Торта хубава и сладка ОктОмВрийЧеТо ще папка.

• 14 806
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
Честито на Иван и Ема. Heart EyesДа са живи,здрави и щастливи!!!
Kanyst, добре дошла! Калина е избързала с месец и половина, но щом си при нас значи всичко е наред.
Евелинка, много е хубаво така 3 в 1  Mr. Green Благо много е порастнал, да му пратиш една целувка от Ема, а ти се пази!!!
Кали, честито прощъпване.
Диди, честито и на вас.
Ние отиваме на разходка, приятен ви ден Hug

# 46
 newsm38 Честит рожден ден на малката/голяма Ема и много целувки на мама barabana, с която раждахме заедно преди една година!  newsm59

Минавам само да ви почерпя за рождения ден на моя юнак:

и, тъй като нямам време да чета, а какво остава пък да пиша редовно, искам да използвам повода да честитя накуп на всички бебенца от тази тема първата свещичка! Растете здрави, красиви и умни, мили деца, за радост на мама и татко!

# 47
4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМА И ИВАН, ДА СА ЗДРАВИ4И И ДА РАСТАТ ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ

Добро утро Hug
Аз сьм с хрема, за последните 15 дни това е втори път Sad
Kamyst, добре дьшла, настанявай се удобно.
Евелина, бьди послушна и прави това което те съветват, 4е ина4е ще ти теглим ушите Mr. Green

# 48
Честит рожден ден на Ема и Иван!  bouquet  bouquet  bouquet
Kamyst, добре дошла!
Честити ходещи крачета на Митачето Симона и Ива!
Весе, довечера ако имам настроение ще хвана Митко да ми наснима корема. Наистина на снимките от кръщенето въобще не личи, че чакаме второ диване, но иначе си имам коремче. Много зависи какво ще облека. Сега в 3 отивам до МД да ме бодат и обещавам да съм послушна, че иначе ме чака дълго заточение в болницата.
Лови, много неприятни случки с кухнята  Twisted Evil. Аз съм страшно доволна от държавната, готвят разнообразно и много добре, досега развалена или лошо приготвена храна не е имало. Само 2-3 пъти в месеца са ми давали гадории (примерно зеле с ориз  Sick - то това и аз няма да го ям). Дано да си по-доволна като смениш кухнята, че си е голямо облекчение.
За храненето иначе не мога да се оплача от змейчето, но той също има дни в които не ще да яде. Преди да му избие зъб категорично отказва храна, иска си само млякото. Иначе всичко помита. Не го насилвам да се храни - има си приблизителни часове, когато огладнява, предлагам му да хапне и яде колкото иска. Напоследък се храни "на кръгчета"- не го свърта на едно място и затова идва, напълва си устата с каквото успее (държи да се храни сам, аз само му помагам с лъжицата, ако е течна храната) и хуква да дивее из къщата. След малко пак ми се появява и иска още.

# 49
Много здраве и повече усмивки на рождениците днес.http://www.birthdayalarm.com/ECard.jsp?a:22&CardId=2189& … ardCategoryId=522

# 50
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВАН И ЕМА!ДА СА ЗДРАВИ,ЩАСТЛИВИ И ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА ДА СТАНАТ!
И тая нощ не можахме да спим,тия сополки са ужасни,горкият САШКО едвам спинка ,наливаме  в нослето физиологичен разтвор с големи спринцовки,ама не помага много,дано скоро да избиват тия гадни зъби,че........ей така съм след няколко дена никакъв нощен сън #Crazy.
Евелинка много е пораснал големият бъдещ батко  love001,браво на вас всичко на куп сте празнували така е добре 3 в 1,на нас ни остана сега само прощатапулника,като проходим да направим newsm03.
Kanyst добре дошла настанявай се удобно в нашата банда! smile3525

# 51
Чесстит рожден ден Ема!
Честит рожден ден Иван!Бъдете живи и здрави и растете щастливи и обичани!
Честита първа годинка и на синеокия Митко на Калима на патерици и на всички останали,които празнуват.
Честито и на проходилите.Ние все още сме далече от прохождането с тва ходене на пръсти  Sad,но се надявам да се поотпусне и да си проходи без проблем.
Днеска нашия тати има рожден ден и затова ви черпя за негово здраве.

Добре дошла на kanyst.Чуствай се като у дома си.
Целувки на всички и много здраве на Евелинка(много е сладък малкия) и чакаме снимки на корема.
Приятен ден на всички и много слънчеви усмивки newsm76 newsm51 smile3525

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 15:11 от BOMBOLINA

# 52
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
.
Честит рожден ден на Митаче, Ема и Иван! Бъдете много здравички, весели и немирни дечица!
Честит рожден ден и на съпруга на Бомболина! Много много да те слуша и уважава!

