й предпишат лечение, ще пиша тук, дано мога да помогна и на други с нашия проблем...

# 83
здравейте на всички измъчени дечица и техните още по-измъчени родители. пиша, защото и ние сме в "кюпа" на запечените. дъщеря ми Ели е на 2г и 6 мес. и от 1г. има този проблем. минали сме през всички средства - диета, разхлабващи храни, дуфалак и негови подобни, свещички Glicero-lax, за които друга майка писа. като че ли свещичките имаха най-голям ефект, но след 4 месеца ползване и към тях тя привикна и спряха да й действат. от 1 месец насам сме на хомеопатия и дуфалак по предписание на педиатърката, но тези средства не помагат  Naughty и на 7-8 ден се налага да правим клизми с топла вода  Sick. това е някакъв ужас, досега сме й правили 3 и направо всички вкъщи сме се смазали психически. сега ще взимам направление от педиатърката за гастроентролог в института по педиатрия и скоро ще ходим на преглед там. силно се надявам да ни предпишат някакво ефективно лечение, защото така не се живее... и детето се мъчи и стресира, и ние покрай нея страдаме, че не можем да й помогнем и трябва да я мъчим с тези клизми... после дни наред сънувам кошмари и се чуствам ужасно  Cry Cry Cry. предполагам, че и с вас е така... веднага щом я прегледат в педиатрията и й предпишат лечение, ще пиша тук, дано мога да помогна и на други с нашия проблем...

Ех, 1 година си е сериозна работа... Rolling Eyes Съчувствам ти и се надявам да открият проблема... Пиши когато има резултати!

Ние преди няколко дни успяхме да свършим работата сами - в яслата, на 6-я ден. Ура! Но сега пак сме в очакване... Вече започна вторият месец от лечението, предписано от гастроентероложката, пием по 1 с.л. течен парафин вечер и 1/2 прахче Импортал сутрин, нов пробиотик, но май пак ще държим акито доста дни... Хората дават по 1 ч.л., на нас и 1 с.л. не действа засега...

Иванка Стратиева, не съм мазала, защото няма индикации да му се ходи до тоалетна, а нали се маже тогава...

margo71, ще поръчам, благодаря ти!

# 84
feel_u, може би не съм се изразила напълно ясно, но първия път сложих от този гел на сина ми без да има индикации за акане, т.е. реших да го намажа, за да видя какво ще стане  и дали това пък няма да помогне....Моят син също не показваше, че му се ака отначалото, просто защото го е било страх от болка(според мен), а не толкова заради болката - това води до застояване на изпражненията, а стане ли твърдо акото, то няма излизане и процесът на прочистването се зацикля.Аз също не мога да си го обиясня, как толкова много разхлабващи храни и медикаменти не помогнаха да го напъне, а с CATHEJELL c Lidokain се провокира акането - отначало през ден два се изхождаше, а сега - всеки ден.Все едно, че не сме имали проблеми!
feel_u, каквото и да пробвате, желая ви успех, защото знам, колко е мъчително....

# 85
Feel_u Отдавна не съм влизала тук и във форумите изобщо - просто нямам време за мое съжаление. Sad. Видях какво си написала и ще си позволя да не се съглася с теб за класическата хомеопатия.Oт почти 3 години сме изцяло на това лечение и да ти кажа честно хич не ми липсват другите лекарства.Споделих с теб, а респективно и с  другите мами изпаднали в подобно трудно положение с дечица, защото знам какво е - слава Богу при нас не се стигна до такива сериозни неща като при вас / но все пак 20-дневен запек с болезнено и трудно изхождане за детенце си беше мъчение за всички ни /.Просто ми се искаше ако мога да помогна на всички като споделя своя опит.Разбира се нещата са строго индивидуални, но добрия класически хомеопат и с ваша помощ разбира се би се справил с това.Нека не забравяме, че това е вид хронично заболяване и хич не е безобидно - нито като състояние, нито като евентуални последици.Ще ти кажа за какво точно не се съгласявам с теб - затова, че хомеопатията би помогнала само ако веднага се прибегне до нея.Няма такова нещо!!! Независимо дали е веднага или след време ако се уцели лекарството това не би било проблем.Казвам ако се уцели, не защото се действа на метода на "тото -то", а защото в хомеопатията например за една кашлица или хрема има около 50 вида лекарства.И за да се даде на човека точното лекарство трябва да се имат предвид съвкупността от симптоми и проблеми при отделния индивид, което е доста трудно като сбор от информация за всичко преживяно до момента.Не е без значение и това колко алопатични лекарства сме приемали до момента.Да права си че трябва да откажеш всички други лекарства.Но това вече си е личен избор.Аз само споделих моя опит ако мога да съм полезна на дечицата .Ако нещо повече е интересува винаги можеш да пишеш и на лични, за да не занимаваме всички мами с излишни може би неща.Само да кажа че вече повече от месец откакто детенцето ми е с хомеопатичното лекарство и няма НИКАКЪВ проблем вече с изхождането.Желая успех както на теб така и на всички с този не лек проблем Hug
  P.S.    Понеже не изчетох всичко написано а и едва ли сега ще успея - кажи с две думи как са при вас нещата че от всичко написано аз направо се поуплаших
Поздрав и до скоро Grinning

# 86
здравей,шайка 1.поздравления за победата над запека и дай Боже всички мами,чиито дечица се борят с тази напаст,да се похвалят скоро със същото.искам да те помоля да ни разкажеш(може и на лични ако не искаш да разводняваш темата) как беше при вас,колко време беше необходимо,за да се повлияе запека от лечението,с кое хомеопатично го излекувахте и каквото се сетиш друго по темата.ще съм ти много благодарна,защото вече незнам кой път да хващам и какво да давам.ние също сме на хомеопатия,но сега давам и дуфалак,защото положението е много сериозно.надявам се да споделиш с нас опита си.благодаря ти  bouquet

# 87
здравей,шайка 1.поздравления за победата над запека и дай Боже всички мами,чиито дечица се борят с тази напаст,да се похвалят скоро със същото.искам да те помоля да ни разкажеш(може и на лични ако не искаш да разводняваш темата) как беше при вас,колко време беше необходимо,за да се повлияе запека от лечението,с кое хомеопатично го излекувахте и каквото се сетиш друго по темата.ще съм ти много благодарна,защото вече незнам кой път да хващам и какво да давам.ние също сме на хомеопатия,но сега давам и дуфалак,защото положението е много сериозно.надявам се да споделиш с нас опита си.благодаря ти  bouquet

Привет
Разбира се, че бих споделила.Нали затова писах в темата - ако мога да помогна с моя опит.Kакто вече казах при нас нямаше тези усложнения за които чета - клизми и разни такива, но и не ни беше леко.Много искам ако мога разбира се да помогна защото това което чета е направо ужасяващо най-вече за дечица и мъчително за родителите им. Ще ти пиша на лични наистина защото незнам дали за някой няма да е отегчително да описвам какво, как и кога, при кого и с какво сме се справили и как сме сега.Ще пиша обаче от понеделник, защото събота и неделя няма да ме има пред компа, а сега аз се чувствам зле/ опитвам се да преборя един от моите проблеми - мъчи ме ужасно главоболие което за един период беше поотшумяло Sad / Извини ме сега но ми е мъчение да седя пред компютъра Sad Исках само да прочета темата и не можах да не ти отговоря все пак.
Пиши на лични ако искаш ти в кой град си, кой ти е лекуващия хомеопат и какво ви е давал, как е при вас с детенце и какво искаш да ти разкажа.
Ще ти кажа само без разбира се да знам подробности, че наистина не бива да смесваш двата вида лекарства за да има ефект от хомеопатията.Да знам че е трудно когато искаш да помогнеш на рожбата си.Изживяла съм го и със запека и със висока температура и на двете ми деца особено на големия.
Ще пиша повече друг път сега ще отморя малко защото наистина ми е зле.

До скоро и успех на всички мами Hug

# 88

Ще ти пиша на лични наистина защото незнам дали за някой няма да е отегчително да описвам какво, как и кога, при кого и с какво сме се справили и как сме сегa

shaika1 ще бъде много полезно ако опишеш това тук
защото при такъв проблем всеки ден е от значение и на мен  лично ми е много интересно как си се справила и какво се прави докато подейства хомеопатичното и не може да се дават други лекарства

# 89
  • Sofia, Bulgaria
shaika1, и аз бих била благодарна да споделиш опита си. аз съм от София и тази седмица сме на преглед при гастроентеоролог в Института по педиатрия. Ако оттам след прегледите отново ни изпишат същите неща, които досега сме й давали, сериозно се замислям да отидем и при хомеопат, така че това, което сте преминали ще ми е от голяма полза! предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт