Нова тема:))Чешки мамчета и дреборанчета-5

• 33 789
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте чеШки мамчета,
Иzвинете,че нахлувам така в темата ви. Blush

Искам да пусна линк zа Новата Германска Медицина,която вече има превод и на чеШки еzик.

Успехи и много zдраве на всички  bouquet

http://www.pilhar.com/News/Praesentation_CZ.pdf

# 91
Здрасти,

да ви питам някой имал ли е проблем с мухлясали стени и как сте се оправили..

# 92
Даааааааа.Има саво за плесен на спреи е и още от първото пръскане из4езна,но много мирише и трябва да се проветри задължително.Успех.

# 93
Здрасти,

това за савото го знам...ползвам и един препарат на ларин също против плесен обаче пусто като дойде есен и няма оправия--изчиства се за малко и после пак наново. Притеснява ме факта да не се отразява на здравето на децата и ако не да е основна причина то да провокира хреми и сополи непрекъснато----в момента пак сме с хрема и двамата Sad Та направо незна хич не ми се мести ама май ще се наложи...миналата година от октомври до края ан април имахме мухъл с малки прекъсвания като го изчистим и все бяха болни, ту хрема ту гърло ту нещо друго, не съм убедена, че е от плесените ама ако е....... Thinking

Бай за сега

# 94
Здравейте момичета,

Аз няколко дена се поизгубих, но четвъртък и петък ми бяха тежки дни в службата и вкъщи хапвах и лягах да спя. Иначе за сега съм добре, като изключим нормалните за този период на бременността болежки. Кръвното го следя редовно и за сега съм го стабилизирала между 125-130 и 70-75 долна граница. Миленче, много благодаря за информацията. И аз намерих някъде из интернет, че не е хубаво долната граница да е по-висока от 90. Във вторник ще ходя на контролен преглед при моя гинеколог и ще го поразпитам по въпроса.

Вчера поръчахме креватче за бебка, но поръчката ще стане готова едва след 2-3 седмици. Поръчахме и матрак и един комплект спално бельо. Дано бебка не бърза да излиза за да имам време да изпера и изгладя нещата. Като написах "изпера" и се сетих, че исках да ви питам с какво перете дрешките на бебоците. Аз съм си купила PERSIL Sensitive. На него не пише, че е за бебешки дрешки, но има на етикета снимка на мама с бебе. Смятам него да ползвам, но ако има нещо по-добро, не бих се поколебала да го сменя. Аз още нищо не съм прала за сега  Embarassed Мислих си за тази събота, но се сетих, че е задушница и отложих.

vihronrav - Тук не съм ползвала препарат срещу мухъл, но трябва да има. В Италия имаше два вида - първия е на основата на някакво хлорно съединение и след напръскване задължително трябва да се проветри при това продължително, но пък е много ефикасен - действа веднага; втория е без хлор и не мирише, но и ефекта от него е незначителен. В Италия ми се налагаше всяка година в края на Октомври за пръскам стената на килера. Ползвала съм препарати Хенкел и Байер, но тука може да има местни фирми, които да предлагат. Иначе от майка знам и друг начин за премахване на мухъл - стената се минава с разтвор на белина.

Това е за сега от мен. Поздрави,
Ирка

# 95
Руми, докато съм писала и ти си писала. При мен ефекта от препарата траеше една година, но може вашия мухъл да е по-упорит. Има и друг вариант - стената да се боядише наново с боя, която е срещу мухъл, но и това няма да помогне ако не се премахне причината, която води до появата му. А причината е наличието на влага, която кондензира по стената. Може да се опиташ да проветряваш по-често, но може и проблема да е самата стена - лоша топлинна изолация и т.н.

Иначе си права, че мухъла не е добре за децата. 100% във въздуха има спори. Не ми се иска да те плаша, но може да доведе и до алергия. Стискам ти палци, вашата хрема да няма нищо общо с мухъла.

Ирка

# 96
За съжаление споре мен от вътрешния двор на сградата идва цялата тая гнус.....в общи линии стоим по-цял ден на отворен прозорец, но си има нещо сбъркано във вентилацията на апратамента още от самотони нанасяне...като се има предвид че сме под наем, май преместването е единственото решение..е видим за съжаление както винаги всичко е свързано и с финанси, та ще търсим нещо подходящо.Сега мисля да напиша мейл на собственика, миналата година идва някакъв да прави проби от плесените..да видим дали му е препоръчал нещо по-специално за чистене, и ще видим...кво ще стане

# 97
Руми - и аз в БГ имахме по едно време големи проблеми с тоя мухъл, чистихме с Доместос, но пак проветрение, и то на пролет се чисти за да се изсуши хубаво стената, иначе ще ти мирише цяла зима, не ти го препоръчвам. Да правих ремонти и боядисване с дишашти бои не е гаранция, че ще помогне, а и къде ще му излезе края след като сте на квартира все пак... Peace

Ирина - аз също пера с Персил Сензитив от самото начало, но сега мисля да купя една течна Ланца, защото гледам плетените дрешки стават по-твърди от него(не ползвам омекотител умишлено). Иначе съм доволна, и от изпирането и от аромата(съвсем лек и ненатрапчив) Успех Peace

# 98
Здравейте вси4ки.Аз ползвах една бебешка прах-ловела или нещо такова и съм много доволна и бебешки ленор.Има и ариел за деца против алергии.Но какъвто и прах да ползваш след като ги изгладиш няма проблем -така мисля аз.
Руми,наистина май е най добре да се поогледате за нова квартира.Хазяина е длъжен да отстрани при4ината за мухъла това не е ваша работа,ако не -бийте му дуспата.На нас мухъла ни излезе като си сменихме прозорците за пластмасови.И аз съм 4увала 4е е вредно не само за деца ,но и за възръстни.Ти питай лекарката може ли от това да са постоянно болни децата.4ао за сега Hug

# 99
да бе, точно Ловела имах предвид, а не Ланца Stop Hug

# 100
Здрасти банда
За праха - ползвах Ланца, персил и ариел тогава още нямаше сензитив.
Иначе от 1.г. пера само с гелове, прах за пране вече не ползвам, не знам защо но си мисля че перат по добре от праховете ...

За мухъла - само саво съм ползвала, но знам че е токсичен препарат, и примерно за стая където си всеки ден не е добро решение, но пък е доста ефикасен.
Май най добре да потърсите друга квартира  Rolling Eyes туко-така и хазяйна ви няма да може да се справи с мухъла...
В старата ни квартира, точно след като ни смениха дограмата, се почна як кондез, и от там ни изби и по ъглите на тавана над прозореца, от страни по прозорците, въобще се иска постоянно отворен прозорец, и яко парно като имаш алуминиева дограма.
До колкото знам пласмасовата дограма е по добре от алуминиевата, но вече за щастие не се занимавам с такива проблеми, тъй като сме с дървена дограма.

Това е май...
До скоро
Ели

# 101
Здравейте на всички,

Взех под внимание вашето мнение относно перилните препарати и днес купих и течна Ловела. Сега остава да се организирам и да почна да пера, че те нещата се трупат и стават все повече    Rolling Eyes За сега се успокоявам, че още не съм влязла в 9 месец, въпреки, че неделя ей къде е.

Днес бях на контролен преглед. За сега всичко изглежда нормално. Учудих сестрата като и казах, че още ходя на работа и искам по-късна дата за излизане в майчиство. Оказа се, че не можело по-малко от шест седмици. Можело повече, например 8. Мартин се беше ровил из интернет и каза, че никъде не пише, че по-малко от 6 не може. Преди 2 седмици и мойте шефове проверяваха и дори звъняха до Прага и ми казаха може. Ама докито днес не даде. Така че предадох всички документи на моя шеф той да се оправя. Аз така или иначе съм си направила планче до петък и смятам да си ходя до петък включително. Понякога се чудя дали не ме е страх да изляза в майчинство и за това да си намирам хиляди причини още малко да поработя  Embarassed

Бях ви се похвалила, че в събота поръчахме легло и други съпътстващи леглото неща за малката госпожица. Поръчката трябваше да е готова до 2 седмици, максимум 3. Да, обаче, от магазина ни изненада още вчера следобяд с новината, че всичко е доставено и ни чака в магазина  Shocked Е, не ги оставихме много да чакат. Още тази сутрин ги взехме  Grinning

Ели, как върви работата? Всеки ден ли пътуваш до Прага? Чакаме да се похвалиш с добри новини.

Аз май се увлякох с писането и ще привършвам за днес.
Поздрави,
Ирка

# 102
Ирка, наистина в закона пише, че минимума е 6 седмици, максимума 8 преди термин, зададен от доктора, ако си с близнаци и рискова бременност дори може и по-рано да излезеш. Ако се интересуваш може да погледнеш ето тук:
http://www.miminko.estranky.cz/stranka/materska-a-rodicovska-dovolena

иначе го имам и закона,мога да ти го пратя на майл

Учудваш ме, че ти се работи, аз едвам издържах последните дни на работа. Още повече, че майчинството се усеща чак когато си останеш у дома с големия корем и започнеш да подреждаш детски дрешки, доста е вълнуващо, повярвай ми Hug

Поздрави на всички

# 103
zdraveite momicheta,
iskam da vi se pohvalja s moito malko slunchice-Ivan, rodi se na 27.10.( 52 sm, 3.700kg) v kraina smetka s cezarovo, za6toto ne iska6e do posledno da se pridviji, vupreki 4e imah zverski kontrakcii, razkritie i t.n.Simple Smile)
sega ve4e sum v kluba na nedospalite, za6toto ve4er imame priliv na zavidna energija a i ot 2 dni-koliki:((( dobre si hapva deteto, no problema e, 4e mu idva v pove4ko po4ti pri vsjako hranene, a gurdite mi napravo 6te se prusnat i zurnata mi kurvjat-to bilo ujasno naprejenie i bolka....

chao za sega ot men i do skoro

# 104
Честит син Иван на мама Миленка, да ти е жив и здрав и да носи много радост в семейството!!! newsm10 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт