За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 179
  • 677
  •   1
Отговори
# 285
  • София и там където не се пуши
Аз вече дори се изказах.

# 286
Ваксина вкара бебета в болница Интоксикация след инжекция срещу хепатит  

понеделник, 15 март 2010

Добрич

Три едномесечни бебета са се оказали в детското отделение на добричката болница с диагноза интоксикация след ваксиниране за хепатит "Б". За това алармира медиите Павлина Щайнберг - баба на едно от децата.

Внукът й Денис се родил на 11 февруари. Точно месец по-късно на пеленачето било заведено на консултация и в кабинета на личния му лекар му била поставена задължителната ваксина срещу хепатит "Б".

Часове след това обаче детето се влошило. Бабата разказа, че плачело непрекъснато, пищяло и се появил и обрив. След две денонощия майката и детето били приети по спешност в детското отделение. Там станало ясно, че още две бебета са вече тук, след като и на тях им била поставена същата ваксина, същия ден, в същата лекарска практика, разказа още бабата на Денис. Децата били на системи.

Завеждащият на детското отделение д-р Йовчо Йовев потвърди, че трите деца били приети в един и същи ден в рамките на няколко часа. Лекарите заявиха, че бебетата са постъпили с еднотипни симптоми - с диария със слуз, едно от които и с кръв, друго и с обрив. Децата са били леко отпаднали - може от ваксината, може и от диарията, заявяват медиците, като допълват, че са предприели действия срещу обезводняване на организмите им.

Педиатрите считат, че се касае за токсична реакция на ваксината Енжерикс В. Вчера децата са изписани от болницата.

Д-р Баева добави, че за проблема са уведомени представителят за Добрич на фирмата-производител "ГлаксоСмитКлай" и РИОКОЗ.

Д-р Даниела Иванова от РИОКОЗ пък заяви, че до сега не е имало при тях сигнали за отклонения с тази ваксина. Специалисти от РИОКОЗ започнаха епидемиологично проучване на случая с трите бебета.

Виржиния Георгиева

# 287
 Sad  Изтръпнах докато четях материала!
Вчера вечерта чух по БТВ нещо, но за съжаление не можах да гледам целия материал. Явно за същия случай става дума.

# 288
Не зная дали сте ме чели в подобни теми тук, в този форум, но не се стърпявам да споделя за кой ли път...
Дъщря ми щеше да умре след поставянето на втория пентаксим. Около 30 дни се бориха за живота й, командно дишане и т. н. - е, тя  се справи, с помощта на лекарите, разбира се. От тогава ваксини не поставям, но живея в страх и до ден днешен за този мой избор, който касае всъщност нейния живот. Просто не мога да избирам между поставяне и непоставяне, защото при мен изборът не е между живот или смърт, а между смърт или смърт. Сега съм щастлива с чудото, което се случи с нея, но живея в страх дали правилно постъпвам като не я ваксинирам.
Искам да споделя, че РИОКОЗ в повечето случай обясняват, че не са уведомени, за което се съмнявам. Случаите са много, но си мълчат. Лекарите, лекуващи увредените от ваксини деца, също си мълчат. Аз едва ли ще поправя нещо...
Остава ми болката и ужасът само от взетото от мен решение да не я ваксинирам.. това е обективната истина...
Е, не мога да я заведа да я ваксинират, както направих преди две години. Заведох здраво бебе, сучещо непрекъснато, с румени бузи и нищо неподозиращо към каква смърт го води собствената му майка...И това не мога да си го простя до ден днешен...

# 289
Днес попаднах на този материал и ми дойде на ум, че може да ви е интересен:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2847751

Обърнете внимание на втората част на материала...

# 290
totonto, добре, че всичко се е разминало!  Hug  За съжаление не всички деца имат късмет като вашия, да няма последици от ваксината!  Cry

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2847751

Обърнете внимание на втората част на материала...
Ами много ясно, че това ще твърдят! Представяш ли си да признаят, че има връзка...  ooooh!

# 291
Хомеохелп търсят истории за увредени от ваксини деца:
http://homeohelp.eu/component/content/article/1-latest-news/307- … imame-nuzhda.html

# 292
Бих се включила, но нямам доказателство за това.

# 293
за съжаление, повечето случаи са като вашия...
ЛЛ е решил, че няма връзка с ваксината, не е докладвал, не се е регистрирало...а тези, които не са го преживели коментират " това са си ваши измислици, няма научни доказателства!"  Sad
В "най-добрия сличай" се казва, че детето не е било напълно здраво и затова така се е получило или пък, че партидата била лоша...

# 294
И при нас е така. Моето виждане е такова, но то не се споделя от личната лекарка или официална инстанция.

# 295
Мисля, че идеята е на книгата е да се представи гледната точка на родителите, а не на лекарите.

# 296
Да и аз говорих с личната и тя каза, че е за ваксините, но и благодарих, че поне коклюша не му е сложила, защото да ви кажа, във форума за недоносените се оказа, че на доста от децата не са спазили инструкцията при недоносените за поставяне на ваксини.

Поне значително по-късно ги сложи моята лекарка, като е спазила инструкциите.  Е тогава не съм ползувала Интернет.

Мисля, че идеята е на книгата е да се представи гледната точка на родителите, а не на лекарите.

Повечето лекари, които знам, не си ваксинират децата .

# 297
Дороти, бях прочела че за недоносени дечица ваксините по закон се слагат на коригираната възраст.

Кажете ми, правилно ли е да сложат в родилното ваксините на двукилограмовото ми бебе, което е родено 21 дена преди термина, някъде го водят 36, другаде - 37 г. с. Знам, че недоносено се води бебе под 2500 кг, а за седмиците не съм сигурна.

Няколко дена след поставянето им, 3 дена след BCG и 5 дена след ENG, е първия видим симптом - детето започва да повръща зелени материи, след 3 дена в Пирогов се установява инфекция на дебелото черво, направила гънка на тънко черво, което довело до непроходимост надолу; следва спешна операция, от която, да чукна на дърво, се надявам да се възстановява добре (отстранено е 4 см от дебелото черво); но има гъбички в урината от антибиотиците, лекуват се с друг антибиотик сега, дано не навлязат в кръвта, че можело да бъде много лошо.

Доста страшна картинка нарисувах, дано се оправи напълно детенцето ми! Нямам за цел да плаша никого, но се чудя може ли по някакъв начин ваксините да са провокирали нещо, някакъв бацил, който тя си е носела вътреутробно...?
Знам, че няма някой, който да може да ми отговори на тоя въпрос; лекарите казват, че не е възможно да има връзка с ваксините, направени й. Но не е на такова ниво медицината, че да може да си позволи да го твърди с такава сигурност, според мен. Не мога да си обясня какво стана, че от едно видимо добре развиващо се бебенце, само дето дребничко, дойде тази инфекция. И като няма за какво да се хвана, хващам се за ваксините; сигурно не съм права, след като всевъзможни лекари от четири досега сменени болници казват, че е невъзможно да има каквато и да е връзка...

# 298
  • в матрицата
Разбира се, че ще казват, че няма връзка с ваксините... гарван гарвана око не вади........ За съжаление, да намериш лекар, който да признае, че именно ваксина е виновна за нещастието, което ви е сполетяло е почти невъзможно... Дано детенцето се оправи бързо!!!  Hug

# 299
Sedada, опасно е да се слагат ваксини когато детето е с разклатено здраве. За това се слагат и ваксини само на здрави деца. Ще ти дам един пример за обостряне на болестта при детенцето на мои познати: детенцето им имало лека кашлица, водят я на лекар да я прегледа... Съответно лекарят преглежда бебето, казва, че няма проблем и дробовете са й чисти, поглежда картона й и казва "И без това сте тук, а е време за ваксина, дай да я сложим!" Още на следващия ден: детенцето развива двустранна бронхопневмония и директно я приемат в болницата, 10 дни на силни антибиотици. Ако не са й поставили ваксината най-вероятно щеше да се размине с лека кашлица.
А при недоносени предполагам, че няма смисъл да коментирам...
Дано всичко при вас да е добре!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт