ВЪПРОСИ към хомеопати - САМО ТУК!

• 181 954
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София - Варна - Бургас
  ziana

Преди няколко дни писах в темата за витамините, виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231227.1140

Благодаря за отговора   bouquet

Прочетох написаното за витамините, и съм съгласна с теб. Но специално за вит C, той е водноразтворим и много трудно и при големи количества може да се предозира. Аз исках да взимам по 5 хапчета на ден (максималната доза), в продължение на 5-6 дни. Просто цикъла ми почти съвпада с морето Sad  А не искам да взимам противозачатъчни.
В този конкретен случай има ли проблем за хомеопатичното лекарство?

Ако не предозирате вит. С, няма да има проблем.

Приятно море.  Peace

# 1 201
здравейте имам един въпрос ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ АНТИДОТИРА ХОМ.ЛЕКАРСТВО С ПЧЕЛЕН МЕД?

# 1 202
Здравейте!Въпроса ми е следния :Колко време се дава хомеопатичния имуностимулант Имунокинд?
Благодаря!

# 1 203
  • Sofia
Здравейте Aleksander,
от септември сина ми ще тръгва на детска градина и по този повод искам да го заведа на хомеопат. Очаквам да зачестят боледуванията и искам да имам вече избран хомеопат. Моля Ви да ми препоръчате такъв. От София съм.

# 1 204
Здравейте,    bouquet!
Бих искала отново да ви попитам.
Вярно ли е, че правилното предписване на хомеопатично лекарство е да се вземе веднъж еднократно? Четейки темата за хомеопатията, и от моето лично лечение с хомеопатия знам, че това не е вярно. Но исках да попитам и тук.
И второто нещо е - ако се правят измивания на косата с билкови разтвори, които не са от мента, това може ли да навреди на лечението? Става въпрос за коприва, синап. Може ли да навреди, ако се правят маски на косата с рициново масло, малко алкохол и пчелен клей в етанол?
И накрая днес в един съседен балкон, на около 30 - 40 метра от работното ми място мажат дъски с лак, миризмата при мен е слаба, но се усеща през целия ден  Sad. Това ще антидотира ли лекарството?

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 14:57 от Анонимен

# 1 205
Здравейте!Въпроса ми е следния :Колко време се дава хомеопатичния имуностимулант Имунокинд?
Благодаря!
не се дава..

# 1 206
  • София - Варна - Бургас
здравейте имам един въпрос ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ АНТИДОТИРА ХОМ.ЛЕКАРСТВО С ПЧЕЛЕН МЕД?

НЕ!

Публикувана от: elenaa
Цитат
Благодаря!

Вижте, хомеопатията в никакъв случай не ползва комбинирани хомеопатични препарати, а в даден момент използвасамо едно единствено хомеопатично лекарство.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 14:53 от Aleksander

# 1 207
Здравейте ,Александър,днес реших да питам и вас относно проблемите със запека на дъщеря ми
(ходила и съм и при доктор,препоръча дуфалак,и при билкарка-каза да пие по 300-400 грама отвара от подъбиче,но успех с изхождането все още нямаме).
Накратко-Ани е на 1г. и 10м.,родена е със  секцио,не се храни много(11кг.,85см).Стремя се да я храня здравословно,но предпочита суровата храна пред готвената-дини,домати,сливи,праскови,круши,краставици(от нашата градина),по 1 филия пълнозърнест хляб и около 200гр.дом.квасено мляко и все още пие плодово бебешко пюре,разредено с мин.вода,от време на време малко пилешка супа-общо взето с това се храни+малко мед в нектарите.Но от месец и половина се изхожда на 3 дни и то само след намеса от моя страна с подострен сапун,правя го защото се притеснявам,че повече дни задържене е още по-вредно.Изхождането е предшествано от 3-4 часа мрънкане,тръшкане на земята по корем и кратки писъци.Напоследък става нетърпимо за всички-и тримата с баща и ревем от безсилие.И не на последно място запекът започна почти по време на махане на памперса.Извинявам се за дългото обяснение и предварително Ви благодаря.

# 1 208
Здравей Александър,

Имам детенце на 2 години и наскоро му дадох Silicea 200CH (след преглед от хомеопат). Това, което ме интересува е: Когато е дадено конституционално лекарство за подсилване на имунитета (както в случая), ако по време на действието на лекарството се наложи да му дам за настинка (кихане, хрема) Ferrum phoshoricum 15CH, за нахапване от насекоми Leddum 9CH или пък за зачервено гърло Белладона 30CH, може ли да го направя? Или това би антидотирало Силицея-та? И какъв интервал се спазва между Белладона и Ферум фосфорикум при приемите?
Питам, защото бих искала да получа професионален съвет и от теб, освен от хомеопата, чийто услуги ползвам. Според нея да, може да се дадат при необходимост по 2 гр. на 2 часа. Като при подобрение увеличаваме интервала.

# 1 209
Има ли хомеопатични лекарства, които да стабилизират нивото на хормоните. Имам книга в която четох за ужасно много непознати за мен такива хомеопатични лекарства, повечето от Америка, Германия, Китай...но нямам идея дали в България има такива неща. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

# 1 210
Здравейте,

бебето ни е на 7  1/2 месеца, бяхме на преглед при класически хомеопат който ни даде ТУЯ за разстройство (хомеопатката предположи че е в следствие на преживян стрес при мен по време на бремеността). Дадох му 3те гранулки на 4ти август,от 2 дни обаче детето има много силен обрив по коремчето и малко по гръбчето, и хрема. Отговорът на хомеопата беше - Страхотно, така трябва. Това ме изуми.

Вярно ли трябва да се мине през такива реакции или аз нещо не съм наред в преценката. Не зная нищо за хомеопатия. Sad и се извинявам ако въпросът ми е глупав. Но се притеснявам. в същото време мен ме заболя гърло и имам хрема, но хомеопатката каза да не взимам нищо защото кърмя и може да мине през кърмата и да противодейства на ТУЯ. Какво бихте посъветвали?

# 1 211
  • София - Варна - Бургас
venivi Проблема е психо/емоционален и на подсъзнателно ниво, затова "физиологичните" л-ва и упражнения не и действат (помагат).

Един добър хомеопат с лекота ще се справи с проблема.  Peace

# 1 212
  • София - Варна - Бургас
Здравей Александър,

Имам детенце на 2 години и наскоро му дадох Silicea 200CH (след преглед от хомеопат). Това, което ме интересува е: Когато е дадено конституционално лекарство за подсилване на имунитета (както в случая), ако по време на действието на лекарството се наложи да му дам за настинка (кихане, хрема) Ferrum phoshoricum 15CH, за нахапване от насекоми Leddum 9CH или пък за зачервено гърло Белладона 30CH, може ли да го направя? Или това би антидотирало Силицея-та? И какъв интервал се спазва между Белладона и Ферум фосфорикум при приемите?
Питам, защото бих искала да получа професионален съвет и от теб, освен от хомеопата, чийто услуги ползвам. Според нея да, може да се дадат при необходимост по 2 гр. на 2 часа. Като при подобрение увеличаваме интервала.

Ако така ви ги предписват - "на парче" - т.е. антисимптоматично, каквато е и философията на предписване на официалната медицина, забравете! Така само се обърква жизнената сила, имунната система.

# 1 213
  • София - Варна - Бургас
Има ли хомеопатични лекарства, които да стабилизират нивото на хормоните. Имам книга в която четох за ужасно много непознати за мен такива хомеопатични лекарства, повечето от Америка, Германия, Китай...но нямам идея дали в България има такива неща. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

Хомеопатията е нежно лечебно изкуство, при което човек се хармонизира на всички нива, вкл. и хормонално.

# 1 214
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

бебето ни е на 7  1/2 месеца, бяхме на преглед при класически хомеопат който ни даде ТУЯ за разстройство (хомеопатката предположи че е в следствие на преживян стрес при мен по време на бремеността). Дадох му 3те гранулки на 4ти август,от 2 дни обаче детето има много силен обрив по коремчето и малко по гръбчето, и хрема. Отговорът на хомеопата беше - Страхотно, така трябва. Това ме изуми.

Вярно ли трябва да се мине през такива реакции или аз нещо не съм наред в преценката. Не зная нищо за хомеопатия. Sad и се извинявам ако въпросът ми е глупав. Но се притеснявам. в същото време мен ме заболя гърло и имам хрема, но хомеопатката каза да не взимам нищо защото кърмя и може да мине през кърмата и да противодейства на ТУЯ. Какво бихте посъветвали?

Точно така е - отлично попадение на хомеопата Ви при избора на хо л-во, а на Вас - при избора на хомеопат!

Всичко което Ви е казала е абсолютно вярно, не се изумявайте, това е една ( от възможните много добри) лечебна реакция!

Общи условия

Активация на акаунт