Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

 • 174 721
 • 677
 •   1
Отговори
# 660
 • Мнения: 2 878
Здравейте!

В края на август синът ми навърши 6г. и още на другия ден джи пи то му се обади, че подлежи на задължителна имунизация с тетраксим.
Имам два въпроса.
Първият е свързан с това, че тази ваксина се явява втора реимунизация на направените имунизации на детето на 2м. и 2г. с пентаксим /по наш избор/. Бях чела още тогава, че и втората реимунизация трябва да е с пентаксим. Опитах да задам този въпрос на лекарката, но мисля че не разбра какво точно я питам и повтаряше, че става въпрос за тетраксим което няма нищо общо с това че сме слагали пентаксим. Притеснявам се, че ако ваксината не е същата като първите два пъти детето може да реагира зле. По принцип е правил много силни алергични реакции към антибиотици и като цяло има склонност към алергии, но има и нещо друго.
Много ме притеснява как би се отразила ваксината на туморното образувание на детето /рецидив на доброкачествен тумор/, с което живее повече от 2г. Никой не може да гарантира как точно ваксината ще повлияе или няма да повлияе на образуванието. Ако има майки минали през подобна ситуация моля да споделят какво са решили и ако са сложили ваксината имало ли е някакви нежелани реакции на детския организъм. Страхувам се да сложа тази ваксина. Имам ли право като майка на дете с много проблеми /тумора,проблемни големи три сливици, вроден дефект на митрална клапа, вродена ротация на бъбрек, сколиоза, леко изоставане в костната възраст на детето, необяснени хронични болки в глава и корем и спонтанни безпричинни повръщания от две години, повече от две годишна ежедневна кашлица, хиперактивен с дефицит на внимание и със съмнение за отклонения в аутистичния спектър/ да откажа ваксината по легален път и как става това без да се налага да моля лекарката да фалшифицира картона на детето.
В темата сте писали, че ако някой се опита да спре детето от градина или у-ще заради пропуснати ваксини се действа чрез прокуратура, но там нещата се случват мудно както всички знаем и това ще отнеме време от живота на детето, а е и допълнително трошене на нерви и пари с негарантиран краен резултат, затова моля майките които не са поставили ваксини на децата да споделят това официално тяхно решение ли е или някъде пише че ваксините са сложени, срещнали ли са трудности при посещение на детска градина и училище.
А що се отнася до ефекта от ваксините и резултатите от манту мога да споделя следното. В Пирогов бяхме 5 дни с дете болно от туберкулоза, което трябва да е било ваксинирано при раждането /поне тези ваксини ги правят в родилния дом преди майката да се освести и да може да заяви несъгласие, а и жената от ромски произход едва ли е чела в интернет за и против ползите от ваксините/. Вдигнах панаир тогава и въпреки че първите дни ме репликираха с това, че детето ми е било ваксинирано при раждането и няма да се разболее /то и другото така е ваксинирано, но се е разболяло/ все пак признаха, че могат да дадат гаранция не повече от 90% че няма да се разболеем. Месец по-късно му направиха манту, което не отчете болест, но и не отчете никакъв имунитет. Педиатърката беше правила манту няколко месеца след раждането, защото няма "пиленце" на рамото и тогава пак същото отчетоха. През февруари тази година отново му правиха манту и отново нямаше никаква реакция - нямал никакъв имунитет. Че тогава за какво ги слагаме тези ваксини като не гарантират на 100% и освен това не всички деца изграждат имунитет, а страничните явления дори и само 1% от ваксинираните деца да засягат за мен е много и не ме устройва, защото от опит знам, че този 1% винаги е изстрадан от някой и не е само на хартия. Затова много се притеснявам да го ваксинират сега когато имаме цял списък от диагнози.

# 661
 • Мнения: 495
Аз отказвам ваксини на моето дете.А при толкова много проблеми с твоето....щото някой казва.....после никой няма да поеме отговорност ,пък недай си Боже стане нещо на твоя гръб ще е .И на детето.

# 662
 • Мнения: 1 069
С толкова много проблеми съм сигурна, че ще минете при Комисията за отлагане на ваксините. Обърни се към невролог, той би трябвало да знае и да те упъти как и къде да стане това.
Бъдете здрави!

В кой град си?

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 15:23 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 663
 • Мнения: 2 878
Здравейте!

От Бургас сме. Вече говорих с нашата педиатърка че искам да отложа ваксината и нямах никакъв проблем от нейна страна. Изобщо не се е опитвала да ме разубеждава. Каза да приготвя копия на документите му и да взема от нея някакво направление. Каза, че се минава на комисия която заседава в първия ден от всеки месец. Междувременно прочетох почти цялата тема и разбрах, че ваксинирането се отлага за определен период от време и после пак отново трябва да се борим. Но разбрах също, че имам право при личната лекарка да отлагаме 6м., нали така. И сега малко ще забавя темпото. Ще изчакам поне още месец и тогава на комисия. Говорих със сестрата в градината. Тя толкова се беше ошашкала лятото когато му беше лошо от сърчицето и се оплакваше от главоболие постянно, че почти ме прегърна когато й казах, че ще откажа тази ваксина и когато мине комисията ще й представя документ. Представила съм й и последната епикриза с която разполагам и жената знае за всичките ни проблеми. Тя каза, че с нея нямам никакъв проблем само да нямаме проблем с училището догодина. Така че засега нещата при нас изглеждат спокойни. Още преди да зачета темата от 1-а страница бях сигурна че повече ваксини няма да му сложа, но сега се чувствам гадно от мисълта че вероятно ако не всички то повечето проблеми на детето вероятно са следствие от ваксините. Не мога да се отърся от мисълта, какъв щеше да е животът ни ако не бяхме слагали ваксини. Много ми е мъчно за всички дечица, за които майките са споделили в тази тема и за всички тези дечица за които не сме прочели, но също са пострадали по един или друг начин. И това ако е 1%. Пък как може изобщо някоя майка да твърди, че в името на общото благо е допустимо да има 1% пострадали деца. Лесно е на чужд гръб. Ако бяха нейните деца тогава стават 100% и вече няма допустимо зло. Жалко че има жени способни да гледат на чуждите деца като жертвени агнета които трябва да изиграят тази роля за да живеят нейните деца здрави и щастливи.
Тези комисии за отлагане на ваксините т.н. ТЕЛК ли са? Защото ако е така спукана ни е работата. В ТЕЛК - Бургас има една "невроложка" дето и човек не мога да я нарека, а лекар или невролог още по-малко. Дано да са друг тип и най-вече състав комисиите за освобождаване от ваксини.
А детската невроложка при която ходихме за хроничното главоболие не можах да я преценя като лекар. В момента в който ми каза, че ако искам да ми напише разчитане на направеното ЕЕГ трябва да й платя 10 лв. /бяхме с направление и то не покривало разчитането - глупости, нали и аз съм правила ЕЕГ и на мен не са ми искали и стотинка/, а после се оказа че става въпрос за три изречения, които беше написала и в разчитането на 19-годишното момиче преди нас /бяха си забравили документа на бюрото и го видях/ някак изгубих доверие, че се извършва качествен преглед. Всъщност ЕЕГ-то не даде отговор за причините за главоболие, само е написала че детето има хиперактивно поведение. Лекарката не предприе нищо освен ЕЕГ с което да открие причината за хроничното главоболие. Изписа за 10 дни едни хомеопатични дражета и ни прати да си ходим. Явно изобщо не я вълнуваше да довърши лечението до решаване на проблема, макар че хомеопатия за 10 дни е малко стронно да се води за лечение. По-скоро ни ги даде тези дражета за плацебо, ама детето си каза че не му помагат изобщо.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 06:44 от Рори72

# 664
 • Мнения: 2 878
Здравейте!

Изчетох цялата тема и искам да попитам какво стана с петицията от 2009г. До един момент се споменаваше че се подготвя такава, но после тази тема заглъхна.
Смятам, че всеки трябва да има право на свободен информиран избор. След всичко прочетено си мисля, че моето бебе изписано от родилния дом с отлични жизнени показатели към момента е 6г. прекрасно момченце с множество проблеми благодарение на отровите вкарани в организма му. Но не считам че за това е виновна педиатърката която го е ваксинирала. Тя просто си върши работата. А и тогава 2007г. по-скоро се дискутираше вредата от живите ваксини, а не от ваксините по принцип.
На една от страниците майка споделя за близначетата си родени здрави и заразени в майчин дом Бургас с полиомиелитна ваксина приложена на друго бебе. Познавам тази майка и е много близък на сърцето ми човек. В началото на 2006г. случаят беше широко изнесен в медиите - вестници и ТВ, а по-късно се оказа че го няма никъде в статистиките на МЗ и това никога не се е случило. Само няколко месеца по-късно в същата болница се случва същото с друго дете и понеже родителите тръгват на съдебна битка в съда се заявява че техният случай е единствен и е обявен за допустимото зло. Как може човешко същество да приема че дори и едно единствено здраво дете разболяно насила заради задължително поставяне на ваксина е допустимо зло.
На 1г. и 1м. и 14 дни /13 месеца и две седмици/ внезапно почина бебето на дъщерята на моя първа братовчедка. Бебето внезапно отказало да се храни и го завели в болницата. Приели са го, но не са позволили майката да остане с него и са й го върнали мъртво. Бебето е набор 2009г. и на 13-я месец трябва да е било ваксинирано. Не са казали на родителите причина за смъртта на бебето, но от всичко прочетено в темата ме гложди страшната мисъл, че и тази малка душичка е станала жертва на ваксините.
Сега като се замисля туморът на сина ми /първият - доброкачествен/ се появи на 1г. 2м. и 14 дни. Опитвам се да си спомня и не съм сигурна, но може и за неговия набор около годинката да е имало имунизация за нещо. Има ли къде да проверя за деца набор 2007г. какъв е имунизационния календар. Помня че след операцията трябваше да слагаме някаква ваксина, но впредвид извършената манипулация, вътреболничната инфекция с която се прибрахме от Пирогов и жестоката алергична реакция /продължила 7м./ от антибиотика с който я лекуваха педиатърката отложи ваксината с няколко месеца.
Реших. Няма да слагам повече ваксини, но ще се боря това да е легално. Струва ми се некоректно да карам някой лекар да фалшифицира документ и с това да рискува да отнесе глоба вместо мен или друго дисциплинарно наказание.
От друга страна не е добре за детето в здравния му картон да има неверни данни. Натъкнах се на документи с невярно съдържание издадени от Пирогов на негово име, така че не искам повече такива. Не се знае дали една такава невярна информация няма да подведе в някой медик в критичен за детето момент.
Ако все още има кампания на родителите да се промени законодателството и ваксинирането да бъде препоръчително, а не задължително искам да се включа. А ако през 2009г. е нямало резултат сега можем да опитаме пак - други са законотворците в парламента.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 06:30 от Рори72

# 665
 • Мнения: 109
Рори, след всичко прочетено не мога да не споделя с теб ТОВА

Аз страдам от едно друго направление на медицината - денталната!

Опитвам да събирам всичко на сайта в подписа ми.

# 666
 • Мнения: 4 938
Цитат
Тези комисии за отлагане на ваксините т.н. ТЕЛК ли са?
Различни комисии са! Успех!  Hug

# 667
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 119
Рори72 с училище няма проблем, то е задължително, само като сведение, нито гонят за нещо нито питат.

# 668
 • Мнения: 33
Moля ви, влезте в тези групи и споделете вашите истории. Докато не започнем открито да говорим за вредата и огромната опасност, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ! И още нещо, това че повечето деца не показват реакции от ваксини не значи че те ще бъдат здрави в бъдеще! Страшни болести се отключват и към 20тата година.

https://www.facebook.com/groups/616843458342203/?fref=ts


https://www.facebook.com/groups/161283897242551/?fref=ts

# 669
 • Мнения: 7
Рори, след всичко прочетено не мога да не споделя с теб ТОВА

Аз страдам от едно друго направление на медицината - денталната!

Опитвам да събирам всичко на сайта в подписа ми.

Аз също имам много материал за вредата от ваксините но е наАнглийски.По последни данни в Щатите има връзка м/у Аутизъм и МПР ваксината..И още много интересна информация.....

http://www.naturalnews.com/042293_vaccines_autism_medical_studies.html#
http://www.activistpost.com/2013/09/22-medical-studies-that-show-vaccines.html
http://vactruth.com/
http://www.thinktwice.com/

# 670
 • Мнения: 7
Рори, след всичко прочетено не мога да не споделя с теб ТОВА

Аз страдам от едно друго направление на медицината - денталната!

Опитвам да събирам всичко на сайта в подписа ми.

Аз също имам много материал за вредата от ваксините но е наАнглийски.По последни данни в Щатите има връзка м/у Аутизъм и МПР ваксината..И още много интересна информация.....

http://www.naturalnews.com/042293_vaccines_autism_medical_studies.html#
http://www.activistpost.com/2013/09/22-medical-studies-that-show-vaccines.html
http://vactruth.com/
http://www.thinktwice.com/

И още по последни данни:

http://www.activistpost.com/2013/10/the-costs-of-vaccine-damage-payout.html

# 671
 • Мнения: 37
Здравейте. Аз имам дъщеричка на 7 месеца.  До момента са й направени всички ваксини-2-те в родилното (БЦЖ и хепатитната ваксина), и 3-те приема на Пентаксим и Синфлорикс. На 5 месеца получи АБКМ. След като сменихме млякото с безлактозно, признаците на алергията-кръв в акото, обрива и т.н. изчезнаха. Преди 2 седмици поставихме последния малко закъснял прием на Синфлорикса и Пентаксима. Ровейки се в нета, по случайност открих, че деца с АБКМ не се имунизират и имунизирането им би могло да предизвика големи усложнения. Есетествено, обадих се на педиатърката и тя ми обясни, че нямало проблем, не било вярно това. Консултирах се с алерголог, който потвърди, че бебетата с АБКМ са освободени от ваксини за опеделен период от време и ме предупреди много да внимавам. А дали е съвпадение или не, но от 2 седмици малката е страшно раздразнителна. Пищи без причина, нощем се буди по 4-5 пъти, а преди това не се будеше. Не са зъби, сигурна съм. С мъжа ми говорихме и решихме да не правим повече ваксини на малката. Но въпроса ми е, как стоят нещата с децките градини на този етап.
Благодаря и хубав ден !

# 672
 • Мнения: 1 069
В детските градини искат бележка за поставени ваксини. И да минете комисия за отлагане на ваксините ще е за не повече от 2 години, най-много да ви дадат една.
Друг вариант е личният лекар да вписва в картона, че ваксината е поставена, ама рядко правят това. Като чета за вашата как те е излъгала да поставите ваксината, едва ли ще направи това.

Варианта ти е да не посещава детето детска градина, а направо на предучилищна, тя е задължителна и тук държавата се е прецакала.

# 673
 • София
 • Мнения: 2 080
А и като гледам, вие сте били всички ваксини без МРП. За другите могат и да си затворят очите, че са отложени, но без тази няма да ви приемат.

# 674
 • Мнения: 623
krissu, аз доста често вече почвам да се повтарям, но и на теб ще пиша. Детето ми разви АД в следствие на ваксините и съм 100% сигурна, че е от тях, защото след всяка ваксина състоянието му ставаше все по-зле и по-зле, докато накрая се усетих (беше на 1 г. и 2 м.) и тотално забраних да му слагат ваксини. Поскарахме се със сестрата 3-4 пъти, но показах, че съм безкомпромисна в решението си.
На градина го взеха, но след лек театър от моя страна, но честно да си призная по-скоро им трябваха бройки в градината, тъй като умишлено го записах в краен квартал на града ни където знаех, че се борят за всяко записано дете. Приеха го и дори картона му не гледаха.
Не желая да му се вписват фалшиви имунизации в картона. Просто това е мое решение, а и всички мои познати знаят категоричното ми решение, не върви да се противопоставям на принципите си.
Така че решение винаги има. Още е много малко детето ти, т.е. не го мисли сега, след 2 г. може и да отпаднат задължителните ваксини, нищо не се знае! А и от здравето по-важно няма!

Общи условия

Активация на акаунт