АГ клиника "ЕВА"-Сливен-изкажете мнения !

• 150 426
  • 528
  •   1
Отговори
# 435
Съжалявам за всичко, което сте преживели, момичета.
И няма да спра да повтарям - в Сливен се ражда в окръжна болница, където има добри специалисти и апаратура. Всичко друго е незаслужен риск. Добре, че има майки, които имат късмет с безпроблемно раждане и здрави бебета, въпреки мястото, където раждат.

Единствения от окръжна, който не бих препоръчала е д-р Бозуков.
Прекарах доста време в окръжна и с изключение на някои дребни неща и отделни индивиди (визирам сестрите), всичко е на ниво - хигиена, отношение и най-вече компетентност.
Аз също минах през дилемите дали да раждам в Ева, Хаджи Димитър или окръжна. Добре, че наш близък семеен приятел лекар ме отрезви доста бързо.

Скоро моя приятелка ражда за втори път там и каза, че за последните две години нещата още много са мръднали в положителна посока и е била очарована от грижите, отношението и хигиената в болницата.

# 436
Дилемата при мен беше Окръжна-Хаджи Димитър.Избрах втората,защото моя приятелка работи там(в екип с доктора,при който ходя)Много е важно да имаш познат(за нещастие в България такава ни е уредията)

# 437
Пожелавам ти прекрасно и безпроблемно раждане! И най-важното - здраво бебче  Hug Hug Hug

# 438
Благодаря ти Hug
Пожелавам на всички пеживели тежкки раждания да успеят да се преборят с лошите спомени и да продължат напред!Само една жена има сила за това!
А на пишмян докторите им се пише някъде!Бог да ги съди,сигурна съм някой ден ще им се върне тъпкано!

# 439
Мила Алекса с ужас прочетох разказа ти...не мога да повярвам че тая дупка продължава да се процедира по един и същ начин. Това място не само че трябва да бъде затворено, а всички "лекари" които работят там трябва да бъдат лишени от права завинаги. Всеки неосъществен лекар са го взели на работа там. Ако те или някои от акушерките там, или другия обкръжаващ персонал знае какво прави бих се прекръстила. Толкова мога да говоря за тая болница "Ева" че мястото няма да ми стигне. След месец ще стане година откакто моя живот свърши точно там. Вече почти година търся спасение и сламка за която да се хвана за да продължа да вярвам и да продължа да живея. Всеки ден гледам дечицата и се питам как щеше да изглежда моето момиченце сега, как щяхме другия месец да духаме първата свещичка, но големия "специалист" д-р Здравко Пенков ме лиши от всичко това, лиши ме да чуя думичката "мамо", лиши ме от смисъла на живота ми. А на всичко отгоре за малко и аз да съм на оня свят, защото специалиста бързаше да отиде на почивка.
Момичета, мили бъдещи майки никога няма на 100 % сигурност, но от вече личен опит държавната болница си е болница, всяка една частна клиника си е една "пералня за пари". 

# 440
Написах тази история, защото се надявам да бъде прочетена от бъдещите майки и да се замислят дали изобщо да раждат там.Надявам се да бъде прочетена и от някой, който може да вземе мерки и най-сетне да бъде затворена, защото персонала освен, че е некомпетентен е и нагъл и груб.Да не говорим как дойдоха и ми оставиха детето за първи път без да ми обяснят нищо, без да питат имам ли мляко и дали се храни и със засъхналото ако на памперса.Просто сега не искам да си спомням и да се връщам пак там, че побеснявам.
А на теб Joli ти се възхищавам, че си преживяла този ужас.Но въпреки това трябва да вървиш напред.Да мъката е голяма и теб винаги ще те боли, но не трябва да се отказваш от възможността да имаш друго дете, само това ще ти помогне да го превъзмогнеш.Успех ти желая!

# 441
Това което си изживяла alexa25 e ужасно. Явно съм имала късмет. А може би отношението към мен е било по- добро, защото имам позната, която работи там. Може би и защото ми е била първа бременност и не съм знаела какво да очаквам и какво да изисквам.

# 442
То и на мен ми беше първа, а може и последна да си остане!Ако не беше първа щях да знам какво се прави и нямаше да си мълча,но аз просто си нямах представа какво ме очаква и бях ужасена от отношението на "специалистите" там.

# 443
  • София / Сливен
alexa25 мила съжалявам  за болките, който си преживяла но и при мен и двата пъти беше почти така. В Окръжна разжах преди 12г. цяла нощ се мъчих бяха ми изтекли водите предварително д-р Гугова ме изражда имах три шева шиха ме без никаква упойка просто беше кошмар никой нищо не ми каза как се кърми как да хвана бебето не зная как е  сега какво се е порменило от тогава. Втория път раждах в Ева с 8см. разкритие и в двете болници процедираха по един и същ начин напъваш в пердродилна зала докато не започнат да виждат главата и отиваш сама в родилната зала на масата. Другите майчета да разкажат как е минало при тях но и аз доста се измъчих със второто стана за 2ч защото доктора ми даде хапче чувам портиворечиви мнения относно хапчето но съм доволна че не бе система.

# 444
Az se doverih na dr Penkov i Margoto ne samo 4e sam dovolna no sam o4arovana ot tqh neveroqten ekip blagodarq im za grijite koito polojiha za men i sinat mi Aleksandar

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 12:21 от alisiq831

# 445
Аз само бих казала,че за всеки специалист може да се каже и хубаво и лошо.Аз също съм при Пенков, доволна съм от отношението на него и целия персонал там.

# 446
Знаете ли дали в б-ца "Ева" правят кръвен тест на новородените за най- разпространените генетични болести /18 или 30 болести/? До колкото разбрах е задължителен  newsm78

# 447
  • Burgas
Когато аз раждах там преди 2-години никакви тестове не направиха на детето , а аз се интересувах питах -понеже бременноста ми не беше лека, исках но ми казаха детето е добре не се притеснявай! Но може би зависи и от лекаря !

# 448
Е, то така само като го видят и преценят има ли нужда, няма ли? Тъпо.

# 449
Не исках да се включвам с коментари по тази тема, защото се опитвам да забравя за тази проклета болница и това което ми причиниха там, но не мога само да чета и да стоя безучастна. Как си представяте в тази измислена болница да правят такива генетични изследвания, при положение че те там нямат една свястна лаборатория. Факт че след като по спешност ми взеха микробиология се наложи мъжът ми да я носи в лабораторията в окръжната болница и отново сам да вземе резултатите. А нали уж те имаха лаборатория? Генетични изследвания се правят само в няколко болници в страната, което означава че болница Ева трябва да се ангажира да изпраща кръвните проби и после да издирва и вас за да ви съобщи резултатите. Те една микробиология на 1 кг разстояние не можаха да занесат, а какво остава да се ангажира с това.
Мога много да коментирам по темата болница Ева и специално доктор Пенков, но просто няма да ми стигне  времето и мястото да пиша. Само ще кажа че между отношение и професионални умения има голяма разлика. Ако това което се беше случило с детето ми беше Божа работа щях да си мълча, но това беше сериозен пропуск от негова страна. Аз изтеглих късата клечка и никой не знае дали пак няма да се случи на някой. Факт е че сега отново чакам дете, но заради всичко това няма ден в който да не живея в страх, няма вечер в която да не сънувам кошмари и да не мога да се зарадвам на това което ми предстои. Надявам се доктора да е осъзнал че освен да се работи тряба и да се чете и да се информира и да няма повече почернени майки като мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт