За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

• 188 180
  • 677
  •   1
Отговори
# 300
  • София и там където не се пуши
Sedada имало някаква инструкция.  newsm78 . На моето май не му бяха сложили никакви ваксини, май при изписването.

Дано детенцето ти се оправи бързо.

# 301
Седада,
С теб си писахме и на лични.Все пак явно си била решила да сложат ваксините на детето ти.
Дано детенцето ти се оправи  bouquet

# 302
Здравейте,мами!!!За пръв път влизам в тази тема,но и аз като много други майки имам колебания относно ваксините.Моето дете е с хидроцефалия и досега не са му поставяни ваксини освен тези при раждането.В момента съм изравена пред дилемата да започнем ли с поставянето на виксини или не.Вече измина година и половина от операцията,която Слава Богу беше успешна и лекарите казват че можем да пристъпим към поставянето на ваксини,но мен честно казано ме е страх.Нашата педиатърка също се страхува.Казва, че няма да има проблеми да се постави хепатитната ваксина ,но от ДТК ,полиомиелид се страхува.Дори да поставим Пентаксима пак крие рискове и то не малки.Мами, дайте съвет какво да правя или поне ме насочете към лекар,който е компетентен.Благодаря Hug

# 303
  • ул. "Мечтание"
Щом и педиатърката има опасения и не е сигурна, че трябва да се слагат, не бих го мислила повече и бих ги прескочила.

# 304
alexini , както и Нощни очи е писала, щом и педиатърката подкрепя да не се слагат ваксини, значи при вас е по-разумно да избягвате тази манипулация.
Ако имаш каквито и да е съмнения, можеш да зададеш конкретни въпроси в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488750.615;topicseen

Повечето от пишещите там са против ваксините, но поне ще те информират за възможни странични реакции от която и да е ваксина. Пак ще си остане твое решението какво да правиш, но поне ще разполагаш с повече информация.

# 305

Без ваксини по-добре. Особено мине ли 1 год детето коклюша не се поставя.

# 306
  • варна
 Алексини, и ние сме в същото положение. Сега ни разрешават да слагаме ваксини защото е минало вече година и половина от поставяне на клапата, но мен ме е страх.
  Личната също искаше да слага хепатитната като начало.
 Неврологът не беше сигурен кои да сложим и кои не, взе да се чуди какво да напише и накрая не знам дали нарочно, не ми даде никаква бележка от прегледа.
 Пък и новото изискване за бележка за получаване на детски, съвсем ме притесни. Аз вземам двойни детски за детето, понеже е с Телк, и парите отиват за рехабилитации. Остава сега да ги спрат.
 Дори да идем на комисия за освобождаване, предполагам че няма да ни освободят ,щом всички лекари казват да ги слагаме. Единствено от коклюш по закон сме освободени заради диагнозата ДЦП.
 Ето наредбата от 2005г, сега има изменения само за вида на ваксините Пентаксим.
http://www.pramed.com/drugi/naredba_15.doc

# 307
  • ул. "Мечтание"
Пък и новото изискване за бележка за получаване на детски, съвсем ме притесни. Аз вземам двойни детски за детето, понеже е с Телк, и парите отиват за рехабилитации. Остава сега да ги спрат.

Малко отклонение от темата, но ако бъдете освободени от ваксини ще важи ли при вас тая нова тъпотия?  newsm78

# 308
Да ви кажа като се отиде на комисия, доколкото знам освобождават, кой ще си сложи главата в торбата, ако стане нещо от ваксината.

# 309
  • варна
 Не винаги освобождават, аз съм решила да ида и ще разбера скоро.
 Ако се влоши детето само родителя ще си сложи главата в торбата, лекарите отговорност няма да носят, защото си е задължително ваксинирането.
 Пък ако получим документ за освобождаване, сигурно ще  ни дават детските.

# 310
Мами,благодаря ви сърдечно за съветите.ОРХИД, ние също сме с ТЕЛК/въпреки че ни изтече и още нямаме писмо за ново явяване/,но би трябвало да има някакъв изход и някакво решение относно детските.Аз си мисля ,че след като детето е с Телк значи има проблем и има причина да няма ваксини,но може би комисиите няма да са на моето мнение. ooooh!Охххххххххх много съм объркана ще видим какво ще се случи.Късмет на всички Hug

# 311
Искам само да поясня, че не "съм решила да сложа ваксините".

Просто не ми беше дадена възможност да решавам.

Още от носилката навън в коридора след раждането започнах да говоря на детската лекарка, че искам да "отложа" ваксините. Тя ме накара да подпиша, че давам съгласие да правят каквото искат с детето, за да можела да го сложи в кувьоз; и каза, че за ваксините ще говорим, когато му дойде времето. През следващите дни нямаше детска лекарка, на която да не бях казала, че не искам сега да се поставят ваксини на детето; всички го възприемаха направо като лична обида. Накрая цитирам точно думите на главната лекарка:"Ние знаем, че вие не искате да й слагаме ваксини, но все пак ние ще си й сложим ваксините."

Детето ми през цялото време в родилното пребиваваше в интензивното отделение в б-цата, три дена в кувьоз;дните, в които беше там, го виждах за броени минути на ден, гонеха ме дори ако исках да постоя просто малко при него; то беше само при тях, как да им попреча да правят каквото си искат с него?

На изписването получих епикриза, на която пишеше, че ваксините са му поставени.
Имах намерение преди раждането да отида при нотариус, да подпиша нотариално заверена декларация, че искам да отложа ваксините в родилния дом, но раждането ме изненада, дойде доста по-рано.
Но представям си какво щеше да е отношението, ако им бях дала и такава декларация...!

Действието се развива във Втора градска б-ца, София.
Мислим си, че имаме свобода, но се оказва иначе.
Наредбата за детските от първи април?

# 312
  • варна
 Големи изнудвачи са се оказали. Всъщнос за слагане в кувьоз не им е нужно разрешение, защото това е животоспасяващо.
 Ама ваксините са задължителни и хич не им пука да ги сложат. Просто няма какво да им направиш, те си вършат работата по закон. Confused
 Дано с бебето ти всичко да се оправи Hug
 Утре ще потърся наредбата

# 313
Цитат
Детето ми през цялото време в родилното пребиваваше в интензивното отделение в б-цата, три дена в кувьоз;дните, в които беше там, го виждах за броени минути на ден, гонеха ме дори ако исках да постоя просто малко при него; то беше само при тях, как да им попреча да правят каквото си искат с него
?

Седада,
Този страх и неоснован респект кьм белите престилки е единственото им орьжие.
Не искам да прозвуча грубо или назидателно,но ако някой се осмели да ми каже подобно нещо,че детето ми ще бьде ваксинирано вьпреки желанието ми...не знам какво мога да бьда способен да извьрша.
Да ваксинират рано родено дете,което е в интензивно е престьпление.ПРЕСТЬПЛЕНИЕ.
Отстоявай правата си като родител и не позволявай повече да се разпореждат с живота на детето ти за в бьдеще. Peace

# 314
Крис, не е точно страх... Документът, за който говори Седада, се подписва, за да поставят детето в кувьоз. Там не става дума за ваксини. В България кувьозите са в отделно отделение, децата не са с майките и достъпът е силно ограничен. Вратите се заключват. И да вдигаш скандали, няма да постичнеш нищо точно по този въпрос.
На мен ми се случи почти същото нещо. Само дето никой не ми е казал, че ще му сложат ваксини, въпреки нежеланието ми. Размотаваха ме няколко дни -сега я нямало педиатърката, после не знам какво си и накрая след 100 разговора, се оказа че вече са го ваксинирали с хепатитната ваксина. Гледах епикризата после, точно след въпросната ваксина детето получи много силна жълтеница, която продължи 3 месеца. Ама ако им кажеш, че е от ваксинта, не се признава, защото това си е "физиологична жълтеница", а недоносените я карат по-тежко. Sick И да ги пребия, ваксината е вече сложена...

Общи условия

Активация на акаунт