За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 224
  • 677
  •   1
Отговори
# 345
Извинявам се, че предния ми пост е на латиница- компа ми прави проблеми.
Та така- патим си от ваксини. Още, след 3-тия прием на Прочутия и Прехвален Пентаксим Маги стана страхотно злояда. Сега, на 2 години без 1 месец, тежи 10 кг
А след последния Пентаксим разви лека форма на епилепсия и сега е на конвулекс.

# 346
  • Анкх-Морпорк
Здравейте,

Имам един въпрос. Бихте ли дали малко информация относно лечението наречено челация. Единственото, което знам е, че това е химическа терапия за пречистване на организма от тежки метали - живак, алуминий, олово и др. И че е много скъпа процедура.
Въпросът не е провокативен а сериозен!
Интересуват ме начините за терапия и изчистване на организма на малко дете от тежки метали, които са попаднали там чрез ваксиниране и са причинили аутизъм.

На български се употребява хелиране или хелация. Тук такава терапия не се прилага, ако някой ви я предложи, замислете се.
Хелирането се предлага в Америка и др. страни, от т.нар. DAN лекари (съкращението идва от думите да преборим аутизма сега!)
Това се прави обаче, когато всички други мерки са изчерпани. Преди това се опитва с диета, с хранителни добавки и много работа с психолог и логопед. Хелирането не е безвредно - може да бъдат извлечени и полезни микроелементи, и е имало и смъртен случай.
В темите за аутизма се разискват различни терапии, защо не пишеш там.
Въобще сигурно ли е за тежките метали. Правени ли са изследвания и доказано ли е наличие на тежки метали.
Много родители, като чуят диагнозата аутизъм и се опитват да я сведат до нещо физиологично, което да лекуват с хапчета и подобни. Не е така. Аутизмът е различно мислене, различно светоусещане и състояние.
И дори да махнеш предполагаемите тежки метали, детето няма да се научи да общува като с вълшебство.

# 347
Здравейте и от мен, момичета,

докато се рових из темите и търсех някоя за Алергич към бектъка на кравето мляко, попаднах на тази, попрочетох малко и много се разтревожих. Бебето ми разви тази алергия през втория месец, малко след втория прием на хепатитната ваксина. Аз от едно известно време се чудех дали алергията може да има нещо общо с ваксината, но сега като чета съм почти сигурна. Има ли и други подобни случаи?
И тъй като имам и по-голямо бебе, на 2г., досега при нея съм слагала ваксините, пък макар и с голямо притеснение. До момента не сме имали проблеми, че и допълнителни съм и слагала по английския календар, тъй като живяхме малко и в Англия. Но без да искам съм пропуснала да и сложа Пантаксима на 18 месеца. Скоро разбрах за този прием и точно си мислех да ходя другата седмица, но сега така се замислям ... След като и след тази реимунизация се появяват странични ефекти ....

# 348
И моето дете е пострадало от ваксина - на седмия ден след втория прием на пентаксим - гърчове, които вследствие на тоталната некомпетентност на българските детски невролози  #2gunfire и на нежеланието им да признаят, че проблема може да е от ваксина - прерастна в Синдром на Уест.  #Cussing out След като в България не само, че не признават проблема, но и го задълбочиха, като буквално го дрогираха с радедорм, слава богу - в Турция, му спряха гърчовете - и каква ирония - Пентаксим на Санофи Пастьор го разболя, Хидрокортизон Русел на Санофи Авентис му спря гърчовете. Още сме в началото на излекуването, рано е да бием тъпана, че сме се оправили, но Алекс започна да се развива и слава богу - абсолютно адекватен е. На външен вид не можеш да кажеш, че има здравословен проблем, ако не знаеш. Него го удари в двигателните функции и то в ръчичките. Още не е започнал да ги ползва пълноценно и по предназначение - не посяга. Но когато седне - се подпира на ръцете си; ако му сложиш играчка в ръчичката /но само тези играчки, които си харесва - абе, бащичко/, я държи, слага я в устата и изобщо - държи се нормално. Имаше гърчове три месеца - през това време, не само че не се разви, но дори регресира. сега естествено е около 5-6 месеца изостанал спрямо връстниците си, но докторката му /в Турция/ смята, че "човек не е математическа формула, но има всички шансове да се оправи и да води нормален живот". В най-добрия за нас случай - за 2-3 години трябва да навакса. В по-лошия - до 2-3 години ще стане ясно, какви трайни последствия е имал Пентаксима, епилепсията и радедорма на Христова от Токуда  #2gunfire. Но поне на този етап - светлина в тунела има и то - силна.  Praynig След като в България лекарите предпочитат да ходят по конгресчета за сметка на фармацевтичните компании, и да не признават, че ваксините могат да разболяват, трябва да се замислим за някаква инициатива на родителите на пострадалите от ваксини деца - ние да разгласим тази печална истина.

# 349
Sdd_varna, пожелавам ви да се оправи детенцето и този период да го оставите в миналото! Praynig

# 350
  • в матрицата
Здравейте момичета, ако ви е омръзнало да ви притискат да слагате ваксни на децата, без да сте сигурни, че го искате, то присъединете се към нас - заведохме дело с/у държавата, който се интересува и иска и  иска да участва, да ми пише на лични. Peace

# 351
а да попитам -редно ли е на 24 ден от раждането в неонатологията да се постави ваксина BCG на недоносено детенце въпреки, че има гърчова симптоматика и на 2-рия му месец да се постави и втория Енжерикс, въпреки, че гърчовете не са овладяни и  изяснени? Никой за нищо не ме е питал, разбира се....... А като чета наредбата гърчовата симптоматика е противопоказание
 " IV. Противопоказания при имунизации на новородени деца
1. Остри инфекциозни заболявания.
2. фебрилни състояния.
3. Гърчов синдром.
4. Исхемични, хеморагични, възпалителни (и травматични) увреждания на ЦНС.
5. Проведени екссангвинотрансфузии. "".......?????

# 352
  • София и там където не се пуши
 dspasova защо нас да питаш  newsm78 . Според мен не, но ние не сме лекари. Епикризата, документа за ваксините и съд според мен.

# 353
Според мен не, но ние не сме лекари. Епикризата, документа за ваксините и съд според мен.

Peace  Точно така... Според мен също не е редно, не е редно и на здрави деца да се поставя, без да се обясни на родителите какво, защо се прави и какви са алтернативите... Ако желаеш, dspasova, присъедини се към нашата жалба и дело, с които искаме да се отмени задължителният характер на ваксините и обвързването им с детските надбавки... Пиши ми на ЛС...   Peace

# 354
  • София
а да попитам -редно ли е на 24 ден от раждането в неонатологията да се постави ваксина BCG на недоносено детенце въпреки, че има гърчова симптоматика и на 2-рия му месец да се постави и втория Енжерикс, въпреки, че гърчовете не са овладяни и  изяснени? Никой за нищо не ме е питал, разбира се....... А като чета наредбата гърчовата симптоматика е противопоказание
 " IV. Противопоказания при имунизации на новородени деца
1. Остри инфекциозни заболявания.
2. фебрилни състояния.
3. Гърчов синдром.
4. Исхемични, хеморагични, възпалителни (и травматични) увреждания на ЦНС.
5. Проведени екссангвинотрансфузии. "".......?????
   Не само, за недоносени деца ваксинациите трябва да започнат и по-късно по принцип дори да няма други причини за отлагане.
   Повече от тук - http://atwins.wordpress.com/2010/06/29/vaccination_preterm/

# 355
Здравейте мили мами! Нека опиша и нашия случай! Дано някога се промени законът в нашата държава и ваксините станат най после не задължителни!
Преди месец родих здраво малко момиченце, за радост на мен, съпруга ми и малката и "голяма " кака. 2 дена след раждането обаче направи гърч в родиното и то пред една от акушерките! Тогава аз не знаех че това е гърч, защото беше веднага след хранене и аз реших че това е задавяне, така ми кажа и тъпата акушерка!!!  #2gunfire Детето ми изведнъж изви глава назад, почервеня цялата (почервеняване премина в посиняване) и се тресеше цялата. Вдърви се цялото и тяло ! Всичко отмина след не повече от минутка в която аз мислех че детето ми умира! Акушерката уж и извади езичето от устата и каза че това било напълно нормално при току що родени деца! Всичкия този ужас се случи минути след имунизацията БЦЖ. Сигурна съм, защото малко преди това ги къпаха и всички майки бяхме при акушерките за да ни "научат" да си къпем дечицата! След процедурата с банята ни изгониха с думите "ще сложим ваксините и ще ви ги доведем за хранене!" Тогава реално силно се притесних, но реших да повярвам на "медицинския персонал" че това се случва  #Crazy След този случай се минаха още 2 дена и ни изписаха, прибрахме се поживо по здраво в къщи и тъкмо започнахме да се радваме на живота  Shocked Докато нещата не отидоха твърде далеч.. 7 дена след раждането както си сменях памперс и я подготвях за кърмене получи отново гърч  #Crazy Бяхме заедно със съпруга ми и направо изпаднахме в ужас  #Crazy #Crazy Качихме се на колата и със скороста на светлината отидохме в ВМИ Педиатрията Пловдив ! Приеха ни в неврологията и лекуващ лекар ни беше Доц Иванов. Чак след прегледа при него разбрах че това са епилиптични гърчове  Cry Cry Cry От стреса че влизаме в болница ли от какво ли малкото ми котенце за 24 часа направи общо 10 такива гърчове по времето на които аз само се молех да я видя как расте  newsm45 newsm45 Живота ми се срина изведнъж ... Нащите "лекари" обаче така и не разбраха какво и е !! Аз тогава не знаех че може да е от ваксината и се обвинявах в какво ли не че аз съм виновна за това което и се случва. Съпруга ми пръв спомена вероятна причина, аз обаче отрекох, защото лекарите ми казаха че не е възможно да е от точно тези ваксини - хепатит Б или пък БЦЖ  ooooh!
В момента подтискаме мозъка с фенобарбитал, но истинска диагноза нямаме  #Crazy newsm78 Може би има епилепсия?!!!! Всички изследвания са и супер иначе. В момента правим постъпки за нови изследвания и вероятно лечение в клиника в чужбина и най силното ми желание е да нямаме сериозни мозъчни увреждания  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Така че колкото и да отричат нашите "лекарии т.е. шамани" че ваксините хепатит Б и БЦЖ може да бъдат опасни - ТАКА Е! ОПАСНИ СА!!!!!!
А аз се включих за да задам въпрос относно това дали сле освободени принципно от последващи ваксини?! Аз за себе си след като прочето какво пише тук и след като изгледах филмчето което беше пуснато в първите страници взех решение да не слагам повече НИКАКВИ ваксини, но не ми се иска да се сблъсквам със всички институции и бюрокрация в нашата държава. Предвид  последното мнение ние сме със гърчов синдром, би трябвало да не ни слагат повече ваксини?!

# 356
  • в матрицата
smilianova , това което ви се е случило е ужасяващо. за поредн път, медецината, предпочита " да не зае какво е на детето" пред признанието, че ваксинта е виновна за състоянието на детето. Напълно възможно е да НЕ ви освободят от ваксини. но това не бива да ви тревожи. тук сме стотици майки, които се слагат ваксини въпреки закона. Пожелавам ви детенцето да се оправи бързо и да забравите този кошмар в най-скоро време  Praynig

# 357
smilianova , това което ви се е случило е ужасяващо. за поредн път, медецината, предпочита " да не зае какво е на детето" пред признанието, че ваксинта е виновна за състоянието на детето. Напълно възможно е да НЕ ви освободят от ваксини. но това не бива да ви тревожи. тук сме стотици майки, които се слагат ваксини въпреки закона. Пожелавам ви детенцето да се оправи бързо и да забравите този кошмар в най-скоро време  Praynig
Ще плащам глоби и всичко което е необходимо! Ако трябва няма да ходи на градина и това Е!!! Колкото и да ми се иска българската икономика да си стъпи на краката, ще отида и ще си дам парите в чужбина за да разбера какво му има на малкото ми невинно детенце! Нашите шамани за НИЩО НЕ СТАВАТ!
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА !  Hug

# 358
И в чужбина са от сьщото тесто.Мафията е една и сьща навсякьде щом става дума за ваксини.

Епилептичните припадьци могат да бьдат обяснени по Германската Нова медицина.
Според точната симптоматика може да се установи дали детето има сензорен или моторен конфликт,който е преживяло в болницата и който се решава и рецидивира постоянно,като припадьците са епилептоидните кризи на този конфликт.

Искрено се надявам да се оправи дететнцето ти  bouquet

# 359
извинявам се за невежеството си но би ли ми обяснила това което каза?! - "Според точната симптоматика може да се установи дали детето има сензорен или моторен конфликт,който е преживяло в болницата и който се решава и рецидивира постоянно,като припадьците са епилептоидните кризи на този конфликт.
" Просто не разбирам тези термини  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт