За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 232
  • 677
  •   1
Отговори
# 360
Да,извинявам се.
Няма как да ти го обясня с няколко думи,но имаме цяла тема тук в подфорума,а и в подписа ми има сайт на бг език.Погледни там,ако искаш.

# 361
Благодаря! Току що разбрах какво имаш предвид  Hug

# 362
smilianova , стискам палци за детенцето, дано гърчовете са спряли! Praynig Аз знам какво е.... Дано да остане само лош спомен, защото  сте имали шанса да сте до детето си и вие бързо сте действали! Hug  Hug
 Аз попитах преди малко за ваксини, сложени при гърчова симптоматика на новородено, но пропуснах да кажа, че гърчовете са се появили в деня на поставяне на първия енжерикс  Shocked ,  след това се засилват и след другите, а всички направени изследвания са ок и причина не се открива #Cussing out Накрая си имаме епилепсия/слава Богу овладяна, неизяснена/ и вече ДЦП....Чак сега внимателно погледнах епикризите и виждам датите на поставяне и картинката подозрително се нарежда..... Спомням си, че мромърморих по едно време дали ваксините не може да са причина, но беше отминато.../а тогава не знаех, че дори са забранени в такива  случаи...../ това осъзнавам сега .............  Излиза, че двете ваксини са поставени в неонатологията незаконно Shocked  Shocked и нищо чудно да са влошили състоянието #2gunfire
Относно написаното от Aila , позовавайки се на: 6.2. здравите недоносени деца се имунизират след навършена коригирана двумесечна възраст, т.е. два месеца след определения термин за раждане (напр. при термин за раждане 20.IХ.1992 г. и раждане на 20.VII.1992 г., детето може да се имунизира след 20.ХI.1992 г.) - силно се надявам да става въпрос за всички следващи имунизации /при нас бяха отложени даже до 6-ти м./, изключвайки първия енжерикс и бцж, поставяни при раждането, защото иначе престъплението е #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire

# 363
Трудно е да се проумее и приеме, но е факт, че престъпници работят зад маската на "хуманността", доверяваме им се, поверяваме живота на децата си... ooooh! Сигурна съм, че повечето даже не разбират и не осъзнават колко много вредят, което не ги оправдава. Naughty Ваксинирането на недоносени бебенца е ярък пример. Всички се слагат на конвейра... Confused
Според мен спокойно може да се заведе и спечели съдебно дело, нали имате епикризите с датите на имунизациите?  Peace

# 364
  • варна
 И на моя син са му поставили ваксина срещу Хепатит за краткото време от 2часа, през което стоя в болницата ,където се роди - недоносен и с дефект на носоглътката, който му пречеше да диша. /но никой не забеляза това/ Просто се чудя, как може да  виждаш ,че детето се бори за живота си, и да му хакнеш ваксина . Не мога да повярвам ,че са го определили като здрав  в онзи момент Shocked.

2 часа по-късно вече го транспортираха в Неонатология в тежко състояние и изобщо едва оцеля след мозъчен кръвоизлив и т.н. хиляда усложнения . Там  веднага откриха съответния дефект ,но беше късно, последиците и до днес си ги понасяме  от задушаването Confused
  Неонатолозите след това изрично ми казаха да изчакам много ,преди да слагам ваксини, а аз засега не слагам никакви.

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 02:12 от orhid

# 365
а да попитам -редно ли е на 24 ден от раждането в неонатологията да се постави ваксина BCG на недоносено детенце въпреки, че има гърчова симптоматика и на 2-рия му месец да се постави и втория Енжерикс, въпреки, че гърчовете не са овладяни и  изяснени? Никой за нищо не ме е питал, разбира се....... А като чета наредбата гърчовата симптоматика е противопоказание
 " IV. Противопоказания при имунизации на новородени деца
1. Остри инфекциозни заболявания.
2. фебрилни състояния.
3. Гърчов синдром.
4. Исхемични, хеморагични, възпалителни (и травматични) увреждания на ЦНС.
5. Проведени екссангвинотрансфузии. "".......?????
това което са направили е абцолщтно противопоказно и е престъпление , правилно тълкуваш наредбата ваксините се отлагат 6 месеца и след този срок ако е необходимо се минава на комисия , дъщеря ми се задуши при раждането си и заради мозъчния отток ваксини и сложихме чак ч края на 8мия месец , когато беше вече ясно че е абсолютно здрава , това стана разбира се благодарение на грамотното поведение на еднА ЛЕКАРКА В НЕОНАТОЛОГИЯТА

# 366
keit888, искаш да кажеш, че енжерикс да 48-ия час и БЦЖ не са поставяни на дъщеричката ти в родилното, така ли? Много се радвам, че детенце е добре Hug Hug Hug

# 367
ДА , никакви ваксини не са поставяни в родилното беше с мозъчен отток и гърчови еквиваленти първите 8 часа и на командно дишане 2 дни ,следихме с ТФЕ мозъчния отток и всеки месец на невролог за психомоторно развитие , посъветваха ме лекарите да отложа слагането на ваксини за 6 месеца , оттока се разнесе на 2месеца и половина , но изчаках максимално дълго време до поставяне на ваксина , с джи пи то имахме разправии дали да и слага ваксини още първия месец , не щеше даже наредбата да чете за отлагането , но аз почти скочих да го бия на третие път и тогава питал позната в ХЕИ така и не прочете наредбата , която всеки път му носех разпечтани , в края на 8мия месец вече минахме пак на прегледи и направихме първата ваксина. Слава богу сме добре , нямаме никакви трайни последици от асфикцията . Добре че неонатолозите във варненското АГ се отнесоха компетентно и аз сега предупреждавам всички родители около мен че на деца в недобро здравословно състояние ваксина не се слага , отлагат се имунизациите докато детето е вече добре .Сега имам причтелка с бебе на 2 месеца с лек мозъчен отток , ваксина не са сложили в родилното , но джи пи то и настоява да слага , обясних и че не трябва и че без проблем джи пи то за 6 месеца може да отложи имунизациите , никой лекар не и е дал информация за това ...

# 368
Вече си мислех, че няма случай като вашия Rolling Eyes -просто си бият ваксините и това е #Cussing out  На който и лекар да кажа отговора е, че това не е причината, а никой не се възмущава/камо ли нещо друго!/, че на недоносено гърчещо се новоордено /с неизяснена причини за състоянието/, се поставят ваксини /излиза незаконно/  #2gunfire  За съжаление не съм се информирала предварително за ваксини, противопоказания и т.н., но по дяволите-как да предположа и половината от нещата, които вече знам, че могат да се случат в нашата държавица #2gunfire  Информация никой не ти дава ......... в нашата епикриза пише сумати неща, които не са верни /но пък оправдават пътеки!/ или пък може и да са се случвали, но никой не те е информирал и просто си ги прочиташ впоследствие, нищо, че всеки ден си бил там, молил си се за няколко думи повече, надничайки в картона на детето си като престъпник........... просто не знам какво може да се направи...........

# 369
Майчета, позволете ми да споделя. Ние имахме отрицателно преживяване с живата ваксина- червените капки против полиомиелит, които вече излязоха от употреба след влизането на Бг в ЕС, въпреки че в ЕС не са се употребявали от преди повече от 10 г., но това е друга тема. И така, когато дадоха на дъщеря ми като малка от тези капки, тя вдигна температура, отпадна, повръщаше и започна да не се държи на краката си, не можех да проумея как това жизнено дете се свличаше и не можеше да прекрачи нито крачка. Много се изплаших, но Слава Богу, нещата се нормализираха. След това много четох по темата за и против ваксините, разбрах за много случаи на парализирани деца в Бг след поставяне на въпросната ваксина, изчетох много тези че не бива ваксините да се поставят поголовно, а индивидуално след тестване и т.н. Малкото ми дете не го заведох на реимунизация със същата ваксина, поех по-малкия риск, отколкото насила да поставят живата ваксина в устата му, след като така или иначе риск съществува. Сега вече се поставя инжекционно мъртва ваксина срещу същото заболяване, още се притеснявам и не зная как да постъпя, затова ще бъда благодарна ако споделите вшите наблюдения и как се приема от децата?

# 370
  • в матрицата
. Малкото ми дете не го заведох на реимунизация със същата ваксина, поех по-малкия риск, отколкото насила да поставят живата ваксина в устата му, след като така или иначе риск съществува. Сега вече се поставя инжекционно мъртва ваксина срещу същото заболяване, още се притеснявам и не зная как да постъпя, затова ще бъда благодарна ако споделите вшите наблюдения и как се приема от децата?
Всяко дете различно понася ваксните. Ти защо искаш да я слагаш?

# 371
Принципно не искам, но напоследък има отделни случай даващи индикации за нови случаи на заразени. Затове се питам да оставя ли нещата така или да поставим от новия вид т.е. мъртва ваксина против полио?

# 372
  • София, "Младост 3"
Майчета, позволете ми да споделя. Ние имахме отрицателно преживяване с живата ваксина- червените капки против полиомиелит, които вече излязоха от употреба след влизането на Бг в ЕС, въпреки че в ЕС не са се употребявали от преди повече от 10 г., но това е друга тема. И така, когато дадоха на дъщеря ми като малка от тези капки, тя вдигна температура, отпадна, повръщаше и започна да не се държи на краката си, не можех да проумея как това жизнено дете се свличаше и не можеше да прекрачи нито крачка. Много се изплаших, но Слава Богу, нещата се нормализираха. След това много четох по темата за и против ваксините, разбрах за много случаи на парализирани деца в Бг след поставяне на въпросната ваксина, изчетох много тези че не бива ваксините да се поставят поголовно, а индивидуално след тестване и т.н. Малкото ми дете не го заведох на реимунизация със същата ваксина, поех по-малкия риск, отколкото насила да поставят живата ваксина в устата му, след като така или иначе риск съществува. Сега вече се поставя инжекционно мъртва ваксина срещу същото заболяване, още се притеснявам и не зная как да постъпя, затова ще бъда благодарна ако споделите вшите наблюдения и как се приема от децата?
лично при моите две деца не е имало проблеми от умъртвените ваксини - никакви проблеми
решението ти е лично..тук ще се намерят вероятно и хора, чиито деца може би се предполага, че може да са получили проблемите си в следствие на умъртвени ваксини...
та затова ще е трудно да прецениш
аз себе си приех, че ще ваксинирам децата с най-доброто, но ще ги ваксинирам - ако Господ/съдбата или кармата ми, предвиждатг нещо да се случи с детето ми - то ще се случи с или без ваксината...но това бе мое лично решение..
всеки преценува сам за себе си
успех

# 373
  • в матрицата
Принципно не искам, но напоследък има отделни случай даващи индикации за нови случаи на заразени. Затове се питам да оставя ли нещата така или да поставим от новия вид т.е. мъртва ваксина против полио?
Най-лошото, е че вакснита също не предпазва, има доказани случаи, на преболедували и ваксинирани. Решението е твое  Peace

# 374
лично при моите две деца не е имало проблеми от умъртвените ваксини - никакви проблеми
решението ти е лично..тук ще се намерят вероятно и хора, чиито деца може би се предполага, че може да са получили проблемите си в следствие на умъртвени ваксини...
та затова ще е трудно да прецениш
аз себе си приех, че ще ваксинирам децата с най-доброто, но ще ги ваксинирам - ако Господ/съдбата или кармата ми, предвиждатг нещо да се случи с детето ми - то ще се случи с или без ваксината...но това бе мое лично решение..
всеки преценува сам за себе си
успех
[/quote]
Наистина има неща. които могат да ни се случат и нямат пряка връзка с нашите действия или решения, но по мое мнение поставянето на ваксини е чисто наше, надявам се усмислено решение и тук съдбата си я пишем ние, дали ще се случи сега или после нещо след ваксина, тази постъпка е само наша отговорност, кармата,съдбата или Господ ние ги насочваме с мислите действията и решенията си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт