АГ клиника "ЕВА"-Сливен-изкажете мнения !

• 150 406
  • 528
  •   1
Отговори
# 450
joli24  Hug Hug Hug
Толкова пропуски е имало и по време на моята бременност, че сега съм толкова притеснена. Дано всичко се окаже само едно голямо притеснение  Sad Praynig

# 451
Толкова пропуски е имало и по време на моята бременност, че сега съм толкова притеснена. Дано всичко се окаже само едно голямо притеснение  Sad Praynig

Какво имаш предвид? Ако ти се говори и не ти се пише тук може да ми пишеш на лични. Надявам се не е нещо сериозно  Hug

# 452
Здравейте,

Бихме желали да Ви поканим утре - сряда - 19/12/2012 на лекция на Училище за бъдещи и настоящи родители "Биберон". Темата на лекцията ще бъде:

„Кърменето - сила за живот, първи стъпки, съвети и решения. Подготовка на гърдите.”

Начален час: 11:00
Място: сградата на Община Сливен, зала "Май"
Вход: БЕЗПЛАТЕН

Заповядайте  Hug

# 453
Честит 8-ми март Дами  bouquet Имам един въпрос,надявам се някоя от вас да е запозната и да ми кажа.Искам да знам дали има Неонатология в б-ца Ева-гр.Сливен и на какво ниво е тази болница към момента.Ще бъда благодарна,ако някой ми отговори Wink

# 454
Бебетата от Ева, които имат нужда от някакъв вид терапия се транспортират в неонатологията в окръжна. Което не винаги се прави достатъчно бързо...
за пореден път ще кажа, че аз никога не бих раждала там.

# 455
Въпреки,че ще си сипя сол в раната и аз съм длъжна да споделя моята история за да могат все повече жени да направят правилния избор къде да родят децата си.Не искам тези,на които им предстои раждане да се плашат,ще напиша всичко това с цел да бъдете добре информирани и да прецените дали си заслужава да се излага на риск животът на децата ви.
Проследяващият бременността ми гинеколог беше Здравко Пенков.Наистина с Маргото винаги бяха много внимателни и доста ме успокоиха тъй като бях много наплашена заради голямата миома,която имах.Чувствах се много сигурна и спокойна докато в 33 седмица една сутрин докато спях  не ми изтекоха водите.Започнах да звъня на Здравко Пенков,но не ми отговори...бях отчаяна и безкрайно изплашена.Извикахме линейка(тогава живеех в Гавраилово и така се случи,че нямахме точно в оная сутрин кола на разположение),през това време звъннах на Марго и тя вдигна и каза да ходя в Стара Загора,но вече линейката дойде и заминахме за спешното в Сливен.Успях да задържа детето 3 дни преди да се роди тъй като в Окръжна болница казаха,че все още има достатъчно околоплодни води и не се налага спешно изваждане на детето.Веднага започнаха куп изследвания и заключението беше,че водите са ми изтекли заради инфекция.В края на третия ден се роди детето.Не изплака докато не го реанимираха,интубираха го.След няколко дни изолираха бактерия Escherichia coli.Едва тогава разбрах от лекарите,че точно с тази цел за да се избегне преждевременно раждане в 6-7 месец от бременността се прави микробиология,която на мен не ми беше направена по незнайни за мен причини.Слава на Бог и на неонатолозите в Окръжна болница детето оживя,но това преждевременно раждане му причини мозъчен кръвоизлив(двустранно) и недостиг на кислород в следствие на което сега е с ДЦП.Смея да кажа,че Бог се смили над детето ни и над нас защото е с лека форма на ДЦП и интелектуално се развива добре и има надежда да проходи.Но искам да питам кой дава правото на Здравко Пенков да се мисли за Бог и да решава за нашите деца като не прави необходимите изследвания?И докога такива като него ще останат без потърсена отговорност от държавата ни?Излезе една статистика,че всяко десето бебе  се ражда недоносено.Моето дете може да е част от една статистика,но за нас е голяма мъка да виждаме как иска да отиде при другите деца,но НЕ МОЖЕ и не знаем кога ще може.Знам,че можеше да бъде много по-лошо положението,не знам как щях да го преживея ако бях на мястото на joli или как щях да живея ако беше с много по-тежки увреждания,но това не ми дава утеха защото знам,че можеше да бъде и много по-добре,но някой друг реши така за нашето дете.И така попаднахме в другата машина за пари - невролози и рехабилитатори,но това е друга тема.
Вярно е,че децата с проблеми родени в Ева се транспортират до Окръжна болница,но с голямо закъснение.Как смеят да израждат жени след като нямат условия за лечение на бебета с проблеми?О,забравих,че са част от статистиката...т.е. е нормално.

# 456
и да добавя,че когато отидох за някакъв документ при Пенков и казах какво е причинило преждевременното раждане,реакцията беше:"Те в Окръжна болница само това знаят."Как може в Окръжна болница да се съмняват в Бога Пенков?...Затова сега вместо да се радваме на две щъпукащи крачета,ние още се носим на ръце( незнайно докога),защото то милото не може нищо да направи с тези спастични мускули...

# 457
marrina-ina много съжалявам за това което сте преживели и вие. Дълго време си забранявах като видя нова публикация в тази тема да отварям и да чета, но не се сдържах. Четях и спомените отново изплуваха със същата болка. Същата причина за моето страдание...една пропусната микробиология. Сега едно малко човече се опитва да запълни празнотата в сърцето ми, но всеки път като го погледна и си мисля колко щастлива щях да бъда ако и неговата сестричка беше при нас. Но същия този човек който е виновен за вашето страдание ми отне тази възможност. Дано всичко това има край и тази проклета "болница" да бъде затворена, за да няма повече нещастни семейства....Дано и много от бъдещите майки се замислят поне малко върху това на кого поверяват живота на детето си, а и своя собствен.

# 458
joli, честитито миличка! Толкова много се зарадвах като видях, че си писала и че си имате бебче  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бъдете много здрави, щастливи и усмихнати!
За съжаление болката от загубата и празнотата ще оставят завинаги отпечатък в живота ви  Sad
Само вие си знаете какво ви е...
Но вече имате едно слънчице, което ще е целият ви свят и ще ви направи безкрайно щастливи!

Маринка  Hug Hug Hug

Често ми се случва да споря с различни хора защо в Сливен частните болници не са по-добри за раждане... за съжаление хората сме така устроени, че трябва да се опарим лично, за да се убедим в истиността на едно твърдение. Искрено се надявам все по-малко такива случаи.

# 459
Joli прекрасна новина!Преживели сте нещо ужасно,но сега си имате едно мъничко същество,което да осмисля живота ви.Честито и бъдете здрави  Hug
За съжаление ние нямаме нормално функционираща държава и няма кой да потърси отговорност за престъпните действия на Здравко Пенков защото както става ясно това му е практика да не прави необходимите изследвания.Иначе са дали пари за да направят статистика,че всяко 10-то бебе се ражда недоносено и че разходите му за лечение в неонатология за един ден варират от порядъка на 3000-4000лв,но само до тук.Явно нямат интерес да се вземат мерки.

# 460
zdraveite na vsi4ki iskam da popitam za az jiveq vav 4ernomorec no rodum sam ot sliven i dali poprincip e vazmojno da mi se sledi bremennosta tuk vav burgas a da rodq vav sliven vav evata poneje sam 4uvala 4e tuk vav 4ernomorec nqkoi maiki taka sa pravili.

# 461
По принцип е възможно, но аз първо бих прочела темата....

# 462
Искам да изкажа хиляди благодарности на Д-р Пенков и очерователната Маргарита Узунова!Невероятни специалисти!Обслужването в болницата е на изключително високо ниво.Горещо препоръчвам Доктор Пенков на всички бъдещи майки !

# 463
Точно тези "невероятни специалисти" осакатиха детето ми и вместо сега да играе с другите деца,правим по 3 часа всеки ден рехабилитация за да може да проходи един ден.И за какво обслужване говорим когато при възникнал проблем бебетата се прехвърлят в окръжна болница...то при безпроблемна бременност и раждане всеки може да е "невероятен специалист"...дори и аз

# 464
Не се ли усещате вече колко сте смешни с всеки нов потребител, регистриран само да каже колко "невероятни" са тези специалисти, осакатили не едно дете, както стана ясно от десетките истории в темата?!?....

Общи условия

Активация на акаунт