Отговори
# 180
Здравейте и от мен!
Зайгарова и на мен ми казаха за магнезия да го пия до 34 седмица, но...аз май поне до 36 тата ще го пия newsm78Според мен не е фатално:-)
Идейката за леглото е много хубава...аз имам доста идеи за стаи н акомпа...ако някой иска да ми пише ще изпратя на меила а ако иам повечко любопитни мога да ги кача и в албумчето...
Бабаче сподели след срещата с лекарката какво ти е казала за нормално раждане след секцио...много ми е интересно че и аз съм в подобно положение...
Амадис горе главата...не е чак толкова много временто до 23.12
Аз съм в подобно положение...нашия татко е по турнета постоянно и го няма с месеци....Поне като се раждате може би ще е там, нали?
Е нашия заминава ноември и по празниците и за раждането няма да е с нас...
Времето ще мине бързо повярвай ми.... Hug
Хубав ден ви пожелавам  bouquet

# 181
Добро утро  Hug

някоя от вас ходи ли вече на последната ФМ? А на 3Д? Аз се чудя дали в 30 или 32 г.с. е по правилно да се отиде?
А по въпроса с имената, някой който вече има опит с първо дете и бащиното е без окончание ОВ, може ли да каже как точно става записването? Примерно ако бащата се казва Евгени, детето Павел, не се кръщава Павел Евгениев, ами само Павел Евгени като второ име.

И още нещо за тези двойки които нямат брак, има ли нещо по специално което се прави при записване на бебето?

# 182
Аз спрях Мг, аспирин протект-а и витамините Пренатал от около седмица - за сега нямам промяна в начина по който се чувствам.

# 183
lionkata качи снимките, мисля за всички ще бъде интересно, ако не точно сега, то по нататък Simple Smile Аз лично детската мисля да я правя след около 8-12м, като поотрасне бебчо и така Simple Smile
Русенските мами, много сте сладки  Hug Много е хубаво да се съберете, да си побъбрите, нали? Simple Smile
А мойте снимки....ееееех, обещавам да се постарая за великден (че даже и за Цветница Wink) поне да съм се повталила и на 50кг съм съгласна да съм  Mr. Green  Бабче, май си права, че е от отминалото моминство, ама мен мъжа ми толкова слаба не ме харесва, така, че...няма да свалям толкова много  (сякаш пък ще мога  hahaha ).
Иве...ЧЕСТИТО, аз нямам търпение да дойде 3-ти, че да не ходя повече на работа...
Тази нощ и аз имах болки в кокалите...Нито на ляво, нито на дясно, най-удобно ми беше по гръб, но пък така бебо притиска разните ми вътрешности, та и така не става, ужас, искам по кореееееем.

# 184
А да кажа и аз за мача - по лошо едва ли сме играли някога, трябваше да паднем даже, просто....Дано им вземат чужденец, че да ги научи, а не само по дискореки да ходят и да се правят на футболисти, че вече хич не стават.
Учителите пък сега не били изчислили правилно, не били 650лв, а 790лв. Те май не знаят какво искат. Чувам, че сега пък докторите щели да стачкуват, да искат заплати като на учителите. Луда работа  Crazy Чудя се, ако излязат всички да стачкуват, какво ще стане тогава?
А сетих се какво още пропуснах Simple Smile И на мен мечтата ми е за къща, но 2 етажна, чак 3 мисля, че не са ми нужни (освен ако не мисля да има по етаж за децата, ама мисля пък децата да са 3, дай Боже). То почти бяхме на път да вземем една 2 ет къща в Нови Искър, ама продавача се оказа несериозен, та накрая - панелка, ама не се оплаквам хич даже, и стайте направо са си големи (а си мислех, че няма място, но....има доста по-лошо построени апарт, като новото стр).
Още нещо се сетих, ама го забравих...ех тоя моя мозък съвсем е изфирясал. А да, нали не сте забравили да си пуснете парното на всякъде, че днес в София го пускат...

# 185
  • София
При положение, че съм живяла цял живот в къща и в огромни апартаменти сега в тази малката кутийка и със свекървата като обзавеждане направо ми се плаче. В начало бебока ще е при нас ама след някоя друга година как ще се живее тук никак не ми е ясно  #Crazy Знам, че има хора, живеещи и под наем, и на по-малко площ, но аз някак не мога да се впиша в тази група. Още повече като знам, че моята къща в момента е празна, а в нея могат да живеят три семейства без да си пречат...

# 186
  • Sofia
Добро утро!

Четейки стигам до извода, че само аз не пия магнезии  newsm78
Искам да попитам тези, от вас, които са ходили на доплер, само кръвоносните съдове ли се гледат или все пак ще позамерим бебка оттук - оттам?
А за ФМ , в предишната темичка може би писахте, че е най - добре между 32 и 34 седмица да се направи (някой питаше , ама забравих кой  Blush ).
Аз утре ще ходя на доплер и за това се чудя какво точно се прави и ще попитам  Марков и за ФМ кога е най - добре да се направи.
А днес стискам палци на всички, които са на срещи с бебчета и дофтори  fingerscrossed

# 187
Shantal и аз не пия магнезии от около 2м вече.
malenush защо на пролет или още сега не отидете в къщата, или не е в София? Ние сме живяли с 2 стаен апарт(по-точно кооперация строена от родителите ми), и не ми е било особенно широко, затова толкова настоявах, като взимаме апарт или къща да е поне 3 стаен.

# 188
Славна срещичка си беше. Искам пак. Моя сладур цяла вечер не се спря и мъж ми заяви, че вероятно е така заради срещата с мацките на другите мами  Joy Дари, твоя Филип как се държа?

Цвети, що да са играли лошо момИчетата? Нали вкараха 2 гола - 1 в нашата и 1 в противниковата врата. Сами се биха и отПаднаха заслужено.
Амадис, хубава е стаичката, нищо че е мъничка, на сърце да е широко. А и ти добро разпределение на местата си направила, малката да ими избор да спинка, където й е удобно.
Фифелота, дръж фронта, мила. Чакаме скоро да се включиш с добри новини.
Ноемврийското влакче вече тръгна, ама ние да изчакаме поне тоз месец да свърши, че тогава да подкарваме нашето, а? Какво ще кажете? 
Шантал, вчера бях на доплер. Правиха ми графика на кръвотока, огледаха плацентата ( І-ІІ степен на зрялост) и мериха бебо дали отговаря на седмицата. А и аз не пия магнезий, въпреки че ми е изписан. Нямам контракции и мускулни спазми и не искам да пия хапове просто така за застраховка. И желязо не пия,но си хапвам месце и натурален шоколад много обичам (а знам че в него има желязо).

# 189
Привет и от мен, момичета....
zhaygarova видях, че G-baby ти е отговорила Simple Smile
Момичета не зная за Вас, но аз съм впечатлена и щастлива, че съм именно в декемврийския мамински форум... има ли град, който е пропуснат и декемврийските мами не са си организирали срещичка?! Grinning
Русенски момичета супер сладки сте  bouquet

Аз днес съм в "шантаво настроение". Вчера в края на деня малко се поядосах в офиса (всъщност много се поядосах Sad ) и вече с нетърпение чакам понеделник, когато излизам в болнични.... Тръгнах си нервна, шофирах в кошмарния софийски трафик, добрах се някак си до НДК (искахме да разгледаме Стройко с мъжа ми, че за разлика от повечето от Вас, ние сме до под кривата круша с ремонта), но се оказа че сме закъснели, защото изложението е до 19ч. Хайде после късане на нерви по обратния път... Вечерта бях скапана, заспала съм само като помирисах възглавницата и ..... сутринта се успахме Embarassed
Сега ми е едно уморено и нервно, боли ме корема около пъпа и под гърдите, а бебчик от сутринта е мноооого активен... ужасих се като се качих на кантара #Crazy срам ме е да кажа колко килограма съм качила...

munieca каква е тази огромна сума?!

# 190
Здравейте мами Simple Smile Много съм щастлива, че се накумих да пиша преди да сме минали в новата тема  Joy

Първо да кажа на русенките - супер сте момичета! Цвети - много свежи снимки   bouquet Добре, че си се сетила да ги пуснеш, че като те гледам и аз да се сетя как всъщност изглеждам без корем и целулит  Grinning И да се обнадеждя, че след половин година примерно, може би има надежда пак да си изглеждам като преди.. ама дали ще стане  Rolling Eyes Все пак надеждата крепи човека, нали така Simple Smile? А и дотогава се надявам да си имам едно съкровище, което да ме стимулира да си върна предишната форма, че все пак нали трябва да си има хубава мама Simple Smile

Иначе аз да се отчета Simple Smile Миналият петък бях на преглед. Според докторката ми всичко е наред. Бебчето си отговаря на термина и е бая дългокрака Simple Smile Измери я 2 кг и напрво ме шокира, понеже като ходих на преглед на 17 септември уж беше 790 гр..и сега изведнъж 2 кг  newsm78 Та в тази връзка реших да не обръщам много внимание на измерването на теглото на бебето, понеже четох в Интернет, че това е възможно най-неточното ехографско измерване. Иначе, бебчето се е обърнало и по този случай целодневно ме ръчка в ребрата Simple Smile - нещо, което ме прави безумно щастлива Simple Smile

И последно да кажа, че официално съм в болничен от 30 октомври  Grinning, но ще ходя на работа до 2 ноември и нямам търпение да минат тези 2 седмици, че да започна и аз да вършея по бебешките магазини Simple Smile

# 191
  • Sofia
ValiaR  ами не мога да си обясня и аз, адренажен ремак, съмнение за прескачане на някакви зъбни колела  newsm78  newsm78 но все още ме крепи някаква надежда,че този майстор ни лъже и като я заведем при другия ще ни каже точно какво и колко, щото ми е странно без да си разглобил да кажеш диагнозата!!!  #2gunfire

вчера брат ми донесе новото сп.Кенгуру за първи път го отварям, но съм приятно изненадана, има интерсни неща, а не само реклами и преписани кратки странички като в сп.9 месеца.
Ама само с какви думи ми го донесе: Лелеее до къде стигнах вместо Максим, аз бебешки списания купувам!! нали ще става татко,а пък и чичо за два месеца та не му е лесно и на него.

# 192
munieca, казват ми колегите, че можело да е такава цената, защото сте скъсали адренажния ремък от там на двигателя можело да има куп повреди... аз не разбирам от коли, но ми се стори безумна сумата....

Аз честно казано от всички списания най-много харесвам "Моята бременност" Simple Smile само дето още не съм изчела новия брой, само го попрегледах и естествено прочетох статията за секциото, което силно ме вълнува в предвид факта, че бебчо не иска да се обръща Sad

# 193
munieca направо забравих за колата (едно от нещата дето не съм се сетила преди). И според мен тази цифра е ОГРОМНА! Тия майстори искат от 1ч работа да си изкарат заплата за цял месец. Дано попаднете на грамотни и евтини майстори, а м/удругото каква ви е колата? Ако найстина има проблеми по двигателя, тогава може даже и да е ниска цената, но почне ли двигател да се прави...май по-добре нова кола да се вземе. Дано не е това де, а да са само предположения на майстора  Praynig  А брат ти....милия Simple Smile Важното е да са живи и здрави бебоците и да родите лесно, пък той ще има време да си купи Максим (то и аз се каня от 2 дена да си го купя...).
poctor после слагаме по една такава снимка на десктопа, за да ни дава кураж, и докато не се харесаме на снимки - глад и тва е Simple Smile
Днес нещо не сте така активни, то от вчера май е такова положението. Май други неща ви отвличат вниманието.
ValiaR споко, днес мина половината ден, и утре остава. Иначе и аз като poctor имам още 2 седмици, само дето на мен си ми е от 3-ти ноември, а не от 30 октомври (макар, че по мой сметки трябва да е от 1-ви, ама все тая).
Клерски не е писала тая сутрин, и тя има да изкара днес, утре и в понеделник, и вече ще си е в къщи Simple Smile А иначе как си?

# 194
Бори , не се сетих ,че снощната висока активност може да се е дължала на бъдещите кандидат снахи  Laughing

Нивеар , аз също съм се замислила за презимето на моя Филип и по двата начина ми звучи добре. А за записването няма никакви пречки по принцип до колкото знам. Та как ви звучи по добре :
1. Филип Александров Минков
2. Филип Александър Минков

Това с колата ви Муниека наистина е кофти, а сумата е направо ... нямам думи. Най добре е да се потърси друго мнение. И аз вече доста време съм без кола , защото майстора не може да намери врата по вторите употреби ,а за нова врата не бих дала пари.

Общи условия

Активация на акаунт