Слънчо есенен плахо напича, АПРИЛче топли дрехи не иска да облича

• 14 516
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро, мили момичета  Hug
Вени, мерси за кафенцето и резервацията   bouquet
Свекърва ми настояваше нищо да не се купува предварително, аз като родя тя щяла да купи всичко  #Crazy дали пък поне едно нещо щеше да ми хареса  Mr. Green Аз напук отидох с мъжа ми и накупих абсолютно всичко до последното чорапче и лигавник. Занесох директно всички дрехи и чаршафи на мама да ги изпере и изглади и на изписването си беше с това, което аз исках и мама в колата носеше всичко изпрано и изгладено, защото това ни беше и първия момент в новия дом  Hug който часове преди да ме изпишат още е бил в ремонт  Joy
А ако мъжа ми се пребере, ще разберете със сигурност  Mr. Green няма да имам време да се вясна тук  Whistling

# 76
Добро утро.
Личи си, че времето застудя. За 4-5 дни изписвате почти една тема и човек не може да смогне да ви изчете Simple Smile
За първия ден вкъщи след раждането и двата пъти имам хубави спомени. Само свекървата леко ме беше ядосала, но гледам бързо да ги забравям тези работи, че да не си тровя живота. И двете ми дечица бяха спокойни като бебчета, спяха си през нощта, като се събудеха им бутвах цицата да сучат и си заспиваха. Колики не са имали. Абе бебета - мечта. За това съм навита и на трето, ама единственото дето ме спира, е че апартамента ни е малък.
За къпането Черепахчето ми е дала хубав съвет с играчките в легена. Още довечера ще го изпробваме да видя дали ще има резултат. Енви, и твоя съвет да ги къпим двамата е добър, ама поне на Митко да му харесваше къпането. А и той пищи в банята. Направо къпането и на двамата е един ужас. Сигурно се чуваме из целия вход.
А, забравих да се похваля, че съм с нова прическа Simple Smile Оня ден както стоях и реших, че много време съм вече с дълга коса. Та така, една приятелка дойде на гости и ме пострига. В офиса ни всички колежки са с дълги коси и само ме гледат едно тъжно. И се чудя не е ли на мода късата коса, че така се учудиха, че съм се постригала?

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 10:58 от Катя (Сливен)

# 77
  • София
Mr. Green А добър ден и тук! Аз от вчера си пиииииша в старата тема, а то от понеделник народа тук  ooooh!....

Понеже живо ме интересуват това, което питах в недописаната тема ще си питам най-нахално и тук:

? Като се мери с ел. термометър в дупето, сваля ли се 1/2 градус? На моята листовка не пише такова нещо та затова питам.

? Лекарката каза да почвам АБ ако има Т 38, а в понеделник имаше 37,8 и не почнах да му давам. Вчера имаше 37,4 и пак не почнах. Дали не бъркам като не почвам АБ?

Рени, какъв АБ пие Соня?

Бубка
, какво стана с ухото ти, мина ли ти?

Готов! Преразказах си писанията и питанките  Mr. Green

# 78
Добро утро, мацки  Sunglasses

Направо къпането и на двамата е един ужас. Сигурно се чуваме из целия вход.

Нека, тамън съсдите няма да си помислят, 4е ходят мръсни  Joy  (майтап Кате, не ми се сърди  Hug )

Първия ден у нас.....татко и приятелката му бяха у нас, но нито къЩата беШе лъсната, нито ниЩо....макар 4е идеята беШе да ми помагат, ама нейсе  Tired Миелна спеШе много, акуШерката дойде у нас да види пъп4ето и да дава съвети.

Вени, мерси zа кафето, ама да беШе сложила пове4е порцеланови 4аШи  Laughing

И аz не давам ниЩо на Милена. Органиzма трябва да боледува zа да иzгражда имунитет. А органиzмът тепърва се у4и как да се справя с вируси и бацили. Колкото по малко лекарства даваме, толкова по добре Ще се справи тялото само и Ще иzкарва болестите по леко. Аz zа това не давам ниЩо, освен, раzбира се, ако е наистина необходимо. При настинка давам фиz. раzтвор в носа, zа каШлица с хра4ки Проспан. При температура до 39° не давам ниЩо. За zъбите, ако е zле положението, едни хомеоати4ни глобули или в краен слу4ай дентинокс. И да 4укна на дърво, Милена когато е била болна, винги го е иzкарала много леко и бърzо  Peace

# 79

? Като се мери с ел. термометър в дупето, сваля ли се 1/2 градус? На моята листовка не пише такова нещо та затова питам.

На нашия термометър пишеше, че се сваля от 0.5 до 0.7 ако се мери в дупето.

# 80
Дан4е аz меря с дигитален в дупето и нито сваля, нито ка4вам  Laughing  А 37.4° е нормална телесна температура. Според мен правилно си действала  Peace

# 81
Здавейте!

В4ера ходих до яслата оба4е положението е, че май искат да ни 4артират...Директорката голяма лисица ей много неприятна-затвърждава се мнението ми. Ще ни изпишат ако отсъстваме пове4е от месец....а ама той ако и преди това е боледувал зна4и в специално заведение трябвало да ходи....да си го гледам...баби да го гледат....абеее....Не като 4овек да ми обясни колко ми се полагат отсъствия по болест и домашни при4ини ами ми казва 4е ще ме отпише след месец. Полудях. На санаториума не е така спешно да отидем и моге да не стане веднага и ще ме кара да го пусна за два дена и пак да го спра. Crossing Arms

После пак....4е стана.

# 82
Първия ден у нас.....Като се прибрах от родилния дом мъжа ми беше по4истил и ме 4акаше.Много ме изненада как беше облизал вси4ко, но това е Mr. Green Беше една седмица отпуска и то оставаха още 4дена после тръгна на работа.Ходеше да зарежда с каквото има нужда. Майка идваше да чисти банята или нещо в къщи да ми помогне и да се поскараме задължително. Иначе сами се оправяхме и ми беше мноооого тежко-сигурно един месец бях като дрогирана. 2-3месеца мърдах и се движех с болка заради ребрата-дето ми скача доктора на финала на раждането.

Дан4е сваля се полвин градус, но до няколко месечна възраст на бебо.Сега май под мишницата ве4е трябва.

Сирп домпром за отхра4ване му направих.Издълбана сладка ряпа се пълни със захар и на следващия ден стопения сироп се дава 3пъти на ден.Има вкус на ряпа със захар Mr. Green Че вече с тия лекарства не издържам.

В4ера Теди беше пешеходец и се представи блестящо, но като се прибрахме си разтрива краката-сигурно го боляха Sunglasses

ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ И БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТ БОЛНИТЕ Hug Hug Hug

# 83
Като слушам как повечето от вас си спомнят началото като тежко и изморително, аз тая само хубави спомени, сигурно съм случила на дете Wink Съвсем сама се справях с всичко и се чувствах супер, пълна с енергия .... майка беше само в деня на изписването и след това аз казах, че сама ще се справя и така си и беше, никой не ми помагаше, никой не ми пречеше Wink, мъжът ми беше на работа през деня, вечерта се връщаше и ми помагаше с къпането и ако има нещо друго. Аз даже като родих имах толкова свободно време, че той Калоян в началото само спеше и ядеше Simple Smile

# 84
  • София
Танче, правилна ти е стратегията с болестите!

Аз свалям половин градус като меря в дупето, но лошото е , че вече рядко ми разрешават там да меря!

# 85
И аз съм на мнението на Танчето, организмът сам трябва да се пребори и ако неможе тогава идват на помощ лекарствата, но аз също гледам да ги ограничавам до минимум. 
Аз меря Т само под мишницата с дигитален термометър и не свалям нищо.

# 86
  • София
Данче, АБ ни е ЗИНАТ.
Меря Т. само под мишницата. Мен пък ме хваща страх да стои с Т. и над 37, 5 я свалям. А не трябва, защото Соня винаги е весела и все едно й няма нищо.

Първия ден - помня го със смесени чувства. Аз също си бях купила доста неща преди раждането, защото не обичам друг да ми купува такива неща. Мъжа ми беше изчистил всичко, а майка ми беше сготвила мусака. Laughing
От този ден най-ясно си спомням как като се прибрахме по обяд и бебето заспа аз се изстрелях да близкия магазин да купя една кутия АМ и протектор за леглото. От щастието, че съм си вкъщи и от бързане да се върна при бебето дори тичах. Но като се върнах вкъщи така взеха да ме болят шевовете, че направо се превивах от болка. С кой акъл бързах толкова, не знам.
Но като цяло първите месеци от раждането ми бяха помрачени, защото свекитата се сърдеха за името, че не сме я кръстили на тях. Много рев изревах тогава. Sad

Роди, нещо се нервирах на вашата директорка. Толкова ли е сложно 4-5 месеца детето да не ходи.Ти предложи ли да си плащате таксата през това време?
Дано с нашата да нямаме проблем, в петък ще ходя.

# 87

Привет от слънчева Варна!  Hug

Енви, недей така  Heart Eyes
Рени, да сложно е тук с яслите и градините, даже много.... Close Twisted Evil Голяма борба пада за 1 място  Twisted Evil Представи си няколко деца да се борят за него и детето, което е класирано да не ходи, хич не е справедливо  Naughty При липсата на места тук според мен това е добро решение, точно затова писах вчера - за 30 дневния срок  Rolling Eyes Явно е истина.

Роди, моят съвет е да го водиш 2 пъти в месеца до обяд и си готова  Mr. Green Пазиш си ценното местенце  Peace

Раче, нашите свекита да не са минали заедно курса "как да бъда истинска свекърва"  Twisted Evil  #Cussing out #2gunfire

Ама къде е Мисчето наистина   newsm78

За първия ден вкъщи само да допълня, че татито след тежък махмурлук беше облизал къщата  Laughing И купил за хапване неща  Hug Но не мога да отрека помощта на майка през първите 10 дни, макар и доста да се поскарвахме, благодарение на нея   bouquet се възстанових бързо и можех да сядам на дупето си нормално. Но оттогава до ден днешен съм като Енви - не моля никой за помощ  Naughty

# 88
От първия ден в къщи нещо не помня с подробности newsm78 изписаха ни, дойдохме с приятели в нас, всичко беше оправено и изгладено от жената където чисти в нас.Един познат ходи да взема частната педя търка да ни обясни какво да правим дойде обясни , проми пъпчето и после останахме само аз и мъжо 2-3 дена, той ми помагаше от там нататък сама.

# 89
здравейте, колко продължително давате на децата си мултисаностола? на нас докторката каза 10 дена * 1 супена лъжица.дали давате нещо имуностимулиращо? става дума за тези които ходят на ясла,като нас?

Общи условия

Активация на акаунт