Нова тема:))Чешки мамчета и дреборанчета-5

• 33 744
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Ради - не й се давам аз, ама ако имах друго детенце или ходех на работа да съм се предала съвсем, много ме шантажира тая малката Laughing

Ели - не мисля, че я боли, или поне не я боли като яде:
пред телевизора
с баща си
в банята
до бейби-фитнеса си
след баня
когато е много изгладняла
 Laughing Joy, маймунка, какво да ви кажа... момичетата били по-склонни на кърмачески стачки, защото са по-чувствителни натури

# 211
  • Чехия
Eeeeee Milen4e nedei taka-i s dve deza 4ovek se spavj-trudno no stava to kato ti doidat se nau4avash.Dnes sutrinta stavat i dvamata i iskat da jadat,na kio po napred-i dvamata revat za papu abe mani.Ina4e Vinsi ne mi e pravil takiva nomera s jadeneto-beshe lakomu bebe,no za smetka na tova imashe mnogo koliki,a s Raja njmah problemi s kolikite no pusto jadene.V4era bjhme na konsultazija i sme 66 sm.i 6850 gr.-vsi4ko tova dobre,ama kato doide red za jadene golemi problemi i to vinagi na objd.Aide 4e me vikat pilenzata,priaten den na vsi4ki

# 212
  • Чехия
Momi4eta zabravih da popitam kak e na 4eshki ELDA,na ruski e GRE4KA,i drugoto kade da go tarsj tova nesto-znam 4e e zarnena hrana no i idej si njmam kakvo e.Blagodarj vi predvaritelno   bouquet 

# 213
http://recepty.centrum.cz/clanek.phtml?id=883
http://www.probio.cz/vyrobky/pohanka-seta.htm
http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=potraviny-rostlinneho-puvodu&clanek=4068
http://slovnik.seznam.cz/?q=pohanka&lang=cz_ru

Елда е поханка - pohanka

Емката по едно време много ми ядеше каша от поханка, на мен ми прилича малко на грис, купувах млята поханка, от пробио

# 214
Няма две еднаква деца както се казва, едни ядат, други не, да са живи и здрави... пък колко са яли на това ядене- много важно, на другото ще наваксат, или утре ... има все гладни деца, който до шушка омитат всичко, и все им малко - мечта за всяка майка... ама имам чувството че все момченца, момиченцата са все капризи на яденето от раждането та за винаги  Sunglasses

# 215
  • Чехия
Mersi Eli-zlatna si

# 216
Здравейте мами  Hug ,не съм се включвала от как родих  Laughing и реших да ви пиша,как сте?
Здравейте и на всички новодошли   bouquet
При мен е едно и също,растем и беснеем и скоро ще имаме първи рожден ден  Simple Smile

# 217
  • Чехия
Zdraveite momi4eta,dnes ste se oplakvam,zastoto mi ide da se grmna  #2gunfire.Moita sladka Raja pak ne iska da jade-smenih i Nutrilona s BEBA,no razultata e nikakav.Ve4e neznam kakvo da ja pravj takmo se beshe opravila i pak otna4alo.Samo pla4e i zapo4vam da si mislj 4e e ma4at zabi zastoto kato e masaziram dolnia venez spira da plaze,no e mnogo rano za zabi i neznam kakvo da mislj,napravo sam se zbarkala.4ai pie po 200 gr.na den no mleko ne.E aide tova e ot men-drugo ne se sestam,to i njma

# 218
Здрасти банда
На Емето първия зъб й излезе към края на 9.ти месец, ама според мен половин година я тормозиха, после един ден преди да излезе зъба безсънна нощ, и на другия ден вече друг човек....
Сега аз си смоням мъдреците като ми растяха... ами ужас... то е една тъпа болка, ама не ти дава мира, и то не седмица - две ами месец и нещо на зъб ме болеше... просто много гадно
Не е от млякото, не е от инати, просто като те болят зъби нито ти се яде, всичко ти е криво... А те не знаят какво и защо ги тормози, и съвсем се шашкат...
Предполагам че при всички деца различно, но Емата бая месеци квичеше - според мен от зъби  Peace

# 219
здравейте

за зъби може и да не е рано, при нас в отчетните едно бебче също го тормозят и са сигурни на 100процента, че са точно зъби, а е даже по-малко от Ванеса с няколко дни...
Ради, провери дане би биберона да й е неудобен, аз така направих грешката,та купих 2 бутилки НУК и като се задави, а са само с 1дупка, пише от 0-6м, ама такава струя, че и аз бих се задавила...и като ревна, немога да я успокоя един час, добре че имам кърма и си цоква по малко, та не остана съвсем гладна, и сега сме си със старите и изпитани ЧИКО Peace
и ние си дояждаме с нутрилон, аз съм доволна от него, надявам се и тя Thinking

Аз пък напоследък малко съм разочарована от живота в Чешко,то инфлация, то бюрокрация, един куп глупости,май от тях избягахме в БГ, ама те ни настигат и тук Mr. Green Sad

днес получихме в колет подаръци от роднини в БГ, ми аз като гледам колко е скъпо и там, нямам думи...

хубавата новина е, че поне ми преведоха еднократната давка Peace

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 18:23 от Me_and_baby

# 220
  • Чехия
zdraveite
dnes hodihme po doktori,i nikoi nisto ne moze da mi kaze,vseki se 4udi zasto ne jade,ve4e naznam.Za biberonite i shishetata sa mi na Chicco,ne e ot tjh-neznam kakvo e no dano da minava 4e ste poludjvam ve4e.Aide da bjgam.Priatna ve4er

# 221
  • Чехия
Привет от нас от мъгливите планини..
Все да се наканя да пиша и дребосъка я хване цвете , я почва да виси за края на дивана и.............. Crazy

Омотали смя всички ъгли на мебелите да не отнесе рогцата ...  Blush

Зъби още няма малката гризлива ламя, но долните вече дори се виждат през венеца
Писахме писмо на  адрес http://diadomraz.com/ да ни донесе зъбче и книжка за Коледа...

Ради, поне малко ли не хапва,..а нощем?Дано е само нещо временно.. Hug

Миленче, вериното най-ужасно скокче което имахме беше в 12 седмица ..то не беше рев от не беше чудо. ooooh!

За столчето , ние имаме на ИКЕА, имаме го от както Верето стана на 6м. тогава я слагахме за малко в нея..После решихме, че все пак е още малка за столчета и сега пак почнахме...Столчето е супер, не и омаляло, лесно се почиства, стабилно е и вчера Мишо се спъна в него , не мръдна от пода. Най-хубавото, че е точно толкова високо  та краката на дребното мишле са под  на масата и  за да може да вилнее ...купихме го без собствената му масичка защото така или иначе и сервираме винаги с нас и така тя си достига и самообслужва.  Flutter
Когато избираме , гледахме какви ли не столчета, но така нестабилни изглеждаха, само като знам какви акробатични номера владее Верунката.

Ели, дики за идеята  Peace аз още не съм давала поханката, тия дни ще пробваме, дано и не мен ми хареса.

За живота тук, години наред ми се струваше че времето е спряло и че нищо в Цз не се променя е сега всичко на веднъж ...Ще почнем и ние като бабите да вспоминаме кога рохлика беше 80 халера   Embarassed ама тогава и мин.заплата беше 5600.
Вярно, че и Бг нещата не са цветущи, и като че ли тука въпреки всичките ново приети реформи пак е е по-лесно за живеене.
Иначе за бюрокрацията , тук никога не съм се сблъсквала, винаги всичко е било ОК и бързо ама все пак живеем а малка обец.Повечето неща ги правят на почкани , и са много мили, всички ни познават и не очакват че сме запознати с закони.
Най-противно отношение с което съм се сблъсквала е от бг посолството  Sick

бнб нг хнннннннннн  бффц ж   хххххххххххххх ...поздрав от мишлето седи тука сега с мене и пише .

# 222
Хей моми4ета и дреборан4ета!
Пожелавам ви весели празници и много щастие!
Много нови зъбки и апетит на ста4куващите, здраво и хубаво бебе на бъдещата мама!  bouquet  bouquet  bouquet

# 223
  • Чехия
Привет, от мен  bouquet ...нещо ме човърка тези дни да ви питам...доставя ли ви удоволствие да четете на чешки?

Ели, ти си най-дълго тук кажи?

Thinking

Докато бях бременна минах през разни любовни романчета и тем подобни..сега четох една книжка на Толкин, нямах проблеми...
Преди седмица си взех от библиотеката Гроздовете на гнева на Стайнбек и направо се втрещих колко неудоволетворяващо може да е четенето ...Замислям се дали някога ще ми бъде чешкия език толкова близък за да ми е приятно да чета всичко..Сега просто ми се пресилен, прекалено дългите изречения с прекалено обвързани от падежи изрази..
Вярно, че и самия Стайнбек е безкрайно живописен в речта си...но не знам с такъв ентусиазъм започнах..а сега нещо.. не ме кефи. Tired
Просто ,,нени то праве оржехове,, дет викат чехите.
Иначе обожавам книгите му , няма нещо което не съм изчела от гореспоменатия.

# 224
Ванче
интересното и за мен е че книги който съм чела на бг, и съм се опитвала да ги чета и на чешки, и винаги ми са се стрували много постни  Rolling Eyes Но пък има книги който съм прочела за пръв път на чешки и ми се струват супер  Mr. Green
Аз по принцип обичам комедии, смешки и тн да гледам и да чета, на Michala Viewegh съм прочела почти всичко, и ми е супер любим цз автор, и на Халина книгите са доста забавни, но има някой и скучни ... Има една 4.логия - Млади в хайзлу - лелелеле голям смях само докато четеш... тези като ми е супер скапано, за нула време ми оправят настроението. Разни детектив ки също обичам... но настина съм установила че е грешка да си взимам книга която на бг много ми харесва, и обратно  Rolling Eyes

Ама има нещо подобно и с филмите, много важно е какъв превод гледаш за пръв път филма, той ти остава като супер, и после като го гледаш същия филм на другия език, и си викаш, егати смотаните преводачи  Grinning
Има ли нещо такова  и при вас?

Мацки
утре заминаваме за БГ, ще се върнем до година  Party Mr. Green
Весело и приятно, и всичко най-най докато ни няма Wink Whistling

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 01:57 от Eli_cz

Общи условия

Активация на акаунт