ЮНЧЕТАТА вече са големи и събират есенни листенца позлатени

• 12 685
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АНЕЛИЗ! 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН С ГОЛЕМИ ПАТЕРИЦИ НА СОНКА И АНИ!!!

МОМИЧЕТА ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЦЯЛАТА ЛЮБОВ НА ЗЕМЯТА, ЗДРАВЕ И СБЪДВАНЕ НА МЕЧТИТЕ!

На бързо да се отчета, докато малката пакостничка спи. От ден на ден става все по-придирчива към храната, която яде и затова ще помоля за идеи майките, които готвят вкъщи! Срам не срам ще си призная какво е менюто на къдрокосата бузанка. Яде боб, грах /топено от соса/, луканка и каша, смесена с плодово мляко или плодово пюре. Друго не близва! Аз наддадох от непрекъснато готвене и експериментиране и в последствие сама изяждаща всичко.....  chef Незнам не и ли омръзна тази каша вече, но тя спасява положението. Виси непрекъснато гладна на дръжката на хладилника, а аз се чувствам безсилна на моменти - изваждам и всичко и тя пак не иска.

Коте, Елена отказа нощното хранене на около година, но от известно време по принцип отказва изобщо мляко /ние сме на АМ/, което също ме затормозява. Трябва вечер да се чудя какво да и давам, а и млякото е полезно за все още бързо растящия детски организъм. Замазвам положението с кашите Лека нощ, но и те взеха да и омръзват.

Следобед започна да спи по 2  - 2  1/2 часа, което си е рекорд. Вечер си ляга с много трудности към 11 и сутрин е на линия към 9.

От два месеца съм сама с децата и съм леко радостна, че бати не ходи на училище, че незнам как щяхме да се справяме и с домашните.  То едни зъби мием с хиляда уговорки....

Целувки на всички деца!

Като се върне тати ще се отчетем със снимки.

# 76
Честито и от мен на Анитка,дано живота и е пълен с красиви моменти,много здраве и късмет....и да се радва на всеки миг!/дано настроенитето ти днес да е слънчево като тези цветя Wink/

Коте,нормално е да има реакция.....а и всичко което се случва в организма е в резултат от нещо си /но много рядко  масовата медицина търси причините,просто се дават лекарства за да се покрият симптомите и се приема,че щом изчезнат-вече няма проблем...а че се е прехвърлило другаде-ще дадем пак лекарства и така до....забогатяването на фармацевтичните фирми...... ooooh!/.....обикновенно след приемане на лекарство,се получава лечебна криза/изостряне на някои прояви/,което е признак ,че организма е започнал да се бори сам и работи за отстраняването на проблема./дано успях да го обясня както трябва,ама Иво ме тормози и ми е трудно да си събера акъла/......но аз лично след последната серия/когато по ред причини-най-вече невъзможност аз да заведа децата на лекар-баща им и дядо им го направиха-и курса с АБ,след който ефект нямаше друг освен ,че зачервеното гърло на Иво премина в сочна кашлица слязла надолу...и най-вече факта,че като отидохме на контролен преглед и се заприказвах с още две други мами в чакалнята се оказа,че на 5 различни на възраст деца и с не много близки клинични картини е приложено едно и също лечение/неуспешно и при5-те деца/-вече имам едно наум и за иначе добрата ни педиатърка и май ще си карам пак на алтернативните медицини и бабешки методики...а тук да благодаря на Корни за споделеното за спрея за нос-при нас помогна за последния сополив пристъп/

Pineapple ,с кисело пробвахте ли.......понякога децата го предпочитата/Сами ми беще на кисело мляко сутрин и вечер до 3тата година...а и през деня не отказваше/...а за яденето-ами аз от месеци давам от нашите менджи/гледам да не е прекалено подправено и като цяло готвя здравословно/....та не се занимавам конкретно с неговото меню...а видя ли ,че нещо му хареса-замръзявам в бурканчета и като не ми одобри следващата бърканица-вадя от резерва....За баткото те разбирам напълно-че то и и при нас с него са големите проблеми/само за вчера и оня ден толкова ги натвори,че направо ми идваше да се метна от терасата-задръсти прахосмукачката с дребни колички,глътна една джанта от кола,напишка три чифта гащи-ходейки до тоалетната,но не ги свалил както трябва-,обърна няколко пъти манджата-щото не му се яде....симулира ми че е болен за да не ходи на градина...абе да не продължавам,че вече лудвам  бавно и сигурно/...и добре,че не стачкуват в детската,та днес на общо основавние го изпратих......

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 14:28 от Анонимен

# 77
  • София
Момичета, благодаря за споделените мнения. Май трябва да питам и педиатърката.
Мерси и за оценките на творческите "умения" на госпожицата Wink Саси, за съжаление аз не умея да рисувам, та картината не е моя. Но едната баба на Ени може и се надявам госпожицата да е прихванала от гена й.

Анитка, да чукна на дърво досега Ени не е имала проблем с гърлото, та този вариант отпада.
Коте, стискам палци кашлицата бързо да си ходи  Praynig
Корни, бързо оздравяване и на теб!
Саси, и Ени не спи на възглавница. Страх ме е да я слагам, защото тя цяла нощ вършее из креватчето, върти се на всички посоки и се притеснявам да не се задуши с възглавницата.
Ананасче, аз много идеи за манджи не мога да дам, щото съм от мързеливите майки и Ени като цяло хапва купени пюрета. А събота и неделя майка ми й прави разни супи. Когато готвя (рядко) й давам и от нашата храна - картофено пюре със сос много обича. Скоро правих карфиол със сос бешамел и него хареса. Давам й да си хапва кашкавал и сирене добавям към пюретата. Настърган домат със сирене обожава. Тиквички с ориз и моркови също хапва с удоволствие, може би защото те имат леко сладникав вкус. Пък и май съм случила на некапризно дете, почти всичко папа без да се мръщи. Стискам палци и твоята госпожица да започне така.

Хубав ден за всички!

# 78
Честит празник, Анитка!
С пожелание за здраве, късмет, радост и
само хубави моменти с любимите хора!
Весел празник и настроение!

Искам да пиша още много, но умирам за сън.
Таталина, не се притеснявай, макар че по добре напразно и без повод, отколкото обратно. Стефи се поти също и понякога особенно мирише. А за пантофките - всички са с изкуствено покритие, вкл. и тези на Колев. Та аз по препоръка на приятелка купих на Стефан български, ортопедични пантофки на БЕКО. Снимах ги, но по-късно ще ги кача. Много са удобни и откакто е с тях, няма кофти миризма. освен това имам чувството, че понякога децата имат по добро оросяване от нас. Когато краката ми са ледено студени, на Стефи са горещи. Сигурно е въпрос и на енергия също.

# 79
Aнитка, честит празник! Бъди и здрава и влюбена!
Таталинка, честно казано по ни се отдава да отидем на излет, отколкото на заведение. Ама и излетите не са толкова, колкото ми се иска. От две години напирам да ходим на хижа Рай, и все не успяваме да се организираме; Деница става все по-тежка, а преходът не е малък. Дано тия месеци поне на басейн на Чифлика да идем. Дали ще има проблеми за малката това, че водата е минерална?
Люба, билет за концерта си имаме, ама още не се знае кой ще отиде. А за снимки ти обещавам, че няма да има - какъвто съм терминатор, не смея да нося фотото на такива кротки мероприятия. Ама обещавам да разкажа Simple Smile
За възглавницата - не е загуба ако не се ползва. На Деница не и слагам, а и да и сложа, няма гаранция, че точно главата и ще е въху нея в крайна сметка.

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 15:46 от a witch

# 80
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Анитка!!!
Бъди много,много щастлива!

Аз също имам отново да черпя, вчерашният ден мина с една прекрасна емоция, отново нов човек в семейството ни! Роди ни се племенник, един малък -голям мъж - цели 4.250 кг  Grinning. Направо ми се напълни душата от цялото преживяване, чакахме да се роди, после го видях първа 5мин. след раждането ,охх беше върховно! казва се Николай и ще е адашче на моя Ники  Wink, само дядо му на който са кръстени трябва много да се радва и много,много да ги гледа  Wink, но да видим .../това е друга тема , и ми се разваля настроението

А иначе в София си прекарахме повече от чудесно - бяхме събота и неделя там, съжалявам Таталинка,че не видях съобщението ти , но и нямаше да успея да те видя,че програмата беше много натоварена.Ние водихме Ники на фотосесия организирана от сп.9-месеца , Въпреки студеното и дъждовно време обиколихме доста интересни места.Впечатли ме Мол-а / то такова чудо не бях виждала/ Можех докато обядваме да оставя Ники в забавачницата, но познайте ...мама не й даде сърце да го остави на непознати какички...забавлявахме се и с 3D киното - беше ужасно красиво.Май ми се живее в София  Grinning.Видяхме и пъвият сняг по пътя за Боровец , абе чудо!

Радвам се като чета ,че и други мами се приготвят за второ бебче, аз да си призная от вчера май ми допада идеята да пробваме за втори път ,таз година каза акушерката,че била на момченцата, догодина ще бъде за момиченцата ...
Значи повечето сте като нас по отношение на гърнето, малко съм по-спокойна тогава...,но продължавам да настоявам,че не ми се ще да е с памперс до към 4-5 г.
Иначе сме все така палави, ужасно палави на моменти, днес направи 100 бели за 5 мин., дори не мога да смогна да почистя и хоп белата пак е направена...Ставам,че е взел балсама ми за коса и може да си хапне .

# 81
  • Варна
Страхотни сте, благодаря! Целувам ви всичките и изчезвам да празнувам    Heart Eyes

# 82
  • на брега на Дунав
Ха, добър вечер и от мен  Laughing.
Ани от Бургас да ти е честит племенника мила   bouquet
Аз набързичко да се разпиша за днес. Да се оплача, че моя  дребен нещо почна да се разболява. От почти седмица аз съм болнава със всички екстри, сополки, кашлица а той не ме оставя и за миг и все е отгоре ми, та това развитие на нещата се очкваше за съжаление. Дано се разминем леко, че хич не ми се ще да стигаме до антибиотик. Но имам вярата, че нещата ще са добре  Laughing. Незнам как е при вас, но аз от извесно време не мога да направя и крачка без него. Дебне ме навсякъде, ревнува ме от всички и от всичко, даже до компа не ме оставя да се добера. Да си призная да работя през деня на компа си е вече супер екстра щото като ми барне прецаканата мишка и се опва на краката ми и само гледайте сеири, то не бе взиране в монитора и натискане на копчета по тая мишка абе шоу от всякъде .... тати го гласи за ветеринарен доктор, а той афинитет към компютрите има   ooooh!. А днес ме разби отвсякъде  Joy. Стоим с татко му в кухнята и по едно време се чува до вратата някой свири и като поглеждаме смях в залата тоя ми ти дребосък като набарал една голяма хармоника като източил снага стройна пред прага и като засвирил, ама свирене да чуете бедна ви фантазия просто  hahaha hahaha направо се чудя от де го избара толкоз въздух туй дете, ама надува ли надува хармониката все едно цял живот туй правил  Joy Joy Joy съжалих, че фотото не беше наблизо да го снимам, че то си беше за снимка направо  Joy. Та такива ми ти работи, явно детето от всякъде на мене ще се е лепнало, и музикант и певец и афинитет към компютрите, на повече прилика здраве му кажи.
Хайде оставям ви сега, че стана доста късно. Лека вечер сладурки   bouquet

# 83
Честит Димитровден на всички малки и големи !!!!!Да сте живи,здрави и винаги усмихнати!!!!!Весело изкарване на празника и НАЗДРАВЕ!!!!!

Ани от Бургас,честит ти племенник,много да папка и да слушка   bouquet
Корни браво на музиканта и спеца по компютри  Laughing От малък знае кое е печелившо.... Grinning
Лек ден,че мойто пате снове на около и май е огладняло,сега попара ще и направя.
лек ден  bouquet

# 84
  • Варна
Честити именници на Сонка и Gabbinki! Да са ви много здрави и палави момченцата!

Честито и на всички празнуващи Димитровден!

Ани, да ви е жив и здрав племенника!

Корни, дано малкия е взел таланта на мама и към кулинарията   bouquet С всеки изминал ден се убеждавам, че децата стават все по-забавни и по-забавни.

Много слънчев и усмихнат ден, изпълнен със силни емоции!

# 85
  • Пловдив
Анитка, честит рожден ден мила. Пожелавам ти много щастливи мигове. Бъди здрава и много обичана Съжалявам, че е  на патерица, но вчера не успях да стигна до компа. Снаха ми и тя беше рожденничка, та обикалях да търся подарък (покани ни  в последния момент)

Честит Димитровден на всички имащи повод за празнуване. Носете името си със здраве

И да не забравя. Ани, честит ви малък голям мъж в семейството. На племенника много здраве, а на майка му бързо възстановяване.

# 86
Честит Имен Ден на всички, празнуващи днес
Честит празник и на мама

Здраве, късмет и щастие Peace

# 87
  • Варна
  bigdance2Честит имен ден на всички празнуващи днес! Живи, здрави и много щастливи!   bigdance2Дидко, картичката е убиец  Peace

Аз днес спах до 9ч. Направо се чудя как се е случило. Криско беше в командировка, а ние с мъжа ми бяхме на кръчма. Сега чакам да ми докарат малкия бандит и излизаме. Милия, дали му сватбената ни снимка и той целувал мамУ и татЮ, чак снимката вече била за хвърляне.

Ани, честит ти племенник. Голям и силен мъж да порасне и добро другарче в игрите на Ники. А кога ще видим снимките в списанието?

Съжалявам момичета, че пропуснах много от вас, но нямам време да чета. След обяд надявам се да имам време да наваксам.

# 88
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи днес!
Да са здрави и щастливи! Пъстър ден!
   Party

Ани, честит ви племеник! Много, много радост да носи на всички, да расте здрав и умен! А за София, не се лъжи, тук е интересно само за няколко дни. Иначе е лудница, коята страшно натоварва психиката и изхабява сетивата.

Ане, не съм виждала такава марка детски пантофки тук, а може просто да не съм им обърнала внимание. Но щом ги препоръчваш ще потърся. Иначе Ени си събува всички видове пантофки или обувки и ходи боса - тогава изобщо никаква миризма или изпотяване няма, но пък ме е страх да не настине.

a_witch, и на мен много ми се ходи там. Скоро гледах снимки от това райско местенце и съм си поръчала една разходка до там следващото лято. Дано. Дали наистина е толкова райско?

Анитка, браво на Крис, познава си родителите Simple Smile Моята госпожица хич не знае коя е майка й. Виж тати казва и като го види голяма радост.

Дидко, пак прелетя като комета праз темата и нито думичка за вас. Как сте, що сте? Снимчици... Целувки от нас  Hug

Слънчев и усмихнат ден за всички!   Simple Smile

# 89
Честит празник на всички малки и големи именници!Дано да са много здрави и щастливи!И да имат много поводи за усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт