На седенката се спри ,за цветята сподели

• 31 229
  • 471
  •   1
Отговори
# 120
На пролет, да вземем да спретнем една цветарска сбирка и кой каквото е захванал, разсадил и т.н. да замени за каквото си няма.

Така, не само ще обменим опит, ами и китки.

Пролетта - време за разсади  Mr. Green Peace

# 121
С две ръце съм ЗА цветарска сбирка за обмяна на китки.
А заявки кой какво иска кога ще събираме  Mr. Green  ... че съм си заплюла вече няколко от снимки на съфорумки.

# 122
Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9)

При мен е факт и цветята са ми абсолютно доказателство на верността на поверието, че откраднатите клончета много по-лесно се захващат и цветята по-добре вървят.  Blush

аууу Мамма сподел как я гледаш тази афеландра Praynig
аз имам от 1 година, обаче е 2 голи пръчки и на върха по 2 мижави листенца.
нещо не й харесва...

asyalein, тя ми е съвсем новичка - едва от 15-тина - 20 дни е при мен и още й треперя. Засега много добре върви и се развива, но не знам дали ще успея да я опазя.

# 123
Здравейте цветарки ,все отбрани Hug Laughing.
Да се включа пак с въпросче :
Какво му е на този фикус еластика ?   
 Другият ми въпрос е -защо далиите ми цъфтят с толкова дребни цветове? Sad
Бяха едри, а сега ...

И за да не звуча тъжно ,ще се похваля с младичката си еуфорбия/ дано не бъркам името и /.

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein, тя ми е съвсем новичка - едва от 15-тина - 20 дни е при мен и още й треперя. Засега много добре върви и се развива, но не знам дали ще успея да я опазя.

ako я запазиш в този вид, моля сподели как.

аз си я купих импулсивно и като прочетах после какви грижи иска и ми се стъжни.

сума ти време беше увита в целфан и пулверизирах, за да й е влажен въздуха ooooh!
сега стои при свеки. не искам да я снимам, срам ме е Embarassed
а толкова ми харесва. и моята беше с цветове като я купих Sunglasses.

освен да си я взема newsm78, може при свеки а не й харесва Whistling

алекс, много хубави цветя Sunglasses

# 125
  • Карлово
Алекс, и на моя фикус са му такива листата. Мисля, че е от това, че стоеше близо да прозореца и е изгорял.

# 126
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Някой да има камелия?
Трудно ли се гледа, какви грижи изисква?
Аз с азалии и гардении не се справям Sad

# 127
asyalein,благодаря ти  Hug.
Все пак дали някой знае защо краищата на листата на фикус еластика покафеняват Thinking?
Микки, моят е срещу прозореца ,но преки слънчеви лъчи не го достигат .
Уж не е преполят или засушен ,но ме притеснява, защото две от по -новите листенца и те са започнали да линеят Sad.
Май ще трябва да откъсна болното листо и да отида направо в селскоктопанската аптека за диагноза.
Мамма, и аз имах афеландра ,синчето ми я подари  за рождения ми ден .
Скоропостижно я уморих Embarassed.
Пожелавам ти да се радваш на твоята дълго, дълго ... Hug

# 128
vesel4e, в албума със снимки гледах вчера, че Ефросина има камелия.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=130160&photo=3

aleks, благодаря ти!  Hug

# 129
  • На края на света !
и моя имаше такива ,като го извадих навън ,но просто ги отстраних и сега всичкое наред ,колкото до далията ,още през пролетта ,когато излизаха ,някакво животно ги беше прегризало всички ,отцеля само една ,и тя никога не е била едра ,винаги съм мислила че си е такъв сорт,а и бялата хризантема нещо много е оредяла ,а уж двете са при еднакви условия ,,а розовата хич я няма ,но за сметка на това мога да се похваля с добра реколта на лимони  Peace

само дано успеят да узреят

# 130
  • София
Здравейте момичета!
Не съм писала събота и неделя, не бяхме в къщи, но ето ме на линия, че дори с две нови придобивки Mr. Green
Едната е мъничка саксийка с една палма, много е разпространена и евтина,, нещо с А беше, но убийте ме забравих я Embarassed Представлява много листа, дълги и високи, и всяко от тях излиза отделно от другите от почвата.
Другата ми придобивка е "Обички". Много сладко цветенце, има си и пъпчици!

Също така ми дадоха да резници от каучуково дърво, мушкато или сакъзче /не знам точно/ и още едно с дебелички листа, висящо /но и негоното име не знам/. Всички тези резници съм сложила в чашси с вода, и чакам да пуснат коренчета.

Гледам, че драцената, която отрязах миналата седмица и потопих във вода е пуснала нещо като мъх отдолу, дали това не е начална фаза на коренчета?

# 131
Вивиан , палмата ти сигурно е арека  Peace
Записвам се за сбирката напролет Grinning Искам от циперуса на Мамма, имам за раздаване Красула (дървото на живота) Joy

# 132
  • Карлово
Чародейке, лимоните напролет узряват. Страхотна гледка е нацъфтялото дърво и жълтите лимони

# 133
  • София
Да, klaris, точно така! Жива и здрава да си че ми каза! Сега ще разровя из нета, да видя как се гледа.

Дали ще порасне и ще стане по-големичка, защото май Арека голяма не съм виждала?

# 134
  • На края на света !
Чародейке, лимоните напролет узряват. Страхотна гледка е нацъфтялото дърво и жълтите лимони
даде напролет ама тоя вид лимони много трудно ми зреят ,докато другите по дребните е нещо друго а и листата им миришат хубаво ,но пък този едрия като разцъфти ,да не ви казвам как ухае ,божествено Peace

Общи условия

Активация на акаунт