Торта хубава и сладка ОктОмВрийЧеТо ще папка.

• 14 816
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
честит рожден ден на рожденниците!!

Хоп,да се включа и аз малко.Миналата седмица изкарахме вируса,но днес пак сме с малко Т и се чудя дали е от зъбчето което пробива или пак започва да му се възпалява гърлото от тази нестихваща хрема ooooh!.За капак на всичко днес си притисна пръста и сега половината стена до вратата е в кръв.На миличкото чак месце му се откъсна. Cry
за зъбите-ад е!Сега проби първото.
за вигантола-не давам отдавна даже не помня от кога
за рибата-мин.седмица имахме от кухнята и напрво му се догади от нея.И другите русенчета не са я харесали Sick,най-чжното даже е повърнало.
Евелинка-не е ли опасно да мъкнеш твоя''калпазанин'' Heart Eyes

# 61
  • Откъм Варната
Честит рожден ден на днешните рожденници, Барабана давай да видим тортата  Wink , мойта е ей тук, сред другите снимки

# 62
Благодаря ви за гостоприемството!специално за  AIR ще разкажа за нас с Калина ,дано и на другите им е интересно.Аз родих по спешност поради високо кръвно(по принцип нямам,беше единичен случай)-220/240.Калина беше 44см,2,050кг.Прекара 20 дни в кувиоз, докато започне да диша сама и да се храни.Изкара двустранна пневмония при раждането, т.като се нагълта с околоплодни води,когато съм изпаднала в безсъзнание.Аз я видях едва на 4 ден .След като я изписаха не сме имали проблеми, много е апетитна, спи спокойно,от 3-ти месец отказа нощното хранене.Единствено при промяна на времето и се запушва нослето и хърка като диша, но го лекуваме и се надяваме да го израстне.Сега малката кукла има вече 6 зъба,казва :баба" ''кака" "деде" и любимото и "кака ака"(кака вика на себе си).Още не е стабилна, но с паяка е фурия Grinning

# 63
Добро утро Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АНТОНИО,ВЛАДИСЛАВ И МОНИКА!Бъдете здрави ,весели и много щастливи мили деца!
Ноща мина горе долу при нас,дигнахме температура 38 градуса и му дадох панадол един рев му сложи,не искаше дори биба да лапне,венците са ни подути много,но за сметка на това по-късно си хапна АМ.
Сега сутринта няма температура никаква сополките са ни намалели,да не чува дявола Praynig.
Жизнени сме и лудее от сутринта излапа си попарата 200мл,и сега вършее с пълна сила в кухнята дала съм му един шкаф да разхвърля и той се радва много newsm03.
Сега докопа една торба с зрял боб и слага познайте къде в пералнята.........
Много хубави торти сте направили КАЛИМА и  БАРАБАНА я дайте рецепта и аз да се помъча да я направя такава тортичка за децата у дома.
Прятен ден на всички днес  bouquet

# 64
  • Варна
Здравейте!
Откакто ходя на работа хич не ми остава време да чета и пиша . И сега диването запса , ще ходя след 11 да се трудя и имам малко време .
Първо - честит рожден ден на всички , духнали първа свещичка тия дни . И най-специално на адашчето ни . Митаче , да растеш здрав и силен , да правиш бели на воля .
И между другото - КалиМа , Барабана - страшни торти! Аз такова нещо не мога да си представя как се приготвя вкъщи!  chef
ЗА вигантола - не давам от много отдавна , може би откак стана на 5 - 6 месеца . Така си седи в хладилника , докато се сетя да разчистя и го метна .
За рибата - дадох му веднъж , на едно заведение аз ядях и му дадох да опита . Хареса му , нямаше реакция .
Евелинка Голям празник е било . Снимките са много хубави . Само умната , че още много време има
Димитър и той като гардже зяпа и иска да яде от ръка . И понякога като Благо ходи из стаята , идва до мен , зяпва да му дам  и после пак изчезва да си играе . Като го сдъвче , се връща за следващата доза .
kamyst Добре дошла!Трудно е било началото , но важното е , че вече е добре малката принцеса и вече наваксва 2-та месеца .  Hug
Таси , Слипи честити първи зъбчета! При нас излиза 11-тото.
Да се отчетем - Р 75 см , Т - 10,100

# 65
Честит рожден ден на малките-големи сладyри,които вчера и днес станаха на 1на годинка!Бъдете живи,здрави и много палави newsm59На мамите-честито ви пораснали дечица  bouquet
Тия дни чета все по диагонали,защото сме в момент на постоянно движение,малката иска все да и помагам да щъка насам-натам.
За Вигантола-аз давам по една капка всеки ден,но вече ще спирам защото педито ни каза,че фонтанелата и е почти затворена.
Риба и дадох миналата седмица за първи път и след първоначалното мyсене започна да я папка.
Добре дошла на новата мама  bouquetНие и двете сме родили по рано от термина,и на една и съща дата.Радвам се,че всичко с малката и с теб е наред!
На озъбилите и проходилите-честито!
Евелинка,пази се много,защото тyк си под зоркия поглед на всички мами!На финала очакваме едно здраво и хyбаво бебче!
Скоро като се yкротим пак ще пиша,сега ви оставям,за да се отдам на занимания с бебка!Лек ден и приятни разходки!

# 66
  • София
Честит Рожден Ден на днешните празнуващи! Много здраве и радост!  Hug
Добре дошла на kamyst!   bouquet
Таси и Слипи, честити първи зъбчета!
Евелинка, честито 3 в 1! Много хубави снимки и Благо колко е пораснал, голямо момче е вече! А мама повече да почива и да се пази.  Hug
За Вигантола - не давам отдавна. Сега ще питам педито дали пак да давам.
За рибата - Ачко вече е опитвал риба. Давам рибно пюре на Ганчев. А и веднъж вкъщи опита малко рибка. Хареса му и нямаше проблем.  Peace
За храненето- сутрин в 9ч. хапва попара, или АМ с бисквити или овесени ядки със сирене и масло около 250гр. На обяд обикновено си хапва 200гр. от детското меню на Семпер(над 1 год.) или домашно приготвено пюре от мама(хапваме повече месно). Следобед пресни плодове (ябълки, круши, банани), или млечно плодови каши, или кисел, или кисело мляко с плодове, пак същото количество. Вечер 240мл. АМ преди лягане.  Peace

# 67
Привет, дружина Hug
4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АНТОНИО, ВЛАДИСЛАВ И МОНИКА.ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И ДА ПРАВЯТ МНОГО ПАКОСТИ.На болните бебоци бързо да оздравяват Praynig.Разбрах 4е са много и за да не пропусна някой не споменавам поимено EmbarassedОт тази нощ и ние май се опитваме да влезнем в този отбор.
Румена, благодаря 4е си се сетила.Вратлето отдавна е наред, но все още ходим на периоди4ни прегледи при невролог.На днешния каза, 4е привидно вси4ко е наред.Ще ни правят електро на съня ( така успях да си го преведа Embarassed) и ако няма нищо нередно ве4е няма нужда да ходим при него Simple Smile
Аир, на два езика му говорим.Татето и неговата рода на испански, а аз и моята рода само и изклиу4ително на български.Брат ми само понякога слага по някоя испанска думи4ка, когато е сред испанци, за да разбирали за какво става въпрос Crazy, но го коригирам на момента да превклиу4ва Mr. Green.Пробвала съм да му говоря на испански, за да видя реакцията му и ме гледа сериозно Simple Smile.Мисля 4е още е рано да прави разлики( ре4ника му вклиу4ва само три думи4ки все пак Mr. Green). Има вероятност да проговори малко по късно от връстниците си( в мами в 4ужбина е много 4есто обсъждана тема и затова вадя този извод), но това не ме притеснява.За ку4ето е избрал българския вариянт- бау бау Mr. Green, което ме радва Mr. GreenДосега  работех и у4ех и прекарваше по4ти целия ден с испанската си баба, но реших да приклиу4а работата, за да мога да съм с него колкото се може пове4е време, 4е сега се градят основите му в много отношения- едното от което е езикът.
Камист, притеснително раждане е било, предполагам как си се 4увствала първите дни без бебка, но добре 4е вси4ко е наред и сега се радваш на пакостите на малката бебка с това хубаво име( брат ми се казва Калин Mr. Green)
Андрес обожава риба, яде два пъти в седмицата ( тук са големи рибоядци по принцип Mr. Green).Като я види и запо4ва да вика, ако се забавя малко и скандал става.Алерги4на реакция не е имал.От десетия месец я вклиу4их в мениуто му.
Таси, да нацелуваш милата душица.
Лови, да ви е наздраве Crazy.........дупе да ни е яко какви слу4ки ни 4акат.

# 68

Почерпете се за здравето на моята малка душица-да ми е жива и здрава.Честито и на Антонио и Владислав-нека и те да растат здрави и щастливи.
Нещо така съм се разчувствала покрай тези РД,че направо не е истина.Много се привързах и към вас и всеки ден с удоволствие си ви чета.Не пиша много редовно,но да си призная малко ме примързява. Crazy
Желая ви един весел и слънчев ден. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 14:11 от BOMBOLINA

# 69
  • София
Здравейте, момичета!

Честити рождени дни на Ема и Иван (на патерици), на бебетата Владислав и Моника - да растат здрави и щастливи, с много игри и смях!

Аз да се оплача - моето дете започна да се тръшка. Ако не е на неговото се тръшва на земята или ако се пробвам да го вдигна се огъва като дъга назад, за да не мога да го нося. И рев, писъци, захласване чак. Дайте съвет какво да правя? Аз гледам да го игнорирам, но един ден стана голям сеир в градинката. Всички така съжалително ме гледаха, все едно техните деца са ангелчета, а моето дзверче няма кой да го укроти. Confused Аз му се карам, обяснявам му, че не се прави така, ама все едно си говоря на стената. А една майка днес ме посъветва да парирам всичко в зародиш и да започна да го бия - представяте ли си? Приемам съвети всякакви...

Иначе сме добре - храни се, спи нормално.
AIR , риба не съм давала, защото все не се наканвам да му направя. Сега съм купила едно пюре на бебивита за след годинка и някоя събота или неделя ще му дам. Иначе мисля по-нататък да му готвя аз филе от бяла риба. В нашата кухня риба не правят.
Lovi, аз и друг път май съм писала, че бях толкова разочарована от частна детска кухня ози, която сравнена с държавната направо не струва. Ами три дни подред ми носеха манджи скайма - направо бях възмутена. Нашата държавна е страхотна - толкова хубаво готвят, а най-важното е, че Венци яде храната оттам. Да чукна на дърво. Praynig
Фрики, дано всичко вече е наред с Андрес и да не се налага да ходите при този лекар отново.
Добре дошла на новата мама kamyst - настанявай се удобно! Радвам се, че вече всичко е наред въпреки трудния старт.
За вигантола - и аз не давам. Питах лекарката, тя опипа фонтанелите и каза, че повече няма нужда.
Симона06, приятна работа. Много труден избор.

Много момичета напоследък не пишат... Мирето не съм я виждала като че ли.

Чао от мен и приятен ден!  bouquet

# 70
  • Откъм Варната
.....А една майка днес ме посъветва да парирам всичко в зародиш и да започна да го бия - представяте ли си? Приемам съвети всякакви...

Shocked #Crazy #Cussing out що не паприра ти нея в зародиш като и тегли една българска, Митака като се тръшка, рядко го прави ама се случва, хващам го здраво и го гушвам, той се опитва да се измъкне, ама не може ми надвие, гушкам го и му приказвам нещо или му издавам разни звуци да го разсмея и разсея

# 71
  • София
Ох, Кали, и аз се чудя с какво да му отвлека вниманието и понякога успявам, но не винаги.
А за повечето майки около мен мнението ми е едно - за простотията почивен ден няма. Аз затова съм си ограничила контактите с майки до минимум.
То дете на 1 година какво ли ще разбере от един бой? Освен да ме намрази и да се страхува от мен, друго не мисля, че ще се случи. Confused

# 72
  • София
Харт, и моя Ангел е такъв Дявол понякога, прави ми същите номера. Навън се държи добре, но вкъщи...  Twisted Evil Тръшка се, реве и иска да стане на неговото. Далеч съм от мисълта, че трябва да го бия. Просто го гушкам, почвам да му говоря спокойно и му обяснявам, че така не трябва (не че ме разбира де  Crazy). Другия вариант, който действа при нас е да му отвлека вниманието с нещо друго - например някоя любима играчка, или в повечето случаи GSM-ма и дистанционното. Това при нас върши работа  Peace

# 73
  • София
Привет от нас!

Не смогвам да ви изчитам и пиша! Много сте бързи! Явно сте добре организирани съвременни майки!

Честит рожден ден на всички мили деца днес! Да бъдат здрави и да растат в атмосфера на обич и разбирателство!
[/size][/color]

Калина е сякаш по-добре. Взеха ни секрет от нослето за посявка, както и урина и кръв. Вече сме 72 см. и 7600. Напредваме бавно на килограми, но отдавна се примирих с това. Според докторът хремата е от зъби, но ще видим. Зъби няма засега.

За риба - не съм давала още, мисля да поизчакам.
Вигантол не давам отдавна.
За пляскането - определено са много малки. Пляскам по ръчичката леко, но на моменти не разбира и се смее, друг път усеща тона и или ме гледа сериозно, или заплаква. За бой - изобщо пълен абсурд за тази възраст.

Снимките на децата и на тортите са просто невероятни! Красоти..............

kamyst - добре дошла!  Hug

От детската стая шумът стана вече смущаващ и отивам да видя какво става.......
Дано понеделник има училище............!!!

До скоро!

# 74
Честити рождени дни на Владислав и Моника, да растат здрави и щастливи!
matsa_gk ние давама още Вигантол, и на нас не се е затворила напълно фонтанелата
air много неприятна случка, представям си как си се уплашила Rolling Eyes
heart и Ема ужасно се тръшка.И нас ни знае целия квартал. Blush Ама чак да я бия?! Shocked
Момичета много благодаря за пожеланията  Hug Hug Hug Много ви обичам  bouquet
Ние чак сега се прибираме от нашите в центъра и аз веднага се лепнах за пц-то Crazy
Рождения ден беше голям екшън ooooh! Нали правих торта, крокодили и какво ли още не Mr. Green Исках украсата за тортата да правя при нашите, да не се развали нещо по пътя...обаче колата ни ме изненада - развали се  ooooh! И мъжо ходи да я оправя и тръгнахме късно, набихме се в едни задръствания, направо си пътувахме все едно идваме от провинцията #Cussing out стигнахме час и половина след уговорения, естествено последни след всички гости и трябваше да правя украса на тортата #Crazy За 5 мин направихме нещо криво ляво и преди Ема съвсем да се вкисне "духна" свещичката. Но какво ми беше на мен....Нищо не разбрах от празника направо не можах да се отпусна от нервите през целия ден и бързането... Но всички бяха много доволни и весели Hug
Ето ви една снимка, после ще покажа и други:

Ема вече втора вечер се буди към 3 и реве, не знам дали защото и е запушено нослето от 2 дни newsm78
Какво правите в такива случаи, 2 нощи не съм спала и вече Tired
Много целувки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт