10-дневен запек при 2 годишно

• 148 205
  • 607
  •   1
Отговори
# 525
Четох доста от темата ,но за съжаление нямах време да прочета всичко.
Ще бъда и кратка в обяснението.
Дъщеря ми се "запече" на 1,6г.,без според мен някаква изявена причина.Започна едно мъчение и много трудно ходене по голяма нужда със страшен рев,цялата се потеше и т.н.,знаете като при всички други деца.Водих я къде ли не,какво ли не давахме,но без резултат.Ходеше по голяма нужда веднъж в седмицата и то с даването на Дулколакс.
Съвсем случайно свекърва ми беше дала на детето дуд /черница/ и на следващия ден се наака без да даваме никакви сиропи и капки. Впоследствие разбрахме,че е от дуда. Започнахме да й го даваме всеки ден колкото иска да яде /за щастие много го харесва/ и за пръв път от година и 2 месеца започна да ака най-много през ден.
Но много важно е дуда да се дава хубаво узрял,защото зеления пък запича.
Вече не я е страх като й се ака,даже и сама пожела да ака  в гърнето.
Дано да Ви е в помощ!

# 526
  • Sofia
Много полезен и вкусен плод.И аз го давам на малко детенце с проблемно изхождане и действа

# 527
Действа, но ако детето има запек. Ако се стиска помага първите няколко пъти...

# 528
  • sofia
Какви са тези глицеринови микроклизми?
Това същото ли е http://www.biomeda.net/uploads/files/ekskluzivno/Easylax_A4.pdf и някой пробвал ли го е?

# 529
да същото е до скоро ги нямаше в бг, най- безвредното средство са

# 530
# 531
Здравейте! За съжаление повдигам темата, която всъщност е много полезна.
Детето ми е на година и половина и от два месеца е със запек. Sad 
Храната му почти изцяло е съобразена с проблема, давам Дуфалак всеки ден по 10мл., сутрин на гладно зехтин, круши, киви, сладко от рози, чай на Блевит, овесени ядки.
Всяка вечер се изаква с помощта на глицеринови свещички, които за щастие вече се намират и в БГ под името  Изилакс бейби.
Проблема е, че все още понякога има малко кръв по акото, което излиза сравнително меко, но в началото с тапа, която разранява червото някъде нагоре.
Консултирах се и с детски гастроентеролог, който беше на мнение, че това което давам е достатъчно, не ми предписа нищо за лечение на фисурите, хемероидите или там каквото е.

Ако някой е открил вече някакво ефективно лечение, моля да помага!

# 532
Здравейте! За съжаление повдигам темата, която всъщност е много полезна.
Детето ми е на година и половина и от два месеца е със запек. Sad 
Храната му почти изцяло е съобразена с проблема, давам Дуфалак всеки ден по 10мл., сутрин на гладно зехтин, круши, киви, сладко от рози, чай на Блевит, овесени ядки.
Всяка вечер се изаква с помощта на глицеринови свещички, които за щастие вече се намират и в БГ под името  Изилакс бейби.
Проблема е, че все още понякога има малко кръв по акото, което излиза сравнително меко, но в началото с тапа, която разранява червото някъде нагоре.
Консултирах се и с детски гастроентеролог, който беше на мнение, че това което давам е достатъчно, не ми предписа нищо за лечение на фисурите, хемероидите или там каквото е.

Ако някой е открил вече някакво ефективно лечение, моля да помага!

ако не е алергично към мед можеш да даваш хладка вода с мед на гладно на нас ни помагаше

# 533
Запис. Кивито помагало, но и е кисело. От друга страна, личната каза, че не е добре да свиква с неща срещу запек  newsm78

# 534
Запис и от нас  ooooh!
Изчетох доста статии, сега ще попрочета и темичката от начало.
Малката е със запек от около година и половина Sad Понякога има съвсем малко кръв по акото.
Най-дълго запечена-4 дена и беше голям ад...гледам да не допускам дори 2 без изхождането.
Давам Дулколакс капки по 5 ако не се изходи 1 ден, иначе се запича много ако изчакам 2-ри и тогава се налага свещичка бизакодил.
Опитахме и Фруктилакс, но нещо нямаше ефект. Приемахме, сега пак приемаме и пробиотик Лактофлор плюс.
Пие много сокове, вода, прясно мляко...кисело не обича.
Скарана е с плодовете Sad и като цяло е злоядо дете и е  борба да се нахраним.

# 535
  • sofia
Трябва да се ограмотите малко на тема хранителни непоносимости - децата не са злояди, ами знаят какво могат да ядат! Това е и причината за нередовното изхождане ....

# 536
да бе много умно аз ако го оставя само хляб и солети ще яде...и сладкиши

# 537
Трябва да се ограмотите малко на тема хранителни непоносимости - децата не са злояди, ами знаят какво могат да ядат! Това е и причината за нередовното изхождане ....
Това беше много глупаво изказване!  Е не се правете на по умни от друга майка , която има проблем с запечено дете!  Сигурна съм, че всяка майка записала се тук с подобен проблем, чете по 100 пъти какво трябва да яде детето и какво не при подобен проблем! И ако можете с нещо да помогнете, помагайте, а не да се правите на важни и да упреквате ги с това, че не са грамотни!!!!!
Аман от умни!

# 538
На дъщеря ми вчера и изписаха Натуралакс -на Nature's way. Нямало сена. Някой ползвал ли го е.?Tя е на 6 и половина.И към Хуск привиква ли се?

# 539
newradost , писах в тази темичка с цел да намеря начин да помогна на детето си. Чета и търся варианти. Вярвам че майките тук, които споделят изпробвани неща и от кои са доволни или не за мен са от голямо значение.

Изчетох доста материали с цел "ограмотяване", но не мисля че моето дете има хранителна непоносимост. Като казах, че е злоядо, имах предвид, че тя отказва да яде готвени неща-супи, яхнии...неща които присъстват в менюто на една детска градина например. Отказва да яде плодове(освен банан) в какъвто и вид да и ги предложа-на тънки резенчета, обелени ябълки. Пробвах да и предлагам храната и декорирана. ТОВА за мен е ЗЛОЯДО дете...дозата инатлък и гевезалък са и в повече. Вторите деца в повечето случай са по-разглезени и донякъде вината е моя. Възпитанието което приложихме на каката е същото и при малката, но едното е изпълнително, а другото е пълната противоположност-защото са отделни индивиди, отделни личности. Отклоних се малко от темата, но искам да кажа, че това, че детето има запек не може да бъде определено, че има хранителна непоносимост.

Както е казала yasmina, моето също би избрало да похапва само бонбони, шоколади и намазани филийки.
Децата на тази възраст се опитват да се наложат във всяко едно отношение(дори и на по-ранна възраст)... налагат и това какво да ядат. Ние като майки гледаме децата ни да не са гладни и предлагаме няколко варианта за обяд например. Така няколко пъти и детето се научава, че има избор и започва един омагьосан кръг.
Аз мисля, че моето има този проблем със запичането, защото не консумира плодове и зеленчуци в пресен вид.

ПП:В една от статиите за хранителна непоносимост...накрая имаше вмъкнати и кутийки с предлагани добавки, които ако приемаме ще си решим проблема. Това за мен не е нормално. Измислят какви ли не неща за да си продават продуктите.
Съгласна съм, че има хора с непоносимости, но не мисля, че моето, а и доста от децата в темата я имат.

Извинявам се за дългият пост. Тук съм за взаимна помощ-не за упреци и обиди...

Общи условия

Активация на акаунт