En attendant les vacances de Toussaint ou FRVIII-2

• 22 623
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Честито на порасналата Камбанка и на мама Роца! Да е здрава, весела и жива - да не оставя мама и тати на мира с въпроси и задачи  newsm67! Сигурно е била много щастлива девойката с такава красива торта!

Накарахте ме да се зачета в темата за тортите - ама няма да се хвана! Звучи като голяма краста това да се занимава човек с украси на торти - само това ми липсваше! Все пак, може ли да ми каже някой, кой (ЛЕСЕН И БЪРЗ) марципанов гласаж ще е подходящ за шоколадова торта? Видях един много лесен, само с белтък и бадеми - дали става или по-добре някой друг? Трябва да правя торта тази седмица  Thinking  

Мистик, докъде стигна с ходенето по мъките?! Не се давай на френската бюрокрация! Щом аз успях да се оженя по онова визово време, значи не е невъзможно!

Шомон, а ти какъв знак си, че не се връзваш с риби?

# 256
Мерси Pinka за успокоението
С Надин сме решили да почакаме още 2-3 години и да си гледаме заедно по един мъник, сигурно тогава ще запея друга песен.  Laughing

# 257
Чумби-Штрелец сам-скоро ще духам швешти...
Не,че не се връзвам (моя мъж е Риби),просто нямам планети в Риби.На мен,Стрелеца, ми е противоположен Близнакът,но това не показва непременно неразбиране.И татко и батко са Близнаци и връзката ми и с двамата е чудесна и силна.
Зодията се определя от положението на Слънцето в деня на раждане,а часа на раждане определя асцендента.Моя,както казах е водолей. Знакът и АСЦ са като двете страни на една монета-  Nature Sun With Face показва теб,но АСЦ определя начина по който реагираш.Някой хора имат криза,ако едното и другото са съвсем различни-едното в Дева,другото в Овен,например...
Другите важни планети са Луна,Венера,Марс-Луната е тъмната половина на човека-начина по които се възприема той самият,Венера-чувствата,любовта,човещината...Марс (по името на бога на войната)-начина по който водим "войни",правим секс...
Има нещо като правило,че Луната на жената е в същия знак като Марса на мъжа( дано не бъркам)

Малиии,цяла лекция стана. Embarassed

Пинка- и аз така започнах.Татко ми подари един с 300 части-"Български народни приказки",когато бях на 10-12 години.Първият път го подредихме двамата.Отне ни три часа.Ето една идейка да се позабавлявате с Ники или

Ивенце-дишай с пълни гърди,докато някое малко диваненце не започне да ти спира дъха от  бели.А да се посветиш за няколко дни на един пъзел е добра идея.Аз освен този 3Д ще редя и един замък-с него организацията ще е по-сложна.Обещаха ми рамка и закачане на стената като го завърша.Замъкът е този,стилът е този и се казва Mistic Lights.Не успявам да намеря в моя вариант  Laughing

Чумби-Господ спаси ли Французойките?Обеща ни любим пасаж  Praynig
А при теб кой штреля?Имаше едно интересно филмче шега за стрелците,но друг път...

bouquet за всички малки и големи дами

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 20:50 от Шомон

# 258
Ей ,Шомон много меразвесели ... Hug Hug
И тъкмо го направи и най любезно си тръгна...
За Инфо - аз съм Овен ,може би и от там недотам разбирането ми със скорпионите...Дребния е Везни и мале ,мале какво ме 4акало според някои....но ще я видим ния тая работа... Wink
Ротца ,да ти Благодаря за тестото и рецептите ,ще намеря тази седмица време и ще пробвам...
И аз да питам -запалихте ме вие с тия торти,4етох в готварския и коя рецепта за марципан е изпитана и лесна??...
Хайде до по късно може би...
Ей ,Шомон на вси4кото отгоре си и от Пловдив , любимият ми град ве4е в БГ ... Heart Eyes
А и още нещо -Калиграфията ми беше любимия предмет в университета...Имах си специални 4етки , маркери , мастила , специална хартия...такава страст беше...още пове4е 4е преподавателя ни беше много готин и търпелив и отделяше голямо внимание на вси4ки,но си е мъка докато се нау4и...

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 22:27 от Black Mamba

# 259
Хелоу девачки. Толкова съм изненадана, че сте многобройни да споделяте любов към пъзели за редене. Аз си признавам, че не бих имала търпението и енергията да се захвана с такова нещо  Wink
Ау, Роца, много честитки на теб! Първо - да е жива и здрава малката кукла! Много веселба да носи в къщата!
В НОВАТА къща! Честито!!!! Ако искаш разкажи повече - къде се намира, кое ви накара да сес прете точно на тази къща етц.

Моята одисея с документите продължава. Ще трябва да ги предам сега, за да си запазя поне дата за когато искам. Но тъй като скоро изтичат ми казаха, че "ако имало изтекъл документ, ще трябвало да си го набавя отново". Но поне ще имам вече дата и цел пред себе си! Иначе явно докато не се оженя , спокойствие няма да има.

Вчера бях за един ден в Страсбург да си видя приятелката и да "попразнуваме" малко. Ако на някой му се гледат снимки : Цък тук.

# 260
Ох, Мистикова...твоите снимки ме карат да ти споделя под секрет че успях да се снабдя с 2 бутилки глювайн и съм ги скътала за Коледа. Много обичаме, а тук не се намират. Мъж ми ще бъде съпрайзнат приятно надявам се.

# 261
Ех, малка завист да изкажа за глювайна на Сбъдваща мечти.
Аз почвам сериозно да се замислям дали да не отскоча до Франкфурт за Weihnachtsmarkt както направих миналата година. Тук май няма подобно нещо, или поне не видях миналата година, а аз имам толкова сладки и замаяни спомени от тези места ...
В краен случай ще направя едно Feuerzangenbowle тук.  Wink

# 262
Една идея само - в ИКЕА продават шведския вариант на глювайна. Не е лош.

# 263
Ей, я попреведете малко на дилетантите, какво е това толкова специално глювайн?! newsm78

Шомон, я виж ти, и ние с любимия сме комбинация риба и стрелец! А пък четох някъде, че било абсурдно да се разбират тези два знака, огън и вода...  

Ето ви тук, ком проми, един малък пикантен пасаж от God save les Françaises:

- Ne vous inquiétez pas, m'a-t-elle rassure plus tard. Ce n'est pas votre faute. Si je ne crie pas, je ne peux pas avoir d'orgasme
"Hurler" m'aurait paru un terme plus approprié, mais je n'avais pas envie de m'engager dans une polémique sur le niveau exact de décibels qu'elle était capable de produire. Par ailleurs, le Français en moi était déjà préoccupé par des considérations plus intellectuelles: elle persistait à me vouvouyer, alors que nous étions incontestablement devenus intimes, au cours de la dernière demi-heure. Quand je me suis senti autorisé à l'interroger à ce sujet, elle est devenue rouge comme une tomate. Ils font vraiment une fixette sur la grammaire: alors que ses joues n'avaient même pas rosi pendant nos ébats, voici qu'elle piquait un fard telle une bonne soeur assistant à une compétition de trampoline pour nudistes parce que je la priais d'éxpliquer son usage des pronoms personnels...
- C'est très sexy, a-t-elle enfin avoué.
Quoi? Dire "vous" à la place de 'tu" était érotique? Pas étonnant que les Anglais utilisent l'euphemisme "leçon de français" pour designer une séance avec une prostituée. Est-ce que les professionnelles tricolores lisent un passage du Bon Usage de la langue française à chaqun de leurs clients? Mais c'était plus compliqué que ça, comme me l'a appris Nathalie: en fait, maris, épouses et amants de la haute bourgeoisie se vouvoient souvent, dans la vie quotidienne, et selon elle, cette politesse quindée contrastait merveilleusement avec l'abandon sans apprêts de leurs moments au lit. Elle m'a certifié qu'il n'y avait rien de meilleur que de passer soudain du "vous" au "tu" à l'instant précédant l'orgasme, et que c'était souvent suffisant pour la faire jouir. Dommage qu'elle ne me l'ait pas dit avant.

-C'est coimme d'être séduite par un ouvrier aux mains sales pendant un bal, a-t-elle ajouté.
Une perspective qui pour ma part ne m'a jamais emballé mais bon, à chacun ses goùts... "

И т.н. Crazy

# 264
Е, как ще няма във Франция vin chaud?? На всеки коледен пазар се продава.  Rolling Eyes
А и наистина хубавият vin chaud си го прави всеки вкъщи сам. Понеже със сигурност този, който продават по сергии е направен с най-евтиното и долнопробно вино, съмнявам се, че някой слага хубаво вино.
Та затова Мише не препоръчвам купени готови смески, някак си се губи от магията.
Аз преди години взех, че пробвах да си направя горещо вино. Сложих не само канела и портокал, но и лимон, ябълка, мента, розмарин, роза. Трепач беше, при все че не съм от върлите фенове на горещото вино.

# 265
Да бе, как ще е същото. Такова немско глювайн съм пила, дето тукашното вино по коледните базари може само прахта да му диша.
Сама да си направя не съм опитвала. Дай някакви насоки по въпроса, pls.

# 266
Здравейте френски мами, извинете че ви се намърдвам в темата, ама имам един въпрос. До преди около месец живеехме в САЩ, но поради имиграционни причини, аз трябваше да напусна страната за 2 години и сега съм в България, като си запазих работата от САЩ и сега работя от 4 до 10-11 вечерта всеки ден. Имаме син на 2 години и сега е лесно, защото баба и дядо го гледат вечер, не съм го пратила на градина, защото работното ми време е особено и просто няма смисъл. За да бъде по-близо до нас, съпругът му ще го местят от работата му в Париж, най-вероятно февруари-март. От началото си мислехме да идва през уикендите в България, но сега се замисляме дали да не живеем в Париж заедно. Това обаче ще означава да плащаме за детегледачка докато и двамата работим, а и двамата ще пътуваме доста често (надявам се не едновременно), така че със сигурност ще ни е нужен някой. Той още не е получил офертата, но се надяваме да може да преговаря за някои неща в нея. От началото му бяха споменали, че ще включат някаква компенсация за пътуване до България и ние сега се чудим дали да не договори някакъв вариант за детегледачка/градина вместо самолетни билети. Аз съм във Варна и от тук до Париж билетите са 400+ евро.

След това дълго обяснение, въпросите ми са следните - колко горе-долу струва гледането на дете у дома почасово, лесно ли се намират хора да го правят, има ли някаква система/агенция за препоръки/намиране на такива хора. Как стоят нещата с детските градини, като цени и часове за оставяне/прибиране? newsm78

Естествено, имаме и други неща да предвиждаме - къде ще живеем, обзавеждане, транспорт и пр., но това е все пак едно от най-важните неща. Много ще съм ви благодарна за отговорите. Аз не говоря френски, така че имайте го предвид, ако ме препращате към някой уебсайт. Мерси предварително!!! Hug

# 267
Bistraz,здравей-ще ти напиша каквото знам на лични Laughing

Хммм-докато сме още на кулинарна тема,ще ви разкажа за мусаката,която сготвих вчера-авторска рецепта:"Мусака с ванилова заливка"
Забърках аз една чудна мусака по всички правила на тази рецепта.Заливка за по-бързо направих от кисело мляко и яйце.Когато имам време правя варена застройка-нещо като сос Бешамел.И като извадих тавата с мусаката,метнах на нейно място едно такова творение:  http://marmiton.org/recettes/recette.cfm?num_recette=21321.Докато се разправям с фурната чувам мажът ми да се смее и после ми вика:"Бива да си отнесена,ама чак пък толкова-наръсила си мусаката със захар!".Аз естествено никак не му повярвах ,ама той си продължава:"Леле,какво ли има в сладкиша? "
Е,трепач беше заливката-сладка,ванилова... Shocked   Но мъжът ми не успя много да се смее на мой гръб.Като разнищихме случая се оказа,че той е купил вепросното кисело мляко-обичайната марка,но в подсладения вариант...Та си поделихме   вината Joy( аз къде съм бляла е друг въпрос)

А тиквената феерия си стана ок-с лека промяна в рецептата.Като не знам колко е малка кутията кондензирано мляко сложих една от 400 гр.  JoyИ си стана супер за хора обичащи мнооого сладките десерти.Защото аз за по-лесно( накарай мързеливия на работа... Wink използвах подсладено кондензирано мляко...Добре,че нямат вариант със сол

Не е бил ден за готвене вчерашния

Роца,наборе,дали да не публикувам рецептата в готварския,или поне в мармитона  newsm78.Перфектна е за някой без вкусови рецептори  Joy

Чумбиииии Hug-най-накрая ми се изясни защо в повечето френски филми от миналия век съпрузите и любовниците си говорят на "вие".Ще го имам предвид,ако тръгна да си търся авантюрка  hahaha

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 13:26 от Шомон

# 268
Как сте днес бе жени? Никакви ви няма.

Кажете коя от вас има вземане/даване със сосиетé женерал?

# 269
Az imam davane Wink s tiah ot 3 godini. Kakvo te interesuva?

Общи условия

Активация на акаунт