За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 549
  • 677
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Чета,чета и се чудя-вече сме на 1 и 8 месеца .Били сме хепатит и пентаксима.След това си получихме епито като подарък и невролога ни написа амбулаторен лист в който пише че задържаме поставянето на ваксините.Следващата която следва да сложим  мисля е тримовакс или приорикс.Личната постоянно ме пита какво става кога ще се слагат ваксините ,а  аз все отлагам ..Юни бяхме при Литвиненко и той каза да слагаме всички ваксини както си следват,но аз изпитвам див ужас само като си помисля.От 7 месеца сме в ремисия -тъкмо сме по добре и двигателно ..Незнам какво да правя-ако ни бият ваксина и стане по зле-кой ще е виновен....Кои ваксини мога да сложа кои не ?Никой не те съветва..и си стоя така но докога...Да слагам или да не слагам..това е въпроса... newsm78

# 406
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, и аз да се включа. Малкия ми син получи епилепсия след втория Пентаксим и синдром на Уест след крайно "компетентната" намеса на "доктор" Христова от Токуда. Едва след това започнах да чета и ми се изправи косата от информацията за вредите от ваксините. Имам намерение най-скоро за обезпокоя джипито и да я уведомя за случая; както и да искам да уведоми РИОКОЗ. Да видим какво ще стане. Иначе слава богу, гърчовете ги овладяхме и вече пак се развиваме, но 6 месеца след връстниците му. След всичко което ни мина през главата, направо се чудя как в терапията във Варна имаха "смелостта" да напишат диагноза постваксинална енцефалопатия. Докато Христова от вратата каза, че това било абсолютно невъзможно, защото пентаксима бил направо съща манна небесна. И не спира да ме изумява, че всичките ми познати слушат с интерес какво им разказваме, но продължават да си ваксинират децата.

За съжаление, основен езотеричен закон гласи: За да стигнем до Познанието, трябва да минем през Страданието...

# 407
  • в матрицата
Чета,чета и се чудя-вече сме на 1 и 8 месеца .Били сме хепатит и пентаксима.След това си получихме епито като подарък и невролога ни написа амбулаторен лист в който пише че задържаме поставянето на ваксините.Следващата която следва да сложим  мисля е тримовакс или приорикс.Личната постоянно ме пита какво става кога ще се слагат ваксините ,а  аз все отлагам ..Юни бяхме при Литвиненко и той каза да слагаме всички ваксини както си следват,но аз изпитвам див ужас само като си помисля.От 7 месеца сме в ремисия -тъкмо сме по добре и двигателно ..Незнам какво да правя-ако ни бият ваксина и стане по зле-кой ще е виновен....Кои ваксини мога да сложа кои не ?Никой не те съветва..и си стоя така но докога...Да слагам или да не слагам..това е въпроса... newsm78
Аз не бих сложила и 1 ваксина, след като детето е имало проблем вече от ваксина. От какво се притесняваш, от болестите, за които има ваксини? Че кой ти е обещал, че ако сложиш вакснина, няма да се разболее детето от болеста, за която го ваксинираш?  Коя от болетите, за които има ваксини е неличима и то от официалната медецина? Няма такава... само страх насаждат в хората, за да печелят милиарди от отровите си....  Confused

# 408
  • Варна
Добре ,а какво се прави за да не се бие ваксина .Аз нямам документ доказващ  че имаме някакъв проблем вследствие ваксина.Достатъчно ли е да кажа че не желая детето ми да бъде ваксинирано?                                                           

# 409
  • София и там където не се пуши
Добре ,а какво се прави за да не се бие ваксина .Аз нямам документ доказващ  че имаме някакъв проблем вследствие ваксина.Достатъчно ли е да кажа че не желая детето ми да бъде ваксинирано?                                                           

Мен личната ми даде да се подпиша върху някаква книга, където му се нанасят ваксините от раждането му.

# 410

Да, това е напълно достатъчно. Не ти е нужен документ за нищо.
Единият вариант е да откажеш ваксините и да не подпишеш нищо - не си длъжна, защото по закон няма такава опция.
Втори вариант е да напишеш на лист, свободен текст, че не искаш да се поставят ваксини на детето ти, както и в картона му и да се подпишеш.
А трети вариант е да напишеш декларация, в която казваш, че си съгласна да се поставят ваксини на детето ти, само ако педиатърът лично гарантира и поема отговорност, че на детето няма да му се случи нищо и да го накараш да се подпише - със сигурност няма да го направи, а ако се осмели, просто го смени, не си е заслужил дипломата.

# 411
  • Варна
 Simple SmileБлагодаря

# 412
В следствие заявеното отказване от ваксините обаче ,държавата отнема на иначе и без това ужасно притиснатите финансово майки,/които междувпрочем са напуснали работата си , за да полагат грижи за децата си страдащи от някакво хронично заболяване,както направих и аз / полагащите им се двойни детски надбавки в размер на 70 лв. месечно , тъй като без бележка от личния лекар запоставените ваксини на детето няма да им се отпуснат такива......
Мога да Ви разказвам много за моя малък син ,който след поставената тройна ваксина ,която по план е на 13м. възраст ,но на нас ни я поставиха на 1.4м ,  просто се промени коренно.....и сега е един от многото нискофункциониращи аутисти в България.....но както се казва злото вече е сторено и няма смисъл да се обвинявам защо съм позволила да му я сложат.Проблема е ,че на 6г. също има ваксина/която незнам точно каква е / и със сигурност ще я откажа и няма да разреша да го имунизират !  НО питам аз , редно ли е държавата да ме лишава от тези 70 лв. месечно заради това мое решение , държавата която така или иначе не прави кой знае какво за деца като моето , така както е в другите страни от ЕС.....

# 413
НО питам аз , редно ли е държавата да ме лишава от тези 70 лв. месечно заради това мое решение , държавата която така или иначе не прави кой знае какво за деца като моето , така както е в другите страни от ЕС.....

Не, не е редно и го атакувахме в съда - още чакаме решението... Дори и да спечелим обаче, МС ще обжалват, не защото имат доводи да искат обвързване на надбавките с ваксините, а за да спечелят още няколко месеца, в които да обират безнаказано родителите с и без това мизерни доходи... Като че ли с това здравните грижи на родителите към децата ще се подобрят - лишаването от плодове, зеленчуци или здравословна храна, поради липса на финансови средства...

# 414
Здравейте! В темата пълно с родители на пострадали дечица от ваксините Cry наистина представа си нямах колко са пострадалите от тези отрови сърцето ми се къса като чета колко вреди са причинили и жалко, че късно съм се интересувала за проблема! Имаме сложени първите ваксини хепатит и пентаксим слава богу последствия поне за сега няма Rolling Eyes предстои Приорикс въпроса ми е как е по добре да постъпя да отлагам слагането под предтекс че е болен ( но докога?)или направо да подпиша тази декларация за отказ? Как стои въпроса за приемането в детски градини след като детето няма поставени задължителните ваксини да разбирам ли че няма да има право да посещава градина и ако е така какви са вратичките ?

# 415
lusia, ЛЛ на детето може да отлага ваксина до 6 месеца. После - само ако има заболяване - комисия.
На вас ви остават само две ваксини и е възможно да се договорите с ЛЛ да ги впише ако наистина се налага посещение на детско заведение. За момента според закона са задължителни за ясла, а за ДГ е според директора на заведението  newsm78

# 416
irchick благодаря за отговора
за момента педиатърка само ни похвърли, че на 13 месеца имаме ваксина ние не се явихме на датата и от тогава не е станало въпрос дали ще слагаме или не, а и аз си мълча  Rolling Eyes незнам дали е по добре така или директно да и дам декларацията за отказ  Thinking

# 417
...или директно да и дам декларацията за отказ  Thinking

Не й давай никаква декларация - законово нямаме право да отказваме ваксини... Ако тя ви потърси отново за тази ваксина, помолете я да ви я впише... Не виждам смисъл за 1-2 ваксини да си създавате допълнителни и ненужни главоболия... Ако ви откаже и държи да подписвате някакви декларации, то тогава е най-добре да се позовете на чл.87 и следващите няколко след него от Закона за здравето и да си поискате ПИСМЕНО информирано съгласие за въпросната имунизация, където да подпишете, че се отказвате от нея...

# 418
ИЛИ да отлагате като казвате, че детето е хремаво, имало Т, контакт с болен.... и месец юни да смените ЛЛ с такъв, който да не ви откаже вписване. Все пак само две ваксини са  Peace В новините говореха за някои области, че са отложени планови операции, детски консултации, женски консултации... и това (грипчето) може да е повод на първо време  newsm78

# 419
В новините говореха за някои области, че са отложени планови операции, детски консултации, женски консултации... и това (грипчето) може да е повод на първо време  newsm78

Ахам, абсолютно... Докато върлува туй нещо и подобните му, може това да ти бъде причина за отлагане...  Peace   Или пък разни болни роднини, дето са идвали при детето вчера, оня ден, утре...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт