Нова тема:))Чешки мамчета и дреборанчета-5

• 34 027
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,

Доре, и аз стискам ви палци бързо да оздравявате. На мен много страшно ми звучи салмонела   #Crazy и дано да е някое стомашно-чревно вирусче. Пиете ли антибиотик?

Ели, това за паспортите не го бях видяла и мерси, че си пуснала линка. За бебка ще вадим чешки паспорт, защото таткото е чех. Така, че тази новина временно не ме засяга, но ще дойде време аз самата да си вадя паспорт. След две години току виж нещата са се променили.
Ели, вий на Емката нали български паспорт не сте вадили? Ти ми беше споменала, ама аз като не помня  Crazy

Иначе мойте първи дни вкъщи не са много приятни, защото аз се изринах на корема и гърдите. Всичко почна с един обрив по корема още в средата на миналата седмица, но аз реших, че е от крема против стрии, защото три дена преди това го бях сменила с нов. Веднага го спях, но обрива не спря и почна да се катери нагоре по гърдите и деколтето. Събота вечер и вчера беше най-гадно и едвам си намирах място от сърбеж. Днеска веднага отърчах при доктора, но той само потвърди това, което бях намерила в интернет - "Уртикария на бременността – медицинското наименование e родилна уртикария на бременността (PUP),  характеризира се със сърбящи пъпки или обриви, които се появяват обикновено в третия триместър на бременността. Тези обриви могат да бъдат слабо или силно сърбящи, но обикновено изчезват след раждането. Те не вредят нито на майката, нито на бебето, но са много дразнещи." Предписа ми антихистаминови таблетки за облекчаване на сърбежа. Все още се чудя дали да ги пия Thinking , защото това лекарство не лекува, само намалява сърбежа. Обнадеждаващото е, че сърбежа поутихнаха.   Утре сутринта ще видя какво е положението и тогава ще взема окончателно решение.

Поздрави на всички,
Ирка

# 121
Леллелее Доре
посред зима салмонела  ooooh! ужас, това е голям отврат, имах една позната със салмонела, да си издраифаш червата както се казва - нищо не е, направо ужас, дано при малките не е много тежко, и главно да оздравяват бързо.
Вчера гледах в една аптека че и БЕБА имат мляко и против дрисък и против запек друго, май се информирай във вашата аптека, няма начин да няма нещо...
Докладвай как са?

Руме
а продължавам да си твърдя че Смектата си е чиста глина, тя поема само водата от червата, но не лекува, винаги с други лек. се лекува, или се сменя хранителния режим, Ентерола има благоприятни бактерии, но с него ти трябват няколко дни за да има резултат, а Смектата действа веднага, поради описаните й качества.

Иринке
това пък от къде го намери - уртикария  Crazy Mr. Green лелееее не ти завиждам, още месец ако те тормози  ooooh!
Иначе Емата няма бг паспорт, а и нямам намерение да й вадя, като порасне да си вади какъв иска, на мен не ми се занимава с толкова паспорти... само да ги мисля, кой кога свършва, кой съм взела, кой не  Crazy ааа... мерси  Mr. Green

Днес слънце е изгряло -  не е за вярване  Sunglasses
Хайде до скоро
Ели

# 122
  • Чехия
Zdraveite mai4eta i de4iza,vizdam 4e imame novo popalnenie-aide da ni e zivo i zdravo i da nosi radost na mama i tati.Dore,naistina sazaljvam za bonbon4etata,znam kakvo e da e bolno deteto ti-na men mi se iska krestj i da vikam no njma na4in trjbva da se voiuva s tezi nesta.Vsi4ko ste mine i se zabravj.Milen4e sazaljvam za izmamata ,vie tragnahte a nie posle se varnahme i Vlado gi pomoli da ni gi podpishe konsula ako moze vadnaga i toi vze 4e go napravi  #Crazy-tragnahme ot Praga v 12 4asa,gledah da vi vidj njkade pokrai posolstvoto no ne vi vidjh.Abe gluposti kakvo da se jadosvsh glupazi .Ina4e da vi kaza 4e ve4e pieme s Raja sok4eta napuk na vsi4ki doktori.Tj gorkata nemozese da hodi po goljma nuzda i se ma4eshe mili4koto-boleshe me kato e gledam i vzeh 4e zapo4nah s sok4eta.Sega vsi4ko e kakto trjbva a nashata doktorka ne znae,no ne mi puka vaznoto e 4e bebka e dobre.Aide 4ao ot men i da nazunkate bebozite i de4izata

# 123
Здравейте.За сега сме малко по добре.Мими по4ти няма растройство и никаква температура.Пипи има все още разтройство но температурата е овладяна.Сега остава само да из4истиме стомах4етата от тази гадна бактерия #2gunfireкоето сигурно ще трае около месец.Те ина4е добре се справят,играят си,весели са само кадето сме на гърнето през 10 мин.Но и това отминава.Надявам се да не се върне.Лек ден на вси4ки Hug

# 124
Zdraveite momicheta,
blagodarja vi za pojelanijata, mnogo ste mili!
nie malko po malko zapo4vame da svikvame s novija chovek v semeistvoto-miloto ve4er takiva koliki ima, 4e ne moje da zaspi po 3-4 chasa, taka bezute6no plache, davam mu kapki i chai,no.... i to vse zapo4vat kum 22-23h.
 kato kapak ni tekat edni sekreti ot nosa-stra6na rabota-pedito preporu4a kapki(Nasivin), no kato gledam efekta e vremenen, osobeno no6tno vreme kak di6a milija-napravo mi e jal. a chak drugata sedmica sme na pregled-dano da ima podobrenie do togava, 4e kato se razrovih malko iz net-a....... baja se stresnah ot tova, koeto pro4etoh. vse pak sme samo na njama i tri sedmici!!!
pozdravi na vsi4ki i vsi4kite municheta da ozdravjavat pop-burzo!!!

# 125
Здравейте и от мен,

ние също бяхме малко болни, но сега сме добре. Изглежда тук докторите не дават бележки за детските градини 4е детето е здраво и може да посещава градината.
Милен4е@ - много е гадно това с коликите - Дими беше по същия начин и то в същте часове на ноща - тя не можеше да заспи от болки до 1 през ноща и нищо не помагаше. Накрая заспиваше от изтощение по корем на гърдите ми, но пак скимтеше на сън. И така до 3-я месец. Дано при вас минат по-бързо Praynig
Знаете ли случайно дали тук в детските градини искат да носим подаръци за децата за Коледа, както в БГ искат???? И какви са обичаите тук?
Поздрави на мамите и бързо оздравяване на малките  baby_neutral

# 126
Здравейте мамчета, аз искам малко помощ от вас!
Попаднах на една страница с интересни за мен неща, но мисля, че е на чешки, а аз нищо не разбирам от този език, та ако някоя мама иска и има възможност би ли ми го превела

Ето това ме интересува:
"Enroulez la ficelle autour du ballon. Enduisez de colle jusqu'à ce que la ficelle apparaisse plus foncée
Crevez le ballon après séchage, vaporisez un spray or ou argent de votre choix"

а това е сайта http://www.creaclic.ch/fichesnoel/FCnoelbouleficelle.php

Сори за спама

# 127
сайта е швейцарски, а се пише на френски  Mr. Green
нищо не разбирам - сори  Wink

# 128
 Embarassed Embarassed  Embarassed
Благодаря все пак

# 129
Здравейте,

При мен няма нищо интересно. Стоя си вкъщи и от два дена не съм си показала носа навън. Обрива почти се скри, но сега пък ме боли гърло и имам хрема. Чудя се дали не настинах онзи ден като ходих на лекар, а може и да съм лепнала и някое вирусче, защото имаше и подсмърчащи в чакалнята. newsm78

Вчера видях, че вече са се появили първите две "декемврийски" бебета и това ме постресна. Набързо пуснах три перални, а днес наблегнах на чистенето вкъщи. Сега ме чака една камара дрехи за гладене, но тях лека полека ще ги оправям, че нещо напоследък не мога дълго да стоя на крака.

Поздрави и бързо оздравяване на малките сладури.
Ирка

# 130
zdraveite momicheta,
kak ste v tova malko depresira6to i studeno vreme?
mnogo mi e gadno, 4e e takuv stud i vetrovito-tova bebe 6te go izneja ot stoene vku6ti-izlizame za po 15-20 min.max. v gradinkata na kooperacijata, kolkoto da go luhne malko svej vuzduh i tolkova, za  po-produljitelni razhodki napravo nemoga i da si pomisljam-vse me e strah, 4e e mnogo maluk o6te i 6te go prostudja, a taka mi se iska malko da se porazhodime nasam-natam...Sad((

otnosno Bg dokumentite-napravo njamam dumi-osven problemi, kakvo drugo moje da o4akva 4ovek? dnes muja mi se razhodi do posolstvoto, da proveri sus sigurnost kakvi sa novite izmenenija.kato gledam kakvi sa iziskvanijata i srokovete, mai vsi4ko 6te se vadi ljatoto, kogato si otidem za malko! sroka za izdavane i polu4avane na pasport e m/u 3 i 6 meseca, kato trjabva da hodi6( s deteto 2-a puti) do posolstvoto tuk i te da pratjat v bg dok, ti moje6 4rez punomo6tnik da si izvadi6 samo EGN i akt za rajdane, bez koito estestveno nemoje da podava6 molba za pasport. i ako puk slu4aino ne6to se zagubi ili oburka...sigurno moje i kum 8-9 mes. da poiz4aka6 za zavetnija pasport.

a iskah da vi popitam, v slu4ai 4e njakoi mije da mi otgovori- deteto kato e rodeno tuk ne polu4ava li CZ grajdanstvo avtomati4no, ili poneje njamame o6te nikakuv BG dok. za deteto, to e ni4ii grajdanin? prosto mi e lubopitno:)
chao ot men za sega, pozdravi na vsi4ki mami, muni4eta i bude6ti mami-da se pazjat v taja zima:))

# 131
Здравей Миленка.Ами ако единият от родителите е 4ех -полу4ава гражданство и детето.Ако и двамата сте българи и детето е БГ-гражданин.Но информацията ми е от миналата година,когато още не бяхме в европейския с.А няма ли на кого да извадите пълномощно в БГ за да извадят и паспорт?Ние така направихме  и за 2-3 седмици мисля имахме и ЕГН,акт за раждане и паспорт.

# 132
привет Hug

дора - според новите изисквания от 1ноември паспорт чрез пълномощник неможе да се вади заради биометричните данни в него #2gunfire

Миленка - и ние не излизаме много много, тук пък много духа, Неса се сърди като е обле4ена много и реве, че има шапка на главата си, става лудница като се усети, че я дразни Joy

за чз гражданство - децата приемат побита и гражданството на родителя, не получават автоматично, което е простотия,щото украинци и виетнамци цял ден киснат  в цизенска  и за 2-3м престой си вадят и трвали побит и родно число и какво ли не..., ама кой му е притрябвало чз гражданство, да са живи и здрави децата Hug

Ирка - в очакване ли си вече? да знаеш, че ти предстои най-хубавия момент в живота   - първата ти среща с твоето малко съкровище, незабравимо е Blush Blush Blush Hug

другите как сте? запалихме печките и се умълчахте Laughing

цунки на всички от нас

# 133
Zdraveite momicheta,
mersi za otgovorite vi;
Dore, vuprosut ne e za pulnomo6tnik a v tova, 4e ot 01.11 sa promenili uslovijata za izdavane na BG pass. i ottam idva po-goljamoto zatrudnenie i zabavjane. Eli be6e pusnala link s info i li4no pitahme v posolstvoto za kakvo satava duma. ta taka, ne mojaha da pravjat promeni primerno ot 01.01 08, ama kakvo da pravi6-kusmet:)) i poneje vsi4ko e osobeno 'udobno i burzo' izmisleno, ta kato 4ovek go hvane jad i zapo4ne da si vika- za kakvo v kraina smetka trjabva da si trovi nervite- ta zatova mi be6e lubopitno za CZ grajdanstvoto, to ve4e nali po4ti vsi4ko e EU-pasporta zna4enie edva li ima.
ot men prijaten weekend i da skoro

# 134
Да разбрах малко по късно както винаги.То нали в БГ вси4ко е наред само пспортите останаха да се сменят.Ама като са го измислили хората какво да се прави.На тях това им е работата да измислят закони а пък ние трябва да си правим сметка как да се оправяме.Проблема си е наш.4ао на вси4ки Hug

Общи условия

Активация на акаунт