За храненето - нашият режим е такъв: 9ч - попара, кус-кус или овесени ядки; 13ч - основното от кухнята; 17ч - плод с малко от крема от кухнята; 20ч -супата от кухнята и после кърмене цяла нощ  до 8ч сутринта, когато обикновено ставаме:twisted:
Нямаме проблеми с храненето, изяжда си всичко от кухнята, но трябва постоянно да му се отвлича вниманието, яде някакси между другото, но важното е, че яде нали  Simple Smile
Говоренето - тата, мама, баба, коко, папа, гулу гулу, буууу, тао-тао (чао-чао)....Знае кое къде се намира и като му кажа да ме завееде при еди кое си, ме води.... Simple Smile. Показва колко голям ще порастне; маха с ръчичка за чао, сега се учим да показва на колко годинки е....
За ходенето- ходим като се държим с една ръчичка, не се пуска въобще. С лявото краче стъпваме с цяло стъпало, с дясното на пръсти. Смешен е , защото се получава нещо като куцане....и винаги лявото е водещо..

Евелинка, честито ви 3 в 1  Simple Smile. Никакво изморяване вече Naughty, пази малкото човече, че на него ще си по-нужна, отколкото на Благун  Peace
Лови, аз също съм ан държаван кухня и в Плд и тук. Търновската даже е по-добра от пловдивската, нищо че е малко по-малко като количество. Мисля, че по държавните кухни контрола е по-голям..., другите според мен са си печалбарска работа...
Диди, честити зъбчета Heart Eyes
Слиипи, най -после и вие със зъбче. да не мислиш обаче че е много добре, сега като вземем нда хапе....... Laughing
Kamyst, добре дошла! разкажи малко повече ако искаш за вас..., имаше ли проблеми с мъничето след като се е родило преждевременно (само ако искаш разбира се и ако това не ти причинява мъка ако е имало нещо...)

И нас не ни подминаха болестите. От неделя вечерта сме със силна хрема, слава богу е само това, няма температура , играе си и си яде нормално. Днес и очето му се възпали, но това си е нормално за нас, има ли хрема, текват  и очичките Sad.
А в неделя вечерта какъв стрес изживях..., добре че татито беше тук..... Приспахме Ради, но аз вече усещах, че има сополки. Като се събуди след около час му слагам капки - при анс това става с държене на главата и пищене от негова страна- отдалечавам се от него и мъжа ми, който го държеше, ми вика "виж, нещо става" Като го поглеждам - лицето от носа надолу в кръв, пищи и се дави, маха ръце, размазва кръвта... Вдигнах го (Може да си представите сърцето ми с колко удара биеше) и взех да го успокоявам.... Измихме го. Явно като съм слагала капките съм го наранила( акапкомера е пласмасов сс заоблени краища) и той като се надува да реве още повече е потекла кръвта (беше си доста...). Гушнах си го и го преспах. Нямаме оттогава повече проблеми от това естество. Да знаете, бъдете доколкото е възможно внимателни при тези процедури, че.....
Някой питаше за хремата - аз слагам освен виброцил, физиологичен разтвор и по 1 капка вит ц. Помага ни Peace
Изследванията ни са добри, хемоглобина ни е 111. Сложихме и ваксинаата за 13м

Болните дечица да оздравяват! Peace

Да попитам (най - вече, Лови, Heart) - дадохте ли риба на малчовците и каква?

Хайде , че стана много дълго.. Целувки на всички!

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 22:25 от AIR

# 53
Здравейте,
Честит рожден ден на всички, които съм пропуснала от миналата и тази седмица. Много здраве и щастие да имат.
Честито на проходилите и озъбените. Як кръст на маме и тате и да се пазят от ухапване (аз моя мисля да го водя на зъболекар да му ги ваят, че понякога не се търпи. Нали и без друго ще ги сменя  Mr. Green)

Ние сме относително добре. Нещо времето за нищо не ми стига. Уж амо 2 дена седмично ходя на работа, а пък не мога д асе организирам. Лошото е, че поне 3 часа губя в път и после съм като парцал.

Има ли още някой, който дава вигантол? Още не е затворена фонтанелата, а дали има връзка не знам, но сега като се опитва да ходи си влачи краката и стъпва със стъпала извити навътре. Лекарката каза засега да го упражнявам в къщи с разменени обувки, та не бях чувала за такова нещо.

Общо взето яде - 4 пъти твърда храна - закуска (попара, филия), обяд (пюре, краставица, плод), следобед (кърма, плод, бисквити), вечеря (филийка, бисквити) и след банята до сутринта - кърма. Не знам дали има още достатъчно мляко, но каквото си намери - негово си е. Не вземам кухня, че ми е поне на половин час ходене и трябва да уцеля часа на раздаването и пр..., а може би просто ме мързи - знам ли.
За говоренето - май само ам-ам различавам, ама то детето си ми е ящничко и все налита да тъпче. Друго не съм чула. Е ако обърка подредбата и мама се чува, ама не съм сигурна. Иначе плюнките и бръмченето ги може - така вика на бащ аси, ама той го научи и сам си е виновен.

Весе, бях се сетила за очилата и си виам като не пише значи ви се е разминало, но явно не съм права. ДАно Ники се оправи бързо, че на тия години си е проблем да носиш очила.

Хрема съм церила само с физиологичен ратвор и помагаше.

Дано болните се оправят бързо. Аир, добри резултати да получиш. Честно да си призная, откакто таткото ни го прибраха в болница, като чуя за лекари и полудявам. И колкото повече време минава, толкова ми се засилва лудостта. Дано не ви се налага да ходите (ще извинява Любопитка, ама и за тях е по-добре, по-малко хора да се мотат пред вратата).

Добре дошла на новата мама   bouquet

Фрики, благодаря за темата. Какво стана с вратлето на Андрес?

Диди81, пумпал ли видях на една от снимките? Ако е такова, моля кажи откъде го имете, че никъде не мога да открия такава играчка.

ДА спирам, че много досадих. Лек ден на всички.

# 54

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМА И ИВАН!
Да растат здрави,весели,засмени и от слънце озарени!

Виктория тая сутрин се събуди с течащ нос,така че и ние се присъединяваме към отпора на сополивите.Взе и нещо да киха,че не ми изглежда на добре работата.Слагам и Виброцил,давах и и Калциев глюконат и витамин Ц.Иначе няма Т и се чувства отлично-апетит си има и си хапва,а бесът и е още по-голям,което ме поуспокоява.Дано утре да е по-добре,че аман вече от болести...

Абе момичета,я да ва питам аз: вие почнахте ли да давате пак Вигантол?Нашето педи беше казала към края на септември да почвам,ама аз още се ослушвам.

Айде лягам аз,че от 6 часа съм на крак.Ходих уж да ми вадят едни мъдреци,ама доктора ми каза,че съм била мазохистка-без да ме болят отивам и се натискам да ми причинява болка.Каза да карам още десетина години и ако бил жив тогава щял да ми ги изкара.  Mr. Green А зъболекарката ми каза,че не ставали за правене,че били развалени и трябва да се вадят,ама да отида на хирург.Та днес бадева ставах по тъмни доби.И слава Богу  baby_neutral

# 55
  • Някъде в Европа...
вИГАНТОЛА - досега не съм спирала да го давам. Едва преди 20 дни докито ми каза да спра за 1 м, и после пак по 2 капки.... Вие откога не давате. Нашата фонтанела също не е затворена..

Фрики, забравих  Embarassed в предния постинг - мерси за сладката темичка. Отдавна искам да те питам нещо интересно - на Андрес и на двата езика ли му говорите или само на испански? Ако на двата - забелязали ли си дали ги разграничава, в смисъл дали примерно ти като говориш на бг и той ти отвръща на бг? Много ми е лубопитно, нали това съм учила, но не съм се сблъсквала с деца, живеещи в такава среда... 

# 56
Здравейте!
Ха,че ме хвърлихте в размишление newsm78!Изобщо не ни е споменала педито за Вигантола!?Има логика - малко слънце,малко витД,но знам ли... newsm78 Аз не давам откакто Габи навърши 8 мес. - педито каза да спрем.
Честит рожден ден на Ема и на Иван!Растете здрави,умни,весели и послушни!   bdbaloni
Фрики,страхотно си се справила с темата!  bouquet
Миринда,а твойта торта е направо супер!Ама,наистина ли не я харесваш Crazy
sleepy ,честито ви първо зъбче!Да са здрави и хубави всички!
matsa qk,и на вас честито за прождането на Вики!Щом веднага си взела мерки сигурно ще се размине само със сополките и хремата.
mila71,как сте?Дано се оправите бързо! Praynig Както и всички болнички!
Ние вече сме по-добре.Не й тече нослето,кашля малко,ама като й спестих антибиотика по-трудно ще се оправи...  Whistling

Евелинка,наистина,да се пазиш Naughty Благун ерген за женене станал,да ти е жив и здрав!
Kamyst,добре дошла! Hug
Ох,дълго стана,ама пиша от два часа/с прекъсвания,а да знаете колко не публикувани имам Mr. Green почти всяка вечер #Crazy/ искам всичко да ви кажа,бързо и ясно и... #Silly
Лека вечер.

# 57
Честит рожден ден на Ема и Иван!
Да са много здрави и послушни!
Честито прохождане на синеокия красавец Митко на Кalima.
Честито на всички проходили и всички с нови зъбчета!
[/color]
И моята малка Симони-бонбони е хремава.Слагам и само Физиологичен разтвор.Днес и купих витамини Саностол.Реших,че ще е добре да и давам. newsm78
Вие давате ли витамини?
Аз Вигантол не съм и давала от началото на лятото.Скоро педито каза,че фонтанелата и се е затворила.Но за всеки случай ще го попитам пак.
AIR,много неприятно.Дано не ти се случва повече!Дано не се случва на никой!Важното е че си успяла да се овладееш и че си се справила!Браво!
Добре дошла на новата мама Kamyst!
Ох,аз утре започвам работа със смесени чувства.Незнам!Хем ми се ходи на работа,за да се откъсна от Симони /вече година сме неразделни/Ако продължа така ще превъртя!.Хем пък знам,че много ще ми липсва.
Но стига съм се оплаквала!
Всички болни утре да са на линия!Лека нощ на всички!

# 58
  • София
Честит рожден ден на  Ема и Иван! Да са здравички, големи късметлии и много радост им желая.
За вигантола- не давам ор пролетта. Фонтанелата е много голяма, но JPто го гледа внимателно за рахит и каза, че е ОК. Обясни ми всички признаци ( аз си ги знаех). Само миналият месец го забелязах, че започна много да се стряска на сън и да се поти (понеже наддаде повечко ) и понамалих бисквитите в храната( той почти това си ядеше). Вече не го прави.
Аир, риба още не съм дала. Не мисля до пролетта да давам, но ако ми скимне може и да дам. И без това съм го подкарала през просото. Днес си отворил шкафа, извадил си оцета и си пийнал. Аз чувам че кашля и щях да падна. Миришеше на туршия горкия и кашля, плюе.. Много неприятна случка. Наистина трябва да внимаваме повече, но сме живи хора и се случва. Аз така като режех ноктите на Косето ( и при нас става с борба) му резнах пръстчето. Мъничко, но после цяла нощ го мислех. И доста време като започвах процедурата пак и ми се свиваше сърцето.
Руми, аз съм го чувала този метод ( работех в маг. за обувки). Има полза, но едва ли само това ще помогне. Хубаво да отидете на ортопед. Ядосвам се, че лекарите си спестяват консултациите със специалисти. Те са за това! А днес разбрах, че дори не им се броят направленията. Вярвам, че не е сериозно.
Kamyst, добре дошла!
Евелинка, много сте лъчезарни и сладки! От този поп и аз ще плача. Как не се усмихна тоз човек. . Знае какво да вземе набора. Пази се много!
Днес взех от държавната кухня и се изненадах, че супата прилича на супа  hahaha. Второто беше пиле с к. пюре и имаше пиле hahaha. Косето хапна половин бурканче, което си е напредък. А цената е 1,5 по- ниска. Аз очаквах да е обратното( цената = на качеството). Частната кухня да е по- добра, но явно съм се лъгала.
Бързо оздравяване на всички болни дечица  Praynig.
Лека нощ и сладки сънища от нас  smile3524 newsm30

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 11:39 от Lovi

# 59
Здравейте и от мен!
Фрики   bouquet!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕМА И ИВАН!  nbirthday
Ние се завърнахме от дългото си гостуване.Станахме  вече на 1 годинка- черпя ви на патерица   newsm38.
Ходихме на консултация- 81 см и 11 кг. Направихме изследванията, утре ще ги нося на докторката. Иначе хемоглобина ни е 122.
Вече вървим, проходихме на 5.10 изведнъж и то доста стабилно и смело. Сега вече е хуна и половина  Simple Smile.Ние ядем 4 пъти, доволна съм от кухнята. И Гошко я харесва, хапва си всичко .
Евелинка да се пазиш  :naughty.
За сега това е от нас! Спокойна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт