Торта хубава и сладка ОктОмВрийЧеТо ще папка.

• 14 814
  • 284
  •   1
Отговори
# 15
Аз само да се запиша.
И  да кажа,че с нетърпение очаквам общия ни р.ден на децата ни.

# 16
  • София
Здравейте и от мен.
Фрики, благодаря за вкусната темичка   bouquet  bouquet  bouquet. ( може да пише Ив4е ( шаманката) и да си каже РД на Алекс за да го включим като дата. Гледах, гледах и нямаше дата  newsm78
Слийпи, честито зъбче! Да са бели и здравички.
За яденето: пълен ужас сме на моменти. Като стисне тая ми ти уста и нищо не приема, дори и да успея нещо да го излъжа плюе всичко. И тъкмо да се отчая и започва да яде пак. По 3-4 лъжички, но си е нещо. Иначе му дадох доста неща, вкл. и кис. мляко с бисквити. Няма и следа от алергията.
Отказах се от частната кухня и минах на държавна. Прекалиха много. На 5. 09 ми дадоха загоряло ядене. Второто миришеше на пушек и не можеше да се яде. А давам за него 2,80 ( алерг. меню). Тогава им направих само забележка. По- миналата седмица второто миришеше на туршия  newsm78. Умувахме с майките и решихме, че чушките са от туршия. И в петък беше върхът, като опита една майка и каза, че е горчиво . Опитах, не се яде. Тогава се ядосах и питах лелката вътре как може, а тя"  ми не знам. Искам координати- не дава. Питам за адреса на кухнята- нямала. И на кой давате парите - те идвали. Както и да е намерих телефона и там отричат. Всичко било прясно. И защо е кисело яденето- аз да съм кажела ( ако съм го готвила аз- ОК). Никой не се е оплаквал  newsm78. На бързо организирах няколко майки да отидем до там. Звъня и им казвам, че ще занеса яденето да го видят и ми отговарят, че излизали след половин час и нямало да ги има. Ядосах се, че когато има проблем си прехвърлят топката и никой не иска да поеме отговорността. Попитах ги дали трябва да отидем всички майки в офиса им за да ни обърнат някакво внимание и да си поемат отговорността. Оттук нататък щели да внимават, питам ги как ще ме компенсират, а те- ще върнем парите. Върнаха ги и на мен и на няколкото майки, които бяха с мен. Но питам се, а другите?!
Извинявам се, че стана толкова дълго. 

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 21:38 от Lovi

# 17
Хей, Фрики   bouquet Това за видеото също ми допадна  Simple Smile

Да ви кажа по едно време не ми се пишеше. Всеки ден рожденници и поздрава изглежда сякаш е клише. Ще ми се наистина всички да сме живи, здрави и щастливи, а в това пожелание се съдържа всичко необходимо на един човек.
Ние днес също бяхме на разходка и тъкмо да се приберем и Ема заспа и хайде на една слънчева пейка и така час и половина. Ема спа, а ние с татко й пихме кафе и подремнахме подпряни на количката. ooooh!
за храненето - тамън реша, че Ема е започнала да се храни по-добре и тя вземе, че откаже всякаква храна освен кърма и плодове (сурови). Не се ядосвам и не се притеснявам, само се надявам на 22.10. резултатите от урината и кръвта да са й добри. Тази вечер например яде ориз от моята чиния с пръсти (готвя без сол за да има и за нея)  newsm78
Слипи, Честито зъбче. Нека всичките му зъбчета да са бели, равни и здрави  Simple Smile

Ами това е от мен... Лека и спокойна нощ на всички ви, аз отивам да дочета старата темичка.  Hug

# 18
  • София
Привет мами!

Мерси за темата. Много сладко заглавие!!! Simple Smile

Калина още е с хрема, много обилна, направо съм в недоумение, вече 7 дни, без температура, само хрема и хрема. Едвам диша, слагам капки преди сън, но през деня трудно спи. Добре, че през нощта, явно от умора спи. Не съм я извеждала от дни и вече много ми се разхожда....

Големият няма да е на училище и др. седмица - направо ми се плаче.... Sad Cry Whistling

Честито зъбче на Калоян!
Ние още нямаме. Само дъвче ли дъвчи.

За храненето - Кали яде доста добре, направо се чудя на този апетит, дали от отбиването, незнам. Взимаме храна от кухня Junior и рядко остава по лъжичка. Да не говорим, че вече никой нищо не може да хапне пред нея - започва да скимти и да вика. Иска от всичко, дори да се наяла току що. Къде отива всичко като е едва 7300? #Crazy
Gudza - Ако стане след 8 яде попара, после обяд, закуска, супа към 8 и след това мляко, че без него не заспива. Понякога, обаче пропуска супата и само млякото.

Говорят ли вашите бебоци? Освен тата и дада нищо друго не казваме. Sad Само вика като малко мамунче когато иска нещо!

Това е от нас.

До скоро!

# 19
  • Откъм Варната
Мами почерпете се и Митаче чукна годинката

# 20
  • Варна
ЧРД на днешните рожденици и специално на Митака на КалиМа! (че нали сме комшии тука Party )
Да растат здрави, усмихнати и щастливи!

Честита ни нова темичка! Благодарности на фрики!  bouquet
Покрай КалиМа и барабана и аз се зарибих по тия торти. ooooh! Днес цял ден правя демо-версията. Голяма играчка, ей. #Crazy Не ми се получи както исках, а и нещо пообърках рецептата Embarassed ама ето да видите:

За РД-то ще се постарая повече. Crazy
Gudza, Ема яде всеки ден различно. По принцип сутрин й правя поара с 3 сухара и понякога изяжда почти всичко, а друг път само 3-4 лъжици. Thinking Така е и с останалите яденета, взимам храна от кухнята, като супата така и не я яде (но аз си я хапвам Embarassed ) просто вечер не иска нищо да яде, само я кърмя преди лягане... и после по цяла нощ. ooooh! ooooh! ooooh! Предпочита да яде неща, които сама може да пъхне в устата си, ама милата още не се сеща да дъвче, а само смуче храната и като реши да преглъща много се дави. #Crazy А, като види лъжицата да приближава устата й и по навик стиска устни и започва да върти глава. Crazy hahaha Трябва да я излъжа да опита малко, за да види, че става за ядене и да почне да зяпа. Все я е страх да не я отровя нещо. Wink Joy
Мила, казва само "дай, дай" (осъзнато), иначе през цялото време нещо си бърбори, но нищо смислено. "Мама" казва, понякога, но е по-скоро случайно. Twisted Evil Рано е още, ще проговорят все някога. Hug
Ма4о, много пораснал и се разхубавил Марти (пу, пу). Heart Eyes

Оф, кухнята ми е омазана с пудра захар и боя до тавана, а аз седя и си пиша... Whistling
Хайде, отивам да чистя и да лягам, че среднощ стана пак. Tired Grinning
 Hug

п.с. Той бил само Митака рожденик днес. ooooh! Голяма съм блейка. Whistling

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 18:05 от _миринда_

# 21
  • -
Честит рожден ден на Митаче!!!
   Да расте голямо момче-живо и здраво,със "честни сини очи"...
Миринда страшна торта!!!Ще взема и аз да се наканя да му се незнае... Mr. Green

# 22
Честит Рожден ден на Митето! Да е здрав и весел!  Heart Eyes
Мила, Калоян освен мама, тате, баба, казва и кола (Повтаря го непрекъснато, особено ако иска да ходи навън. Тогава казва и "кога кола"  Mr. Green), маце, копче, тети или тити (за свети), куку и ако (само дето не го казва когато трябва  Twisted Evil).
Ох... нямам повече време.
Целувки на всички малки сладури.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Hug

# 23
  • София
Добро утро в този ранен час и от нас с Венци! Това дете ще ме умори - от няколко нощи не спи нормално, буди се през 20 минути и плаче, сега сме будни от 6:00 ч. По всяка вероятност днес ще спи два пъти и ще си развалим хубавия режим със спане по 3 часа. Sad

Честит рожден ден на Митко на КалиМа - да ти е жив и здрав, само радост и щастие да ти носи!  bouquet

фрики, благодарности за хубавата темичка!
Дбс, и аз бях така - само честитки и нищо друго. Цели страници с пожелания. Не, че е лошо, но все пак...
Мила71, защо не смените капките? Явно тези не помагат, щом детето не се подобрява вече 7 дни. Моето дете казва мама, тата, баба, ко-ко, бръмчи постоянно с уста, всякакви такива бебешки импровизации.
Лови, аз така се отказах от частна детска кухня Ози - не струваше в сравнение с държавната, но още нямахме купони за държавната и взимах оттам. Едни кайми, едно чудо, не ми се коментира просто. Сега взимам държавна, а събота и неделя готвя. И без това е крайно време да започна да готвя редовно, както казва мъжа ми. Simple Smile Браво на теб, че имаш нерви да си търсиш правата - аз не бих се разправяла.
мама тони, оздравяхте ли?
слипи, честито ви първо зъбче! Да са здрави и бели, и безпроблемно да излязат и другите!
Гудза, Венци се храни така:
8 - 8:30 - кус-кус или овесени ядки с масло, сирене и АМ плюс малко плод (общо количество към 250 г, може и повече, зависи от апетита му)
12:30 - 30 мл супа от кухнята, цялото второ ядене със сухар, ако е по-редичко, иначе без и пак малко под, ако иска. Пробвала съм да му давам зеленчуци по време на хранене, но не иска.
16:30 - давам от тези готовите йогурти, или плодов дует, или плод с извара - има такива на бебивита. Понякога кисел. Каши моето дете вече не иска.
20:00 - пробвала съм няколко пъти да давам супата от кухнята, засега без успех
21:00 - 240 мл АМ. Това е нашият режим. Часовете са твърди.

Ами това е от нас. Излязоха ни резултатите от кръв и урина - хемоглобина е 125. Другите неща да каже лекарката как са.
Тази седмица или най-късно следващата сме на консултация и ваксина.

Чао, момичета и лека седмица от мен!

# 24
Честит рожден ден на зетя Митко  Hug да е жив, здрав и много послушен  Mr. Green

Кали Ма, мен с тази торта не може ме излъжеш Mr. Green

За яденето - яде в 7-8, в 12, в 4 и към 6,30-7-7,30,съответно преди да си легне мляко  Crazy

За приказването - преди бих могла да кажа, че говореше доста повече, сега по скоро си нарежда нещо пък аз не разбирам  Rolling Eyes

Лови - много неприятно, добре поне че са ви върнали парите  Peace

спирам за сега  Hug

# 25
  • София
Честит рожден ден на Митко![/size]
Да расте уверен в обичта на тати и мама!
Хубав ден с много настроение!
[/size][/color]

heart - виброцил слагаме, уж са много хубави....Докторът каза, че посявка ще правим ако не минава, та днес или утре ще ходим на преглед. Упорита работа.. Thinking

Лови - няма ли при вас кухня на Junior, много е добра!!! Някой път ми иде да й хапна яденето, но не го  дава малката и това си е... Laughing

Хубав ден!

# 26
Калиииии, Митаче уникат за днешната дата Grinning Да ти е жив, здрав и щастлив!!! Heart Eyes

Миринда
, Ема също не иска да види лъжица, но ако я излъжа да близне и й хареса нещата са ОК.
За нощното хранене, вече започвам да си мисля, че Ема яде повече през нощта. Спи докъм 1:00 и после през около час си хапва, пийва, успокоява и т.н.. За да си наваксам със съня,, май ще трябва да си лягам с нея около 8:00.
за приказването - освен стандартните Ема казва:айде и  баво = браво. Иначе както казва Леля Зеля и тя си нарежда нещо.
Мила, тук една майка ми каза, че смесва 4 или 6 капки физиологичен разтвор и в тях капва 2 капки виброцил слд което го накапва в нослето. Правила съм го два пъти защото Ема кихаше много начесто в два поредни дни и й тръгна хрема. При нея имаше ефект!

# 27
  • София
Честит Рожден ден на Митето! Да е здрав, щастлив и послушен (Ама не много, че на мама Кали ще и е скучно  Laughing)!
Нашият РД приключи. Нямаше много щети. Дани получи много подаръци и е много щастлив. До сред нощите разопаковаше. Мамиии, ако знаете какво ни чака... Бяха се събрали 14 деца и все момчета. Имаше само една малка нежна дама. Аз си мислех, че ще я уплашат, но се държаха много кавалерски. Вилняха, вилняха и им стана тясно и излязоха в двора. После и двора им стана тесен и отидоха на поляната. То пушки, автомати....ужас! Но пред мацката бяха кротки. Сега предстои този на Косето. Дани не искаше да са заедно а и аз предпочетох така.
Мила71, опитала ли си с физиологичен разтвор? Много добре изчиства и изсушава, но трябва повечко да се слага. Аз слагам по половин капкомер във всяка ноздра и обръщам по коремче и всичко излиза. Така процедирах с Дани. Косето за сега не ми е боледувал, за сметка на Дани. Горкото така беше свикнало, че си подсещаше сам за процедурките ( беше по- голям, де). Косето казва само половината думички БА- бати Ма- мама, Ампа-лампа, Цете- цвете...и е като папагалче повтаря, но у нас винаги има батковци и му приказват нещо и това го стимулира. Но пък го гонят и затварят вратата и ми е много жал за него. Сега хитът му е да бръмчи. Като види винтоверта на баща си или кола и се почва едно плюнчене, едно чудо. .. За Junior, преди взимах и ми я носеха до вкъщи, но ми искаха 5 лв ( пресичали околовръсното  Crazy). А по принцип тази кухня казаха, че също била Junior, но има голяма разлика от онази, която взимах. Не съм толкова взискателна ( а изглежда обратното), но ми омръзна да ме правят на луда. И ми е странно защо крият офиса си. Ако всичко им е наред не биха го правили  newsm78.
миринда_, разкошна торта! Изглежда много вкусно.
heart, браво за хемоглобина. Имат такива периоди  Hug. Да не е зъб, щом продължава няколко вечери  newsm78. Аз се опитвам да надникна в устата на Косето, но никакъв шанс. Стиска здраво  Sick.
Хайде спирам, да дам думата и на някой друг  Laughing

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 09:24 от Lovi

# 28

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИТАКА!
Да ни е жив и здрав комшията!Да расте весел и щастлив,все така послушен и винаги усмихнат!

Миринда,страхотна торта!  Peace Изглежда прекрасно,ама щом отвън си я измайсторила така,няма как да не си я издокарала и отвътре!
Завиждам ви направо за нервите и търпението,които имате за да се занимавате с подобни неща!
За говоренето-освен,че изрежда цялата рода (без вуйчо,че много сложно) казва и "дай",когато иска нещо и "па-па-па",като види някъде патенце и най-вече на влакчето с патенцата на Детския кът в Морската.Даже още от входа на Морската,без да ги е видяла и чула,почва "па-па-па" и да сочи нанякъде,което значи,че задължително трябва да направим една обилколка с влакчето,при което на мен ми се завива свят още преди да съм се качила.От няколко дни насам е много "приказлива",ама нищо не и се разбира-бръщолеви си някакви нейни работи от които и думичка не вдявам.

# 29
Здравейте Hug
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИТАКА!ДА РАСТЕ МНОГО ГОЛЯМ И МНОГО ВЕСЕЛ!
ЧЕСТИТО ПЪРВО ЗЪБЧЕ И НА КАЛОЯН! tooth
Мириндата торта е изглежда много хубаво,направо ме засрами,аз такива торти уви още не съм се научила да правя Embarassed,ама има време да се науча.
За яденето ние хапваме сутрин 8-9 я.попара/200-250мл/;12.30-13.00 основно ядене от кухнята;16-16.30 десерт,20.00ч.-супа,22.00ч.АМ/200/мл,понякога в 3.00 пак АМ 100мл това ние режима на папкането newsm03
Леле тия гадни сополи няма отърване тая нощ пак трудно спахме уж взехме помпа отначало имаше ефект сега никакъв като влязат много навътре няма как да се издърпат с  помапата,слагам много физиологичен разтвор със спринщовката,ама уви излизат колко може но не отпушва нослето,и виброцила хич не помага,ужас горкото спа много трудно и диша през устата,а ние с мъжо почти не сме спали.
Мисля днес към обяд чак да ги изведа да се стопли малко,че в къщи лудват и двамата.
Желаем на всички хубав ден и на болните бързо оздравяване  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт