Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови - 2

• 22 591
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Алоооу! Има ли именници днес? Да сте живи и здрави, нямам време да се сещам имена! Но ви прегръщам всички! Hug
Аз пък черпя по случай Деня на строителя! По образование, професия и призвание/ newsm78/ съм икономист все в строителната дейност. По-късно ще сложа масата и пиенето. Сега некой трябва да поработи. Banghead Уф, не тъй,бе. Ей така: bambam

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 11:31 от Lyusil

# 151
Не, недей! Аз ги гледах всички вече - и дисни,  и мисни и принцеси и красавици и прочие паплач. Не ща повече да гледам НИЩО!
Семейния съвет реши - ШЕСТАТА РОКЛЯ!

Люси, мояте представа за принцеска рокля не е точно тип карнавална.

Зачетох се в темата за ГНМ! Много интересно ...

# 152
  • у дома
боже, сега и рокли на принцеси захвърчаха из темичката ни,  Heart Eyes тотално съм запленена -  за сметка на работата разбира се..  Mr. Green

Имам един въпрос - а как празнуват РД на децата в градините, яслите?
Какъв тип тържества правят, позволяват да се направи? Колко участие отвън - костюми, почерпки, аниматори, и т.н. се разрешава? 
Моля споделете..
ще взема да пусна отделна тема, че ми е интересно и това направление..

И още, били ли сте ето тук ... и за Пинка специално  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=43695.0

най хубавата тема, вече няколко дни я чета, изплаках си очите...

Нелка, много жалко, че така активно се пречи на ГНМ. Не мога да повярвам че това ако е истина се случва в 21 век и то в западния цивилизован уж свят.  От друга страна пък е толкова логично - никоя фарма компания няма да позволи тази теория да се пропагандира и развива свободно.

Асе, ти докъде стигна с четенето? Ще споделиш ли мисли по въпроса?

# 153
някои даже сме писали в нея Embarassed
днес ми е мъчно.........ужасно, непростимо мъчно...
пишейки некролога на баща ми, защото утре стават 10 години от както е починал, а винаги аз си ги пиша, разбрах, че Криско на Лилибон е починал........и ми е мъчно, и тъжно.....и искам да се прибера у нас и да гушна Викор.....защото една майка, няма да може.....и мен ме боли за нея.........

# 154
Криси, миличка, моля те кажи ми от къде имаш сили да попиваш всичкото нещастие на хората?  Sad
Малката душица Криско ... чии ли грешки плаща и той? Sad

Онази тема за душите - четох я преди има няма 2 години Simple Smile Много ми е възвишена на мен ... не се вписвам в атмосферата й някак ...

Fastuche, всяка детска градина си има регламент. Скоро имаше така ва тема в "Нашите деца". В някои разрешават торта със сертификат, в други - не; в някои можеш да поканиш аниматори, в други - не. Трябва да попиташ във вашата какви са обичаите. На нас това ни го разясниха на първата родителска среща - може партито да е стандартно, в групата, с торта и почерпка, песнички, веселие, но може и да се направи в голямата зала с театър/клоун/аниматори, кой каквото иска само трябва да се предупреди няколко дни предварително.

За нашата детска градина и коментара ми за екскрементите / Laughing/ - във всяко учебно заведение могат да се намерят стига да се разровиш, не може моите представи за възпитание и отглеждане на деца да се покрият на 100% с тези и на двете учителки, винаги ще има за какво да мърморим. Но ВАЖНОТО е нещата, които ни харесват, да са ПОВЕЧЕ от тези, които ни дразнят. При мен все още е така и затова съм доволна. А че Радосвета има странни приумици понякога, е вярно, но все пак и това има положителна страна - малко по-ентусиазирана ми се вижда от Даниела, която понякога махва леко с ръка на съществени неща. Все едно ... проблемите на Хезел и Гретел знаете вече всички ... ще замоля да не си пестите коментарите за вашите ОДЗ-та, за да може и ние да си сверим часовниците, моооляяя. Няма само вие да знаете колко е часа, я!!! Crossing Arms

Fastuche, един личен въпрос - ти кой набор си?

# 155
здравейте и от мен,

да, много тъжно за Криско...

за детските градини - и аз следя с интерес и все повече се обърквам някак кое е по-важно... иначе като личен опит нямам много какво да напиша - засега съм доволна от атмосферата и изобщо при нас, но това се дължи най-напред на факта, че децата са малко може би... иначе и отпреди съм си мислила, че в държавните градини наистна по-методично се придържат към някаква учебна програма, а дори и към конкретни хигиенни норми... аз не разпитвам, засега, много какво точно учат и майсторят, откривам обаче нови неща - по някоя и друга английска думичка, същото желание да показва и вкъщи какво може сам да облече и съблече... днес обаче мисля да подпитам за целуването по устата - напоследък много държи да се целува и с нас именно така, а и доста отработено го прави, но казва, че така се целували и с децата в градината, а и дядо му го е виждал един-два пъти, като го е взимал... хммм

та така - одобрявам избора и аз, макар със закъснение, на роклята с цветята за Дара!

дано Вальо на Деска се възстановява бързо!

а и всички емоционални тревоги да стихват...

нещо ново за РД-тата? аз за нашия нищо не съм мислила, ама ако евентуално в градината се навият на парти вечерта, на което да можем да поканим и наши гостенчета няколко... но пък ние ще трябва да седнем в заведение някъде наблизо... не знам още никак...

хубав празник, ако има празнуващи край вас днес!

целувки и до скоро!
а, да - някой театър да препоръчате за тези дни? /бяхте писали, но съм забравила.../

# 156
утре, 10.30. Хензел и Гретел на Гурко

# 157
Смайли, тенкс - да, ама Савко нещо сега не ще да ходи на театър... може да опитаме обаче да ви пресрещнем след това евентуално, ако излизаме натам...

# 158
  • София
Как утре бе, не е ли в неделя?! Аааа утре било верно... Ние ще ходим обаче в парка, защото ще е хубаво времето. Хензел ще го гледаме някоя студена зимна сутрин, когато не става за разходки в парка. Купих списанието Бърборино - на Мая много й хареса. Мисля направо да я абонирам догодина за Мечо Пух и Бърборино. Ще събираме листа в парка за да правим някакви животни, които имаше вътре...

Криси, миличка, много ми е мъчно и за теб, и за Криско, и за майка му... Мразя да чета такива "новини"... Sad

По темата, която е пуснала Фастъче - днес точно си купих една книга - "Как да общуваме с детето" на Юлия Гипенрейтер. Надявам се да е полезна и интересна. Възложих и на Мартин да я чете... да видим Simple Smile

# 159
В тоя дъжд може и на нас няколко листа да съберете  Laughing
Ще се видим в театъра - ние сме на втория ред  Wink

За после не знам, но най-вероятно ще бързаме да се приберем заради манджата на малкия.

# 160
По темата, която е пуснала Фастъче - днес точно си купих една книга - "Как да общуваме с детето" на Юлия Гипенрейтер. Надявам се да е полезна и интересна. Възложих и на Мартин да я чете... да видим Simple Smile

Янче, тькмо и аз я гледах тази книга вчера и се подвуомих дали да я взема. видя ми се интересна. би ли споделила как е , като я попрехвьрлиш малко , за да знам дали да си я взема и аз.
аз вчера купих на марто " Моята пьрва енциклопедия" на Larousse ot 4-7год. страхотна е и я препорьчван горещо на всички ви. почти всичко от живота около нас е обяснено на детски и с готини картинки. мартин беше меко казано захласнат снощи , като му четах.
намерих я в пингвините  http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=23780&pt=0&cat=167

# 161
  • София
Въпреки дъжда излязохме на разходка, но в 11. Ходихме в парка и беше прекрасно! Празно, тихо и спокойно. Седяхме Почти до 14ч. Запасихме се с 2-3 пакета кърпички и си избърсахме люлка, пързалка, пейка и т.н. Листа сме си събрали и довечера или утре ще рисуваме и ще правим животните. Следобяд сигурно ще ходим на НДК да разгледаме най-накрая изложбата на моста.

За книгата, когато я почна ще споделя впечатления. Засега чета едни други. Смайли, онези от слон.бг ще дойдат през седмицата. Поръчала съм ги за петък (мислейки че става дума за този петък,който мина), ама може да ги пришпоря и по-рано.

Забравих да кажа, че вчера купихме столче на Боянчето. На Хаук с Мечо Пух. Като се сгъне точно пасва където трябваше да пасне и съм много доволна. От Хиполенд го взехме. Деси бее права, че на изложението нищо няма да се продава. Изобщо нямаше смисъл да ходя - малко неща, предимно на скъпи марки, макар че имаше и Чиполино и Бертони. Основно Чико и разни други, които не съм ги чувала, ама количките започват от 1000 - 1500 лв... Абе с две думи, аз смисъл от ичложението не видях... Ако сте решили да ходите - чиста загуба на време.

# 162
Ехо, здравейте,

да наруша неделното мълчание Simple Smile

и ние събирахме листа вчера, но все още нищо не сме направили от тях, защото следобяд на изборния ден Савко вдигна отникъде сякаш Т, почти 39 и цяла вчер си лежа само съвсем изтощен...

сега отиваме при лекаря, в момента изглежда добре, последно към 04 ч я сваляхме, ама...

но преди това успяхме да отидем на доста приятен театър в Ателие 313, те нали играят съвсем до нас - за г-н Крокотак...

хайде чао засега и хубава седмица, и успешно скорошно приключване на стачката - и за учители, и за родители!

# 163
Аууу каква тишина? Къде сте, момичета?
Явно сте се отдали на четене на книги  Wink
Аз пък отново съм на вълна сериали - пуснали са новите серии на Отчаяни съпруги и Анатомията на Грей  Laughing От две седмици се опитвам да зачета една книга, но винаги заспивам на една и съща страница  Embarassed
Люси, благодаря за мейла. Стори ми се интересна книгата.
Мони, отдавна се чудя точно коя енциклопедия да взема за Дара. Тази не я бях виждала, но ще я купя при първа възможност. Благодаря за споделените впечатления.

Неви, как е Савко?
А другите боледуващи?
Асе, Виктор още ли плаче? Твоето око оправя ли се?
А другите адаптиращи се към детската? Шоши, зарежи за малко тренировките и разкажи за вашата детска градина.
Фастуче, ти защо замлъкна след като те питах кой набор си?  Laughing

Янче, Неви, какво творихте със събраните листа? Ние направихме 2 корони - за принцесата и за царицата  Wink

Нашата родителска среща мина по-добре от очакванията ми снощи. До бой не стигнахме  Mr. Green Не ми хареса, че всички едва ли не се разсърдиха на таткото на Деян, че е поискал родителска среща и едва ли не им губи времето с безсмислени неща, защото това поведение на децата било нормално за тяхната възраст  Close Трябвало видите ли да свикваме, че така е в държавната детска градина и ако не му отърва да ходи в частна /това е единственото нещо, което ме изкара извън релси и взех насилствено думата, защото преди това не ми я даваха/. Не ми хареса и отношението на бащата на Деян към бащата на Пенчо - той очакваше бащата на Пенчо да падне на колене пред всички и да започне да се извинява и да се хвърли през прозореца от срам. Директорката пак беше на ниво, много ерудирана жена, спор няма. Учителките се съгласиха, че трябва да ни дават малко повече информация за децата освен дежурното "слуша" и "всичко си изяде". Няма да влизам в подробности.
Тези дни пак ще има театър. Този път е Пепеляшка на театър Лили.
Дара се опитва да ми пее някаква песничка за дядо Петко. На нея танцуват на народните танци. Някой знае ли я?

Да не забравя да кажа, че "Хензел и Гретел" на Гурко е прекрасна постановка. Трябва да се гледа задължително - даже не само веднъж.

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 08:37 от Смайли

# 164
  • София
Добро утро.

Черпя. Днес съм се родила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт