На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 293
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
да питам и аз за луковичките, понеже не съм била онлайн, когато сте водили дискусията..... аз имам едни от миналата година - засяти са в едно сандъче и пуснаха само листа и цвят, който така и изсъхна без да се разпукне  Cry не съм ги вадила от сандъчето обаче  Thinking  Rolling Eyes ако сега го оставя да го вали сняг и на студено има ли шанс нещо да изникне newsm78 обожавам лалета Heart Eyes

Чародейка, първо ще чуя по тв, защото отдавна не съм гледала прогнозата, а после може и да погледна в нета Rolling Eyes просто не съм се сетила, защото напоследък времето ми е малко кът Mr. Green

# 241
  • София
Чародейка, страхотна ти е папратта, дано и моята живне, сегах ще я окръцкам, пък дано тръгне.

Месечинка виторога, благодаря и аз за съвета за Lucky bamboo-то, отскоро и аз го имам същия проблем, имам три пръчки и едната е почнала да жълтее по същия начин. Само един въпрос още, като отрежа пожълтялото, с какво да затапя дупката? Гледам, че сега имат нещо като восък. newsm78

katkat, според мен е кротон. Peace

# 242
  • На края на света !
geleva убедена съм ,че ще тръгне ,но недей да я оставяш без никакви листа Peace

# 243
  • Карлово
Снежна, я ги разрови тия луковици, разгледай ги как са, дали нещо не са изгнили или друга повреда и ако са наред-отново в сандъчето и чакай да цъфнат.
Кат, май Тутти имаше цикас, ако не се лъжа.

# 244
geleva, аз си отрязах бамбука днес, разреза го покрих с парафин Peace
Мамма има цикас, някой питаше

# 245
  • София
А от къде мога да си купя парафин?

# 246
от горяща свещ Grinning

# 247
  • Карлово
Чист парафин мисля, че продават в аптеките, или във ветеринарните такива

# 248
Аз питах защото моя загина и  го бях отписала сега ми изкара едно свежо листо, надявам се да живее дълго, многоооо го харесвам и за това си го купих ...... въпроса ми беше за поливането, мисля че там ми беше проблема колко и кога?
Ето го:

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 10:25 от katkat

# 249
Аз нямам цикас, но мойка ми има и ще ти кажа как тя го гледа тя.
 Лятото е на вън на слънчице и пуска по няколко листенца - поливането е по обилно. Зимата е на светло место и в стая където се отоплява, поливането много се намаля

# 250
Благодаря за бързия отговор, и аз така разбрах че се полива обилно, но в цветарския от където го купих ми казаха по оскъдно поливане/ и аз така действах по препоръка/, а  на всичкото отгоре намерих в почвата им червеи и веднага го пресадих Simple Smile

# 251
Надявам се да съм помогнала и да успееш да спасиш цикаса  Hug

# 252
  • София
katkat, майка имаше навремето цикас, и нейният загина, но оттогава помня, че това е капризно цвете, трудно се гледа и иска по-малко вода. Пуска по едно листо на година, /така съм чела/ и затова расте много бавно и е скъпо.

Чувала съм, че червеите в пръстта си е нормално явление, като в природата, но не съм сигурна в това, а и не бих рискувала ако видя червей да го оставя Naughty Правилно си го пресадила.
Желая ти успех с цикаса, аз много го харесвам!
Твоят е много сладък Heart Eyes

# 253
Понеже наистина е скъп, и аз толкова време не се решавах да си го купя защото ме беше страх да не го уморя и като стана Simple Smile
Може би повече от година си търся малък и по - евтин и на края го открих ..... така съм се радвала като малко дете, ще го опазя някак си...... благодаря ви  bouquet

# 254
Цитат

Страхотно е това цвете  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт