Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови - 2

• 22 443
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Люси, пропуснала си душа къде НЕ може да се прави секс.  Hug
Но пък ако започнеш да гледаш ТВ заради мен, може би ще разбереш къде може.  Mr. Green

# 241
Люси, покажи снимки на есенната кралица!
Ето нашите корони от миналата седмица:

Вчера при нас беше много творчески ден.
Направихме есенното дърво на вратата и хола ни стана по-есенен и уютен.

По идея на една от руските книги из линковете в Творческата тема така между другото реших да поупражняваме правите линии. Нарисувах няколко точици, а задачата беше тя да се опита да ги свърже една с друга вертикално и хоризонтално. Взе, че й хареса. И както си рисувахме линийка след линийка заниманието прерастна в рисуване на къщички.

Това са къщичките на Хензел и Гретел и на баба Яга. Човечето е Хензел. Има шал и пръчка, за да удари баба Яга. Дара арисува и клетките, в които баба Яга е затворила двете деца.

Малко по-късно нарисува сама и това:

# 242
Ооо, наистина са красиви короните ви! Simple Smile Шити ли са или...? Нашата я проектирах така че Дилка да участва максимално в направата й - рисуване, лепене, такива елементарни неща. И се получи по детски сладка, наистина. Ще сложа една снимка довечера, от домашния. Адмирации за точките, още тази вечер я хващам мързелунката да съединява! Hug

# 243
Короните са от есенни листа, събрани в парка, Люси.
Късаш дръжките и с тях съединяваш листо по листо.

# 244
Разбрах, мила, само не ми стана ясно как сте ги свързали листенцата, стана ми интересно, изглеждат доста стабилни, затова попитах. Тенкс!

# 245
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Нелка я кажи как сте направили това с листата на вратата

# 246
отпечатъци на листа - под лист хартия слагаш едно листо с жилките нагоре, с пастел започваш да драскаш върху листа. Получават се много красиви отпечатъци. Изрязвате ги.
нарисувахме дървото с темперна боя върху вратата.
залепихме листата с течно лепило.
готово.

# 247
  • София
Боже, браво на децата. Направо се срамувам. Моята хубостница още в гащите се напикава. Ни рисува, ни я влече. Но пък вчера в пристъп на ярост ме нарече циганска крава   Shocked Хем циганска, хем крава. И най-отговорно ми заяви, че баща й така е казал, като я попитах откъде знае тези грозни думи. Освен това най-редовно ми обяснява или че съм луда, или че съм гадна калпазанка. Авно литературата ще я влече  Mr. Green Ни права линия рисува, ни може да оцветява дори. Въобще не съм в състояние да й обясня, че се рисува само в линийките....

# 248
ееее, Нели,  браво за творчеството ви. много ви се накефих днеска на творенията.  Hug 
ние тази вечер си правихме хартиени кукли за куклен театьр , забодахме ги с телбод на по една сламка и цяла вечер разиграваме сценки.  вчера правихме гипсови отливки , оцветявахме ги - падна голямо мацане  ooooh!
листа на няколко пьти сьбираме , но докато се наканим да направим нещо с тях и те изсьхват   Embarassed

някой беше писал , че ще си прави абонамент за списание " Бьрборино" . ще може ли да ми каже колко е годишният абонамент.   newsm78

rai4ka , страхотни неща си си напазарувала   Peace .  мойта майка снощи ми каза , че разпродажбите тази година ще са от 9.01 - 09.02. оооххх , как да кажа на Яно , че искам пак да отида на гости на мама през този период   Blush Blush Crazy

утре ще водя марто на невролог. заради гризането на ноктите и заради малките истерии , които ми спретва в последно време.  стискайте палци.
шоши, кьде се загуби ...какво става с Ди. пусна ли я вече сама на градината. как и се отразява.

аз вчера запазих "Тон Бонбон" за РД. на марто. ще имаме клоун - 2 часа, който ще ги забавлява. а той вече е подивял на тема РД. всеки ден ме пита кога ще дойде.
тази сутрин , като му казах , че трябва да слага шапка и той ми заяви : искам онази шапка с бретона ( разбирай козирката)   #Crazy Joy

# 249
  • на езерото
   Здравейте сладурани Heart Eyes
 Райчка, много са хубави нещата който си си купила.Пожелавам ти когато ги нисиш да ти се случват само хубави неща.
 Смайли, короните, къщичките и дървото с листа са прекрасни, браво на теб и Дара.И ние си взехме листа за корони но, моят звяр ги накъса и се търкаля поне 30 мин в тях Embarassed
 Люска, чакам с нетърпение снимки от принцеса Диля Heart Eyes
 МКП Joy спукаме от смях, голям образ си имаш у дома  hahaha
 Минимо, уха чакам промоцийте Peace дано любият те пусне.Бих искала да те питам , когато ходиш на гости до майка си, тя изпращали ти покана или нещо подобно.Нашите ще идват за Коледа тук и се чудя дали им трябва покана или копия от документите ни за престой  и аз незнам.Моля те ако имаш някаква идея кажи Praynig Heart Eyes
 Лека вечер

# 250
Здравейте,  Hug
наистина поизчезнах, ама ме завъртя шайбата напоследък и причината, опасявам се, далеч не е в домашните тренировки, макар и да използвам така желания от мен уред по предназначение  Wink Но ви четях и все седях да пиша...
Беше и още ми е много мъчно за връстничето ни Криско, дано да е на по-добро място, без болки вече....
Миналата седмица имах приятелка от София на гости и се пошматкахме добре, а преди вече не помня какво стана.
Имаше междувременно разни философски теми, по които щях да пиша...А, изключително се облещих на изказването, че който не си изяде закуската, няма да дойде майка му да го вземе от деткста градина  Close Тук, слава богу засега нещата са много по-различни. Диана свикна съвсем постепенно и безболезнено с градината, доколкото мога да преценя ходи с кеф. Чак особено много занимания нямат, все пак тя се води в ясла за деца от 1 до 3г., но друга възможност нямаше. Все пак на табло до входната врата пише всеки ден какво са правили. Сътворените от децата шедьоври висят я по стени, я по тавана. На всички деца, без изключение, първенци нямаме, не се съревновават с никой. В началото имахме родителска среща, на която двете девойки, които се грижат за децата ни разясниха как минава деня в общи линии. Запознахме се всички родители, всеки носеше нещо за хаване и/или пийване, ударихме по чаша винце и запретнахме ръкави да майсторим традиционните за празника на св. Мартин фенери. Аз пооплетох нещата, та на Диана стана уникална  Crazy В петък ни е тържеството, дано не забравя да снимам. Предупредиха ни, че тази година няма да идва дядо Коледа, щал да почука и да остави подаръците пред вратата, че миналата година децата се уплашили. Жалко. Аз почти съм вече в коледно настроение, днес напълних багажника на колата с коледни играчки за елхата, снежни човеци и един супер симпатичен дядо Коледа с огрооооомно шкембенце  Joy
Да кажа пак на всеослушание, че края на месеца летя с Емка за София за 3 дни за защита на дипломната ми работа, която е крайно време да започна, ще бъда с почти празен куфар оттук и с удоволствие мога да нося разни подаръци  Hug
Лека вечер!

# 251
добър вечер,

и аз се позасрамих от това, колко нетворчески си прекарваме времето... Савко през последните дни най-вече реже - купих му официално някаква детска ножица и се справя по-добре от очакваното, с лява ръка де, ама все пак ме е страх и се чудя дали не беше рано, щях и да ви питам... и засега все още най-големият кеф е да реже цветни хартии просто на много дребни парченца, а само понякога се опитва да направи някой доста модернистичен колаж... иначе се е отворил нещо и да "готви", като от 3 дни ни сервира все шишарки в чинийки мидени черупки, но много настоява, че били кестени...

по жалбата на мкп - понякога посяга да ни шамаросва (което е много лошо, разбира се), но като че ли още словесно не ни е обиждал, дори често ръси комплименти от типа: "ти си много сладък, татю"; "мамо, ти си доста хубава"; "мамо, ти си много добра котка" Simple Smile казва 'благодаря' (е, в съкратена версия де) дори по-често от необходимото, макар 'моля' още да го пропуска понякога...

споделете, моля, давали ли сте Зиртек, защо, какво стана?

Надявам се до края на седмциата да е съвсем оздравял и да можем да се видим! е, то може и без деца, както стане...

сякаш все по-малко идеи имам за РД-то, а има точно месец дотогава...

пантофите от Чоча са наистина много готини!

лека нощ! 

# 252
нямам апрат, иначе, винаги копирам от Нели и после с Виктор у нас правим мазало. Снощи с листата беше адски доволен от себе си.
Старнното е, че мие чинии...и то доста успешно, по - старателно от мен със сигурност.........да не говорим колко обича да готви. Май залудо понякога го насилвам на апликации и тн, като готвенето му е по - интересно. Само че, съсипах 10 кила брашно вече с тея фигури от солено тесто. Сега ще правим играчки от елхата със тях а и за коледния базар също Rolling Eyes

# 253
Хайде да си допия кафето с вас.

Криси, гответе с пластилин. Стават страхотни баници, кюфтета, спагети, пици, торти, сърмички, шишчета Simple Smile

Миленке, хич не си подценявай детето. Мнооого им е рано да оцветяват картинки и още по-малко да спазват и очертанията. Нека си драска, това си е етап. По-натам ще започне да вижда фигурки из драсканиците и да ги украсява. Все пак можеш да й показваш туй онуй като имаш време.
Ванеса ще я приемат с разтворени обятия в нашата детска. Ще си обменят красиви думички  Wink
В тази връзка вчера госпожата наклепала Дара пред баща й, че е ударила Пенчо с лопата по главата  Laughing Дара казва, че той пръв е ударил нея и Веси и тя един вид се защитавала. Налях малко акъл в главата ама познайте кой ще сочат с пръст на следващата родителска  Mr. Green

Неви, браво на Савко за ножицата. Не му е рано да започва да се учи. А ако я накъса на парченца още по-добре. Можете да налепите арт- килим от парченцата или пък ивици на някой тигър или пък ... фантазирай като видиш в каква форма са парчетата. Имам 1-2 руски книги с идеи, ако имаш интерес ще ти я пратя.

Шош, а от къде да ги гледаме тия поБаръци /както казва Дара/, за да не те посрещаме с празен куфар?

# 254
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета да имате телефон на Чоча?

Общи условия

Активация на акаунт