На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 288
  • 471
  •   1
Отговори
# 270
Да си кажа и аз....Тъй като започна сезона на чая(от пакетчета) в нашата къща...започнах след използване пакетчето да го късам и да го слагам като тор в саксиите.....Бях чела,че се отразявало добре....Утре съм се заканила да си поприбера цветята и да оставя само сандъчетата(пък тях къде ще слагам....)
Мисля ,че е нож с две остриета.
От една, страна може и да подсили цветята, но от друга- това е добра среда за развитие на мухъл гъбички и тнт....
Освен това ,зимният период е неактивен за цветята, поне за по- голямата част от тях и те нямат нужда от подхранване .
Това е мое мнение, само споделям Peace.
Изхождам от препоръките да се почистват изсъхналите листа на цветята, а не да се оставят върху почвата, защото стават среда за развитие на болестотворни организми.
Чаят всъщност е съставен от различни билкови листенца.
Ако греша ,поправете ме Hug.

# 271
това за чая е доста интересно ,може да опитам ,на по големите растения Peace
момичета май баба зима подрани ,а моите цветя са все още навън ,направо се чудя и аз какво да правя дали след два три дни времето няма да се пооправи ,поне така пишат синоптиците newsm78
И моите са още навън и учудващо- продължават да цъфтят.
Чакам съседката да си прибере нейните и аз ще я последвам.

# 272
  • На края на света !
И аз се оглеждам около мен ,всичките цветя са все още по балконите Peace

# 273
Прибрах ги! Всичките! + сандъчетата...Къде ги събрах - и сега се чудя......Да видим как ще ги скопосам зимата - май по-малко се поливат, нали?
Оставих само едно сандъче навън,но в него има само пръст.Какво пространство ми се отвори на терасата................

Имам една циклама и едни дребни хризантеми подарени.....От 2 седмици си стоят в саксиите...Да ги пресадя ли?

Кларис, Струмско не е Благоевград Mr. Green!Забравяш,че съм на село и нямам връзките на вас, от града! Иначе днес се опита да има слана......

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 15:15 от Мама Цоцоланка

# 274
  • На края на света !
На мен пък ми направи впечатление ,че много хора са си извадили саксийте на дъжда ,явно да се освежат цветята ,и аз го правя този номер но лятото,аза прибирането ,мисля да поизчакам при нас не е толкова студено ,пък и акои пекне слънце след някой ден ще ме  е яд Peace

# 275
Грейнало, пекнало...прибрах ги моите......Мандалото лопна!

А за чая...Майка ми го е прочела в някой от нейните пенсионерски вестници. Като споделен опит. Колко помага - незнам! Но има резон във всяко мнение - за и против.....

# 276
Грейнало, пекнало...прибрах ги моите......Мандалото лопна!

А за чая...Майка ми го е прочела в някой от нейните пенсионерски вестници. Като споделен опит. Колко помага - незнам! Но има резон във всяко мнение - за и против.....
Мамо Цоцоланке, не съм против Hug.
Изказах мнение Peace.
Още повече, че зимата цветята не се подхранват.

# 277
  • Русе
досега прибирах моите саксийки ooooh!
Как ги събрах- само аз си знам...
Чакам след някой друг ден мъжа ми да почне да мрънка, че някое цвте му е "застанало" на пътя и му пречи  Laughing

# 278
  • На края на света !
Само вървя навътре навън и оглеждам цветята ,малко ми трябва и аз да ги прибера Peace

# 279
  Здравейте,записвам се и аз във вашата темичка. Grinning
  Моите саксийки всичките са на тераса,която е затворена обаче.
  Имам един въпрос:това лято смених тор в повечето саксии,посадих и доста нови растения,обаче се появиха едини мушички,малки,като винени.....Летят на всякъде.Нямам представа как да се отърва от тях.Уж нищо не правят на цветята,но досаждат много на нас хората!
   Ще ми посъветвате ли нещо против тях?
   Благодаря ви!  bouquet

# 280
Само вървя навътре навън и оглеждам цветята ,малко ми трябва и аз да ги прибера Peace

Чародейке, дека са ти китките?

# 281
  • На края на света !

Чародейке, дека са ти китките?
Как дека  Joy навонка на студо Peace

# 282
и аз да се присъединя към тези, които са си прибирали китките днес  Rolling Eyes успях да ги подредя (предварително подарих няколко и още няколко мисля да "шътна"  hahaha)

останаха само сандъчетата и хризантемите (които тъкмо ще или в момента цъфтят  Heart Eyes), но за сандъчетата ще ми трябва помощта на заетия ми съпруг Mr. Green

за мушичките (за н-ти път вече Mr. Green): сложи няколко клечки кибрит с барута в пръстта, забоди ги или скилидка чесън!

# 283

за мушичките (за н-ти път вече Mr. Green): сложи няколко клечки кибрит с барута в пръстта, забоди ги или скилидка чесън!
  Благодаря много!
  Сигурно сте го обсъждали преди,но чак сега се включвам в темата. Laughing

# 284
...

В момента всичките ми саксии и сандъчета са с набодени клечки кибрит  Peace ликвидирах мръсните гадини най-накрая.

Общи условия

Активация на акаунт