ЮНЧЕТАТА вече са големи и събират есенни листенца позлатени

• 12 691
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен.

Вили Hug
мноого позната история, в нас сме на същото положение. Само че аз не съм ползвала хомеопатия. Последния път когато бяхме на преглед нашата педиатърка ми предписа някакво хомеопатично, така и не го купих. Кажи моля те какво друго научи за това събуждане. На мен ми казват също че е виновно кърменето, ама дето викаш ако не е то няма заспиване.
Уфф като казах педиатърка, ще я сменям пак. Последния път Вики изпадна в истерия на прегледа, не дава да го мерят, не ще да ходи, иска да го държа на ръце /исках и направлвние за ортопед и тя за да ми го даде искаше да види как ходи, то нищо му няма ама аз искам да го заведа, та както и да е/. Та ви казвам рев, рев, безутешен. Излязох аз от стаята остана той с баща си вътре и го чувам как неитово се дере и това е. Та тази после ми вика че трябвало на психолог да отидем ние/с таткото/ да ни каже как да постъпваме с Вики. Той наистина се тръшка за щяло и нещяло, особено за мен. Събота и неделя както съм в къщи иска да го нося, абеее залепен е за мен.
Я кажете момичета за психолог ли сме, или има и други буйни и ревливи деца?
 newsm56

Иве  Praynig моля се за вас

# 106
Здравейте и от мен...и аз съм от арестантите на времето пак...добре,че после има поне кой да вземе Сами от градина,та да не разкарвам Иво дотам в дъжда/нали вече си имам и дядо вкъщи,който макар,че поне от време на време се включва в наглеждането на децата си е едно голямо дете и вече ми станаха 4 броя #Crazy/...иначе и ние бавно и сигурно лудваме...но поне сме що годе здрави/което вече оциних след едномесечния сополиво-кашлящ маратон/
Заъ привързаността на децата-хич не се вързвайте на тоя номир,че кърменето било виновно...да си гледат работата-може би некърмените деца не се будят и не си търсят майките...ама друго си е да има причина...Ето,при мен е същото положение-немога ни до тоалетна,ни до тераса да изляза спокойнто...и двамата като ревнат в един глас/а баткото съм го отбила преди три години почти Mr. Green/.....напоследък имам проблем и да седна да ям или изобщо да направя каквото и да е,без някой да ми виси я на врата,я на крачола ooooh!.при Поли пък е другата крайност-като я няма през деня и детето се опитва да навакса....ама и те вече не са глупави и затова не приемам,че някой бил за психолог/а и си мисля,че всеки свестен психолог би ви казал,че това са нормални фази от развитието на децата/......За буденето нощем-също не съм съгласна,че е заради кърменето-аз поне в това отношение мога да се похваля,че имаме доста спокойни нощи/когато няма други причини,обикновенно зъбни/...просто при всяко дете по-различно време идва успокоявянето/въпрос на темперамент,на нервна система,на емоционалност...както щете го кажете/
За хомеопатията-дано не прекалявам в агитацията и пропагандата,но се опитвам да помогна-препоръчвам ви да се ориентирате направо към Класически хомеопат,защото Боаронската школа си е комерсиален модел на масовата медицина/аз също ги ползвам,но в леките случаи и в повечето случаи защото нямам наблизо откъде да да си закупя препаратите/..макар,че  е за предпочитане пред повечето препоръчвани от педиатрите лекарства/но това е една друга тема-все пак и те хляб ядат и деца хранят/...А,специално на Вили бих искала да кажа,че това влошаване е възможно да е било лечебна криза/при улучване на лекарството обикновенно следнва такова състояние/,а таткото ще го убеди най-бързо,ако види ефекта от хомеопатията в/у себе си/ама как да гоизлъжеш-просто незнам/
Коте,това със стачките е просот безумие-съгласна съм и ,че учителите имат права...но си оптивмам да си представя какво е да имаш ученик вкъщи/слава богу нашата градина не стачкуват...макар,че ние я ползаве по системата 1 към 3/ходене към седене вкъщи/...но това е поради разболяване/
Пепи,Албенче,Зори...чакам да пекне и разчитам на вас за една разходка до Градската.....че направо я забравих вече как изглеждаше...
Пепи,оправихтели количката/ако си на зор,нали знаеш,че иам една резервна-давам я,но трябва да си намериш кой да я бута,че е тежка....но ако идваш към вашите-спокойно можеш да я ползваш из нашата ма`ала/
Хайде,лек и спорен ден от мен...аз отивам да мисля къде да намяткам дрехите от поредната пералня....че вече няма място където да не бъдат достигнати и разнесени.....

# 107
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета!
И аз да се присъединя към моливите за Ива и нейното момченце. Дано да се оправи детенцето, че няма по-голям ужас за една майка детето й да е болно и да няма с какво да му помогне  Praynig Praynig Praynig. С теб сме Ива  Praynig
Вили, ей забравихме те бе душа, ха добре си се завърнала при нас  Hug
Албенке, сети се ти да разжалваш сватята и кандидат зетя  Joy, айде ша пусна някой снимка ма да видим кога, че нещо съм назад със снимането май  Mr. Green
Люба, ей не можем да се издебнем с тебе бе миличка. Целвуки от нас  Hug

Последна редакция: пн, 29 окт 2007, 17:49 от КорНиШонка

# 108
Вили, и нашето семейство ходи на класически хомеопат от 20 дена,или по-точно след като Тея се разболя от гнойна ангина,и смея да твърдя,че съм била голяма патка ,че досега не съм пробвала този вид лечение,може би защото самата аз съм мед. лице и ми трябваше повече време да се убедя в ползата от хомеопатията,но така или иначе по-добре късно отколкото никога Peace,така че смело потърси добър класически хомеопат PeaceА за мъжа ти,Люба е права че сам ще се убеди в противното,на това което мисли, и моя не вярваше,ама му дадоха 3 гранули и му изчезна една екзема,която имаше от години и не минаваше от нищо #Crazy
Дори утре сме на контр/преглед,както писах Тея беше с кашлица и хрема и след 3 дена с хомеопатия вече няма нищо Peace
Любе, учителите ме нервят отдавна със стачката си защото това вече на нищо не прилича,почти 2 м децата стоят в къщи и накрая ще учат вакнациите и лятото #2gunfire ,ами и аз искам да получавам 700лв,ама получавам 300,както повечето мед.специалисти #Cussing out

# 109
  • 5 етаж в ляво
Здравейте момичета!!!
Повече ви чета,отколкото да пиша/това отдавна не се е случвало/ Embarassedпо простата причина ,че моята принцеса като види компа отворен и е в/у клавиатурата,нищо не мога да направя.единственният спокоен момент е тогава ,когато спи,но не ми остава време да чета ли,да пиша ли,и така......
Искам да попитам запознатите с хомеопатията каква е разликата м/у класическата и на боарон?Не ми е никак ясно това лечение ,но твърдо съм решила Мира да я лекувам така.Мразя антибиотици,дори и аз не ги вземам ,само когато случаят е много сложен.Ето преди 4 дни Мира ми вдигна темп.,и и дадох нурофен еднократно,след това започнах на 6 часа да давам осцилококцинум,и така я поравих,за сега има мн.малко сополки,но вече спрях осцилок.и ,и слагам в нослето само нисита гела.И така мисля да я караме.Дори и на лекар не съм я водила,защото знам,че антибиотика ни е в кърпа вързан.Затова мисля,още утре да я заведа при единственият хомеопат в града ни/за жалпст/да висим какъв имуностимулант ще ни даде.Вие какво ше кажете,какво давате на децата си ,или то е за всяко дете индивидуално.Моля малко да ме светнете,че да не ходя съвсем боса по въпроса при докторката Crazy
И още нещо,тя моята Мирка ходи на ясли 3 дни и май там хванахме хремата Sad
Иначе мн.и е кеф при децата,въобще не е плакала,и от 2 ден отива за закуска и обядва там,ама тези сополи объркаха детето #Cussing out.Утре ще е пак в нас ,но в други ден е пак при децата.Не изпитвам угризения от това,защото за мен е най важно как се чувства детенце,дори и да ходи само до обяд,пак ще и е по интересно отколкото с мен по цял ден,и то в последните дни само в къщи....
Та така,много се увлякох в писането,ще ме прощавате,ама е така който не пише често има много да казва Blush

# 110
  • София
Здравейте и от нас Hug, никакво време да чета назад, но да честитя ако има празнуващи  bouquet
Вчера беше прощапулника на Джули, миличката хвана ножицата Rolling Eyes.
Иначе сме добре, буди се по няколко пъти на нощ, като плаче, вика, въобще сме неспокойни.
Взех някакви гранули хомеопатични, но положението стана по - лошо.
Няма да се оплаквам, само ще ви пожелая здрави и добри дечица  bouquet Hug
Ето малко снимки:
http://foto.bg/data/4305/medium/HPIM44652.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/HPIM4463.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/HPIM44441.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/HPIM4430.JPG
https://

# 111
Здравеите момичета. И аз в последно време само ви чета, а не пиша. Съжалявам за което, но и моито време е само нощното и тогава кое по-напред. Моита маимунка и тя да не пропусне се разболя Confused. Ама много странно това неиното. Няколко дни подред вдига6е висока т 39-40, направо откачих ви казвам Shocked. По сред нощ я будех да и слагам кърпи с оцет и вода навсякаде по телцето, а то милото хем сънено, хем пищииииии 4е и е гадно. Цяла седмица не мога да я овладея тази т. Давах Нурофен и минахме на АБ. А пък нищо друго и няма, нито повръщане, нито разстроиство, нито хрема, абе здраво дете с висока т. Оказа се някаква вирусна инфекция. На всичкото отгоре се изрина по цялото тяло и док каза 4е е от инфекцията ooooh!. Сега и давам капки Фенистил и витамин  Ц. Та нещата започнаха да отшумяват де. По краи тази работа така ме друсаха нервите, 4е и мене всичко ме сърбеше smile3515.
   Е отчетох се наи-после. Всички сте толкова мили и дечицата са толкова хубави и пораснали. На до скоро празнуващите, бъдете живи издрави, а другото сами ще си направите  Party Time.
   Целувки на всички и лека вечер Kissing Heart.
    А ето ни и нас как се забавляваме в гадните дъждовни дни.

# 112
Здравейте от нас с Йоанка
Ива78, ще се моля Марти да се оправи възможно най - скоро и да забравите за тези проблеми!
Ще ви прочета след малко че не знам дали после ще мога да пиша
Йоана ходи на ясла и искам да ви се оплача че не е спряла да боледува. Ходи два-максимум три дни и после поне пет си стои вкъщи. Също да се оплача че там и слагат памперс и така лека полека я отучиха да си казва, за което съм повече от бясна. Егати, цяло лято ми отиде да я науча, тя започна да си казва и по цели две седмици да нямаме случай на напикаване. А сега казва по-рядко, изпуска се и всичко заради лелките, че или се е изпуснала или ги мързи да я изпишкват. В началото ми викат казва си детето, а после-ми тя се напишка и ние сложихме памперс. А аз резервни дрехи за кво носа бе Twisted Evil
Иначе така като прекъсваме яслата тя не може да свикне с нея. Ходи два дни и на третия изобщо не плаче, ама на четвъртия като си е вкъщи как да свикне
Иначе ми я връщат чиста и спокойна което ме навежда на мисълта че се чувства добре там! И сега да се посмеете малко на разговорът ми с малката палавница

Бърка ми тя в джоба и:
Мама: какво търсиш там бе Йоанка
Йоана: Паи (пари)
Мама: За какво са ти пари бе маме
Йоана: Чипкото (чичкото, който работи на денонощното)
Мама: Ама какво ще правиш
Йоана: Несъ (ще ги носи на чичкото)
Мама: Ама за каво ще му носиш парички
Йоана: Бонки

Отивам да ви чета и тия дни ще кача снимки

# 113
  • Варна
Браво на Йоанка, развесели ме с този диалог  smile3501

Вили, и че не е проблема в кърменето. Крис като го отбих на 9м. и сега ми се буди по 5-6 пъти. Понякога и повече. Може би ти като си нервна и изморена предаваш тези емоции и на Нана. Разбирам те миличка и дано скоро намерите вярното решение  Hug

Котето, нямам снимки от рожденния ден Sad През деня като закарах Крис на вилата носех фотоапарата, но се отплеснах в приказки и забравих. А вечерта изобщо не ми мина през ума да го взема. Моя мъж също е против хомеопатията, жалко, че не се сещам какво да му излекувам за да повярва. Wink

Изтече ми времето, Крис си изяде бисквитката. Усмихнат ден ви желая!

# 114
Привет, момичета!
Ох, не ми остава време да се включа, само ви чета и после все нещо изниква, ама детето много палаво  ooooh!....сега се правя на голяма готвачка...мале,мале!какво ли ще излезе от цялата работа, използвам Ники ,че спи и съм забъркала първо,второ,трето.
Вчера си прибрахме бебчо у дома, ама да знаете какъв рев му удари от родилното до в къщи...но сещате се...глад! Laughing.
Мерсаж на всички, които са ни забелязали в По-по-най, аз много се изненадах, дори не очаквах, а Ники като се видя започна да сочи ТВ-то и да пляска с ръце.После доста познати се обадиха,да ми кажат...хубаво е!

Албени - щях да ти пратя инфото, ама Саси ме изпревари!

Явно и аз съм в отбора на нервните и вече нямащите въздух от залепнало дете ,ревящо и викащо само Мама!Но такъв е животът...

Вечерите са ни спокойни поне за сега...но до 1г.1м. беше все едно кърмаче ,събуждаше се по незнам си колко пъти...вече не папкаме през нощта, дори и вода не иска....Ала през деня, само  аз си знам....

За Хомеопатията ,нямам си и идея, но май подкрепям  Peace...

Стискам палци и дано Ива и семейството й имат сили да се преборят!Господ да е с тях !
Милички, пак сте много хубави всички, целувки !

# 115
  • 5 етаж в ляво
Ох,много жалко,че Люба не се включи с малко разяснения за хомеопатията Confused
Нищо,след малко отивам при докторката хомеопат да видим как ще мине прегледа и после ще пиша Grinning

# 116
Привет,понеже не съм чела подробно,ще си спестя обстойното разписване/засега/ и ще ви черпя с днешната фотосесия...а и да не се излагам вече само да напомням за снимки,пък аз да се скатавам Embarassedдано да ви хареса есенната ни импресия Grinning,а ето и една от неделната ни разходка:

danidji ,радвам се,че се разписа...аз от време на верем те засичах из готварския,но ми е разбираемо,че трудно се пише с дете/а с две още повече/........за хомеопатията няма да разяснявам-който е пробвал е направил разликата....

# 117
  • 5 етаж в ляво
Сега,обещаното отчитане след прегледа Peace
Беше много,ужасно дълъг преглед ooooh!Пита ме какво ли не,от началото на бременноста,мина като е била бебе,та до сега....Пита какво обича да яде,как спи,с какво играе,как ака,обича ли кака си,има ли страх и ако да от какво,абе ужасно много въпроси,при което Мира направо подлудя ooooh! ooooh! ooooh!,а аз два пъти.Къде ли не бръкна какво ли не взе,събаря,катери се ,абе направо като излязох се чувствах като окопала 10 дка нива #Cussing outКазах и, че е тръгнала на ясли ,а тя ама не е ли рано,защо така....аз и казвам,че със сигурност детето ще се чувства по добре там,понеже си е палавичка,тя май много не ми повярва,но малко преди края на прегледа ми казва:да, според мен детето е добре да ходи на ясла,общителна е ,не плаче от чужди хора и т.н.,само дето не ми каза давай го жено,че ще полудееш зимата с това дете hahahaС което наистина се убеждавам,че това е добре за нея.Просто има нужда от хора и интензивно сменяща се атмосфера,която аз и да се скъсам ,не бих могла да и предоставя у дома.Всичко и омръзва адски бързо и иска нещо ново,и ново Sick
Та така ,установи,че детето не е боледуващо/до сега е пила 3 пъти антибиотик,за което много ме е яд,но .../и ми изписа да и взема newsm78сега незнам дали го чета правилно от рецептата,но ще опитам,ако греша ме поправете  pulsahlla,каза,че било лилаво шишенце и да вземаме 3 дни по 3 перлички ,2 пъти на ден,след това да направим 3дни почивка и да давам по 1 капачка осцилококцинум.Това на всеки 14 дни,и да давам цяла зима.Също ми препоръча да давам капкизелена енергия за която малко ще помисля.Струва 60лв.,но е за 3 месеца,и май ще взема и него.Та това  е общо взето от прегледа.Ако някой има да казва нещо по поста ми моля нека го направи/по точно за лекарствата,вземал ли ги е някой и такива работи/
Това е за сега от мен ,спирам  bouquet

# 118
  • Варна
Даниджи, не съм наясно с нещата, които са ви изписали, но при хомеопатията няма едно и също универсално лекарство за 1 болест или симптом. Определят се според типа характер на човека. Именно за това те е разпитала толкова подробно при първоначалния преглед. Аз когато ходих за първи път бях предупредена и не се учудвах на въпроси от типа "сладко или солено", "какво сънуваш", "на топло или на студено предпочиташ", "на коя страна спя". Ще чакаме да споделиш как се повлиява малката.

Любе, много са ти пораснали момчетата. А че са готини си го знаеш  Hug

Ани, пропуснала съм да ви гледам за съжаление  Cry Утре ще проверя в Nettera и се надявам да го има на запис.

Забрави в предния пост да кажа, че Джули и Любима са прекрсани малки сладурани   bouquet

От мен лека нощ, сладки сънища и по-малко будещи се дечица!

# 119
Добро утро с кафенцето!

Такъв голям пост написах онзи ден, а той взе че се затри, което ми се случва рядко, но е меко казано че се ядосах.

Гледам кърменето е на дневен план. Знойни, хубави кърмачки, продължавайте в същия дух, а а все още ближа рани от отбиването, макар че честно да си кажа бях настроена да отбивам, след като кърменето при нас взе друга посока и придоби характер не толкова на същинско кърмене, а на утеха, близост и от време на време "запълване на свободното време" Simple Smile. Освен това след безсънните нощи, каквито се очертаха последните месеци и ставането само след 4 сутринта беше около 10 пъти, по-скоро подаванате на гърда, ми дойде меко казано " на нагоре". Защото ако се съчетае кърмене с ползване на биберон, може би минава по-леко, но когато аз играя ролята на такъв, ми става леко неприятно. Та аз усетих на къде вървят нещата. Освен това в темата на дългокърмещите майки се шокирах от неиститовото и настоятелно желание при по-големите кърмачета и честно казано се поуплаших. Най-важната причина да отбия Стефан си остана нощното ставане. Та той остана да спи при свекърва ми и след 5-6 нощи, момчето разбра че нощта е за сън, а не за ядене. От тогава спи като бебе. В един момент се амислих, че така или иначе разбра кога да яде и спи, няма ли да е добре да го кърмя през деня само, но връщане на зад няма. Макар че при няколко дни преди сън, дойде до мен и започна да скимти, както винаги, когато си иска неговото цоценце ( партизанското му име:)). Дадох му гърда, засука юнакът и си текна кърма. Това става месец след като отбих. Щях да полудея, не мога да обясня какви вълни ме заляха. Но наистина връщане на зад няма. Това за кърменето след година и нещо и връзката му с имунитета на детето, не го вярвам. За мен кърменето след година и 2-3 месеца си остава невероятно изживяваване и за майката и за детето, от който и  ъгъл да го погледнеш, но връзка с имунитета няма. Лично мнение разбира се, с което не ангажирам никой.

Даниджи
, от хомеопатия не разбирам, но гнойната си ангина излекувах с хомеопатични хапчета. Препоръча ми ги приятелка ( действах без предписание  Rolling Eyes). Резултатът беше повече от добър.

Ани, как така пропуснах да гледам любимия бузанчо Никола  Heart Eyes Не мога да си го простя. Успях да хвана само победителя и много ми хареса. защо не ни предупреди или аз пропуснах?!

Вили, Нана, добре дошли! Искам снимки, ако може и от хубавия Лом  Wink Вили, кърми Нана, щом и двете го желаете, нищо друго няма значение.

Любе, Лиде, Буболина много са ви сладки мъниците, големи, големи пораснали.

Въпрос! Давате ли превантивно  витаминни комплекси на децата, когато да речем усещате, че има леко нерезположение? Трябва да пусна и тема, как се действа и дали е правилно това. Аз давах от витаминния сироп на Др. Таис + витамин С и хремата мина за 3 дни.

Таталина, ето ги пантофките. Сигурна съм, виждала си ги. те са толкова обикновенни, че не си им обърнала внимание.

http://images.asiveva.multiply.com/image/2/photos/3/600x600/23/0 … udsXVyGmrbGNhen7%

Общи условия

Активация на акаунт