За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 197
  • 677
  •   1
Отговори
# 270
  • варна
 ЗДравейте, моят малък син също не е ваксиниран. Има само Хепатитна ваксина 1-ви прием, която са му сложили веднага след раждане. Той засега е освободен от ваксини от невролог. Но ми предстои да решавам занапред дали да слагам ваксини, какви и кога.
 Искам да попитам Деси, защо точно това дете не ти е ваксинирано като малко?

# 271
Заради здравословни проблеми- затваряха му се дробчетата и неможеше да диша - силна алергична реакция която така и не разбраха от какво е/най-вероятно праха във въздуха/
Но при нас никой не се вживява имаш ли или не ваксини и колко и кога са отложени или въобще сложени.

# 272
  • варна
 Мисълта ми е, че другите му проблеми може да имат връзка с аутизма. В случая може липса на кислород да е имал.
  Моят син също имаше големи проблеми с дишането. И затова ме е страх да му сложа ваксини, но от друга страна ми се ще да ходи на детска градина , а там неизбежно ще е в допир с болести.
 Може би ще отлагам до последно и ще го ваксинирам с някои ваксини на по-голяма възраст. Лошото е че не знам кои да са те. Ще трябва доста да почета. Личната лекарка предлага да довършим Хепатитната, но аз не мога да се реша.
 Тъкмо сме го стабилизирали до известна степен, и напредва , ако се влоши по някакъв начин , няма да си го простя.

# 273
orhid, аз не ваксинирам дъщеря си, има само 1прием хепатит В в болницата.
Не бих ти препоръчала да слагаш ваксини, особено сега, когато както казваш ти, сте го стабилизирали.
В крайна сметка ако не държиш на пълният отказ от ваксини, винаги и във всеки момент можеш да ги сложиш. Дали ще е на 3-5-10години, ти си решаваш.

# 274
Съгласна съм с Кристиян. Като цяло се смята, че имунитета на кърменото дете е по-висок, в сравнение със същото, ако не беше кърмено, а ако детето се разболее ще прекара по-леко заболяването. Антителата като количество и качество естествено имат значение за имунитета, но има и много други фактори. Мисълта ми беше, че няма 100% защита за нищо, но и след захранването детето продължава да си приема имунни тела, като в процеса на отбиване и намаляването на лактацията, концентрацията на имунни тела в кърмата по-скоро се засилва. Не имунитета разбира се, за това и написах имунни тела, не имунитет. Имунитета в крайна сметка е нещо индивидуално  Peace

Орхид, вие ще си прецените най-добре, но имай предвид, че ако имаш документ от лекар за отложени ваксини не е проблем детето да ходи на ясла, градина. За тях важното е да имат документация защо детето е без ваксини и да е оправдано от лекар, за да не носят отговорност и да не ги накажат. На голямото бяхме забавили две заради бременността ми с второто и нямаше проблем ходенето на ясла.  Wink

# 275
Здравейте,искам и аз да споделя защо съм против ваксините.
Развълнувана съм, защото преди няколко часа водих детето на консултация с един от добрите педиатри и взех окончателното си решение да НЕ поставям ваксини или поне тази с коклюша. Не очаквах толкова откровен отговор от лекаря - все си мислех, че ще ме убеди както другите: "Какво се замисляш, докога ще отлагаш, детето е голямо, ходи, какъв е проблема...........?"
Моето дете е родено в 36 гс-, дилатация на вентрикул и гърч при раждането.В момента е с хемипареза и при тази анамнеза съм се консултирала с невролг многократно, който ме е  убеждавал ,че мога да сложа пентаксим без никакъв проблем. И так аз все изчаквах да проходи, да се стабилизира, но все ме беше страх от момента, в който ще го ваксинирам. Днес педиатъра ме поздрави, че не съм допуснала тази грешка, подкрепи ме и ми обясни , че лично познава деца ваксинирани с "безвредния" пентаксим направили гърчове и усложнения на говора и тежестта на парезата. Не очаквах дори такъв отговор, сега ще се явим на комисия, защото детето е на две години и ще реша дали да направя сам дифтерия и тетанус, но чак лятото.
Моля, ако някоя майка има подобен случай да ми пише, а какъв е реда за тази комисия, възможно ли е да ми откажат, защото мнението на невролога е , че може да се ваксинира, не знам какво да направя.... И с тази бележка, че е освободен ще може ли да го вземат в детска градина?? Не зная каква е точно ваксината без коклюшна компонента, как се казва, жива ли е, джи пито пак ще прафи физиономиии.

# 276
  • София и там където не се пуши
Льоли ваксината е ДТК, когато е без коклюш е ДТ. За останалото не мога да ти отговоря.

Поначало като мине детето годинка коклюшната не се слага. Моето родено 28 седмица - няма такава. Явно моята лична е запозната с това.

# 277
Дороти  а ДТ убита ли е , ти слага ли я? Не зная какво е търговското име за да поерпя инфо

# 278
Да допълня ,че от тук разбирам, че коклюш не се слага след една година, ама джипито не ми каза и се бях засилила другата седмица да взема пентаксима
Добре е Ви има Hug

# 279
  • София и там където не се пуши
Дороти  а ДТ убита ли е , ти слага ли я? Не зная какво е търговското име за да поерпя инфо

Сложила съм всичко, но съжалявам най-вече за Тримовакса - май тя е жива, за останалите си нямам идея.

Сега съм се подписала, че се отказвам от ваксините - нищо не са ми казали все още, ама късно. Детето си ми беше контактно, гукаше си, е да нормално е да върви по-назад от връстниците си, но след Тримовакса вдигна температура и доста време имахме проблем. Било нормално след такава ваксина.

# 280
Дороти, детенцето ходи ли на градина без ваксините

# 281
Извинявай, сега погледнах, е е уеник

# 282
Льоли, ако сте освободени от комисия, няма проблем с градината. Просто им носиш бележка, че е освободен.
Комисията може да ти откаже, да. Особено, ако неврологът е написал мнение, че може да се ваксинира. Комисията работи по документи, детето не се води. Най-добре си намерете невролог, който да напише, че са противопоказни ваксините и представете неговото становище. Дори тогава, пак може да не ви освободят...
Винаги можеш да подпишеш отказ при личната и никой не може да те накара са сложиш ваксина насила. В случай на отказ, подлежиш на глоба според закона, но това може да се оспорва... Ако изобщо си направят труда да те глобят...

# 283
Да ви кажа нараво ме е яд 4е съм сложила задължителните ваксини до сега,малката ми е на 4  месеца и 12 ни.Досега имам сложени
пентаксим и трите приема с лека темперетура до 37.8 сваляхме температурата с панадол а и също беше много разстроено детето , много рев много нещо.
И сега ни предсти трети прием на хепатит б и след това ваксината за шарките ма няма да ги сложа.Като виждам колко деца има които са пострадали от ваксини .....абе кво става спи ли този свят тия лекари наред ли са имат ли чуства ..емоций,нещо поне нали и те имат деца или щом не е мойто не ми пука.
Никви ваксини пове4е аз няма да сложа на моето дете нека някой ме накара....

# 284
Ето поредния страничен ефект!     http://www.standartnews.com/news/details/id/61997/%D0%92%D0%B0%D … 0%B8%D1%86%D0%B0-        понеделник, 15 март 2010

Добрич             Ваксина вкара бебета в болница               Интоксикация след инжекция срещу хепатит

Общи условия

Активация на акаунт